HWSW Informatikai Kerekasztal: RAR CRACK - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RAR CRACK "elfelejtett" rar jelszó visszafejtése Értékeld a témát: ****- 11 szavazás

#81 Guest_flashdesigner_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 03. 09. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Signal - Dátum: 2010. 03. 09. 11:52

Csak talán ott esel tévedésbe, hogy jellemzően ki is keres ilyen kombincióra? Akinél már adott egy fájl, aminek elfelejtette a jelszavát, vagy soha nem is tudta, mert úgy jutott hozzá. De még az sem biztos, hogy pont így fogja keresni.

Hát, akkor szerintem kár volt létrehozni. Gizike (és a tömeg) nem keres rar krakkot, de legalább adtál a trutymónak egy pofost.

Nekem az egész topik a következőképp jött le: teljesen gyanútlanul böngészgetem a fórumot, egyszer csak megjelenik itt egy figura, elkezd pattogni, hőbörögni, hogy ő be akar bizonyítani valamit. De nagyon. Mert az nem úgy van, hanem amúgy.

Én meg csak nézek, hogy jó-jó (bár nem tudom, ki kérdezte, ki vitatta egyáltalán), fórum az fórum, a lehetőség adott, mindenki számára. De most itt valaki provokálta ezt a szegény fórumozót, netán kényszerítették, asztal körül kergették, hogy ennyire ki van vetkőzve önmagából? Mik vannak...

Nekem pont fordított a meglátásom: jövök én, teljes nyugalommal, hogy nyissak egy topikot, amely idevág a témába, bele neki , in medias rest. Számtek fórum, hw- és állítólag sw is, meg minden..
Leírom, linkelek, bizonyítok, erre jön pár gyászhuszár, akinek mintha olyan volna ez a topik , mint ördögnek a tömjénfüst, nekik mindennél fontosabb hogy Gizike, egyszerű kódot adjon meg, mert
akkor nekik könnyű dolguk lesz majd feltörni, de Gizike mától ezt a topikot fogja olvasni, sőt még a kollégáinak is ki fogja majdan nyomtatni tanulságképpen, bármennyire is fáj, ez az itt jelenlévőknek.

Pedig nagyon olyan szaga van a mondanivalójuknak, hogy "Gizi-gizi látod, hogy mind1 mekkora jelszót acc meg, így-is úgy-is feltöri a Náza és a cionista bratyijaink" én pedig pont most bizonyítottam be, hogy nem mind1 mekkora kódot ad meg Gizella, és hogy így lehet, de úgy viszont SOHA nem fogják megtörni.

Szerkesztette: flashdesigner 2010. 03. 09. 14:19 -kor

#82 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 09. 15:17

Egész biztos vagy te ebben, hogy Gizike a rarkrekk keresés közben fog megvilágosodni? Meg úgy egyáltalán: szerinted Gizike kompetens ebben a témában? Lehet, hogy ez csak az én agyszüleményem, de szerencsétlen örül, ha egyáltalán csatolni tud egy file-t az e-mail-jéhez, nemhogy még tömöríteni és (horrible dictu) lejelszavazni. Inkább a user account-jára kéne vigyáznia, nehogy azt megtörje valaki. Valamint a rendszergarázda is tarthatna egy előadást a dolgozóknak, hogy miért is jó a komplex jelszó, és - teszem az - Active Directory-ban mennyire könnyű az elfelejtett jelszót resetelni valami újra. Persze ehhez olyan rendszergazdák is kellenének, akik lelkiismeretesen beállítják a komplex jelszóhasználat kikényszerítését, a password history-t és nem ijenek meg az első néhány hét Gizike-rohamától. Előbb-utóbb ugyanis Gizike is meg fog tanulni megjegyezhető komplex jelszót használni, ha a rendszergazdi is elmeséli neki, hogy mi lenne, ha "a" betű helyett "4"-et haszálna, "e" helyett" "3"-at, és így tovább. agyarul ennek semmi köze a rar jelszótöréshez, és kicsit olyan érzésem van, hogy be akarod bizonyítani, hogy feltaláltad a meleg vizet a kávéhoz, amit flashdesign-olás közben tudsz kortyolgatni...

#83 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 09. 14:12

...Leírom, linkelek, bizonyítok, erre jön pár gyászhuszár, akinek mintha olyan volna ez a topik , mint ördögnek a tömjénfüst, nekik mindennél fontosabb hogy Gizike, egyszerű kódot adjon meg, mert akkor nekik könnyű dolguk lesz majd feltörni, de Gizike mától ezt a topikot fogja olvasni...

Az biztos...

Nem tudom, hol élsz ember, de mintha kezdenél végképp elrugaszkodni a valóság talajától. Mint amikor olyasmit írtál az egyik témában, hogy szerinted a weblapokat csak flashben kellene megírni, mert az a tuti. Én azóta nézek gyanakodva erre a nickre (így nem volt nehéz megjegyezni).

Most már akkor kezdheted gyártani az összeesküvés-elméleteket, hogy itt a fórumon lapítanak a RAR-fájlok feltörésére specializálódott sunyi alakok, akiknek fokozott érdeke fűződik az elnémításodhoz.

Ezzel szemben, szerintem gyakorlatilag annyira nem fontos az egész téma, hogy magam is legfeljebb amatőr pszichiáter- és oknyomozóként tekintek a különös esetre. Nem azt mondom, hogy technikai részletekben nincs igazad, én magam is szembesültem már ezekkel a dolgokkal, csak azt nem értem, minek ezen ennyit vergődni? Miért képzeled, hogy Gizike foglalkozik a topikoddal, vagy egyáltalán tudja, mi az a RAR? Átlagember szintjén ezek annyira lényegtelen dolgok, hogy nagyon.

#84 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 03. 09. 15:17

kicsit olyan érzésem van, hogy be akarod bizonyítani, hogy feltaláltad a meleg vizet a kávéhoz

Pont ezt írtam neki én is a "kör kerek" feltalálási példával. Azt hiszi, mekkora felfedezést tett, pedig egy köztudott dolog. Ráadásul még mindig le van ragadva a RAR-nál, mikor annyi más megoldás van.

jövök én, teljes nyugalommal, hogy nyissak egy topikot, amely idevág a témába, bele neki , in medias rest. Számtek fórum, hw- és állítólag sw is, meg minden..
Leírom, linkelek, bizonyítok, erre jön pár gyászhuszár, akinek mintha olyan volna ez a topik , mint ördögnek a tömjénfüst, nekik mindennél fontosabb hogy Gizike, egyszerű kódot adjon meg, mert
akkor nekik könnyű dolguk lesz majd feltörni, de Gizike mától ezt a topikot fogja olvasni, sőt még a kollégáinak is ki fogja majdan nyomtatni tanulságképpen, bármennyire is fáj, ez az itt jelenlévőknek.

Nem. Idejöttél a melled verni és mindenkinek arrogánsan az észt osztani. Aztán közben még magaddal is ellenmondásba keveredtél egy csomó helyen.

de Gizike mától ezt a topikot fogja olvasni, sőt még a kollégáinak is ki fogja majdan nyomtatni tanulságképpen, bármennyire is fáj, ez az itt jelenlévőknek.

Értsd már meg, hogy a Gizikék attól Gizikék, hogy semennyire se értenek a témához. Jó, ha a gépet el tudják indítani, és azt hiszik, hogy a kék e betűben van benne a Zinternecc. A Gizike félék a PC-t nem utasításokkal irányítják, hanem azt hiszik, hogy az az akaratuknak megfelelően működik és kitalálja a gondolataikat. Egy RAR-t fel sem tudnak telepíteni, és azt sem tudják, mi az a tömörítés. Azért nem értenek hozzá, mert NEM akarják megtanulni. A legtöbb laikusnak a PC csak egy átlagos eszköz, nem akarja a működését mélyebben megérteni. Annyi fáradtságot nem vesznek, hogy a Google-t használják. Nem tudják, mi az a "törés", valamint nem tudnak angolul, ezért a crack szóra eszükbe sem jut rákeresni. De még a RAR kifejezést sem nagyon ismerik, legtöbbjük még RAR állománnyal se találkozott soha.

Nem vagy azon a szakmai és pedagógiai színvonalon, hogy teljesen laikusokat okítsál akármire. Se a hangnem, se a hozzáállás, se a háttérismeretek nem megfelelők. Próbálkozz egy bloggal, vagy saját oldallal, de ebben a stílusban az sem lesz valami sikeres.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#85 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 09. 16:28

Nekem pont fordított a meglátásom: jövök én, teljes nyugalommal, hogy nyissak egy topikot, amely idevág a témába, bele neki , in medias rest. Számtek fórum,

Na, adj egy ilyen rar cracktörő valamit, kellene tesztre, megkérdezem kollégákat, oszt aki engedi, ott ráeresztem a jelszavaikra, majd megírom az eredeményt. Legfeljebb ükunokáink flamelnek róla tovább.
Make love not Wor.

#86 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 12:53

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 09. 00:09

mivel már kb. egy hete senki nem tudja megfejteni a 8 karakteres tárgykódómat, ami bizonyítja, hogy senki tud 8 karakteres kódokat visszafejteni, ezért megadom:

:drummer: a jelszó: "H0ember." :drummer2:

:denever:

Szerintem meg teljesen mást bizonyít. Egyáltalán letöltötte valaki a fájlt?

#87 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: HAMMER - Dátum: 2010. 03. 10. 12:53

Szerintem meg teljesen mást bizonyít. Egyáltalán letöltötte valaki a fájlt?

Én nem, de ezek szerint már nem ér semmit a dolog. No meg adjatok egy rendes törőt, mert ha rákuglizom, akkor tuti valami trójai fog lejönni.
Make love not Wor.

#88 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 04:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Signal - Dátum: 2010. 03. 09. 15:37

hogy itt a fórumon lapítanak a RAR-fájlok feltörésére specializálódott sunyi alakok

Hát még ha lapítanának, de egyenesen kötöszködnek is , a valós tényállással.

#89 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 06:08

Hát, kár beléd a vita, de azért megteszem.

Nem tudsz te semmit és magadat nevezed "informatikus"-nak.

A RAR valóban AES 128 bites algoritmust használ. Amennyire mi tudjuk ezt az algoritmust (te is, hiszen legfeljebb az olvasmányaidat tudod ismételni) ezt csak minden jelszó végigpróbálgatásával lehet feltörni. Igen, csak az olvasmányaidat tudod ismételni hiszen nincs arra bizonyítás hogy nincs rá hatékonyabb törés. Ráadásul múlt évben Alex Biryukov már több kutatási eredményt is közzétett hogy talán nem is olyan szép a menyasszony bizonyos esetekben. Én nem olvastam ezeket, hát Te?

Mindazonáltal, a legtöbb törés nem algoritmus szinten történik. Ez a legritkább. Sokkal inkább megvalósításbeli hibákat kihasználva törnek meg egy-egy programot. A RAR nem tartozik sem az ismert sem az elterjedt (a kalózcimboráid itt nem számítanak, bocsi) titkosítóprogramok közé, tehát nincsenek komoly kutatások arra nézve hogy a program alkotója nem vétett-e valamilyen triviális vagy kevésbé triviális hibát a programban.

Tekintve hogy a PGP-ben találtak nyolc biztonsági rést az évek során, engedd meg nekem hogy hangosan röhögjek azon feltételezéseden hogy a RAR-ban nincs.

Azonfelül vannak más módszerek egy jelszó megszerzésére: social engineering, phising, keylogger stb. Csak egy hozzád hasonló éretlen kölyök (ha netán idősebb vagy 16-nál akkor igen sajnállak hogy így maradtál) dől be annak hogy "hűha szuperfeltörhetetlen".

Szerkesztette: bean 2010. 07. 09. 06:09 -kor

#90 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 07:45

De ugye a RAR-t megvásároltad?! :)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#91 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: bean - Dátum: 2010. 07. 09. 06:08

...

Nézd jöhettek ide bármilyen süket dumával, amíg nem látom, hogy valaki feltört egy ilyen erősségű kódot (AES128) , akár RAR-ban, akár Truecryptben akár máshol, addig az egész csak szép okfejtés és közröhej tárgya lesz. Ha végigolvasod ezt a topikot világosan meg fogod látni, hogy a sok okostojás kollégád sem tudta feltörni csak iderizsázni tudtak, meg rémisztgetni, úgyhogy ennyi.

Jöttek persze olyan dumákkal, hogy minek is fecséreljek erre időt , pénz és energiát, de akkor minek jött be egyáltalán ebbe a topikba, ha nem tud érdemlegesen hozzászólni? :banghead: ami történetesen a jelszó feltöréséből állt VOLNA.

#92 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 11:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Informatikus - Dátum: 2010. 07. 09. 05:04

Hát még ha lapítanának, de egyenesen kötöszködnek is , a valós tényállással.

Jól van akkor, majd ha úgy tartja kedvem, ismét jelzek a moderátornak, hogy Flashdesigner multireg van, hátha megint eltakarítanak a francba.

Vagy ezúttal csak egy példányban vagy jelen? De láthatóan újraregisztráltál, ott az árulkodó kép is a neved alatt, ha valaki rákattint, az Aerós hülyeség, amit egyik nickednél sem bírsz kihagyni. Nálad valami nincs rendben, unalmas is vagy, meg fárasztó is, tessék elhúzni orvosi kezelésre!

Szerk. ha valakinek esetleg nem tűnne fel: 4 hónap után bányászta elő a topikját a süllyesztőből, nyilván nem véletlenül.

Szerkesztette: Signal 2010. 07. 09. 11:24 -kor

#93 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 11:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Signal - Dátum: 2010. 07. 09. 12:11

Jól van akkor, majd ha úgy tartja kedvem, ismét jelzek a moderátornak, hogy Flashdesigner multireg van, hátha megint eltakarítanak a francba.

Lófaszt, hát hányszor jeleztük már, aztán jött a hivatalos válasz, hogy ne etessük.

Most amúgy is csak nicket váltott, nem regelt újra.

#94 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Informatikus - Dátum: 2010. 07. 09. 11:20

Nézd jöhettek ide bármilyen süket dumával, amíg nem látom, hogy valaki feltört egy ilyen erősségű kódot (AES128) , akár RAR-ban, akár Truecryptben akár máshol, addig az egész csak szép okfejtés és közröhej tárgya lesz. Ha végigolvasod ezt a topikot világosan meg fogod látni, hogy a sok okostojás kollégád sem tudta feltörni csak iderizsázni tudtak, meg rémisztgetni, úgyhogy ennyi.

Jöttek persze olyan dumákkal, hogy minek is fecséreljek erre időt , pénz és energiát, de akkor minek jött be egyáltalán ebbe a topikba, ha nem tud érdemlegesen hozzászólni? :banghead: ami történetesen a jelszó feltöréséből állt VOLNA.

Tehát, miközben Te arról beszélsz hogy elvileg nem lehet megtörni az enyim figyelmeztet arra hogy ez önmagában nem lesz elég, ez csak szép okfejtés? Érdekes logika. Te is jövőbeli dolgokról beszélsz meg én is :) Avagy: csak azért mert nincs publikus jelszótőrö program, honnan tudod hogy pl. valamelyik kormányzatnak nincs, csak úgy, elfekvőben? Ne légy naív...

#95 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: bean - Dátum: 2010. 07. 09. 15:42

Avagy: csak azért mert nincs publikus jelszótőrö program, honnan tudod hogy pl. valamelyik kormányzatnak nincs, csak úgy, elfekvőben? Ne légy naív...

Bizony! A cionisták már kifejlesztettek rar jelszófeltörőt. Direkt flesssdizájner féle állatfajtára kifejlesztve. Az e-e-e pécékbe hw-esen is implementálták, így TOR-ral sem kerülhető meg, és ennél fogva trójai szábszisztm nélkül is működik!
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#96 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 07. 09. 15:34

Bizony! A cionisták már kifejlesztettek rar jelszófeltörőt. Direkt flesssdizájner féle állatfajtára kifejlesztve. Az e-e-e pécékbe hw-esen is implementálták, így TOR-ral sem kerülhető meg, és ennél fogva trójai szábszisztm nélkül is működik!

:offtopic: Az ilyeneket kéne inkább kib*szni a fórumról.

#97 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 18:59

Ha ennyire nem tetszik itt, miért nem programozol magadnak flashben egy fórumot és szórakozol ott? A Kuglitalálatok közé egy hét alatt feljön, ahogy azt már itt említetted...

#98 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 09. 20:36

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 07. 09. 12:14

...jött a hivatalos válasz, hogy ne etessük.

Meg kéne fogadni, rendben, ámde mindig lesznek itt naív újak, akik nem ismerik, és jóhiszeműen "etetni" fogják. Sajnos.

#99 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 10. 15:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Informatikus - Dátum: 2010. 07. 09. 19:25

Kép Az ilyeneket kéne inkább kib*szni a fórumról.

NEMNEM, TÉGED KELLENE.

#100 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 10. 22:47

Kép
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó