idézet:
Ezt írta LamBy:
Viszonteladótól, vagy garphis körből?[/quote]
Viszonteladói.
hg.
ArchiCAD
Elküldve: 2003. 07. 09. 12:09
Elküldve: 2003. 07. 09. 12:12
idézet:
Ezt írta GSTechSup:
A 8as R3HUN hivatalos dátuma valóban július 25, bár lehet, hogy kicsit késni fog.[/quote]
Nagyon jó lenne, ha tartanátok a határidőt!
hg.
Elküldve: 2003. 07. 10. 13:53
idézet:
Ezt írta GSTechSup:
A hozzászóló kérésére törölve. Eras[/quote]
Van egy beépített informátorunk is!
Várjuk a többi hasznos információt, segítséget!
[ 2003. augusztus 18.: Erasmus szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 14. 20:08
Kipróbáltam egy kurrens tervemen a 8-ast ... nem vagyok elragadtatva a teljesítményétõl ... biztos a nagyobb hardverigény az oka.
Konkrétan egy színezett nézet elkészítése 8.0-asban teljesen kiakasztotta a gépet, míg 6.5-össel tûrhetõen mûködött. A modell nagyon "sûrû" azaz sok kirajzolandó-elemezendõ kontúrvonalat vonalat alkalmaz (j7 maszk rulez
Mert ugye nagyon szép az hogy nyitunk a real-time megjelenítés felé, de egy bonyolultabb, nagyobb modellnél, ami tele van görbülõ elemekke[ (amelyek ugye rengeteg poligont generálnak), egyedi könyvtári elemekkel, részletekkel, átlátszó felületekkel, nos kiváncsi voltam, ott hogy mûködik ez a dolog. Nos, nekem legalábbis, sehogy.
Vagy nem tudom, milyen rendszer kell alá, nekem csak 2100 XP/512Mb/128MB VRAM/7200 rpm vinyó van.
Megnéztem, a Task Manager szerint csak 180 Mb-ot foglalt, viszont 99% procit a 3D ablak színezése. Nem gyõztem kivárni; amikor már háromszor annyi idõ eltelt mint amennyi a 6.5 -nek kellett, akkor End Task-ot adtam neki.
Biztos kisebb, egyszerûbb modelleknél hatásos a dolog, és nagyobb tervnél lehet használni vágósíkokat, vagy kijelölö téglalapot, szóval részlegesen lehet vele szórakozni ...
Na mindegy, úgyis fix kamerákkal szoktam dolgozni, akkor tudom, hogy nem ér meglepetés.
Lényeg, hogy ha már a real-time felé kacsintgatunk, akkor esetleg valamilyen sávszélesség kímélõ renderelési algoritmus is elkelne, fõleg, hogy a mai gyorsítók tudnak ilyeneket. Azaz levenni egy kicsit a proci hátáról a terhet, és átadni belõle amit lehet a GPU-nak. Végül is egy látványtervnél megengedhetõ az a kis pontatlanság ami egy ilyesmi bevezetésével járna ... tudom, hogy CAD, meg mérnöki pontosság, de mint opció nem volna rossz.
Amúgy nem is vártam mást, mert a 3Dsmax-ban is perceket kellett várni, amíg a behozott modell képe frissült a viewportokban. Mondjuk ez utóbbit nem ismerem annyira, biztosan le lehet tiltani a real-time megjelenítészt ott is.
Elküldve: 2003. 07. 15. 17:16
idézet:
Ezt írta Hubert:
... Lényeg, hogy ha már a real-time felé kacsintgatunk, akkor esetleg valamilyen sávszélesség kímélõ renderelési algoritmus is elkelne, fõleg, hogy a mai gyorsítók tudnak ilyeneket. Azaz levenni egy kicsit a proci hátáról a terhet, és átadni belõle amit lehet a GPU-nak. Végül is egy látványtervnél megengedhetõ az a kis pontatlanság ami egy ilyesmi bevezetésével járna ... tudom, hogy CAD, meg mérnöki pontosság, de mint opció nem volna rossz.
[/quote]
Annak, hogy a 3Ds ablakban mi és milyen minőségben jelenik meg, nincs köze ahhoz, hogy milyen lesz a végső renderelés minősége.
Vagyis inkább: nem egészen értem, mire gondolsz, amikor a látványterveknél megengedhető pontatlanságról vs. mérnöki pontosságról írsz.
Elküldve: 2003. 07. 15. 19:07
idézet:
Ezt írta Hubert:
Na.....
[/quote]
Biztos be volt kapcsolva a 3D gyorsítás? (OGL)
30 perc alatt rendereltem OGL alatt körsétát, mov-ba, legjobb minőséggel. Igaz, hogy csak egy nagyobb családi ház volt, de ezt kipróbáltam a 8-as mintatervével is, ott is majdnem ilyen gyors volt. (Orchard project)
Elküldve: 2003. 07. 15. 19:12
A renderelési eljárások közül a Z buffer renderinget kell használni, lényegesen gyorsabb, és ugyanolyan minőséget hoz mint az ArchiCAD render.
Elküldve: 2003. 07. 16. 11:20
idézet:
Ezt írta GSTechSup:
A hozzászóló kérésére törölve. Eras[/quote]
Teszteltétek 875-ös alaplappal? Gyorsulhat e az ArciCAD kétcsatornás memóriahasználattal, és HT-vel?
A 2x 1GB ill. 2x2 x512GB memória lenne az igazi?![]()
![]()
Volt már szó a fórumban, hogy nálam és még valakinél nem működik a 2D/3D-s tető összemetszés (ctrl+katt)
Riportot küldtem, de már nagyon bosszant a dolog.
A MÓDI-ban minden gépen megy! (Mac és PC laptopok)
Mi lehet a probléma?
(Config: Abit BD7-II, P4B 2.4, 2x512 RAM, GF4Ti4400 VGA,
WinXP Pro+SP1+ 8 R2 Hun)
Elküldve: 2003. 07. 16. 12:20
idézet:
Ezt írta GSTechSup:
A hozzászóló kérésére törölve. Eras
[/quote]
Várom mielőbbi válaszotokat, remélem lesz megoldás, előre is thx.
(Egyébként 875-ös alaplap és P4 2.4C vásárlás előtt állok,
egyenlőre a 2x512 MB ram marad, azt később fejlesztem.)
Elküldve: 2003. 07. 16. 12:22
idézet:
Ezt írta GSTechSup:
... most már értem a beceneved is[/quote]
Így könnyű volt kitalálni!![]()
Elküldve: 2003. 07. 17. 09:40
idézet:
Ezt írta GSTechSup:
...
A realtime renderelés hardveres (GPU-s) gyorsítását úgy hívják, hogy OpenGL[/quote]
Na ne mondd !
Eddig is ezt használtam a 6.5-ben, és ha a 8-asban is ezt kell használnom, akkor miért fejlesszek ?
Eddig is nagyon elégedett voltam az OpenGL teljesítményével (árnyékok nélkül persze), és azt hiszem ez a rész nem esett át nagy változáson.
Az igazság az, hogy elismerem, nagyon sokat javult a program, fõleg új funkcióknak köszönhetõen (lásd korábbi hozzászólásaimat) de a jelentõsen megnõtt hardverigényrõl nem volt szó a bemutatón, vagy ha igen, akkor az mint dicséret jelentkezett, valahogy így: olyan fasza ez a progi, hogy most már videokártya is kell hozzá, meg két gigás pentium.
Most kiderült, hogy a jelenlegi csúcshardverrel használatával is vannak teljesítménygondok. Sajnos, ez egy olyan hátrány, ami miatt le kell tennem a fejlesztésrõl. Mert ha estelg azt mondaná a Graphi, hogy igen az ArchiCad az a Pentium 4 utasításkészletére optimizált, akkor lehet hogy gondolkodnék egy Intel rendszer beszerzésén, de tudtommal ez nincs így. Meg nem tudok többprocesszoros feldolgozás támogatásáról sem. Hyperthreading, esetleg többprocis gép, miért vegyek ilyet, dobjak ki egy halom pénzt az ablakon, ha nem használja ki a szoft ?
Arra is kiváncsi vagyok, hogy hogy megy a program Mac platformon ?
Rendben van, újraírták a kódot, sokat kell még optimizálni, megértem.
Viszont ahogy egyre bõvül a lehetõségek skálája, nem volna értelme egy modulárisabb felépítésnek ? Hogy a program bizonyos részei külön is elérhetõek legyenek ?
Mert olyan Windows-os hangulatom van az egésztõl, mindent bele, oszt jólvan.
[ 2003. július 17.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 19. 09:19
Valószínûleg nálam is lesz upgrade mind hardver mind szoftver téren. Azt is megértem, hogy ha a kód gyökeres változáson ment át akkor ez még optimizálható, meg azt is hogy valószínûleg ilyen méretû fejlesztés egy darabig megint nem lesz, szóval az egyre újabb hardverrel a helyzet javulni fog.
A 2D OpenGL az király ... ammennyire meg tudom ítélni, ugyebár. Majd ha használom is akkor biztos lesznek kifogásaim, de egyébként elég elkötelezett ArchiCad fan vagyok ...
Ja, a Mac platformos viselkedés érdekelt volna, mert az új PowerMac G5-ös specifikációi elég szimpatikusak.
Gyanítom, hogy az 1Ghz FSB melletti két 2Ghz-es 64 bites G5 odasuppint a 3 Ghz-es P4-nek.
Mondjuk a 9800 Proval, és 8Gb RAM-mal felszerelt változat ára elég ijesztõ lehet ...
[ 2003. július 19.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 21. 14:33
"megjavul" ha a kijelölés után, (nyíl módból) átállok tető módra.
Mindenkinek köszönöm a segítségét!
Elküldve: 2003. 07. 21. 14:36
idézet:
Ezt írta GSTechSup:
.... reméljük, 8.1-re ez is javítva lesz.[/quote]
A 8.1=R3 ???
Elküldve: 2003. 07. 21. 20:54
idézet:
Ezt írta GSTechSup:
Ha elvetetted, akkor ne felejtsd el visszahozni, hogy legközelebb megint elvethesd!
[/quote]
Kutya legyek ha benned nem székely vér csörgedez !![]()
Elküldve: 2003. 07. 22. 14:59
idézet:
Ezt írta GSTechSup:
A hozzászóló kérésére törölve. Eras
[/quote]
Valaki már elkezdte honosítani az 8.1-et, vagy arra is hónapokat kell várni?
Miért is kellett nekem az angolul megtanult progiról magyarra váltani?![]()
Amióta klubtag vagyok, már semmi sincs "ingyen"!
Elküldve: 2003. 07. 23. 22:15
idézet:
Ezt írta GSTechSup:
...Az utolsó mondatot nem egészen értem.[/quote]
Biztos tudod, hogy a klubtagság nem ingyenes, persze ezért megkapjuk a legújabb verziót is.
Meg szabad tudnunk a 8.1 újdonságait?
Elküldve: 2003. 07. 25. 09:43
Az még rendben van (?) nagy a hardware igény, de az nem fogadhtó el, hogy egy R2-es végleges verzió adatot veszt.
A teamwork program egyébként tényleg nagy ötlet, és hasznos, és építészeti használatra nem tudok jobb programot ennél, de ez megengedhetetlen, hogy súlyos 10-20- mb-nyi adatok tűnjenek el a központi adatbázisból( fenti állításomat természetesen fájlokkal tudom bizonyítani).
Szóval, várom GSTechsupport válaszát.
Üdv:
hg.
Elküldve: 2003. 07. 28. 12:32
ilyen már volt a 7-esben....
hg
Elküldve: 2003. 07. 28. 13:22
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
"..Display Options beállításokat lehet nevesíteni, menteni-tölteni..."
ilyen már volt a 7-esben....
![]()