HWSW Informatikai Kerekasztal: Minden ami SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minden ami SSD Értékeld a témát: ***** 4 szavazás

#161 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 23. 15:59

Hát az intel erőssége a random írásban van, az új üdvöskék vajon hogyan teljesítenek benne kiváncsi leszek majd. Mondjuk alapvetően már nem rendszer alá kacsingatok mégegy SSD felé nem lenne rossz pl gamék alá is tenni egyet, de látod az pl lehet hogy nem inteles lesz .
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#162 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 16:50

Idézet: td - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 15:59

Hát az intel erőssége a random írásban van, az új üdvöskék vajon hogyan teljesítenek benne kiváncsi leszek majd. Mondjuk alapvetően már nem rendszer alá kacsingatok mégegy SSD felé nem lenne rossz pl gamék alá is tenni egyet, de látod az pl lehet hogy nem inteles lesz .

nálam most a játékok kb. 73 gb-ot tesznek ki de úgy, hogy összesen egy, max 2 játékkal szoktam jáccani, a többi az csak úgy van. :) sztem játékok alá nem kell 64 gb-nál nagyobb. nekem még a 40 is elég lenne, max letörölnék párat vagy a vinyón hagynám őket, ami meg érdekel, azt felteszem az ssd-re.
lényegében ez a 40 gb-os kingston bőven jó nekem, még mindig van rajta 15 gb hely, és nincs mit rátennem (max játék mehetne, de felesleges). átlagjúzerként sztem ez a helyzet az emberek többségével. tárolásra meg jó a vinyó, az 5400-es samsung ecogreen f2 hangtalan és filmnézésre meg hasonlókra megfelel. :)

Szerkesztette: fLeSs 2010. 02. 23. 16:51 -kor

#163 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 17:12

találtam egy gadgetet ami azt monitorozza, hogy melyik meghajtó van épp használatban. ezt most felraktam, kíváncsi vagyok, hogy játék alatt amikor az a sok lemezművelet történik a steam.exe-vel mit fog jelezni. ha főleg a vinyóm lesz használatban, akkor ez csak swapfájlozás.

#164 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 25. 08:26

Idézet: fLeSs - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 16:50

nálam most a játékok kb. 73 gb-ot tesznek ki de úgy, hogy összesen egy, max 2 játékkal szoktam jáccani, a többi az csak úgy van. :) sztem játékok alá nem kell 64 gb-nál nagyobb. nekem még a 40 is elég lenne, max letörölnék párat vagy a vinyón hagynám őket, ami meg érdekel, azt felteszem az ssd-re.
lényegében ez a 40 gb-os kingston bőven jó nekem, még mindig van rajta 15 gb hely, és nincs mit rátennem (max játék mehetne, de felesleges). átlagjúzerként sztem ez a helyzet az emberek többségével. tárolásra meg jó a vinyó, az 5400-es samsung ecogreen f2 hangtalan és filmnézésre meg hasonlókra megfelel. :)

Én szeretem ha jó sok game fennt van, legyen választék :) most csak a gaméknak egy 200gb-os partíciót tartok fennt. Még ez a terület az ahol az SSD-t jól ki lehetne használni otthon, sebaj majd év vége felé beújítok vmi 100gb körülit, de az se elképzelhetetlen hogy addigra jól lemegy a 80gb-os intelnek az ára aztán kettőt betolok raid 0-ába ;)
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#165 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 11:14

Nekem az a bajom, hogy a szinte teljesen üres Vista (Business változat) is önmagában 50 giga... Egy 64 vagy 80 gigással nem mennék semmire a notebook-ban...
A 128 gigás árát pedig még egy picit sokallom, még a legolcsóbbét is.

A Kingston-hoz kapott adatátmásolóról van valakinek tapasztalata? Az én gépemben 3 partíció van, valami rendszerhelyreállító és diagnosztikai partíciók. Azokat is átmásolja vajon a program úgy ahogy eredetileg volt? (tehát bejön az opció bootoláskor, hogy "Press lenovo button to recovery"?)
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#166 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 25. 11:19

Az egy klónozó progi vagyis egy az egyben leklónozza a diszket, tehát igen befog jönni az a felirat :)
Kép

#167 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 11:22

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 11:14

Nekem az a bajom, hogy a szinte teljesen üres Vista (Business változat) is önmagában 50 giga...

te miről beszélsz?
nemtom konkrétan mennyi, de max 10 gigára tippelnék egy üres vistát.

jelenleg nekem a rendszer partíción 46 giga foglalt, ebben a következők vannak:
win7 prof
photoshop, lightroom (1 giga)
office
vírusírtó
22 giga game
sok apró (20-200 mega) progi
5,7 giga felhasználói profil (képek, dokumentumok, meg ilyesmi szarságok)

Szerkesztette: WiZARD 2010. 02. 25. 11:27 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#168 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 11:38

a Win7 Ultimate magában 8-9 GB.

Szerkesztette: fLeSs 2010. 02. 25. 12:34 -kor

#169 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 12:05

Ubuntu 9.1, minden szirszarral 5G, kalap. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#170 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 12:15

Idézet: leslie - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 12:05

Ubuntu 9.1, minden szirszarral 5G, kalap. :)

Oszt a TRIM supporttal mi van, ha már SSD-s topicba firkálgatunk? :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#171 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 12:36

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 12:15

Oszt a TRIM supporttal mi van, ha már SSD-s topicba firkálgatunk? :)

Na akkor magamnak... :) "SSD devices will be ATA TRIM enabled by 9.10 for testing. "
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#172 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 13:30

Idézet: WiZARD - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 11:22

te miről beszélsz?
nemtom konkrétan mennyi, de max 10 gigára tippelnék egy üres vistát.

OFF
Két éve megy, frissülget hetente, office nincs, egyetlen felhasználói profil van, lenovo gyári programok (ez max 1 giga szerintem), a többi az mind maga a vista. Futtathatok bármit, törlőprogi, chkdsk, ccleaner, nem tudok ez alá lemenni. Rendszervisszaállítási pontokból is már csak a feb 1. utániak vannak megtartva. Ha ezeket törölném, talán lemehetnék 45 giga alá. A Shadow copy mondjuk aktív ... :) de nem gyártok fájlokat, szóval önmagát másolgatja, duplikálja max. Telepítve alig van valami: vlc player, utorrent, skype, msn, firefox, openoffice, nod32.

Szerkesztette: Gyulavitéz 2010. 02. 25. 13:30 -kor

#173 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 13:45

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 13:30

OFF
Két éve megy, frissülget hetente, office nincs, egyetlen felhasználói profil van, lenovo gyári programok (ez max 1 giga szerintem), a többi az mind maga a vista. Futtathatok bármit, törlőprogi, chkdsk, ccleaner, nem tudok ez alá lemenni. Rendszervisszaállítási pontokból is már csak a feb 1. utániak vannak megtartva. Ha ezeket törölném, talán lemehetnék 45 giga alá. A Shadow copy mondjuk aktív ... :) de nem gyártok fájlokat, szóval önmagát másolgatja, duplikálja max. Telepítve alig van valami: vlc player, utorrent, skype, msn, firefox, openoffice, nod32.

Ott egyéb sötét erők is munkálkodhatnak, valami lenovo extra backup nem jáccik véletlenül? Anno még XP alatt futottam bele egy ilyen alig 1 év alatt 20+ gigásra hízó saját backup megoldásba...

#174 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 13:52

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 13:45

Ott egyéb sötét erők is munkálkodhatnak, valami lenovo extra backup nem jáccik véletlenül? Anno még XP alatt futottam bele egy ilyen alig 1 év alatt 20+ gigásra hízó saját backup megoldásba...

Van ilyen progi backup rajta, de csak külső vinyóra vagy dvd-re dolgozik, a gépen semmi nyomát nem találom temp fájloknak, amit esetleg előre elkészítene. Nem is futott a progi már bő egy éve szerintem.
A windows mappa alatt levő $Ntxxxxxxx kezdetű mappák foglalnak nagyon sokat, kiírtani nem tudom őket emberséges módon, agyonvágni meg nem akarom a rendszert egy DEL gombbal.

#175 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 13:59

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 13:30

lenovo gyári programok

ezek között van olyan, ami gyári alapbeállítás szerint a vinyóra backupol.
kb semmi értelme, de qrvasok helyet meg tud enni. egy ismerősnek konkrétan megtelt a 60-80 (nem emléxem mekkora volt) gigás vinyója az idióta backuptól. hozta a gépet, hogy segítsek, ő nem tett rá semmit, mégis megtelt...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#176 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 13:59

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 13:52

Van ilyen progi backup rajta, de csak külső vinyóra vagy dvd-re dolgozik, a gépen semmi nyomát nem találom temp fájloknak, amit esetleg előre elkészítene. Nem is futott a progi már bő egy éve szerintem.
A windows mappa alatt levő $Ntxxxxxxx kezdetű mappák foglalnak nagyon sokat, kiírtani nem tudom őket emberséges módon, agyonvágni meg nem akarom a rendszert egy DEL gombbal.

Arra esetleg EZ segíthet valamit, már ha még nem futtattad és nincs is szándékodban SP2-ről visszalépni...
Ahogy nézem nálunk futó rommá updatelt/telepített 2+ éves Vista példányok sincsenek 30 giga felett, mondjuk minimál internet meg SAP/Office meló mellett...

szerk: Na megtaláltam, anno a Think Vantage Rescue and Recovery (téem) beépített lenovo cucc volt a bűnös...

Szerkesztette: Szabcsi 2010. 02. 25. 14:13 -kor

#177 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 14:22

Köszi a tippeket, utánanézek ennek a R&R proginak. Az biztos, hogy van, mert emlékszem a nevére, de hogy nem fut alapból és én se indítottam már egy ideje, az tuti.

#178 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 16:17

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 14:52

Ha nincs gondod a frissítésekkel - és nem akarod visszaállítani a frissítés előtti állapotot -, nyugodtan nyomd meg a DEL gombot....

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#179 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 17:21

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 14:52

Azok csak a frissítések, ha nem kellenek (ha nem akarsz vmi miatt visszavenni egy frissítést), akkor törölhetők. XP óta ez van...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#180 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 17:57

ez itt elég off, de ha már ennyien segítenek, beírom, hogy a linken ajánlott Win Component Cleaner 450 megát szabadított fel, a Rescue&Recovery-ben valóban volt a Localban egy mentés (aznapi amikor megvettem a gépet), az 9 giga volt. Most, hogy "mindent" töröltem, így járok olyan 20-22 gigánál :) Felét törölni tudtam kb. köszi! :respect:

Talán mégis elég lesz a 64 gigás SSD :)

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »