HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD

#2721 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 17. 09:50

Idézet: begbie - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 10:23

Lakásvásárlás előtt állok, kicsit meg kellene hajtanom a következő pár hónapot.

látom nem vagyok egyedül! :)
most vettem egy 20" tft otthonra, mert már kifolyt a szemem a 17" crt-n 1280x960 70hz-en :D
sajna én is úgy hajkurászok maszekot ismerősökön keresztül. de ha lesz vmi akkor szólok.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#2722 Felhasználó inaktív   misztaCOH 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 17. 10:56

üdv, mi történik akkor, ha csapatmunkánál lefagy a gép és nem történik meg a kijelentkezés-frissítés. Lefagyás után maradt egy .plc fájl ami tartalmazza a változásokat de ha frissíteni akarom a központi tervet azt írja, hogy nem vagyok bejelentkezve. Szóval van megoldás arra, hogy a változásokat átvegye a központi terv .plc-ből?

#2723 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 13:33

Idézet: cps - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 10:50

látom nem vagyok egyedül! :)

Nem bizony. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2724 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 13:43

Idézet: carcass - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 14:33

Nem bizony. ;)

uhh.. mindenki ennyire dolgozna, munka meg sehol? :)

Kerestem volna a korábban belinkelt képeket a diplomamunkámról, de nem találtam...
Február 6-án diplomáztam és tisztán emlékszem (vagy nem, nem voltam teljesen beszámítható akkoriban:) ), hogy mikor meglett, akkor feltettem ide pár képet...

Na mindegy.. keresgetek tovább képet is, munkát is:)

#2725 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 13:45

Idézet: begbie - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 14:43

uhh.. mindenki ennyire dolgozna, munka meg sehol? :)

Kerestem volna a korábban belinkelt képeket a diplomamunkámról, de nem találtam...
Február 6-án diplomáztam és tisztán emlékszem (vagy nem, nem voltam teljesen beszámítható akkoriban:) ), hogy mikor meglett, akkor feltettem ide pár képet...

Na mindegy.. keresgetek tovább képet is, munkát is:)

Az építészet már csak ilyen. ;)
A képek fent voltak, én emlékszem rá.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2726 Felhasználó inaktív   Cheesy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 17. 17:13

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 23:09

Nem vagyok egy CAD-guru, de 1Gb alatt eszembe nem jutnakomolyan  belevágni. Ha van pénz inkább legyen még több.

Egérből pedig márkás, sokgombos, kézreálló! Tehát olyan amit kipróbáltunk, és jólesik a fogása.

Nem kell ahhoz CAD gurunak lennie az embernek ahhoz, hogy tudja, egy részletes kiterjedt 3D-s tervet (főleg térben) kezelni izmos vas kell. Sztem, azon a konfigon, amin egy mai játék full grafikán akadásmentesen fut, nyugodtan lehet CAD-re használni :D Főleg ha AC v10-et használsz...
Nyáron akarok gépet ujítani emiatt, a monitort is ezért vettem (Samsung 930BF). 2 GB RAM alá nem akarok menni, mert ugy veszem észre, a rangsor ACnél a következő:
1. RAM
2. CPU
3. vid.kártya

#2727 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 19:18

Idézet: misztaCOH - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 9:56

üdv, mi történik akkor, ha csapatmunkánál lefagy a gép és nem történik meg a kijelentkezés-frissítés. Lefagyás után maradt egy .plc fájl ami tartalmazza a változásokat de ha frissíteni akarom a központi tervet azt írja, hogy nem vagyok bejelentkezve. Szóval van megoldás arra, hogy a változásokat átvegye a központi terv .plc-ből?

Ha egyedül voltál bejelentkezva, akkor nincs gond, a plc-ből mentesz egy pln, és azt újra megosztod plp-nek és folytathatod tovább a munkát.
A többen voltatok benne, a többiek dolgoztak, akkor valszeg újra kell csinálnod  a tervrészedet, ez annyiból egyszerűbb lehet, ha megvan a plc-ban az adat, akkor lehet másolgatni. De az a tapasztalat, ha teamworkben dologozol, lefagysz, akkor van a gépeden az ideiglenes file, amit ha megnyitsz, ki tudsz jelentkezni. Ha nem akkor bemész adminként és kirúgod magad.
Szóval sokismeretlenes az egyenlet, de nem tragikus.

HG

#2728 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 19:20

Idézet: Cheesy - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 16:13

Nem kell ahhoz CAD gurunak lennie az embernek ahhoz, hogy tudja, egy részletes kiterjedt 3D-s tervet (főleg térben) kezelni izmos vas kell. Sztem, azon a konfigon, amin egy mai játék full grafikán akadásmentesen fut, nyugodtan lehet CAD-re használni :D Főleg ha AC v10-et használsz...
Nyáron akarok gépet ujítani emiatt, a monitort is ezért vettem (Samsung 930BF). 2 GB RAM alá nem akarok menni, mert ugy veszem észre, a rangsor ACnél a következő:
1. RAM
2. CPU
3. vid.kártya

Annyiból módosítom a sorrendet, hogy a memóriamennyiséget alapvetően a tervnagyság befolyásolja. Tehát lehet, hogy CPU, MEM, VGA...
hg

#2729 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 14:59

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 20:20

Annyiból módosítom a sorrendet, hogy a memóriamennyiséget alapvetően a tervnagyság befolyásolja. Tehát lehet, hogy CPU, MEM, VGA...
hg

Van valami hír, hogy melyik archicad fogja támogatni a több magot?

#2730 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 06:31

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 15:59

ha a részbeni támogatottság számít, akkor már a 9es is támogatja a lightworks renderen keresztül. :)

üdv

#2731 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 11:55

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 13:59

Tudtommal funkciórészek fogják majd támogatni a többmagos dolgot, de hogy mi, mikor az?????????? (ha van bennfentes fejlesztő ismerősöd, Ő jobban fogja tudni..) Az, hogy az AC kompletten támogassa a többmagos CPU-t, ahhoz sztem az egész kódot át kell írni, az elejétől a végéig.

HG

Szerkesztette: Hrváthg 2007. 04. 19. 11:56 -kor

#2732 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 12:11

mondjuk a renderen kívül olyanban lenne hasznos a kétmag hogy a háttérben frissítené a tervlakönyvet, vagy ilyesmivalami!:)
quad kéne nekem azzal talán lehetne ac10-ezni!:D
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#2733 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 13:44

metszet, homlokzatgenerálás, stb. hosszú a sor..... kvázi az egész program!!!!! (hogy ne végezzenek má' félmunkát!!!!)....

HG

#2734 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 13:45

ja, és a legfontosabb:
3D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#2735 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 15:01

Q: Is ArchiCAD multi-threaded?

A: ArchiCAD is not multi-threaded as a whole, but parts of ArchiCAD are - typically functions added recently. In ArchiCAD 10, these are the functions that support multi-threading:

*

LightWorks rendering engine
    * File saving with data compressing option
    * Placing PDF files as drawing (visual feedback when positioning the drawing)

Q: Is rendering with LightWorks twice as fast on a dual-core processor?

A: Creating a rendered image involves separate steps. When you start a "Photorender projection", first the 3D model of your project is generated in the 3D window, then the model is converted into LightWorks data format, and only the last step is the so-called "rendering", when the lines of the image are starting to appear on screen. Only this last phase is multi-threaded.

Q: Can LightWorks use 4 processors?

A: Yes. Theoretically, LightWorks can use as many processors as you have

Q: I never use LightWorks. Does it make any sense at all to buy dual-core computer?

A: Yes. Even though ArchiCAD will typically use only 50% percent of the CPU resources, you are always running other tasks as well - invisible (or not so invisible) operating systems tasks, or user tasks such as another copy of ArchiCAD, for example. During processor-heavy activities (e.g. 3D model or section generating, publishing, updating layouts) when ArchiCAD's CPU usage maxes out, your system will still be responsive when you try to use other applications. For example, when you are updating drawings that are linked into another ArchiCAD project, the Background ArchiCAD - which is another copy of ArchiCAD - will not keep you from working on in the open project.

Q: I have a dual-core computer, and when I am using ArchiCAD, the processors max out at 50%. They never reach 100%.

A: Due to Multitasking (see above), the operating system distributes program tasks evenly between processors, even if there is a single thread of tasks. So a single-thread application will behave like this on a dual core machine. On a 4-core computer all four cores will reach 25% instead of one running at 100% and three sitting idle - the latter would cause one of the processors overheating while there is plenty of resource left.

Q: I am rendering with LightWorks, but it still seems that both processors stop at 50%

A: There are areas in LightWorks that are not multi-threaded. Depending on settings, it is normal that LightWorks renders with only one thread. See more in the LightWorks article

Q: When will ArchiCAD be fully multi-threaded?

A: There are plans to include more multi-threaded features in future versions of ArchiCAD, but ArchiCAD will not be a fully multi-threaded application at any time soon. This is partly because re-writing the ArchiCAD code to support multi-threading is a huge task, and there are areas where it would not cause a dramatic performance increase. Graphisoft will focus on the areas where multi-threading brings the most benefit.

Q: Does the amount of memory (RAM) matter when using a multiprocessing computer?

A: Yes. You will only realize the full benefit of the power of the two, four or more processors in your computer if you have sufficient memory from which they will run programs and access data. With insufficient memory, too much time will be wasted obtaining information from the much slower disk drives. Even with the new disk drives that should arrive on the market in 2007 which will have much larger onboard memory caches (memory attached to the disk to speed access), main memory is still very essential to performance. For example, if you need 1 GB on a computer with a single processor... that same 1 GB would be quite insufficient on a four processor MacPro, as all four processors would be trying to fit their programs and data into that memory space, and would thus be using virtual memory (your hard disks) for the overflow, vastly slowing down all work.

archicadwiki

Szerkesztette: Hrváthg 2007. 04. 20. 15:02 -kor

#2736 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 19:58

Végül A4 Tech optikai egeret vettem. Egy egyszerűbb változatot,de 800dpi-t tud.  1600 Ft-ért szerintem jó vétel volt. Pontos, gyors, és hamar megszoktam. ( jah céges géphez lett véve )

#2737 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 06:25

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 20:58

Végül A4 Tech optikai egeret vettem. Egy egyszerűbb változatot,de 800dpi-t tud.  1600 Ft-ért szerintem jó vétel volt. Pontos, gyors, és hamar megszoktam. ( jah céges géphez lett véve )

hah cégesnek kellett volna? akkor 7E alatt semmi képp!:D

#2738 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 09:15

.........Buga Jóska nem szép ember, de gavallér.......
:D  :D  :D

#2739 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 15:39

Idézet: SomaCAD - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 0:17

Sziazstok!

Ha valakinek problémája van nyugodtan forduljon hozzám!

cad@vazsonykom.hu

én találtam ki a megoldást, igaz nem én programoztam!

üdv: Soma :respect:

Priviben is jöhet a megoldás, de a küldött e-mailemre máig nem érkezett válasz - örömmel vennék egy használható megoldást kedves Soma! És gondolom még sokan várnának egy pár perces, de ennek ellenére pontos egyszerűsített hőtechnikát, ami látványos is...
. . . a n y t h i n g

#2740 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 07:04

én ott adtam fel amikor elkezdte másolni a fóliákat, meg is állt súlyos percekre aztán ki is fingott, vmi olyasmi jutott eszembe hogy kitörlök minden nem használt fóliát a francba  és úgy engedem rá a hőtechnikát. de eddig már nem jutottam el. :)

Téma megosztása:

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.