Idézet: d n . r - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 10:44
-szerintem (persze ezt innen távolról nehéz megmondani

) az történt, hogy az alaplapod az eredeti BIOS-beállításainak megfelelően jóval nagyobb órajelen akarta meghajtani az újonnan betett RAMot, mint amit az elbírt volna.
-mindenképpen érdemes lenne Everest-tel kiiratni a főbb komponensek (proci, alaplap, ram), de igazából (már csak a RAM-slotok számából ítélve is) szerintem az igazán szűk keresztmetszet az alaplapjaid fogják jelenteni.
Márpedig onnantól bővítésben nem érdemes gondolkozni.
-(ebben nem vagyok egész biztos, de szerintem a dual chanelhez is az alaplapi támogatás a lényeg, nem a proci. De ez nem 100%
Meg persze azonos kapacitású RAMok kellenek, stb)
-a gef440MX pedig (bár csak nagyon rég ültem olyan előtt, még CRTn, és szerencsére csak nagyon rövid ideig...

borzasztó homályos képet ad, ha TFT-d van, akkor _lehet_, hogy ez nem akkora gáz (bár tud az a VGA egyáltalán 1280*1024es felbontást?)
(most a 3Ds "képességeiről" ne is beszéljünk)
-szóval egyébként nagyon úgy tűnik, hogy új gép (esetleg használt, de mindenképpen jóval modernebb) lenne a megoldás.
A64-et már iszonyat olcsón lehet kapni (ha nem renderelsz, akkor nem is kell X2, de azok sem borzalmas drágák) És szerintem jó lenne azért legalább egy használt Radeon9000/9100 (szerintem párezer forint lehet)
Aztán ha van pénz, akkor persze határ a csillagos ég!

Szerintem is az lehetett, utólag már rájöttem. Valószínü FSB/RAM arány beállítás olyan lehetett hogy a ramot 333-on vagy 400-on akarta halytani. Így nem csoda ha a 266-os ram nem bírta a kiképzést.
Itt vannak a pontos típusok:
1. gép:
Epox EP -4BDAE ( i845 chipset)
Intel p4 Willamatte 1,5GHz
2x256MB DDR400
2. gép:
Abit SA7 ( Sis645DX chipset)
Intel Celeron 2 Ghz Northwood
512MB DDR266
Végül tegnap a 2-ik gépbe át lett pakolva a 2x256MB ram, aztán úgy lett rá telepítve rendszer, ha minden igaz. Csak én eljöttem melóhelyről, úgyhogy nem tudom sikerált e az akció.
Alalplap egyik se tudja a dual chanelt. Elvileg az inteles alaplapok jobbak mint ez a sis. AIDA-val néztem memoria olvasás/írás tesztet. a 2-ik gép egy hajszállal de gyorsabbnak bizonyult. De kb egykutya. Ha nagyon lassu lesz, akkor lehet procit is megcserélem a két gépben.
Még talán egy 2,6-2,8-as P4-est bele lehet szurni az abitba és akkor az úgy még jó lenne, de akkor a 266-os DDR-t is 400-asra kéne cserélni, és akkor memót is lehetne hajtani 333-400 környékén.
266-os ram nem tudom mennyit bírhat tuningban

Lehet egy megaherzet se.
Hétfőn, majd nézek egy kis tuningot a celeronnal, állítólag ezek mind mennek 2,6-on alapfeszen.
Tanulmányoztam az SA7-es alaplap manualját és be lehet állítani 1:1 FSB/RAM arányt. Így ha 100-ról feltolom 133-ra a proci fsb-jét akkor szinkronban fognak vele menni a ramok 266-on és a proci meg 2,66GHz-en kéne hogy menjen elvileg. De ez most csak elképzelés.
Proci 1,5 P4 willamatte vs Cerka 2GHz Northwood....hát nem tudom melyik az erősebb. Mondjuk, ha egy kis tuningot is nézek
Tudom én milyen gép kéne, nem azzal van a baj. Abból kell gazdálkodni ami van

Nem rajtam múlik. MX440 tényleg nem egy nagy durranás kártya, de renderelni artlantisban szoktunk, így nem kell kinlódni 3D-ben AC-ben sokat.
Szerintem nvidia kártyák jobbak AC-hez, openGL-ben erősebbek az ATI-nál.
Csak CRT monitorok vannak, képminőség tényleg elég katasztrófális.
Szerkesztette: Manitou 2 2007. 02. 24. 15:04 -kor