Idézet: fLeSs - Dátum: 2010. 03. 25. 12:22
ez az SSD-n kb. 2 mp.
nemtom te hogy vagy vele, de ez sztem észrevehető.
esetleg próbáld majd ki, mert így hogy nem próbáltad nem túl hiteles amit írsz róla. az hogy a videókban látni ahogy az SSD feldobálja az ablakokat egy dolog. a másik amit a gép használata közben tapasztalsz, hogy nem kell várni semmire.
a kedvenc játékom is olyan, hogy hideg indítással az elindulás vinyóról kb. 2 perc, pálya betöltése még 2 perc.
SSD-vel kb. 15+15 mp.
Nem hiteles... pff.
Még egyszer: Már rég nem azt mondtam, hogy lassú az SSD, hanem, hogy számottevően használati értékben nem jelent annyit. Illetve számszerűen meg érzésre ott is jelent, de nem ilyen nagyságrendeket.
1. Nem tudom neked milyen géped, vinyód van, de nekem az FF elég gyorsan beröffen, ha felállt a win. Tehát első körben az ilyen kis p*csa programokra értem, hogy jelentős komfortérzet javulást nekem nem hozna. (És erre van hiteles tapasztalatom, mert használom.) TBird, vagy XP alatt Outlook nálam is 3-4gb-tal indul, másodpercek alatt. Mondjuk legyen 3-5 között.
2. Ja hogy lassabban áll fel a win és az elején 1-2 percet várni kell? Igen, ezt nyilvánvaló, hogy ebben sokkal jobb az SSD, de amennyi indításom/újraindításom van azt bőven kibírom. Szerintem ez sem nagy felhasználói élmény... de kinek mi... Pedig nem vagyok az a 7/24-es + hibernálós fajta, Napi szinten van 1-2 indításom. De legyen...
3. Nagy progikra meg a méretet írtam. 40GB-on 1-2 játék mai már nem fér el egy win7-tel együtt.
Szóval még egyszer összegezve: Nem vitatom már a videók láttán sem, hogy más dimenzió, ha:
1. a boot-ot nézem
2. ha ész nélkül elindítok 20 programot egyszerre... de legyen akár csak 5 progi
3. ha nagyobb, hdd igényes progikat használok
Csak ezekre azt mondom, hogy szimplán 1-2 ósdi megoldással is élhető (Biztos lassabb, de bőven viselhető, sőt ha SSD elé nem ül oda az ember tán problémája sem lenne vele soha.) HDD mellett is. Ahogy írtam: akár egy 2. hdd is rengeteget segít. És ez szerintem nem olyan különleges megoldás. Egy SSD is HDD mellé kerülne a gépbe.
A bootot ki lehet bírni, ha nem, arra is van pár módszer. Ha nem egyszerre indítom el az FF+TMCD+NERO+EXCEL kombót (átlagjúzer kb. ennél fajsúlyosabbat nem indít el egyszerre) hanem mondjuk megvárva, az elindulást akkor rögtön nem 30mp lesz, hanem 10. És már rég böngészek amíg a Nero elindul. Nagyobb progi meg továbbra sem fér el rajta.
Ennyit akartam csak mondani.
Persze a fentieken kívül vannak még plussz előnyei, fogyasztás, zaj, stb... valszeg ha még javulnak az árak akkor előbb utóbb mindenkinek bekerül a gépébe... inkább egy ilyen, mint egy 2. hdd... de ilyen hogytudtameddigenélkülélni, musthave-nek egyszerűen nem érzem átlag felhasználásra.
1 HDD mellett pl. ezt éreztem és kellett a másik a rendszer, progik, swap leválasztásra.
Szerkesztette: vipi 2010. 03. 26. 10:28 -kor

Súgó
A téma zárva.