ArchiCAD
Elküldve: 2004. 05. 07. 20:37
Lenne egy elég láma kérdésem. A munkahelyemen egy 2,6 os hyper-threading-es p4-esen renderelés és opengl-es nézelődés alatt sem akar a processzorterhelés 50-52% főlé menni. Elképzelhető hogy a 8.1-es archicad ezt nem is használja ki?
Elküldve: 2004. 05. 10. 08:13
Idézet: Zsolt7 - Dátum: 2004. máj. 2, vasárnap - 10:10
Egy kérdés bánt engem:
ArchiCAD 8.1-t használok, melyhez szeretném a videókártyám lecserélni.
Most egy ASUS 8200 G3-van benne.
Játszani nem játszom, csak a Cad-hez kellene,
A kérdésem:
Ki milyen kártyával Cad-ez, vagy Cad-ezne?
Melyik volna a legjobb a cadhez az elérhető árketegóriában
Mondjuk max 150.000-ig milyen kártyát tennétek a gépbe?
Köszi a válszokat
Üdv.
Zsolt
http://archicad-talk...mpatibility.php
egyébként a link innen van:
www.cadstudio.hu
Én archicadhez nem vennék ilyen drága grafikus kártyát.
hg.
Elküldve: 2004. 05. 10. 08:17
Idézet: Hunter - Dátum: 2004. máj. 2, vasárnap - 20:04
Na de amiért irok engemet épületgépészet érdekelne de nagyon, víz-, gáz-, fűtés-, víz-, csatorna-, az ezekhez szükséges légtechnika, esetleg légkondi is.
Erre valami javaslat valakinek?
Szerintem a Grafinak még nincs nagyon ilyen, de hívd fel Őket, vagy egy dealert, hátha segítenek.
Emlékeimben keresgélve az rémlik, hogy a GS megvett egy ilyesmi céget, de méd "saját" termékéről nem tudok.
A link feljebb, ott biztosan segítenek.
hg
Elküldve: 2004. 05. 10. 08:23
Idézet: Jack@l - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 19:37
Lenne egy elég láma kérdésem. A munkahelyemen egy 2,6 os hyper-threading-es p4-esen renderelés és opengl-es nézelődés alatt sem akar a processzorterhelés 50-52% főlé menni. Elképzelhető hogy a 8.1-es archicad ezt nem is használja ki?
Egyértelmű választ nem tudok adni, mert én AMD "fan" vagyok, de dolgoztam pár napig egy 2,8 HT-s géppel, és ott sem terhelte ki 100%-ig "mindegyik" processzort, mert ugye a kis buta kettőnek látta. :o)
Én is sajna csak 1 óráig örültem, hogy duál-procis gépeket kaptunk.......de sajnos csak HT volt.
hg.
Ezért vagyok amd párti:
Intel Pentium 4 [Northwood] 2.4GHz 4 34.300 / 42.875
/ Socket 478 / 512kB L2C / 800MHz FSB / dobozos
vagy
AMD Athlon XP 2500+ 19 14.800 / 18.500
/ Socket A
Elküldve: 2004. 05. 11. 10:34
Idézet: Zsolt7 - Dátum: 2004. máj. 2, vasárnap - 10:10
Egy kérdés bánt engem:
ArchiCAD 8.1-t használok, melyhez szeretném a videókártyám lecserélni.
Most egy ASUS 8200 G3-van benne.
Játszani nem játszom, csak a Cad-hez kellene,
A kérdésem:
Ki milyen kártyával Cad-ez, vagy Cad-ezne?
Melyik volna a legjobb a cadhez az elérhető árketegóriában
Mondjuk max 150.000-ig milyen kártyát tennétek a gépbe?
Köszi a válszokat
Üdv.
Zsolt
Énse vennék nagyon drága kártyát. max 80 ezer, de inkább kevesebb
Ha már pénzt szeretnél költeni, akkor gyorsabb proci+több RAM kell neki
Elküldve: 2004. 05. 11. 10:39
Idézet: Jack@l - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 19:37
Inkább az, hogy az OS úgy látja, mintha kettő lenne, pedig valójában csak 1 és ezért sz*rul mutatja.
Az 50-52% -> az simán 100% közeli 1-nek
Elküldve: 2004. 05. 11. 10:43
Idézet: Vajonész - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 9:34
Ha már pénzt szeretnél költeni, akkor gyorsabb proci+több RAM kell neki
Halihó:
Az megvan:
3 GHz p4, 1gb DDR
Csak az 1,8 P4 után nem érzékelek szinte semmi gyorsulást a progiban.
Vagy csa kén várok túl sokat??? :confused:
Üdv.
Elküldve: 2004. 05. 11. 10:47
Ki milyen videókártyát tenne a gépébe az Archicad-hez
Olvastam Hrváthg linkjét, amit külön köszönök, de konkrét tippeknek kicsit jobban örülnék. Ott elvesztem a dzsungelben.
Üdv
Elküldve: 2004. 05. 11. 12:48
Idézet: Zsolt7 - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 9:43
Az megvan:
3 GHz p4, 1gb DDR
Csak az 1,8 P4 után nem érzékelek szinte semmi gyorsulást a progiban.
Vagy csa kén várok túl sokat??? :confused:
Üdv.
Én mostanában az ATI-ra esküszök, de lehet valami nvidia is, a matrox szegény kinyúlt. Szerintem nézd végig, melyik támogatja az Open GL-t jobban. Vagy tedd el a pénzt és vegyél két 19"-os TFT monitort.
Találtam valamit:
Quadro1
itt openGL 2.0 támogatás
esetleg radeon 9600xt???
itt csak "latest" openGL support, és az hanyadik, nem tudom.
Csak majd ne felejtsd átállítani az archicadben is, hogy az openGL-t használja.
A gyorsuláshoz meg annyit, hogy a jót könnyű megszokni. Inkább egy hónap munka az új gépen--> ülj vissza a régire ugyanazzal a melóval---> szerintem akkor majd érzed.
hg
Elküldve: 2004. 05. 14. 08:41
Használ valamelyikőtök render-utómunkához Cinema4D-t? Nemrég jelent meg az ArchiCAD output plugin, amely direktbe tud c4d-t menteni, és támogatja a modell frissítését is (a la artlantis), de még nem volt szerencsém kipróbálni.
Beleszólva a videokártya-témába, szerintem bőven elég egy jobbfajta 9600XT. Nekem most az van, és nagy modellekkel is jól elboldogul, bekapcsolt antialiasing mellett. 2D-ben pedig már nincsenek számottevő különbségek a kártyák között. Szóval inkább költsd másra azt a sok pénzt.
üdv: snowman
Elküldve: 2004. 05. 16. 10:03
(Persze ha semmi másra nem tudod elkölteni a pénzedet
De ezek a kártyák (quadro, firegl) mindig 5-10x olyan drágák, mint a (fizikailag szinte tökéletesen azonos) consumer társaik. Nem tudom elképzelni, hogy ArchiCAD alatt behozzák az árukat.
(Ha meg azonos árban nézed, mondjuk 150+áfa, ott meg könnyen lehet, hogy amit ennyiért kapsz quadro-t (főleg itt Mo.-on), azt a nyers erőkülönbség miatt egyszerűen lemossa a nemsokára megjelenő gamer Ati X800XT)
P4 HT. Munkahelyemen nekem is az van, nekem is feltűnt már az 50%, és én is úgy gondolom, hogy itt valahogy a Task Manager "hülyült meg" a HT-től.
(Viszont pl. Brazil alatt tök "aranyos", a készülő képet egyszerre két helyen rendereli, mintha tényleg dual lenne...
Az is igaz, hogy a korrekt méréshez BIOSban kellett volna letiltanom a HT-t, de kinek van ideje ilyen hülyeségekre munkaidőben...
Elküldve: 2004. 05. 16. 22:38
Idézet: d n . r - Dátum: 2004. máj. 16, vasárnap - 9:03
P4 HT. Munkahelyemen nekem is az van, nekem is feltűnt már az 50%, és én is úgy gondolom, hogy itt valahogy a Task Manager "hülyült meg" a HT-től.
Task manager monnyon le!
Elküldve: 2004. 05. 18. 07:31
Az ArchiCAD szoftveréről ismert, a világ egyik vezető számítógépes tervezés AEC (építészet-épületgépészet-kivitelezés szoftverfejlesztő cége a Graphisoft a 2004. március 31-én végződő negyedévben üzemi eredményét 6,3 százalékkal, egy részvényre jutó nyereségét közel 50 százalékkal növelte.
A profitabilitás pozítív változására azonban árnyékot vet az értékesítés nettó árbevételének csökkenése. A társaság eladásai 6,6 százalékkal csökkentek a negyedév során, elsősorban az ArchiCAD verziófrissítés ciklikussága, néhány az ArchiFM üzletágat érintő megrendelés későbbre halasztása, és pár kisebb, a stratégiához nem illeszkedő árbevételi forrás leállítása miatt. A devizaárfolyamok ingadozása mind a profitabilitás növekedéséhez, mind az árbevétel csökkenéséhez hozzájárult.
Általánosságban szólva, az ArchiCAD eladások lendületet nyertek. A 2004. évi első negyedéves új licenceladások száma kedvezően alakult az előző év azonos időszakához képest. Ez a növekedés azonban nem ellensúlyozta a verziófrissítésből származó bevételek jelentős csökkenését, mely csökkenés az ArchiCAD verzióváltás ciklikusságának következménye.
A létesítménygazdálkodási üzletág továbbra is kedvező képet mutat, bár 2004 első negyedévében Magyarországon és az Egyesült Államokban vásárlói döntéseket halasztottak későbbre, mely negatívan befolyásolta az üzletág árbevételét. Az Egyesült Államokban és Japánban az eladások új impulzust kaptak -- helyi valutában az árbevétel növekedése 8,3 százalékot illetve 61,3 százalékot tett ki --, Németországban a vállalat szilárdan tartja megszerzett pozícióját, jó értékesítési eredményeket ért el Franciaországban, Olaszországban, Norvégiában és Magyarországon is.
Az értékesítések Európában 12,4 százalékkal csökkentek, 3,8 millió eurót tettek ki 2004 első negyedévében. Még az új licenceladások felfutása 2004 első három hónapjában sem tudta ellensúlyozni a tavalyi évre jellemző verziófrissítési hullám hiányát. Észak-Amerikában a dollárban mért bevételek 9,6 százalékkal emelkedtek, a növekedés elsősorban az építszeti tervezést támogató termékekből származott. Euróban számítva, mivel a dollár 15 százalékkal gyengült a jelentés devizaneméhez képest, az észak-amerikai régió árbevétele 6,6 százalékkal csökkent.
Ázsiában és a Csendes-óceáni térségben a 20 a százalék feletti növekedést Japán kimagasló értékesítési teljesítménye fűtötte. Itt japán jenben mérve az árbevétel 60 százalékkal nőtt, amit részben kioltott a deviza értékcsökkenése és a Csendes-óceáni térség többi országában jellemző gyengébb teljesítmény.
Elküldve: 2004. 05. 21. 14:45
Idézet: snowman - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 8:53
Én, ill. mi nem....
hg
Elküldve: 2004. 05. 21. 20:21
Elküldve: 2004. 05. 21. 21:15
Idézet: OTomi - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 19:21
tudtommal számmal kell átírni a távolságot a tulajdonságaiban, grafikusan nem lehet "huzogatni"
(ha valaki tud vmi mást , szóljon)
szerintem majd a 9-esben megint összejön nekik.....addig kulcsoljuk imára a kezünk.
hg
Elküldve: 2004. 05. 21. 21:27
Idézet: Hrváthg - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 22:15
(ha valaki tud vmi mást , szóljon)
szerintem majd a 9-esben megint összejön nekik.....addig kulcsoljuk imára a kezünk.
hg
Hát ha így van az nagyon gáz, egy sűrű vizesblokkban csak kézzel lehet úgy elrendezni a feliratokat, hogy ne legyenek takarásban. Asszem maradok a 7-esnél.
Elküldve: 2004. 05. 21. 21:58
Nálam lassabb a 2D a 7.0-nál. Pedig van alatt vas (és még videókártyát sem cseréltem.)
Vagy csak láma vagyok.
Kissé bizonytalan vagyok. vagy mégsem?
Elküldve: 2004. 05. 22. 21:59
Idézet: Zsolt7 - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:58
Nálam lassabb a 2D a 7.0-nál. Pedig van alatt vas (és még videókártyát sem cseréltem.)
Vagy csak láma vagyok.
Kissé bizonytalan vagyok. vagy mégsem?
Hát ezt Nektek kell eldöntenetek, hogy mi fekszik, és mi nem, de egy valamire vigyázzatok, hogy a 8.0-t kerüljétek el messzire. Nekem egyébként a 8.1-es fekszik nagyon, mert kisebb a különbség a 8,1 és az Autocad között, minr a 7.0 és az Autocad között: pl. görgős zoom, ESC, stb... Ja és a 8,1 már használgatja az OpenGl-t is ami egész jó is lehet...
Nálam egyértelműen a 8,1 a favorit.
hg.

Súgó
A téma zárva.