Hangkari probléma audiovezérlőkkel kapcsolatos anomáliák :D
Elküldve: 2010. 03. 12. 21:46
Elküldve: 2010. 03. 13. 02:31
Idézet: majkrem1989 - Dátum: 2010. 03. 12. 21:46
Volt már, hogy rendesen működött? Tippek:
- másik foglalatba átszerelés
- BIOS-ban, ha van opció rá, PCI latency timer állítása, mondjuk nagyobbra
- alaplapi illesztőprogram frissítése
- neadjisten codec-csomag van a gépen? Az is okozhatja
- esetleg béta hangkártya-driver keresése és kipróbálása
- DirectX-ben (dxdiag.exe) a hangkártyáról a hardveres gyorsítás fokozatos csökkentése, tesztelése, számít-e
Elküldve: 2010. 03. 13. 12:10
Idézet: Taranis - Dátum: 2010. 03. 13. 02:31
- másik foglalatba átszerelés
- BIOS-ban, ha van opció rá, PCI latency timer állítása, mondjuk nagyobbra
- alaplapi illesztőprogram frissítése
- neadjisten codec-csomag van a gépen? Az is okozhatja
- esetleg béta hangkártya-driver keresése és kipróbálása
- DirectX-ben (dxdiag.exe) a hangkártyáról a hardveres gyorsítás fokozatos csökkentése, tesztelése, számít-e
-Még sose működött rendesen. -nincs másik pci e 1x foglalatom -Biosban még nem állítottam a késést, de nem is tudom hol kell... -Egy féle driver van az alaplaphoz a gigabyte honlapján, az eredeti cd meg nincs meg. -Jelenleg béta hangkari driver van fent, és azzal se megy. (kb 4 féle volt már fent a gépen) -Direct X ben a hardveres gyorsítás csökkentésével se javul a helyzet. Viszont amit észrevettem, hogy az egyik usb állomásvezérlővel ugyanazon az irq n vannak, viszont mivel nem tudtam hogy kell irq t átállítani, ezért lekapcsoltam az usb ket biosban, de ez se jelentett megoldást. Amin gondolkodom, hogy létetik olyan átalakító, hogy pci express 1x változtat pci express 16 x ba? Vagy pci expresst pci ba? (Bár lehet hogy hülye kérdés.)
Szerkesztette: majkrem1989 2010. 03. 13. 12:11 -kor
Elküldve: 2010. 03. 15. 10:56
Ne'adj Isten, egy másik vinyóra egy szűz Windows rakva, mit csinál?
Aztán lehet mókolni, hogy tán' Vistával vagy 7-essel jó lesz.
Elküldve: 2010. 03. 15. 11:57
Idézet: majkrem1989 - Dátum: 2010. 03. 13. 12:10
A PCIe úgy lett kialakítva, hogy nem kell ugyanannyi lane-nek lennie a kártyán, mint a slotban.
Egy kártya mindig beletehető ugyanakkora vagy nagyobb slotba. Azaz az 1x kártyát teheted 16x-os slotba is (persze ettől nem lesz gyorsabb, hiszen csak 1 lanet használ a lehetséges 16-ból)
Sőt, vica-versa: a hosszabb kártyát is teheted rövidebb slotba. Értelemszerűen akkor megy bele fizikailag a hosszabb kártya, ha nincs lezárva a slot vége, vagy ha hosszabb a slot az alaplapon (nincs végig kitöltve érintkezőkkel: lehet olyan hosszú, hogy belemegy egy 16x vagy 8x kártya, de csak 1x a slot, mert 1 lane van beleépítve, és nincs is benne több csatlakozó. Persze ekkor is csak 1x sebességgel működik a kártya, hiába 16x-os)
Elküldve: 2010. 03. 15. 18:35
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 03. 15. 11:57
Egy kártya mindig beletehető ugyanakkora vagy nagyobb slotba. Azaz az 1x kártyát teheted 16x-os slotba is (persze ettől nem lesz gyorsabb, hiszen csak 1 lanet használ a lehetséges 16-ból)
Sőt, vica-versa: a hosszabb kártyát is teheted rövidebb slotba. Értelemszerűen akkor megy bele fizikailag a hosszabb kártya, ha nincs lezárva a slot vége, vagy ha hosszabb a slot az alaplapon (nincs végig kitöltve érintkezőkkel: lehet olyan hosszú, hogy belemegy egy 16x vagy 8x kártya, de csak 1x a slot, mert 1 lane van beleépítve, és nincs is benne több csatlakozó. Persze ekkor is csak 1x sebességgel működik a kártya, hiába 16x-os)
Kösz a hozzászólást, én erről nem is tudtam. Hát most lámának érzem magam........
Elküldve: 2010. 03. 16. 14:01
Elküldve: 2010. 03. 27. 14:20
Idézet: majkrem1989 - Dátum: 2010. 03. 16. 14:01
Attól függ, hogy mire kiválasztott
Én még kipróbálnám friss telepítéssel vagy egy Live CD-vel.
Elküldve: 2010. 04. 12. 21:12
Ötletet várnék, hátha tudjátok mit balfacoskodok el.
Win7 32bit, telepítő 6006os hibával elszáll mindig (daniel k féle, gyári driver ugye 0 volt vista alá (2.0, semmi segédprogram, semmi eax). 3.7es update packot is próbáltam nem csak a cd-s képfájlt, ugyanaz. (A2 plat. ex)
Tippetek?
Szerkesztette: MC Pite 2010. 04. 12. 21:18 -kor
[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2010. 05. 03. 19:49
Tudom, hogy nincs Sound Blaster Live 0220 driver. /még az amcsi oldalon se, hiába írja/
De tudna valaki megoldást Win7 32 bit-re, hogy működjön?
A kX Project drivere sem működött nekem. Feldobtam a szoftjukat, és állítgathattam is, de hang semmi.
Egyszerű sztereo hangot szeretnék kicsiholni belőle.
Volt ahol azt írták, hogy xp driverrel xp sp2 módban rendszergazda engedéllyel felmegy, de hülyeség!
Ha valaki tud létező megoldást légyszi...
Köszönöm!
Elküldve: 2010. 05. 04. 11:57
Idézet: robagp - Dátum: 2010. 05. 03. 20:49
Tudom, hogy nincs Sound Blaster Live 0220 driver. /még az amcsi oldalon se, hiába írja/
De tudna valaki megoldást Win7 32 bit-re, hogy működjön?
A kX Project drivere sem működött nekem. Feldobtam a szoftjukat, és állítgathattam is, de hang semmi.
Egyszerű sztereo hangot szeretnék kicsiholni belőle.
Volt ahol azt írták, hogy xp driverrel xp sp2 módban rendszergazda engedéllyel felmegy, de hülyeség!
Ha valaki tud létező megoldást légyszi...
Köszönöm!
Sikerült!
Itt a link: http://forums.creati...0800A5F1AB56767
Köszi!
Elküldve: 2010. 07. 02. 07:55
Valaki segítsen, mert már kezdek befordulni!
A probléma a következő:
Audigy2 ZS kártyám van és amióta feltoltam a win7-et(64bit) azóta nem szólnak a hátsó hangfalak és néha a center sem. Már az összes DanielK féle drivert kipróbáltam meg PAX-okat is meg KX drivert meg a gyáriakat stb..... Legalább 10x telepítettem újra a rendszert a sok driver install miatt, de semmire sem jutottam. Nem működik 5.1-ben a cucc! Egy Sony erősítővel van összekötve 3 analóg csatornán. XP és Vista alatt szépen üzemelt ez a kártya 5.1-ben! Most vettem egy SpeedLink Medusa 5.1-es fülest is hogy tudjak játszani és az 5.1-es élmény is meglegyen, de a kártyából nem sikerül kicsikarni hogy 5.1-ben szóljon! Mit tehetek, van valami ötletetek?
Elküldve: 2010. 08. 12. 19:29
Nekem egy elég rapszódikus problémám lenne - remélem valaki tud segíteni.
Van egy hangkari a gépembe: Creative SB X-fi Gamer Fatality Pro -, alaplap ASUS M3A32-NVP Deluxe, a gondom az, h néha csinál olyat h nem látja a hangkártyát. Azért érdekes mert az eszközkezelőben felismeri, de nem szól a hang sehogysem, pl. ma reggel elindítottam a gépet és ez a probléma fogadott - próbáltam hangkártya nélkül, aztán azzal - Bios reset, mindne ilyesmi - valakinek egyéb tippje? (biztos van humánusabb megoldás - fél évente 1x eljátsza, meg amióta BIOST updaeltem ez a második ilyen húzása)
Válaszaitokat előre is köszönöm;
Ádám
Szerkesztette: DAR 2010. 08. 12. 19:31 -kor
Elküldve: 2010. 10. 27. 22:25
végül is ez nem feltétlen hangkártya probléma de ide írom.
van egy asrock x58 alaplapom és egy cooler master cm 590 es háztam.
amig az alaplapi hangkártyát használtam addig müködött a pc háznál a front paneli fejhalgató kimenet.
most hogy pci os hangkártya van a gépben nem müködik.(sound blaster audigy 7.1 se)
tehát a háznak a front panelen levő fejhalgató kimenete az alaplap Front Panel Audio Header konnektorára van kötve de igy most nincs hang a ház előlapi fejhallgató kimenetén.
ezek szerint ez csak akkor müködik hogy ha az alaplapi hangkártyát használom?
mit tegyek?
gondolom a hangkártyára kéne rákötni a ház front paneli fejhallgató kimenetét,csak az a baj hogy a hangkártyán nincs olyan konnektor:(
ilyen az alaplapi konektor(de sajna ilyen nincs a hangkártyán)

a hangkártyán csak ilyenek vannak:

de hát ezek eltérnek attól a csatolótól mint ami a ház előlapján van.esetleg lehet valami átalakitot venni,és akkor abba a fehérbe be lehet dugni?
vagy mit lehet ilyenkor tenni?
Szerkesztette: Astron 2010. 10. 27. 22:33 -kor
Elküldve: 2010. 10. 28. 14:25
Szintén hangkártya-misztikum: egy Audigy 2 egyik napról a másikra egyszerűen pattogni, zizegni, sercegni kezdett. Hol csak egy hangszórón csinálja, hol mindkettőn. A gépem viszonylag statikus, semmilyen driverfrissítés, szoftvertelepítés, új codec, stb. nem került rá azokban a napokban, új hardver sem került bele, nem is változott a konfig hónapok óta. Bekapcsolás után előfordul, hogy néma a hangszóró, ahogy kell, de amint elindítok bármit, amihez hang kell (videó, zene, játék), elkezdi a pattogást, és utána már abba sem hagyja, akkor sem, ha egyébként már semmi sem szól. Van, hogy már bekapcsolás után, XP beboot-olása után is rögtön halkan serceg. Felraktam a legújabb elérhető Audigy-drivert, ami egy ideig segített, aztán megint elromlott. Próbálgattam a beállításokat, néha a 3D/CRSS átkapcsolás, vagy a külső hangszóró / monitor hangszóró átkapcsolás megoldja, de aztán legkésőbb a következő újraindításra újrakezdi. A KX-et még nem próbáltam, de most már az jön...
Ugyanezen a gépen Ubuntu 10.10-zel semmi gond, szépen szól, nem pattog, nem zörög, tehát a hardveres problémát kizárnám.
Elküldve: 2010. 11. 05. 22:59
A problémám az, hogy a zenéket a lejátszó progik nem adják ki az 5.1-es hangrendszerre, hanem csak közép, mélynyomó, első bal, jobb. Egy GA EX38-DS4-es lapom van ,a saját hangkariját használom. Win 7 van fönt. Frissítettem drivert a laphoz, winampot, és más lejátszókat is kipróbáltam.
Help please!!
Elküldve: 2010. 11. 08. 10:59
ha a gépben nem az alaplapi integrált hangkártyát használom hanem egy pci os külsőt,akkor hogy érjem el hogy akkor is aktiv legyen a pc ház előlapi fejhallgató csatlakozója?
Elküldve: 2010. 11. 10. 09:01
Idézet: PetruZ - Dátum: 2010. 10. 28. 14:25
A KX sem oldotta meg tökéletesen. Első reboot után problémázott a DirectSound-dal és minden hang borzalmas sistergéssel szólalt meg. Következő reboot után tökéletes volt egész este, csendes, zajmentes, mint újkorában.
Erre tegnap megint elkezdett halkan pattogni...

Súgó
A téma zárva.