HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 telepítése Flash drive-ra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 telepítése Flash drive-ra Értékeld a témát: ***** 13 szavazás

#21 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 15. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 15. 16:45

a vásárláskor várható élettartam pedig gyak. hosszabb mint egy manapság vásárolható merevlemeznél, nem is véletlenül ad a Sandisk egyes kártyáira ÉLETTARTAM garanciát, de van olyan kártyájuk is amire "csak" 10 év garit vállalnak.

1. lófaszt

2. Tudod mit jelent az élettartam garancia? Vagy mi történik, ha mondjuk itt a közértbe 3 év múlva visszaviszek egy ilyet?
Make love not Wor.

#22 Guest_flashdesigner_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 03. 15. 17:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 15. 16:55

1. lófaszt

2. Tudod mit jelent az élettartam garancia? Vagy mi történik, ha mondjuk itt a közértbe 3 év múlva visszaviszek egy ilyet?

Gondolom azt jelenti, hogy bármikor külsérelmi ok nélkül elromlik , akkor kicserélik, de ismerve a magyar fogyasztóvédelmi hozzáállást , ha visszaviszed, akkor még abba is belekötnek , hogy miért rózsaszín papucsban vitted be a boltba

#23 Guest_flashdesigner_*

Elküldve: 2010. 03. 15. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 14. 13:10

Majd nézz meg egy I/O teljesítménygörbesereget, és meglátod. a 20-30MB/s az majd ott kezd nevetséges lenni, amikor a fájlméret csökkenni kezd és esetleg egyszerre két-három kérés is érkezik a kártyához.

A gyakorlatban ezt megcáfolom, az ubuntuval az Extreme Sandisk kártyával nem észrevehetően lassabb a rendszer, mint ugyanaz a rendszer az SSD-re ghostolva, még egyszerre több I/O művelet végrehajtásakor sem.

#24 Guest_flashdesigner_*

Elküldve: 2010. 03. 15. 20:34

Tulajdonképpen a Win7 fel is tette az i-re a pontot, egy nagyon csúnya kék elhalálozás után , hangsúlyozom, hogy mindössze tegnap telepítettem, fel, a Google Chrome-on , Mozilla Firefox-on és az Operán kívül semmilyen más alkalmazás nem volt rá telepítve. Tegnap hajnalban végszóra visszaghostoltam a gépemre az utolsóbbnál utolsóbb próbálkozás céljából. Hozzáteszem, hogy az Opera 10.50 meglepően szép gyorsan futott rajta, nehogy azt mondjátok, hogy agitálok ellene. A kék-halál után újraindítottam a gépet, legalább 5 percen keresztül tartott a felhasználó bejelentkeztetése, ekkor készítettem a következő screenshot-ot:

Kép

Azt hiszem ezek után már tényleg nem fogok vele foglalkozni, és ezek után senkinek nem javaslom a használatát.

Szerkesztette: flashdesigner 2010. 03. 15. 20:37 -kor

#25 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 15. 16:45

Szerintetek , ha nem tesztelték volna őket sz*rrá a Sandisk szorgos munkatársai, OS-eket telepítve rájuk és így kínozva őket , akkor mernének rá ilyen időtartamú garanciákat vállalni?

Nem, nem telepítenek rájuk operációs rendszereket, mivel nem ilyen terület a jellemző felhasználásuk. Az a pártized százalék, aki erre vetemedik, meg belefér a garanciális szórásba.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#26 Guest_flashdesigner_*

Elküldve: 2010. 03. 15. 20:57

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 03. 14. 14:52

Nem az SD kártyával van a baj! A Windows egy fizetős oprendszer szemben a linuxal. A windowst csak egy gépre telepítheted legálisan! Nem hordozható rendszer! Ha USB eszközre lehetne telepíteni, annyi gépen használnád amennyit akarsz.

Az XP-t annó meghekkelték és úgy lehetett telepíteni USB-s eszközre. De csak abba a gépbe és abba a portba volt életképes a dolog ahol a telepítés történt.

Wiszont ODD hiányában lehet a telepítőt legalább 4 Gigás USB eszközre pakolni. Ehhez az MS adott ki ingyenes programot. Netframe2 és legális Win kell a progi használatához. Ez átpakolja a DVD boot részét az USB-s kütyüre és a többi fájlt is.

Az oroszok is csináltak hasonló progit, de annó mikor próbálni akartam a vírusírtóm közbelépett. Nem tudom most hol tart. Az is lehet, ém szedtem le rossz helyről.

Két dolog: az egyik, hogy nincs igazad, abban, hogy az USB-re telepített Windows menne más konfiguráción is, mert:

1: más hardware konfigurációban "felébredve" a rendszer , pontosan úgy érzi magát, mint ahogy te éreznéd magad, ha éjszaka, álmodban elvinnének az anktartiszra és reggel az ágyban ott kelnél fel. Szép kis meglepetés volna.

2: a cikk elején valaki már említette, hogy a Win2000 óta is létezik már az OEM windows-oknál egy HW szintű másolásvédelmi mechanizmus, amely a gép különböző paramétereiből (Processzor-szériaszám hacsak nincs letiltva.., merevlemez sorozatszáma, partició szériaszáma, stb..) készít egy Szériaszámot telepítéskor amelyből többek között a felhasználói identitásjelző szám ís kikalkulálódik ( S-1-5-21-661577501-312679110-2501664571-1003 vagy valami hasonló) ez a mechanizmus tulajdonképpen ab ovo megakadályozza a más rendszerbe való migrálást.

3: az átlagembert( mint ahogy engem sem) nem érdeklik a kifogások, hogy valami miért nem működik egy OS-en, mikor egy másik OS-en ugyanazon feltételek mellett, és körülmények között, viszont kifogástalanul működik, elkönyvelik, hogy az egy gyengébb OS és inkább a másikat fogják használni. Sok ilyen kis apró hiba, hiányosság után pedig a mérlegre teszik az OS-eket és a Windows XP-t fogják választani a jövőben is.

#27 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 15. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 15. 20:34

Tulajdonképpen a Win7 fel is tette az i-re a pontot, egy nagyon csúnya kék elhalálozás után , hangsúlyozom, hogy mindössze tegnap telepítettem, fel, a Google Chrome-on , Mozilla Firefox-on és az Operán kívül semmilyen más alkalmazás nem volt rá telepítve. Tegnap hajnalban végszóra visszaghostoltam a gépemre az utolsóbbnál utolsóbb próbálkozás céljából. Hozzáteszem, hogy az Opera 10.50 meglepően szép gyorsan futott rajta, nehogy azt mondjátok, hogy agitálok ellene. A kék-halál után újraindítottam a gépet, legalább 5 percen keresztül tartott a felhasználó bejelentkeztetése, ekkor készítettem a következő screenshot-ot:

Kép

Azt hiszem ezek után már tényleg nem fogok vele foglalkozni, és ezek után senkinek nem javaslom a használatát.

Szóval azért sz@r, mert nem megy fel az SD kártyádra, gratulálok. :) Sikerült olyat feladatot találnod, amire nem képes, de találhatsz még végtelen számú ilyet, csak úgy, mint bármelyik oprendszerben. Egyébként nagyon hasznos, ha megy egy USB meghajtóról, de lássuk be ez messze nem egy általános felhasználási mód. Pláne az SD kártya. :D Bár ez lenne a legnagyobb hiányossága bármelyik operációs rendszernek. :)

Sorolhatnék én is számtalan hibát, akármelyik Windows-ról, meg akármelyik általam használ linux-ról, meg egyebekről, de nincs értelme. A helyén kell kezelni a dolgokat.

#28 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 22:05

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 15. 20:57

Két dolog: az egyik, hogy nincs igazad, abban, hogy az USB-re telepített Windows menne más konfiguráción is, mert:

De ha ugyanaz a konfig?

Másrészt fórumon összefutottam egy barommal, aki mobilerackben hurcibálta a telepített Wint 3 különböző gép közt... Első alkalommal szépen minden drivert beadagolt, aztán így melózik az aktuális konfigon. Nem is értette miért kapkodok a váliumért, mikor megláttam.
Make love not Wor.

#29 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 22:39

OK, ebben akkor az Ubuntu jobb. Viszont van más dolog, amiben a Windows jobb. Nincsen mindenkinek 100%-osan megfelelő rendszer. Engem pl. az Ubuntu szívatott nagyon sokáig, amíg meg nem jelent a 9.10, de erről már írtam egy másik topicban. Az, hogy nem megy a Win7 egy USB-s pendriveról számomra egyáltalán nem von le az értékéből és nem sajnálom azt a pénzt amit kiadtam érte. A munkámhoz megfelelő és mindent tud, ami nekem kell.

Egy elégedett vásárló. :rolleyes:

#30 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 22:46

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 15. 20:57

1: más hardware konfigurációban "felébredve" a rendszer , pontosan úgy érzi magát, mint ahogy te éreznéd magad, ha éjszaka, álmodban elvinnének az anktartiszra és reggel az ágyban ott kelnél fel. Szép kis meglepetés volna.

2: a cikk elején valaki már említette, hogy a Win2000 óta is létezik már az OEM windows-oknál egy HW szintű másolásvédelmi mechanizmus, amely a gép különböző paramétereiből (Processzor-szériaszám hacsak nincs letiltva.., merevlemez sorozatszáma, partició szériaszáma, stb..) készít egy Szériaszámot telepítéskor amelyből többek között a felhasználói identitásjelző szám ís kikalkulálódik ( S-1-5-21-661577501-312679110-2501664571-1003 vagy valami hasonló) ez a mechanizmus tulajdonképpen ab ovo megakadályozza a más rendszerbe való migrálást.

3: az átlagembert( mint ahogy engem sem) nem érdeklik a kifogások, hogy valami miért nem működik egy OS-en, mikor egy másik OS-en ugyanazon feltételek mellett, és körülmények között, viszont kifogástalanul működik, elkönyvelik, hogy az egy gyengébb OS és inkább a másikat fogják használni. Sok ilyen kis apró hiba, hiányosság után pedig a mérlegre teszik az OS-eket és a Windows XP-t fogják választani a jövőben is.

1: Ezt elég régóta tudja kezelni a Windows...
2: Ez így ebben a formában teljesen kacsa. Sem az OEM sem a VL, Retail verzió védelmi megoldásai nem így működnek, pláne nem Windows 2000-ben. A szám amit beírtál, egy user SID semmi köze a másolásvédelemhez. Ha változik a Windows alatt a hardver bizonyos mértékben, akkor újra kell aktiválni, de ennyi, ez nem akadályoz meg semmit.
3: Nem működik nem egyenlő azzal, hogy nem támogatott. Sem XP sem Vista, W7 alatt nem támogatott az USB-ről vagy egyéb hasonlóról történő futtatás, az más kérdés, hogy mindhárom esetben megoldható...
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#31 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 22:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 15. 22:05

De ha ugyanaz a konfig?

Másrészt fórumon összefutottam egy barommal, aki mobilerackben hurcibálta a telepített Wint 3 különböző gép közt... Első alkalommal szépen minden drivert beadagolt, aztán így melózik az aktuális konfigon. Nem is értette miért kapkodok a váliumért, mikor megláttam.

Ilyen barmot láttál már élőben is, csak ritkán dicsekedett ezzel.
Tény, hogy Corporate XP kellett hozzá, és a gépekbe épített hardverek minden drivere.
Valamiért még a "hardverprofilok" opció is gyári az XP-ben.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#32 Guest_flashdesigner_*

Elküldve: 2010. 03. 16. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 03. 15. 22:49

Ilyen barmot láttál már élőben is, csak ritkán dicsekedett ezzel.
Tény, hogy Corporate XP kellett hozzá, és a gépekbe épített hardverek minden drivere.

Corporate Windows-nál (2000,XP) a helyzet annyiban más, hogy ott az OOBE le van kapcsolva és nincsen szükség aktíválásra. Így csupán az alaplapi csipkészlet drivereinek kell egyeznie ahhoz, hogy a windows egy másik gépben "feltámadjon". Pl. két Intel 840BX chipsettel szerelt gép között simán cipelhető a Corporate XP, az első feltámadást követően , feléled, keresgél, a videozsuga és egyéb drivereket fel lehet telepíteni és működik. Viszont ha pl. egy Intel 840BX-es gépből szeretnénk egy SiS-es vagy VIA-ás alaplapba pakolni, ott el fog halálozni kéken az indításnál.

OEM XP-knél semmilyen lehetőség nincsen másik gépbe pakolni a windows-t, sőt ! Másik winyóra ghostolva, de még egy procicsere után is, az a minimum hogy újra kell aktíválni, de még az is előferdülhet, hogy pl. nem enged bejelentkezni, mert megváltozott a USER GUID...

Szerkesztette: flashdesigner 2010. 03. 16. 14:16 -kor

#33 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 03. 15. 22:49

Hát inkább azért, hogy ha a (csökkentett jogú) user pl dokkolja a laptopját, és befigyel néhány +hardver akkor azt zökkenőmentesen lehessen illeszteni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#34 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 16. 14:14

OOBE le van kapcsolva, megváltozott a USER GUID...

ez így elég CRC-sen hangzik... :Đ
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#35 Guest_flashdesigner_*

Elküldve: 2010. 03. 16. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Ndrew - Dátum: 2010. 03. 15. 21:52

Szóval azért sz@r, mert nem megy fel az SD kártyádra, gratulálok. :) Sikerült olyat feladatot találnod, amire nem képes...

A helyzet az, hogy ha megnézed a netbook-okra való igényt, a tavalyi netbook eladásokat, látni fogod, hogy pl. az ASUS EEE PC szériáit úgy elkapkodták, hogy egyes típusokat ma már , még használtan sem kapod meg. A netbook most a sláger és nem a Windows 7. Főleg így, hogy a kettő a jelek szerint kizárja egymást. Manapság minden netbook fel van szerelve USB-vel és majdnem mindegyik egy SD kártyolvasóval. Kizárólag a Microsoft egyéni szociális problematikája, hogy erre nem gondoltak a Windows 7 fejlesztésénél, és így TETEMES mennyiségű potenciális vásásrlót, és felhasználót buknak el.

#36 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 14:33

OEM XP-knél semmilyen lehetőség nincsen másik gépbe pakolni a windows-t, sőt ! Másik winyóra ghostolva, de még egy procicsere után is, az a minimum hogy újra kell aktíválni, de még az is előferdülhet, hogy pl. nem enged bejelentkezni, mert megváltozott a USER GUID...

Ez nem egészen így van. Aktiváláshoz bőven több vascsere kell, no meg bejelentkezni is enged, esetleg X napot el megy aktiválás nélkül. Mondjuk alaplap ugyanolyan típusra csere, RAM, HDD csere után nyöszörög először.
Make love not Wor.

#37 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 14:50

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 16. 14:30

A netbook most a sláger és nem a Windows 7. Főleg így, hogy a kettő a jelek szerint kizárja egymást.

Manapság már egyre kevesebb XP-s netbook van, a legtöbbhöz már Win7 Starter vagy Home Premium jár. Ezzel lehet versenyezni, XP-s netbookok továbbra sem mehetnek 160 GB/1 GB fölé, Win 7 esetén már 250 GB/2 GB a korlát.

#38 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 16. 15:18

...

Már többen utaltak rá, a windows alapból nem hordozható op.rendszer.
Leegyszerűsítve: megvetted a gépet OEM XP-vel, s jogszerűen használtad az op.rendszert, amíg ki nem pusztult alóla gép (elég ha az alaplap).
Ha új/másik gépet vettél, ahhoz új/másik op.rendszert kellett (volna) venned.
Ennyi.
Egy átlag win usernek igénye sincs hordozható op.rendszerre.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#39 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 18:16

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 16. 14:30

A helyzet az, hogy ha megnézed a netbook-okra való igényt, a tavalyi netbook eladásokat, látni fogod, hogy pl. az ASUS EEE PC szériáit úgy elkapkodták, hogy egyes típusokat ma már , még használtan sem kapod meg. A netbook most a sláger és nem a Windows 7. Főleg így, hogy a kettő a jelek szerint kizárja egymást. Manapság minden netbook fel van szerelve USB-vel és majdnem mindegyik egy SD kártyolvasóval. Kizárólag a Microsoft egyéni szociális problematikája, hogy erre nem gondoltak a Windows 7 fejlesztésénél, és így TETEMES mennyiségű potenciális vásásrlót, és felhasználót buknak el.

Miért is zárja ki egymást? :) Az tény, hogy a netbook-ok mennek, az ok.

Egyébként, lehet, hogy te SD kártyáról használnád, más meg pendrive-ról, lehet még én is, és akkor lennénk jó kevesen, nagy veszteség. De egyébként a tendencia az tendencia, lehet rá figyleni, de kár ez alapján minősíteni. Az Ubuntu nagyon zsír, hogy megy SD kártyáról is, lehet neked nincs is szükséged Windows-ra, nem kell akkor vele szenvedni. Vagy dobd fel virtuális gépre, aztán kész, megy bárhol, ha mégis kéne.

#40 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 18:52

A Win 7 is megy a netbookokon! Azért adta ki az MS a telepítő pendrivere pakolási cuccost! Igaz, az a verzió ami a netbookokra igazi lenne csak komplett géppel vehető meg.

Idézet

A Windows 7 Starter verzió kifejezetten a netbook piac számára készült, mely a Windows 7 leegyszerűsített, olcsóbb kiadása. Ezzel a verzióval kívánják nyugdíjazni a Windows XP-t, és bizony a netbookok többségét már Windows 7 Starter-el szállítják a boltokba. Természetesen 1-2 funkciót száműztek belőle, hogy az árat alacsonyan tarthassák.

Idézet

De ami meglepett, az az volt, amit Henry Leatham és Chris írt. Henry egy Asus EEE PC 1000HD-én futtat egy Windows 7 Ultimate kiadást ugyan úgy gond nélkül, mint azelőtt a Windows XP-t, Chris pedig szintén egy netbookon a Windows 7 Professional verzióját. Azt eddig is tapasztaltam, hogy a Windows 7 kisebb hardware-en visszafogja az étvágyát, de hogy netbookon is tökéletes fut, az még picit engem is meglepett.

RaidX

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.