HWSW Informatikai Kerekasztal: Témarombolás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (98 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Témarombolás Mit lehet tenni, ha valaki témarombolást lát? Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 12. 30. 11:52

Pedig ez a rendszer (minden hírnek külön topikja van) tök jól működik például a Prohardveren, itt viszont mégis máshogy kéne szerintetek csinálni. Egyébként biztosan megoldható, amit javasoltok, csak ez megint olyan dolog, hogy ötletnek baromi jól hangzik, csak közben meg valakinek le kell fejlesztenie, ami ezer más kapcsolódó pontot (többek közt a cikkadmin felületet) is érintene egyben. Aztán meg ha ez sem jön be, mert kiderül, hogy tényleg igaz, hogy a kutya nem akar ma már fórumozni, akkor meg jöhet a vállvonogatás ismét...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#382 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 30. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 12. 30. 11:52

Pedig ez a rendszer (minden hírnek külön topikja van) tök jól működik például a Prohardveren, itt viszont mégis máshogy kéne szerintetek csinálni.

Ott tíz rendes topikra esik egy hírtopik, itt meg pont fordítva van a helyzet. Mellesleg ha itt tartunk, a kommunizmus is tök jól működik például Kubában, aztán itthon mégsem erőltetik annyira. :-) A PH-n kezdetektől fogva ilyen volt a rendszer, itt meg majdnem egy évtized után úgy lett bevezetve, hogy inkább közöltétek, hogy ilyen lesz, mint megbeszéltétek volna a törzsközönséggel. Mert ennyi erővel elmehet mindenki a PH-ra is, mert ott - annak ellenére, hogy a kutya sem akar már fórumozni szerintetek - jóval nagyobb pörgés van, mint itt, és még a cikkeknél is sikerül színvonalas társalgást folytatni, ide meg becsődült - tisztelet a kivételnek - az indexen felnevelkedett csürhe, akinek tökmindegy, csak rendesen legyen ragozva meg jó legyen a mondatrend, meg magukat egy sikeres XP telepítés után nemzetközileg elismert szakembernek tekintő vérpistikék küldik el a picsába azokat, akik már régen bizonyítottak, hogy a szakértelmükre lehet adni. Tetszik, nem tetszik, a HWSW már nem az a színvonalas, "öltönyös" IT magazin, mint ahogy szeretnétek beállítani, és ennek nem kizárólag a régi fórumozók az okai. Szerintem neked is elég lenne, ha párszor letrollozna valami idióta, akinek nem segítség kell, csak kötözködni akar, meg csak nyomatja az idiótaságait, mert tudja, hogy a kutyát sem érdekli, hogy milyen stílusban osztja az eszet, aztán nyilván úgy állnál hozzá az összes többihez, ahogy azok az "öregek" hozzáállnak, akiknek még van gusztusuk a szigetről meg a társalgóból kijönni. Meg merem kockáztatni, hogy Gömbibának sem a fészbúkos cikkekkel van a fő problémája, még egy kis lájkolás után lehiggadt volna, mert megunja, hanem azzal, ahogy az egyik kedves kollégátok nyilvánosan egy darab szarnak néz mindenkit, aki csak hozzá mer szólni, és még teszitek is alá a lovat azzal, hogy ráhagyjátok. Pedig észre kéne venni, hogy mint HWSW szerkesztő társalog a HWSW olvasóval, vagyis az ügyféllel. Normális helyen ezért minimum egy privát tarkónbaszás jár az ilyenért, meg egy bocsánatkérés, nem mellénykedés, meg a nem tetsző hozzászólások törölgetése. Ha nagyon nem bír magával, akkor regeljen egy fikanicket, mert nagyon hülyén veszi ki magát, hogy egy szerkesztő ilyen hangnemet megenged magának. Lehet ezen a véleményen röhögni, meg lehet vele vitatkozni, lehet a Dojcsák úr nagyon jó újságíró meg nagyon jó szakember, de ezzel a hozzáállással lejáratja az egész magazint úgy, ahogy van.

Ha meg probléma, hogy hozzá kell nyúlni a dolgokhoz, meg fejleszteni kell, akkor mondjátok azt az elejétől fogva. Anno a Pixinfón is az ment, hogy megmondták, hogy nincs erőforrás a kódhoz nyúlni, úgyhogy amit nem lehet az adminfelületről összekattingatni, azt bátran el is lehet felejteni, mert úgyse lesz belőle semmi. Nem az volt, hogy először leírták, hogy majd megvizsgálják a problémát, meg majd megnézik, mit lehet tenni, meg majd így meg majd úgy, hogy aztán pár hozzászólással később már az jöjjön, hogy egyáltalán hogy képzelitek, hogy ilyeneket mondtok, amikor úgysem lesz jó, meg foglalkozni is kéne vele. És ez még csak a jobbik eset, amikor legalább valami reakció érkezik, nem az van, hogy mondunk valamit, aztán rámondjátok, hogy úgy lesz, végül ennyiben is marad a dolog.

#383 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 13:01

Ami az újságírói "önkényt" illeti, igazad van, nem volt szerencsés mozzanat Dani részéről a hétfői, megbeszéltük a dolgot, többet nem fog előfordulni, másfelől csak egyszer fordult elő, ez meg azt gondolom, talán bele kéne férjen néhány törzstag fene nagy önérzetébe.
Megint csak visszatérve a HWSW-re és a sokat emlegetett színvonalra: a HWSW olvasóiról teljesen torz képet ad, hogy milyen kommentek születnek egy-egy cikknél. Vannak erre sokkal pontosabb, auditált és alaposan összeállított felmérések, melyek alapján elég pontos képünk van róla, kik az olvasóink. Ezekről úgy gondolom, felesleges egymást győzködni...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#384 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 13:09

egyetértve a fentiekkel (különös tekintettel D. úr bicskanyitogató stílusára, bár valóban nem ez az egész lényege, mert ezen viszonylag egyszerű változtatni) azt meg kell említenem, hogy több RE: topikból kattintottam ki már cikkre, de ezt a fenti cikkdoboz régen sokkal kevésbé destruktívan is tudta tenni.
a ph-s cikkek kommentjei pedig megintcsak nem működnek tökéletesen, rendszeresen látom, hogy re: topikból irányítanak embereket a nagyobb és korábban nyílt "rendes" topikba és vissza :)

meg érdekes lenne megtudni, hogy az autós topikoknak pl mekkora a forgalma a re: topikok összességéhez képest, mert az előbbiekhez nem nyúlt senki, szerintem nem lenne rossz összehasonlítás.

Szerkesztette: qnadam 2010. 12. 30. 13:11 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#385 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 12. 30. 13:01

Ami az újságírói "önkényt" illeti, igazad van, nem volt szerencsés mozzanat Dani részéről a hétfői, megbeszéltük a dolgot, többet nem fog előfordulni, másfelől csak egyszer fordult elő, ez meg azt gondolom, talán bele kéne férjen néhány törzstag fene nagy önérzetébe.
Megint csak visszatérve a HWSW-re és a sokat emlegetett színvonalra: a HWSW olvasóiról teljesen torz képet ad, hogy milyen kommentek születnek egy-egy cikknél. Vannak erre sokkal pontosabb, auditált és alaposan összeállított felmérések, melyek alapján elég pontos képünk van róla, kik az olvasóink. Ezekről úgy gondolom, felesleges egymást győzködni...

üdv

R.

Egyszer fordult elő? Én is többször láttam már tőle lenéző bicskanyitogató stílusú hozzászólást amikor valaki kritizálta a cikkeit. Teljesen le is döbbentem, hogy akkor ezt most így hogy, ez nem egy 2 emberes szabadidőben futtatott portál, hanem üzleti vállalkozás. A hentespultos se küldheti el a melegebb éghajlatra a válogató vagy idiótaságokat kérő vásárlót. Függetlenül attól, hogy igaza van vagy sem, ezt nem engedheti meg magának egy újságíró, ha a tekintélyét meg akarja tartani. Ha ezt nem képes felfogni meg kell vonni tőle a hozzászólás jogát, cikkezzen de ne kommenteljen.

#386 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 12. 30. 11:06

Most meg mar megszokta mindenki a rossz parhuzamos strukturat nem lehet felkavarni mert megint csak haborgas lesz a vege. Holott akkor mindenki elfogadta volna.

Ugyan ki háborogna, mikor napi átlag kevesebb mint 5 hozzászólás érkezik az egész gameware be? Azoknak a hozzászólóknak is legalább a fele a gk áttelepítésével jelent meg, tehát nem régi hwsw-s. 2-3 ember háborgása meg nehogymár akadály legyen.

#387 Felhasználó inaktív   Kitiltott 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 12. 30. 14:17

Egyszer fordult elő? Én is többször láttam már tőle lenéző bicskanyitogató stílusú hozzászólást amikor valaki kritizálta a cikkeit. Teljesen le is döbbentem, hogy akkor ezt most így hogy, ez nem egy 2 emberes szabadidőben futtatott portál, hanem üzleti vállalkozás. A hentespultos se küldheti el a melegebb éghajlatra a válogató vagy idiótaságokat kérő vásárlót. Függetlenül attól, hogy igaza van vagy sem, ezt nem engedheti meg magának egy újságíró, ha a tekintélyét meg akarja tartani. Ha ezt nem képes felfogni meg kell vonni tőle a hozzászólás jogát, cikkezzen de ne kommenteljen.

Épp ezt akartam írni én is.
Egyrészt nem egyszer fordult elő, mert rajtam kívül Iguana is repült, másrészt én már korábban is. De ez nem is lényeg.
Az említett cikkírő nagyon sokszor minősíthetetlen stílusban válaszol a kritikákra (nem nekem, hanem sokszor olvastam ilyet), ez szerintem méltatlan ehhez a nagy múltú oldalhoz.
Az indok és jelzés nélkül kitiltott Gabibácsi vagyok.
HWSW hozzászólási szabály, cikkírótól idézet:
"jaja építő jellegű lehet leginkább, vagy esetleg semleges, de romboló hatású semmiképp :)
azt csináljátok a nem cikk-topikokban :) "

#388 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 17:17

Ami az újságírói "önkényt" illeti, igazad van, nem volt szerencsés mozzanat Dani részéről a hétfői, megbeszéltük a dolgot, többet nem fog előfordulni,

Ja, ez az eset egyszer, ahogy a többi aktuális is mindig csak egyszer. Azért ha megkérdeznénk, hogy egyenként mégis mi a szerepetek a HWSWben, mik a tervek, kitűzött célok, satöbbi, akkor gondolom hümmögés lenne erőteljesen, mi?
Make love not Wor.

#389 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 17:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Kitiltott - Dátum: 2010. 12. 30. 17:11

Az említett cikkírő nagyon sokszor minősíthetetlen stílusban válaszol a kritikákra (nem nekem, hanem sokszor olvastam ilyet), ez szerintem méltatlan ehhez a nagy múltú oldalhoz.

Azért Renwick sem mindig volt egyszerű eset, ha meg kellett valamit magyarázni.
Make love not Wor.

#390 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 17:29

Mondjuk ez a facebook dolog valami fixa ideaja lehet neki, mert az en "fene nagy onerzetemet" is egy ilyen temaban ingatta meg :-) Neha csak nezek egyesek mit meg nem engednek maguknak. Oszt meg mi, a forumozok vagyunk a mucsai tahok. :-)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#391 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 12. 30. 17:29

Mondjuk ez a facebook dolog valami fixa ideaja lehet neki, mert az en "fene nagy onerzetemet" is egy ilyen temaban ingatta meg :-) Neha csak nezek egyesek mit meg nem engednek maguknak. Oszt meg mi, a forumozok vagyunk a mucsai tahok. :-)

Ilyet beszóltak, hogy mert ki vagy Te itt? Aztapicsa, mondom én vidéken már megmártogatták volna benne az uzsonnázóbicskát. Amúgy nem, tudom, én mértékemmel elég sok cikket le kell fordítani, aztán berakni valahova, hogy valami kiemelkedő teljesítménynek értékeljem a doboz sörrel szemben. Mondom én nem lesz így jó, ezeknek már nagyobb az arcuk, mint nekem :-)
Make love not Wor.

#392 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 18:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 12. 30. 17:29

Oszt meg mi, a forumozok vagyunk a mucsai tahok. :-)

Látod, megmondták, nem mi vagyunk a célközönség, örüljünk, hogy lyuk van a seggünkön.

#393 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 12. 30. 17:38

Ilyet beszóltak, hogy mert ki vagy Te itt? Aztapicsa, mondom én vidéken már megmártogatták volna benne az uzsonnázóbicskát. Amúgy nem, tudom, én mértékemmel elég sok cikket le kell fordítani, aztán berakni valahova, hogy valami kiemelkedő teljesítménynek értékeljem a doboz sörrel szemben. Mondom én nem lesz így jó, ezeknek már nagyobb az arcuk, mint nekem :-)

El kellene kuldeni a draga 'ujsagiro' urat egy olyan ceghez, ahol megtanitjak mennyit er!
Nem kell halalba szopatni, de biztosan van olyan aki melle berakva azt erezne: basszus, mennyi mindent nem tudok...

Mindenkinel van jobb, mindenki potolhato. A kerdes az ar es az ido valamint a befektetett dolgok megterulesenek gyorsasaga.
Nalam ez mar sokszor bebizonyosodott.

Nem kivanok neki rosszat, mert nem ismerem szemelyesen - de azert a stilusa kicsit bicskanyitogato.
Forum talalkozora ne nagyon akarjon eljonni.... valaki biztosan haragszik ra a stilusa miatt!

#394 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 19:27

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 12. 30. 18:40

Látod, megmondták, nem mi vagyunk a célközönség, örüljünk, hogy lyuk van a seggünkön.

Te meg huzzal innen kussolni, nem te vagy a celkozonseg!
Nem kaptal engedelyt a hozzaszolasra - a hozzaszolasi jogodat felfuggeszthetik :)
Kozonseges gyikarcu troll vagy! :)
Ezek utan kerj engedelyt meghunyaszkodasra!

#395 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2010. 12. 30. 19:27

Engedélyt kérek meghunyászkodni, magamat elszégyelleni!

#396 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 19:37

"Az év informatikai újságírója" 2005-ben

A kitüntetettet minden évben olyan újságírók közül választják ki, akik sokat tesznek az informatika népszerűsítéséért, átfogó képet festenek a magyarországi informatikai ágazatról, illetve jelentős, a nagyközönséget érintő hazai szakmai újdonságot mutatnak be.

http://hirek.prim.hu/cikk/50463/

Szerkesztette: Dr. Szöszi 2010. 12. 30. 19:38 -kor

És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#397 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 19:58

ASUS meg 2009-es Superbrands, naoszt?

#398 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2010. 12. 30. 19:37

"Az év informatikai újságírója" 2005-ben

Rég vót, tán igaz se vót.
Make love not Wor.

#399 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 20:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 12. 30. 20:03

Rég vót, tán igaz se vót.

Attól még igaznak érezheti.
Aki egyszer felért a csúcsra, az onnét többé el nem távolítható.
Esetleg olyan törvényeket hoz, hogy ez így is legyen.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#400 Felhasználó inaktív   Kitiltott 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 20:35

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2010. 12. 30. 19:27

Te meg huzzal innen kussolni, nem te vagy a celkozonseg!
Nem kaptal engedelyt a hozzaszolasra - a hozzaszolasi jogodat felfuggeszthetik :)
Kozonseges gyikarcu troll vagy! :)

A gyíkarcút már felfüggesztették, mert kommentelni mert.
Az indok és jelzés nélkül kitiltott Gabibácsi vagyok.
HWSW hozzászólási szabály, cikkírótól idézet:
"jaja építő jellegű lehet leginkább, vagy esetleg semleges, de romboló hatású semmiképp :)
azt csináljátok a nem cikk-topikokban :) "

Téma megosztása:

• (98 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.