HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Egyre kevesebb érv lehet az iPhone ellen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Egyre kevesebb érv lehet az iPhone ellen

#101 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 12. 00:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Fiery - Dátum: 2010. 04. 11. 23:39

@Yv@n: Ha az iPadbol eladnak par milliot (idovel majd par tizmilliot), akkor a megrendelo is oda fog figyelni ra, hogy azon is mukodjon a website. Nyilvan altalanosan mobil eszkozokre optimalizalni jelenleg eleg bajos, hiszen kismillio fele mobil eszkoz van, amin raadasul a kepernyofelbontas es a futtatott bongeszo is gyokeresen elter. Ha az iPhone-hoz hasonloan az iPad is kvazi szabvannya valik, akkor arra is megeri majd specifikusan odafigyelni.

Jó, de akkor eljutottál oda, amivel én is kezdtem :)
Az iPad nem öli ki a flash-t, a legtöbb amit tehet, hogy megfelelő elterjedtség esetén gyak elkerülhetetlenné teszi hogy a magára valamit adó oldalak szükség esetén elkészítsék az oldal iPad kompatibilis változatát is. Ez azért rohadt messze van attól, hogy majd egy csapásra az apple ellehetetlenítené az adobe-ot pusztán a html5 erőltetésével. Arról nem beszélve, hogy amíg az iPad eléri azt a példányszámot, hogy ezt gyak szükségszerűvé tegye, addig mi lesz? Dedikált youtube app és smafu. Ha máshonnan néznél meg egy beágyazott videot, akkor így jártál. Természetesen ha úgy használod fel az eszközt, hogy ez épp nem érint, akkor semmi para.

Üzenet megtekintéseIdézet: Fiery - Dátum: 2010. 04. 11. 23:39

IE6: orulok, hogy nem kell szivatnod magad vele, de azt azert ne feledd, hogy me"g mindig eleg sokan hasznaljak ezt a bongeszot. En sem orulok ennek a tenynek, mert pl. a mi uj website-unk is megborult IE6-tal, igy kulon workaroundra volt szukseg ott is. De az M$-t ismerve az IE9 megjelenesevel ujabb szivatasok kezdodnek, ugyhogy nem lesz konnyebb az eleted

Persze, mindíg lesz mivel küzdeni, csak lehetőleg minél kevesebb extra legyen... Amúgy is szívesen készítenék html5-ös oldalakat, csak ne az úr fizesse meg, hanem a megrendelő, mert az eddigi tapasztalat alapján az úr elég szűkmarkú... :)

#102 Felhasználó inaktív   k_chris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 12:31

hogy ontopic legyek: csinálhatnak akármit, amíg az a hozzáállása nem változik meg az apple-nak hogy egy húzással kihúzza az applestore-ból azokat az alkalmazásokat amik nem tetszenek neki vagy be se veszi (pl opera mini 5) addig én bele se fogok gondolni hogy vennék e egyet, inkább használom a jól bevált HTC HD2-met... mellesleg űaz outlook mobile 2010 már sokkal többet tud mint egy "outlook express".

#103 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 13:24

Üzenet megtekintéseIdézet: k_chris - Dátum: 2010. 04. 12. 13:31

hogy ontopic legyek: csinálhatnak akármit, amíg az a hozzáállása nem változik meg az apple-nak hogy egy húzással kihúzza az applestore-ból azokat az alkalmazásokat amik nem tetszenek neki vagy be se veszi (pl opera mini 5) addig én bele se fogok gondolni hogy vennék e egyet, inkább használom a jól bevált HTC HD2-met...

Ezzel nagyjából én is így vagyok, annyi különbséggel, hogy emiatt intenzívebben pislogok android irányba.

Üzenet megtekintéseIdézet: k_chris - Dátum: 2010. 04. 12. 13:31

mellesleg az outlook mobile 2010 már sokkal többet tud mint egy "outlook express".

Az outlook a mai napig képes összefosni magát az amúgy igen ritkaság számba menő(haha) utf-8 kódolástól, az imap folder kezelése pedig a nevetségesen szar kategóriát feszegeti. Mindenesetre köszi. Meglesem, hogy felpatkolható-e Diamondra egyszerűen az om2010, végülis ha felrakhaó, akkor csak jobb mint a mostani. :D

#104 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 09:27

@kChris: Az Opera Minit elfogadta az Apple:

http://www.opera.com...ses/2010/04/13/

Lehet, hogy megsem olyan "naci" ceg az Apple, mint amilyennek sokan szeretnek hinni? :)

#105 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Fiery - Dátum: 2010. 04. 13. 10:27

Lehet, hogy megsem olyan "naci" ceg az Apple, mint amilyennek sokan szeretnek hinni?

Ilyen korlátozások bejelentése után ezt most komolyan kérdezed?

#106 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 12:23

@szeder: A vegfelhasznalo szempontjabol miert is erdekes ez a korlatozas? Ha valaki egy Flashben mar letezo jatekot akar iPhone/iPadre portolni, akkor ezutan is megteheti, csak kicsit tobb a melo vele. Az ilyen interpreteres, atforditos marhasagokat en eddig sem kedveltem, a felhasznaloi elmeny szempontjabol mindig jobb a nativ fejlesztes. A lusta koderek meg menjenek mashova dolgozni.

Megj.: en is koder vagyok, es en is lusta vagyok -- me"g mielott a koderek leszednek a fejemet :)

#107 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 12:53

Én nem vennék olyan autót, amibe csak olyan utasok ülhetnek be, akiket az autó gyártója jóváhagyott, de csak miután leellenőrizte, hogy mit ettek reggelire.

Szerkesztette: szeder 2010. 04. 13. 12:53 -kor

#108 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Fiery - Dátum: 2010. 04. 13. 10:27

Lehet, hogy megsem olyan "naci" ceg az Apple, mint amilyennek sokan szeretnek hinni? :)

Vagy inkább már ők is érzik, hogy már így is épp eléggé messze mentek, és nem merik meglépni, hogy visszadobják? :-) Bizisten, ahogy öregszik ez a Jobs, egyre hülyül a lelkem, csak én érzem úgy, hogy jobban járna az Apple, ha átadná valakinek a stafétabotot, és esetleg megmaradna kirakat-CEO-nak a részvényesek végett? (Persze tudom, erre képtelen lenne.)

#109 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 20:08

@Fiery: nehogy már én legyek megkövezve mert rá akarom kötni az ún. "kacatjaimat"..
egy táblán tapicskolni és netezni nekem nagyon kevés innováció és felhasználói élmény... én ebben lebutítást és lehetőségek hiányát látom így.
az 1)-2) pontodban megfogalmazott akku időt, és szoftvereket már megvalósították más eszközökön..

ilyen alapon egy háromszögletű asztalokkal operáló kizárólag rántotthúst felszolgáló étterem is bombasiker lenne, ugye? :D
na mindegy, mivel nem tudom elérni, hogy a mekiben 6mártásos kacsát szolgáljanak fel, így kerülöm a mekit. még a 3. generációs mekit is... de azért röhögni szabad azon ami ott megy és a sok elvakult bigmek rajongón, nemde?! én meg főzöm otthon a kacsámat a kacatjaimon.. ;)

#110 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 20:26

térjünk vissza a bluetooth-ra. manapság már a kisiskolások is küldözgetnek fájlokat, zenét hallgatnak, stb..stb bt-n évek óta nyugisan.

apple hívők pedig ezen a szinten vannak: "jájúristen mekkora gyönyör, 2008-ben még nem volt bt az eszközömön, 2010-ben már van +200$-ért! HRRRVA NAGY INO VÁCIÓ ESZ KÉHEM! hát te meg ki vagy itt a kacatoddal? az epöl bt 2015-ben is csak epöl bt eszközökkel kommunikál, mi aztán nem fogunk így párosodni! fujj takarodj almát venni!"

én a 2. verzión nagyon röhögök ....

#111 Felhasználó inaktív   zsolesz79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 29. 14:16

Ilyet fog tudni az új OS?

link

Ha nem, számomra haszontalan játék még mindig, amivel lehet telefonálni is...

#112 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 29. 14:37

@zsolesz79: jailbreakelve már a mostani OS (iPhone) is tud ilyet

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5