Idézet: Renwick - Dátum: 2010. 05. 21. 22:47
Ha azt mondom, hogy én meg itt voltam, és tudom, akkor fogadjunk leöltönyösnyakkendősözöl...
üdv
R.
Öltönyösnyakkendős

Emlékszem én még, amikor először söröztünk, már akkoris asztalfőn ültél, tudtam, hogy valami nem oké

.
Komolyra fordítva, te sem mondhatsz nagyon mást, hiszen elkötelezett vagy, és saját koncepciótok van. De ez nekem széllel szemben brunyának tűnik, ha csak a most hirtelen született reakciókat megnézem szintén olyan emberektől, akik itt voltak már akkoriban is. Én nem tartozom közéjük, én 2003-ban szegődtem ide (jesszus..Mint egy szar házasság

), csak főleg az akkor régi hozzászólásokat olvasva kezdődött el erősebben fejlődni bennem az a tudás, amiből ma is élek. Ha csak ezt az egy aspektust előveszem, hát a mai facebook farmville meg új SSD-t jelentett be a Kingston jellegű cikkek után kialakuló diskurzusokból aligha fogok évek múlva is hasznos infókat szerezni, de a jelenből hozzáférhető infók egyedisége is hát nem kérdőjeles, hiszen rögtön 2-3 másik magyar portálon elolvashatom. A néhány szakmaibb téma, amikben azért meg-megnyilvánulnak olyan emberek, akik egy adott témában igen olvasmányos dolgokat tudnak mutatni. De így nincs inspiráció. Egy cikknek pont ez is volna feladata, hogy olyan dolgokat szedjen elő, amiket nem a külhoni hírek hű fordításaiból, hanem a cikket író szakirányú jártasságából fakadóan, mint önálló véleményt fogalmaz meg, vagy indít el egy szálat vele. Ez nagyon hiányzik az egyediséghez, az értékhez, amiről beszélhetünk, beszélhetnénk jelenben. Néha megjelenik egy külső, szakirányú tekintéllyel készülő cikk, amiről sokszor nehéz levetni a reklám jelzőt, de ha sikerül, egész jó kis cikk és diskurzus, és még ritkábban van az, hogy a cikkírók mondanak pár olyan szót, amibe egyáltalán nem lehet rögtön belekötni, hanem valóban érdemi beszélgetés alapjává lesz. Ez, akármennyire is mi formáljuk a fórumot, nem rajtunk múlik. A témák között a re: kezdetűek szinte minden mást elnyomva eluralkodtak, hát alapvetően fogják az arculatot és a hangulatot, színvonalt beállítani.