Megújult a HWSW fóruma! Új fórummotor, és egyéb változások.
Elküldve: 2010. 04. 18. 14:57
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D
Elküldve: 2010. 04. 18. 16:36
Idézet: g@by - Dátum: 2010. 04. 12. 22:01
Huzzatok bele, csak ennyire futja?
Azért, mert szerinted(és valószínűleg tényleg) nem hasznos a kb. egyetlen nagyobb új funkció, ami az új motorban van, még nem kell ész nélkül szórni a mínuszokat... Visszamínuszozás helyett inkább szerintem kérünk neked egy időleges bant spammelés miatt, annak több értelme van.
Szerkesztette: spidey 2010. 04. 18. 16:42 -kor
Elküldve: 2010. 04. 18. 17:27
Idézet: Renwick - Dátum: 2010. 04. 13. 13:26
üdv
R.
Hát eddig úgy tűnik semmi eredmény. Várjuk a hétfői visszajelzést.
(Azért látod hogy próbáljuk pozitívan szemlélni a dolgokat, de be kell valljuk ez elég nehéz...)
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P
Elküldve: 2010. 04. 18. 17:33
Azt vágom, hogy a régi fajta lezárás (ami az archívba teszi) mint olyan nincs már, de más fórumokon van olyan funkció, hogy magát a topikot az indítója be tudja zárni. Ekkor a listában áthúzva jelenik meg a címe, ettől még ott lesz , de legalább látszik hogy már nem aktuális.
Tehát ilyen lezárás nem lehetséges itt?
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P
Elküldve: 2010. 04. 18. 17:46
Idézet: spidey - Dátum: 2010. 04. 18. 16:36
És miért van több értelme, fejtsd ki.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2010. 04. 18. 17:51
Idézet: didyman - Dátum: 2010. 04. 18. 18:46
Tulajdonképpen semmi különös... csak azok akik a dunaharaszti "útelzárót" felnégyelnék, kiherélnék és egyéb apróságokkal illetnék, egész jól elvannak ezzel a fajta "demonstrációval." Érdekes, nem?
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2010. 04. 18. 18:24
üdv
R.
Elküldve: 2010. 04. 18. 18:33
Idézet: Renwick - Dátum: 2010. 04. 18. 19:24
Honnan tudod ki tette? Mondjuk most éppen én voltam, de egy sört nyilván megért a contest. Értelmet próbálom benne keresni, de szerintem senkit nem érdekel, hogy az most jó hsz, vagy nem jó, vagy jó arc és nem jó. Meg a mittomén. Témának is inkább a címe érdekel, ha meg már beleolvasom majd lesz egyéni véleményem, de nem tudom egyáltalán felül a témaértékelést nyomja-e valaki, vagy komolyan veszik, vagy merre lesz az előre.
Szankció jó, meglátjuk mi lesz belőle. Ennyi erővel írhattad volna azt is, hogy megmondod az óvónéninek, aztán akkor leshet.
Elküldve: 2010. 04. 18. 18:38
Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2010. 04. 16. 12:51
Azért akinek kiment a levél, azokból páran benéztek. Kérdés megért-e ez vagy 100ezer levelet
Elküldve: 2010. 04. 18. 19:01
Idézet
Ennek biztos rohadt nagy visszatarto hatasa lesz.
Meg gondolkodok rajta, hogy fogom kiheverni a traumat.
Kifejthetned egyebkent egy kicsit bovebben!
Mit jelent az, hogy jatszadozik a pontozasi rendszerrel?
Vagy nem azert maradt bekapcsolva a funkcio, hogy hasznalja aki akarja?
A szabalyzatban sem latok semmi tiltast erre vonatkozoan.
Ha arra gondoolsz, hogy valaki masodnickel kompenzalja a minuszokat, azt meg megertem.
Bar ha van egy kis esze, es nem statikus az ip-je, esetleg hasznal valami anonim proxit vagy ip valto progit, akkor lesz egy kis dolgod mig kinyomozod.
Itt a lenyeges kulonbseg, hogy vannak paran akik nevvel vallaljak, meg vannak a pocskoszoruk, akik anonim raszornak egy emberre naponta parszazat.
Azt is megertem, hogy nem akarod kikapcsolni, elvegre joideje nem produkalt ennyi oldalletoltest a forum, ez meg ugye esetlegesen jol jon a fizetett hirdetesekhez.
Csak nehogy a vegen elfollyon a reven, ami bejon a vamon.
Elküldve: 2010. 04. 18. 19:05
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. 04. 18. 19:33
Nincs értelme, rendben, te ezt így gondolod, tiszteletben tartom a véleményed.
De legyünk már annyira felnőttek, hogy tudjuk ezt a helyén kezelni. Mondjuk például ne használd, és akkor levan a gond. És az, hogy a bolhán ezt egymás szopatására használják a csencselők, az hadd ne minket minősítsen már.
üdv
R.
Elküldve: 2010. 04. 18. 19:19
Idézet
Ezen nem tudom, hogy sirjak-e, vagy rohogjek.
Inkabb legyen most az utobbi, mert valoszinuleg te sem gondolod komolyan, ha pont jahnonak mondod.
Inkabb azoknak kene mondanod, akik eluldoztek vele tobb igen regi tagot.
Nezz be pl a Gugatopicba.
Vagy azoknak, akik miatt elment a kedve olyan embernek is a forumozastol, aki mar evek ota tevekenykedik a felajanlasok topicba.
Soroljam meg?
Mindig lesznek Goodspeed felek. Ez ellen csak ugy lehet tenni, ha a legkisebb szemelyeskedesre, sertesre, kutyafaszara, azonnal es minden figyelmeztetes nelkul repul az illeto.
Vannak ra peldak, szivesen linkelek par forumot.
Idézet
Senki nem mondta, hogy benneteket minosit.
Csak lehetove teszitek.
Elküldve: 2010. 04. 18. 19:42
És az, hogy a bolhán ezt egymás szopatására használják a csencselők, az hadd ne minket minősítsen már.
A rágalmazás vétségét a Büntető Törvénykönyv szerint az követi el, "aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ". Az akár egy évig terjedő szabadságvesztést is maga után vonó cselekedet két év büntetésre is vezethet, "ha a rágalmazást a) aljas indokból vagy célból, b) nagy nyilvánosság előtt, c) jelentős érdeksérelmet okozva követik el" (1978. évi IV. törvény, 178. §).
Hasonló jelleg?, ám polgári jogi eset a jó hírnév sérelmének esete, amely akkor valósul meg, "ha valaki más személyre vonatkozó, azt sértő, valótlan tényt állít, híresztel, vagy való tényt hamis színben tüntet fel" (1959. évi IV. törvény, 78. §). Mint már ebből is kitetszik, e cselekedet egyik – legegyszer?bb – típusa csak az, amikor "objektíve valótlan tényállítást fejez ki" valakinek a közlése, magyarul "egy az egyben" hazudik. Mondhatnánk, ez a hazugság legegyszer?bb esete.
Sokkal gyakoribb azonban – mivel a rágalmazó számára sokkal célravezetőbb – a hazugság keverése igaz állításokkal. A való életet leképezni igyekvő jog ennek különböző fajtáit is igyekszik meghatározni: így például a hírnévrontás "megvalósulhat a teljes valóság megismeréséhez szükséges tények téves következtetésre indító csoportosításával is". Ebben az esetben a hazugság "alapanyagául" önmagukban objektíve igaz állítások szolgálnak, ezek elrendezése azonban azok összességét mégis valótlansággá teszi. A hírnévrontás "a valótlan tények továbbításán túl adott esetben bekövetkezhet a való tények közlésével is. Így akkor, amikor a valóságot a tények megtévesztő csoportosítása, az egyes tényálláselemek elhallgatása útján, vagy rejtett utalásokkal, félreérthető megfogalmazással stb. hamis színben tüntetik fel".
Egy másik eset: értékítélet (vélemény, bírálat, jellemzés) is okozhatja a jó hírnév sérelmét, "ha közvetlenül vagy közvetve tényállítást fejez ki, olyankor tehát, amikor valótlan tényállításokon alapszik, nyíltan vagy burkoltan ilyen tényállítást fejez ki, továbbá ha megtévesztő jelleg?, téves következtetés levonására ad alapot". Ez akár célzatos kérdések által is megtörténhet a jogszabály szerint.
Ezek kozul valoban nem kovetitek el egyiket sem, csak elosegititek, hogy masok megtegyek.
Elküldve: 2010. 04. 18. 19:45
Idézet: g@by - Dátum: 2010. 04. 18. 20:19
Senki nem mondta, hogy benneteket minosit.
Csak lehetove teszitek.
Nyilván arra gondoltunk, amikor ezt bevezettük, hogy a közösség hasznára fog válni, és a közösség jól fogja tudni ezt használni, ahogy azt számos más IPB-alapú fórumon látni. Fogalmam sincs, hogy ez a durva minősítgetősdi pontosan mekkora és milyen fórumozói körben zajlik, illetve kik azok a "régi tagok", akiket elüldöztek így -- de nyilván az nem jó, hogy ha valaki ezért hagyja itt a fórumot. Azt tudom ígérni, hogy rövidesen le fogunk ülni, hogy átbeszéljük az új fórummal kapcsolatos eddigi tapasztalatokat és döntünk a továbbiakról...
üdv
R.
Elküldve: 2010. 04. 18. 20:05
Csak azt nem ertem, miert kell mindig megvarni hogy ez legyen a vege?
Sokan szoltunk normalisan, de szokas szerint baszott ra mindenki.
Idézet
Ha te tenyleg ezt hitted, akkor vagy nagyon naiv vagy, esetleg nem toltesz eleg idot a topicok olvasasaval, vagy khm...
Idézet
Szivesen segitunk, csak mielott nekiesel valakinek, illik kerdezni.
Szerkesztette: g@by 2010. 04. 18. 20:15 -kor
Elküldve: 2010. 04. 18. 22:09
Idézet: Renwick - Dátum: 2010. 04. 18. 20:45
Hahóóó! Azt hittem eddig is HWSWztél. Vagy csak most kezdted?
Elküldve: 2010. 04. 18. 22:55
olyan,mint fórumozás,lassan megszűnik. ne legyen igazam,de ez a meglátásom.
a warez oldalak is haldokolnak,és próbálnak minden újat kihozni az oldalból,de hosszútávon reménytelen.
ok: user jön,letölt,és megy. lehet egy oldal akár több 10,vagy 100 ezres "létszámú",nem dumál több ember 100-nál. és még felül is becsültem.
szakmai oldalakon sem más a helyzet. azért jön,hogy a kínjára választ találjon,és lehet soha vissza sem néz.
a "beszélgetés",nem divat.
csak azt nem tudom,ha az oldalak nem idomulnak ehhez,és megszűnnek,ki a kutyafaszához szaladnak,ha problémájuk van.
ha a szakmai fórumok megszűnnek ,mert max 1-2 emberke néz fel néha,mi lesz a kérdésekkel?
sajnos mazochisták vagyunk,és azt a kis szabad időnket is olyan emberekre áldozzuk,akik nem érdemlik meg.
fent kell maradni,de nem minden áron.
fórum motor váltás? minek? amíg megy a régi.bevált. ismerjük a hibáit.
itt az új,hibákkal,bár új funkciókkal,aminek jó része semmire nem jó.
én már nagyon béta állapotban teszteltem eme "műalkotást".
nekem bizonyos funkciók bejöttek,mert a skinezés egyszerűbb lett. viszont mint felhasználó elveszek a sok hiába való funkció között.
sok lónak is négy a lába,még sem szatyor. meg kell békélni azzal,hogy a fórum "gazdái" ezt választották. ez a jövő. jó,vagy rossz.....hát az az idő majd eldönti.
bocs,hogy mertem megszólalni.
üdv
AV
Elküldve: 2010. 04. 18. 23:31
Idézet: mr.aloevera - Dátum: 2010. 04. 18. 23:55
itt az új,hibákkal,bár új funkciókkal,aminek jó része semmire nem jó.
De már nem ment. Erre én is azt mondom műszakilag, hogy meg kellett lépni. A Fácsebúk integráció meg nyilván más dolog, biztos nagyon fontos opció, hogy bepipáljták, nem használom, ámen. Néha úgy érzem törte megát a rendezőség, hogy nekünk jó legyen, de most éppen megint takarékon működnek. Meg azért 5 hsz-el ne pont Te akard megmagyarázni a miamerrét.
Egy rendes kereső, meg szótöredékre, meg hajj, az lenne az igazán jó.
Elküldve: 2010. 04. 19. 08:19
Idézet: g@by - Dátum: 2010. 04. 18. 20:01
Bar ha van egy kis esze, es nem statikus az ip-je, esetleg hasznal valami anonim proxit vagy ip valto progit, akkor lesz egy kis dolgod mig kinyomozod.
Fölösleges, elvégre nem tilos a duplareg. Még azzal visszaélni sem.
Elküldve: 2010. 04. 19. 08:33
Idézet: Carmaged - Dátum: 2010. 04. 19. 09:19
Egyrészt visszaélni vele tilos.
Másrészt meg aki csak azért épít fel egy második reget legalább száz hozzászólásig, hogy utána minősítgetősdit játsszon, az konkrétan egy pszichopata, és a pszichopatákkal tudvalevőleg legfeljebb az orvosok tudnak mit kezdeni.
üdv
R.

Súgó
A téma zárva.