Témarombolás Mit lehet tenni, ha valaki témarombolást lát?
Elküldve: 2010. 03. 24. 16:43
Amint néhányan tapasztaltátok, a HWSW fórumán az elmúlt napokban több topikba is oda nem illő, durván személyeskedő és másokat sértő hozzászólások jelentek meg. Nyilvánvaló, hogy ezek nagy többsége mögött egyetlen ember áll, ugyanakkor mivel különböző IP-címeket használ, ezért sajnos nincs a kezünkben olyan eszköz, amivel végérvényesen távol tarthatjuk a fórumtól.
Ezért kérek mindenkit, hogy ha ilyen fórumozóval találkozik most és a jövőben, azt jelezze nekünk a Jelentésközponton keresztül, ezen túl viszont semmilyen publikus kommunikációt ne folytasson az illetővel. Ha valakit az intézkedésig is kifejezetten zavarnak az adott fórumozó hozzászólásai, használhatja azok kiszűrésére a Tiltólistát, melyet a Beállításaim/Profil lapon érhet el.
Köszönjük!
üdv
R.
Elküldve: 2010. 03. 24. 18:16
Idézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 24. 16:43
Kérdem tisztelettel: azt merre találom.
Mer' komenista csökevényként imádok jelentéseket írogatni.
Hoppapá!
Lehet, hogy ez a fellengzős neve a minden hsz mellett megjelenő "Jelent" gombnak?
Szerkesztette: Dr. Szöszi 2010. 03. 24. 18:18 -kor
Elküldve: 2010. 03. 24. 20:13
Elküldve: 2010. 03. 24. 23:22
Idézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2010. 03. 24. 20:13
Srácok, lassan 3 éve csak néha ránézek, de ez egy röhely, amit itt csináltok.
Ad.1. Ha valaki "kivülálló" bármit óhajt, keres, kérdez, elkülditek a picsába, hogy volt már ilyen miért nem ott kérdezi
Ad.2. Az egész fórumot, meglátásom szerint és basszatok le érte, viszi a vállán kb. 50 fórumozó. Ebből 40 leoltás, maradék 10 konkrét segítségnyújtás. 2001 óta vagyok itt, mint olvasó, és kurvára nem érdekel Jahno felettéb hőzöngő beszolásai Flashdesigner részére. Hova a francba süllyedt ez az egész? 2005 (vagy előtte, hagy ne keressem elő, a nagy T2k krach előtt még tök jó volt ide járni). Most mi van? Fut a sziget/autó részleg, illetve mindenki mindenhol le van oltva, bárhol bármi kérdést ereszt meg.
Leszámítva az ámokfutásokat, gratulálok, sikerült fejlődni, szakmákba vágó témák=0, picsázás=10 a négyzeten, kommunikáció isten tudja merre, mindenki anyáz mindenkit, gratula.
Röhely, hogy mást nem látok, hogy lassan az sg fórumról tízszer több információt sikerül beszerezni egy adott témakörböl, mint itt, és nem, nem a warez a téma. XY ember nyomatja a fő témákat, XZ-nek (gondolom lehetnek, vagy 1x-en) nem tetszik az új fórum, van vagy 5 megmondó ember, hát gratulálok.
És igen, nyugodtan küldjél el a picsába Jahno, mert nincs élet a fórumon kívül.
Elküldve: 2010. 03. 25. 04:53
Idézet: mefi - Dátum: 2010. 03. 24. 23:22
És igen, nyugodtan küldjél el a picsába Jahno, mert nincs élet a fórumon kívül.
Dehogy küldelek el, h anem vetted volna észre, akkor kb. ilyenek miatt lázadtam. Amúgy nem egész 50 fórumozó viszi, hanem "több ezer". Vagy a mittomén. Itt már nem arról szól a dolog, mint annó, amiről beszélsz. Teljesen jól mondod, a valami megváltozott. Jönnek a vérpistikék, csettopik viszi a letöltést, műszaki hírek csak a szokásos módban vanna, enyhén elbulvárosítva. Bár én a régi "teszt" címszó alatt elkövetett dolgokon is néha jókat derültem, de van mikor tisztában vagyok vele, hogy miért nem lehet jót írni, van mikor tényleg a HWSW hibája volt.
Az újításokkal a műszaki megoldások is elindultak egy irányba, de itt a vezetőség is ugyanazt csinálja, néha kíváncsi a véleményre, aztán úgyis el van döntve minden, magas lóról beszélés, meg a leugatás az megy. Közben a több ezer fórumozó 5 nap alatt 2ezer hsz-t csinál, abból le is lehet szűkíteni mi a merre, de lényeg, a cikk alatti kommentnél hozzá lehessen szólni.
A züllés jó részéért a vezetés is felel, meglátjuk meddig bírjuk most is moderatúra nélkül, másik részéért meg a nemtom. A 27ezredik "milyen routert vegyek", meg a "nem nyomtat a kiírja" dologra én sem szeretek már válaszolni, mindenki várja a pontról pontra leírást, sült galambot de azonnal, aztán megy az általános acsarkodás.
Szar az élet.
Elküldve: 2010. 03. 25. 06:12
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 25. 04:53
Hozzatennem azert, hogy ebbol latszik, hogy tenyleg megvaltoztunk

Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2010. 03. 25. 07:37
Szar az élet.
Az a vérpistike, ki akkor volt, mára komoly "szakemberré" nőtte magát.... és mivel már akkor is utált gondolkodni - hisz azért várta akkor is a sültgalambot - most azt osztja, amit megtanult vala. A semmit. Hisz rosszabbul élünk....

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2010. 03. 25. 09:29
Ez most itt off, de erről el lehetne diskurálni órákat. Mindenesetre én azt látom, hogy a fórumozás, mint műfaj ment ki, vagy megy ki a divatból, a segítségkérésnek, a véleménycserének, és élménymegosztásnak ma már más műfajait űzzük, vagy űzik a nálunk fiatalabbak.
Itt a HWSW-n emellett nyilvánvalóan látszik, hogy óriási a szakadék a fórum úgynevezett törzsközönsége, valamint az üzemeltetés elképzelései között (ebből is fakadnak a kommunikációs problémáink), de szerintem ezért nem biztos, hogy a HWSW-t lehet okolni. EG anno úgy döntött, hogy a hardverbuherátor vonalat nem erőlteti, mert másban több lehetőséget lát, ennyi. A hardverbuherátor vonalhoz meg a fórum is hozzátartozott. Szerintem az elmúlt fél-háromnegyed évben elég sokat igyekeztünk azon, hogy valahogy betömjük ezt a szakadékot, ami nyilván sok mindenkinek fájt itt, de én hiszek benne, hogy túl tudunk lépni ezen az időszakon. Vannak még terveink a fórummal, a közeli jövőben további, jelentős változásokat fogtok majd tapasztalni, amelyek remélhetőleg idővel a fórum előnyére válnak majd.
üdv
R.
Elküldve: 2010. 03. 25. 09:55
Idézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 25. 09:29
Mik ezek a más műfajok?
Elküldve: 2010. 03. 25. 09:59
Idézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 25. 09:29
Szerintem az elmúlt fél-háromnegyed évben elég sokat igyekeztünk azon, hogy valahogy betömjük ezt a szakadékot, ami nyilván sok mindenkinek fájt itt, de én hiszek benne, hogy túl tudunk lépni ezen az időszakon. Vannak még terveink a fórummal, a közeli jövőben további, jelentős változásokat fogtok majd tapasztalni, amelyek remélhetőleg idővel a fórum előnyére válnak majd.
üdv
R.
Kicsit nyögvenyelősen, de el tudtátok fogadtatni az eddigi változásokat.
A további, jelentős változásokat nem lehetne a következő évtizedre eltolni?
Az utolsó váltással (és azóta) sokat dolgoztatok a fórumért, a fórumozókért. Ha minden fasza lesz, sztem húzzatok el a Bahamákra pihenni. És ne basztassátok a fórumot.
![:]](https://forum.hwsw.hu/public/style_emoticons/default/gonosz.gif)
Szerkesztette: *Iguana* 2010. 03. 25. 10:00 -kor
Elküldve: 2010. 03. 25. 10:59
Idézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 25. 09:59
R.
Tény és való, hogy az égigérő vascsicsergő sokkal egyszerűbben művelhető, mint az alalp(lapok)tól való építkezés...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2010. 03. 25. 13:41
Idézet: kroozo - Dátum: 2010. 03. 25. 06:12

Az utánpótlás már leginkább a PH-n szocializálódott.
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2010. 03. 25. 14:40
Idézet: HookR - Dátum: 2010. 03. 25. 13:41
Ez így is van jól, mivel a PH tartalmát tekintve jól kiszolgálja azt az igényt, amire az "utánpótlás" vágyik. A HWSW erről lemondott, mert a stábból nagyjából mindenki átment azon a folyamaton, amit kroozo írt fentebb, úgy meg nehéz valamiről viszonylagos rendszerességgel jól írni, hogy valójában rohadtul nem érdekel az egész. Írni viszont jó, tehát más témák felé néztünk.
üdv
R.
Elküldve: 2010. 03. 25. 15:04
Idézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 25. 14:40
üdv
R.
A stáb érdeklődése és közössége főként egy szűkebb témakör és érdeklődési irány miatt olyan összetartó és egységes, ami nem meglepő, hiszen eköré szerveződtetek, álltatok össze.. A fórum közönsége viszont nem feltétlenül ezt az irányt képviseli, és azzal sem értek feltétlenül egyet, hogy nagyon változtunk. Én még mindig alkatrészezek pl.

És most meg elfelejtettem beugorni a cuccokért

Az ignore gomb meg egyszerűen nem válik be.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2010. 03. 25. 15:11
Idézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 25. 15:04
Pont erről van szó, vannak akik nem változtak, számukra nyilván nehéz azt elfogadni, hogy a HWSW meg de. Nem tudom pontosan, mit értesz "szűkebb érdeklődési irány alatt", mindenesetre ez az én olvasatomban azt kéne eredményezze, hogy a HWSW olvasottsága is csökkent, amikor eltávolodott a PC hardver vonaltól, ehhez képest nem ez történt.
üdv
R.
Elküldve: 2010. 03. 25. 15:43
Idézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 25. 14:40
Az egy dolog, hogy az egész PC hardver témát ejtettétek, de mást se nagyon teszteltek. Hiányoznak a tesztek. Pedig lehetne tesztelni célhardvereket, mobilt, vagy akár sw-t is.
A PH jó oldal, a fóruma sem lenne rossz, ha a közösséget nézzük. De az ottani fórummotor annyira fapados, korlátozott, annyi a hiányosság és a megkötés, hogy ennyi év múltán se veszi be a gyomrom. Az SG pedig komolytalan szvsz. De külföldi oldalak között sem találtam még tökéleteset, ami használható, kellőképp látogatott és hasznos.
Lehet tényleg lejárt a fórumok ideje, de ezek a közösségi izék nem fogják tudni pótolni a hiányt. 1000 féle, egyetlen témára vagy programra specializált szakfórum és blog között elveszik az ember. Nem lehet annyiféle reget, topikot észben tartani és mindent végiglátogatni a válaszokért.