idézet:
Ezt írta Hubert:
Ja.
...
De nincs igaza, mert biztos van néhány trükk, amit nem tudok.
P.S. Neked, ha jól értettem, megvan már a 8.0 ? (vagy 8.2)
[ 2003. május 10.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Szerintem vannak apró trükkök amit megoszthatnánk a topicban. Tanulni sosem késő!
(Lényegében ez lenne a topic értelme.)
PS: Megrendeltem, május közepén várható. (8.0 Hun)
ArchiCAD
Elküldve: 2003. 05. 10. 12:17
Elküldve: 2003. 05. 16. 10:41
Mire lehet nekünk jó egy digitális fényképezőgép a fotózáson kívül? (Most vettem munkára és hobby-fotózásra.)
A TV/VIDEO kimenetén is meg lehet oldani a terv ill. látvány prezentációt. TV, video, mindenhol van, PC nem biztos. Igy spórolhatunk a színes nyomtatással, és a ház is jobban mutat egy 72 cm-es TV-n. Ha valakit érdekel leírhatom a részleteket.
Elküldve: 2003. 05. 23. 10:48
A jövő hét elején megyek a 8.0-ért, úgyhogy izzítsuk a vasakat.
Elküldve: 2003. 05. 23. 13:24
idézet:
Ezt írta LamBy:
Na akkor kezdem! (Folytatom...)
Mire lehet nekünk jó egy digitális fényképezőgép a fotózáson kívül? (Most vettem munkára és hobby-fotózásra.)
A TV/VIDEO kimenetén is meg lehet oldani a terv ill. látvány prezentációt. TV, video, mindenhol van, PC nem biztos. Igy spórolhatunk a színes nyomtatással, és a ház is jobban mutat egy 72 cm-es TV-n. Ha valakit érdekel leírhatom a részleteket.[/quote]
Engem érdekel a dolog. Elírod?
Elküldve: 2003. 05. 23. 13:48
idézet:
Ezt írta LamBy:
Látom ti is sokat dolgoztok. Lazítsatok egy kicsit!
A jövő hét elején megyek a 8.0-ért, úgyhogy izzítsuk a vasakat.[/quote]
2-3 hét múlva itt lesz nekem az Release 3-as(INT verzió) a kémek jelentése szerint sokat javult az R2-höz képest.![]()
![]()
Nemrég került hozzám a magyardoksi, mintha valaki régebben hiányolta volna.
Elküldve: 2003. 05. 23. 21:53
idézet:
Ezt írta neta:
Engem érdekel a dolog. Elírod?[/quote]
Végül is egyszerű, ha végig gondolod. A renderelt képet a fényképezőgép valamelyik felbontására kell elkészíteni. Fontos még, hogy a file-név is a gépnek megfelelő legyen.
(Nálam pl: 000_0001.jpg) Ha nem nevezed át, nem tudsz a memória kártyára írni, és ha nem támogatott felbontást használsz lefagy a fényképezőgép!Komoly!
(A 3D és fénykép ablakot állítsd a megfelelő felbontásra)
Elküldve: 2003. 05. 23. 21:56
idézet:
Ezt írta Vajonész:
2-3 hét múlva itt lesz nekem az Release 3-as(INT verzió) a kémek jelentése szerint sokat javult az R2-höz képest.![]()
![]()
Nemrég került hozzám a magyardoksi, mintha valaki régebben hiányolta volna.[/quote]
Mi lesz a különbség az R2 és az R3 között?
Elküldve: 2003. 05. 23. 22:36
idézet:
Ezt írta LamBy:
Végül is egyszerű, ha végig gondolod. A renderelt képet a fényképezőgép valamelyik felbontására kell elkészíteni. Fontos még, hogy a file-név is a gépnek megfelelő legyen.
(Nálam pl: 000_0001.jpg) Ha nem nevezed át, nem tudsz a memória kártyára írni, és ha nem támogatott felbontást használsz lefagy a fényképezőgép!Komoly!
(A 3D és fénykép ablakot állítsd a megfelelő felbontásra)[/quote]
Nekem a gépem csak azokat a képeket jeleníti meg a kijelzőjén (vagy tv-re kötve tv-n) amit ő készített. Már azt sem mutatja, amit ugyan ő készített, de én módosítottam valamit rajta (contr/bright, hue, stb.).
Konkrétan próbáltad már?
A flash kártyára írást meg nem értem. Ha a fényképezőt a gépre kötöm bármilyen bitet rá tudok másolni a cf kártyára. Nyilván a gép csak a sajátját játsza le, de ha van mondjuk 100megás zip is rajta, nem nagyon izgatja.
Elküldve: 2003. 05. 23. 23:34
idézet:
Ezt írta LamBy:
(A 3D és fénykép ablakot állítsd a megfelelő felbontásra)[/quote]
Köszi
Elküldve: 2003. 05. 24. 09:25
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Nekem a gépem csak azokat a képeket jeleníti meg a kijelzőjén (vagy tv-re kötve tv-n) amit ő készített. Már azt sem mutatja, amit ugyan ő készített, de én módosítottam valamit rajta (contr/bright, hue, stb.).
Konkrétan próbáltad már?
A flash kártyára írást meg nem értem. Ha a fényképezőt a gépre kötöm bármilyen bitet rá tudok másolni a cf kártyára. Nyilván a gép csak a sajátját játsza le, de ha van mondjuk 100megás zip is rajta, nem nagyon izgatja.[/quote]
Ha nem próbáltam volna ki fel sem hoztam volna a témát!![]()
Biztos, hogy megtartottad az eredeti felbontást és file-nevet? Nálam SD vagy MM kártyán működik.
Elküldve: 2003. 05. 29. 17:31
Egy hasonlóan csúnya dobozban volt még kézikönyvek,és egy CD mellett.
Ez az új arculat nekem nem jön be.
A program viszont jó, de szokni kell.
Vajon lesz itt valakivel tapasztalatcsere?
[ 2003. május 29.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 30. 07:46
idézet:
Ezt írta LamBy:
Van egy egéralátétem ArchiCAD 8.0 felirattal.
Egy hasonlóan csúnya dobozban volt még kézikönyvek,és egy CD mellett.
Ez az új arculat nekem nem jön be.
A program viszont jó, de szokni kell.
Vajon lesz itt valakivel tapasztalatcsere?
[ 2003. május 29.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A doboz, a kezdőkép...az szerintem is, hát...
A program viszont jól sikerült.
Elküldve: 2003. 05. 30. 07:47
idézet:
Ezt írta LamBy:
Mi lesz a különbség az R2 és az R3 között?[/quote]
Elég sok hibajavítást tartalmaz, illetve sebesség növekedést.
Majd meglássuk.![]()
Elküldve: 2003. 05. 30. 08:40
idézet:
Ezt írta Vajonész:
Elég sok hibajavítást tartalmaz, illetve sebesség növekedést.
Majd meglássuk.[/quote]
Már találtam én is apró hibákat. A magyarra fordítás sem tökéletes.
A 2D/3D-s OpenGL gyorsítás már nagyon kellett.
Sajnos az árnyékos homlokzatok készítése a modellből még mindig lassú. A 3D-s navigáláson még lehetne javítani.
A tulajdonságok ablakban rengeteg a beállítani való, ráadásul az alapbeállítások legtöbbször nem jók.
Remélem csak leszünk itt egy páran.![]()
Elküldve: 2003. 06. 04. 07:02
Köszi a privátot, megvan a pdf.
Örömmel tapasztaltam, hogy a Radeon 8500 Win XP alatt átment a Graphisoft full tesztjén ! Igaz, 128 Mb-os verzió, nekem meg csk 64-es van, de eddig nálam is minden OK volt.
Ha már megvan neked a progi akkor azt is megkérdem, milyen vidikártyád van ? Fõleg az hony hány megás ? (azt hiszem már volt szó róla, csak már nem emlékszem)
Félek, hogy a 64 Mb nbem lesz elég a nagyobb modellekhez.
6.5-ben mondjunk nincs gondom ...
Nekem csak jövõ héten lesz meg a 8-as ...
És a kalóz változat sem jött még meg mert gondoltam, addig is szoktatom magam a programhoz, de pech-emre elvesztette a postás !
P.S. Nagyon tanulságos a fényképezõgép sztori, ki fogom próbálni !
[ 2003. június 04.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 04. 13:05
idézet:
Ezt írta Hubert:
Na. fel a fejjel !
Köszi a privátot, megvan a pdf.
Örömmel tapasztaltam, hogy a Radeon 8500 Win XP alatt átment a Graphisoft full tesztjén ! Igaz, 128 Mb-os verzió, nekem meg csk 64-es van, de eddig nálam is minden OK volt.
Ha már megvan neked a progi akkor azt is megkérdem, milyen vidikártyád van ? Fõleg az hony hány megás ? (azt hiszem már volt szó róla, csak már nem emlékszem)
Félek, hogy a 64 Mb nbem lesz elég a nagyobb modellekhez.
6.5-ben mondjunk nincs gondom ...
Nekem csak jövõ héten lesz meg a 8-as ...
És a kalóz változat sem jött még meg mert gondoltam, addig is szoktatom magam a programhoz, de pech-emre elvesztette a postás !
P.S. Nagyon tanulságos a fényképezõgép sztori, ki fogom próbálni !
[ 2003. június 04.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
128 MB-os MSI GF4 ti4400, tökéletesen hajtja az OpenGL 3D és 2D-s terveket. Kipróbáltam az Orchard project-tel (példaterv), röccenésmentesen forgatható a modell.
Gondolkodom a Softquadro feltelepítésén, hátha még jobb lesz az eredmény.
Remélem hamarosan teszteled egy Radeon 9800-al is a 8.0-át!(Ha OK, én is kipróbálom!)
[ 2003. június 04.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 04. 15:40
[url="http://"http://www.graphisoft.hu/termekinfo/epiteszeti_tervezes_design/graphisoft_archicad/ac8/"]itt van összefoglalva.[/url]
Elküldve: 2003. 06. 05. 09:34
idézet:
Ezt írta LamBy:
128 MB-os MSI GF4 ti4400, tökéletesen hajtja az OpenGL 3D és 2D-s terveket. Kipróbáltam az Orchard project-tel (példaterv), röccenésmentesen forgatható a modell.
Gondolkodom a Softquadro feltelepítésén, hátha még jobb lesz az eredmény.
Remélem hamarosan teszteled egy Radeon 9800-al is a 8.0-át!(Ha OK, én is kipróbálom!)
[/quote]
Nekem is pont ilyenem van ! Mármint MSI G4 Ti4400.
Radeon 9800 az játszani lesz, otthonra mert egy Xbitlabs 3Dsmax tesztben a G4Ti4600 messze lehagyta a 9700 Pró-t, szóval a gamer Ati kártyák ilyen szempontból nem olyan jók. Persze ott is biztos lesz FireGL hack, de a 8500-nál (8800-ra) nem vált be, megjelenítési hibákat okozott. Teljsítményben viszont nagyon ott volt ! Árnyékokkal is forgatható volt a modell az OpenGL ablakban. (6.5 verzió)
[ 2003. június 05.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 05. 13:55
Kb 3 hete megvan, de hétfőtől álltunk át a 8.0-ra!
ÓRIÁSI CSALÓDÁS!
1. hardware igény: jelenleg kb 75 Mb-os központi tervünk van, ami a gépemen (amd 2000+; 512 MB ram)jó tempóban futott! Most meg a sebesség felére esett vissza!!!!!!!! mi kell ennek Duál Pentium 4,5 GigaHZ ???????????
2. billentűkombinációk: ctrl+shift + D (vidd a másolatát) nem állítható be (vagy még nem tudom hogyan), de a plotmaker 3-ban meg még az működik!!!!!
3. túl lett bonyolítva a "publikálás" - egy sima dwg-s mentés eddig 2 klikk volt- most n-szer annyi........és a plotmaker nem mentette el helyesen (publikálta)a dwg-t!!!!
4. Bugos még nagyon az R2-es!!!! sűrű fagyi!!
kb. eddig az egyetlen pozitívum a részletrajzok!
folyt. köv.
Hg.

Súgó
A téma zárva.