HWSW Informatikai Kerekasztal: Írásvédett partíció - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Írásvédett partíció raid0 Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 19. 21:29

3 raid van.
a hardware-es, ez kulon kartya, es az arcedularol ismerszik meg.. ;-) komolyabban: abbol, hogy az oprendszer nem is latja kulon a winchestereket.
a softraid, ami ugyancsak hardware-esnek nez ki, olcso kartyakon, es alaplapokon legelnek hatalmas nyajakban. ez kerulendo, mert bar ugy tesz, mint egy hardware-es raid, valojaban csak ad 2-4 plusz portot, valami minimalis logikat, es a drivernek csufolt program vegzi el a raides teendoket az operacios rendszerben.
vegul van az operacios rendszerbol keszitett raid (linux tud ilyet pl. alapbol), ahol a kulonallo winchestereket o fuzi ossze.

a hardware-es a legmegbizhatobb, es a leggyorsabb. a softraid a legmegbizhatatlanabb, es a leglassabb.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#22 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 21:44

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 05. 19. 22:29

3 raid van.
a hardware-es, ez kulon kartya, es az arcedularol ismerszik meg.. ;-) komolyabban: abbol, hogy az oprendszer nem is latja kulon a winchestereket.
a softraid, ami ugyancsak hardware-esnek nez ki, olcso kartyakon, es alaplapokon legelnek hatalmas nyajakban. ez kerulendo, mert bar ugy tesz, mint egy hardware-es raid, valojaban csak ad 2-4 plusz portot, valami minimalis logikat, es a drivernek csufolt program vegzi el a raides teendoket az operacios rendszerben.
vegul van az operacios rendszerbol keszitett raid (linux tud ilyet pl. alapbol), ahol a kulonallo winchestereket o fuzi ossze.

a hardware-es a legmegbizhatobb, es a leggyorsabb. a softraid a legmegbizhatatlanabb, es a leglassabb.

Na, így már kerek, köszi!
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#23 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 22:27

akartam modositani, de nem ment..
egy hozzafuzes: a magam reszerol az operacios rendszerben keszitett raid hive vagyok leginkabb: koltseghatekony, megbizhato, es az esetleges hibak eseten is az gyogyithato a legjobban.
a forum ma:

#24 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 23:01

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 05. 19. 22:29

3 raid van.

Hogy nem mindig a hardveres a leggyorsabb.
Próbálkoztam ilyesmivel éppen a közelmúltban, igaz nagyon gagyi kártyákat vettem, IT8212 csipes, a vaterán dobták utánam 1e ft-ért.
Ez hardveres RAID módban iszonyat lassú volt. Ha külön-külön használtam a diszkeket rajta szoftveres RAID módban, az már gyorsabb volt, de az alaplapi vezérlőkhöz képest nagyon elmaradt, főképp az írásban.

Az, hogy mennyivel gyorsabb, függ a RAID fajtájától.
RAID0-ban nem lesz gyorsabb a hardveres kártya sem, mint egy szoftveres RAID, hiszen a szűk keresztmetszet a diszkek sebessége. Egy linuxos szoftveres RAID kihajtja a diszkek maximális sebességét.
RAID5/6-nál már annyiban rosszabb a helyzet, hogy a paritást is át kell küldeni a buszon a diszkek felé, így több sávszélességet használ el a szoftveres RAID íráskor. Plusz ki is kell számítani a paritást, ezért CPU-t is használ, szintén csak íráskor.
RAID1-nél meg ahány aktív diszk van a tömbben, annyiszor kell elküldeni az írt adatokat, ezért annál sokkal rosszabb a helyzet, mintha hardveres vezérlő volna.

#25 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 27. 18:41

Volt egy fagyásom, restart, és máris írásvédett ismét a partícióm..
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#26 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 27. 18:59

jaja... lehet jatszani vele meg sokaig, csak minek?
a forum ma:

#27 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 27. 20:23

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 05. 27. 19:59

jaja... lehet jatszani vele meg sokaig, csak minek?

Mert így 1 partíciót látok. amúgy akkora kupi van, 6-7 partíció így is. Átláthatatlan.
Kipróbálom másik raid vezérlőn is majd, ha lesz annyi időm.

#28 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 19:14

No, ma átraktam a másikra, úgy nem akart felállni a win. Bejelentkezés képernyőnél restart.
Na addig addig, ameddig a master hdd-t tettem az eddig raidként használt lila sata csatira, így elindult.
Nagy meglepetésemre, így meg ezt a hdd-t tette írásvédetté, úgyhogy valószínűleg hw hiba is van (de minimálisan driver (win?!)).
Na itt nem bajlódtam vele tovább, mind 3 hdd az alaplapi sárga (6 csatlakozók) csatikra mentek, biosba minden raid kikapcs.
Win megy, és itt windows kezelőbe fűztem össze őket. de sztem nem raid lett, mert sebesség nem változott, tesztek külön látják a hdd-t, de mégis 1 partíció.
Tesztelem, kíváncsi vagyok..

#29 Felhasználó inaktív   Cruelhunter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 20. 07:05

Sziasztok!

Nos én is találkoztam minap ezzel a problémával.
Még nem vagyok biztos a dologban de úgy érzem megvan a hiba.
A story:
Adott egy MSI alaplap egy integrált vezérlővel.
A korábbi Windows-ban nem volt telepítve a vezérlő mert ugyebár haladván a korral nem vol a gépben Floppy. Igen jól olvassátok FLOPPY megható és így nem tudta a gyár által Floppy lemezen mellékelt drivert telepíteni!
Na majd én segítek a dolgon...
Nekem volt Floppymeghatóm a polcon beraktam a gépébe megszereztem a File-okat ment a felismerés XP-alatt.
Utánna kerestem a neten frisebbet, találtam és felraktam azt...
Nem is volt semmi gond...
Majd a gyártó oldaláról a Live 4-es frissítőt ami csillog villog leszedtük.
Minden Friss drivert felraktam.

Na majd indítottam egy Gama-t ami felbontást mert váltani és kifagyott a gép!
Reset...

Újra ghost-oltam az addig működő windows-t
Netre fel...
Driver frissítés MSI Live 4-el
Windows Frissítés
Töredezetségmentesítés
Újra Ghost lementés na ná ugyan arra a file-ra (Hiba volt - de ki gondolt erre...)
Restart
Na akkor Másoljunk a D-partícióra... HOPSZ! Na ekkor jöttem rá minden írásvédett!
(File létrehozás és Mappa létrehozás van de másolni bele már nem lehet... (Írásvédett a mappa))
Na akkor csak jogosúltság lehet...
Restart - Csökkentett mód hálózattal - Belépés Rendszergizdaként....
És úgy van nincs kiosztva a jog...
Na én kiosztottam a jogokat...
És persze hogy meg se hatotta
Na várjál adok neked....
DVD-s speciális XP Boot...
Na majd leveszem ott az írásvédelmet....
Gondoltam én... Mert persze hogy nem!

Úgyhogy most az jön hogy mind a két partíció tartalmát kimentem...
Törlöm mind a 2 partíciót
Újra létrehozom őket
Visszamásolom a File-okat.
XP újrarak...
Még szerencse hogy megvannak a jó öreg régi driverek...

Összeségében....
Lehet hogy a Raid új driver hibája miatt biztonségi okokból a windows leállított mindenféle írási jogot esetleg a Raid vezérlő hibásan működik, de és inkább ez a valószínű hogy a Windows Frissítés tette be a kaput.
Minden esetre tanússágos volt...

!!!!!!!!!!!!!!! Egy jó tanács mindenkinek Mielőtt raid vezérlővel kezd Ghostoljon! (És ne írja felül a régi gho álományt mint én) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#30 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 20. 13:06

Tuti raid vezérlő driver hiba lehet ez, egy fagyásnál/resetnél elszáll.
AZóta én nem raidet használok, hanem a win kezelőjében összefűztem a 2 hddt. ÍGy a sebesség nem változik ugyan, de legalább stabilan 1 partíciónak látja.
Érdekes, hogy win7 telepítő is így látja, tehát nem csak a win felálltakor lép életbe a beállítás, hanem mélyebbre menti:)

#31 Felhasználó inaktív   Cruelhunter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 22. 04:03

Üzenet megtekintéseIdézet: havri1 - Dátum: 2010. 11. 20. 13:06

Tuti raid vezérlő driver hiba lehet ez, egy fagyásnál/resetnél elszáll.
AZóta én nem raidet használok, hanem a win kezelőjében összefűztem a 2 hddt. ÍGy a sebesség nem változik ugyan, de legalább stabilan 1 partíciónak látja.
Érdekes, hogy win7 telepítő is így látja, tehát nem csak a win felálltakor lép életbe a beállítás, hanem mélyebbre menti:)

Szia!

Nos agyaltam mi a francutól lehet...
Őrület de megvan a megoldás...
Mondom töredezésmentesíteni tud. Akkor ugye bár nem HDD vagy vezérlő hiba. Tehát csak jogosultsági probléma lehet...
Másnap reggel agyaltam...
Majd rájöttem:

1. F8 - Boot menü - Csökkentet mód hálózattal -> Belépés RENDSZERGAZDA ként!
2. 1db felhasználó volt az töröltem
3. Új felhasználót (rendszergazdai jogosultsággal) hoztam létre és minden müxik!

A hiba a Windows frissítésekor lépett fel. Így a frissítés is megvan a Raid is megy...
De mitől ragadtak be a jogosultságok annyira hogy átálítani se engedte... Arra csak a kicsipuha tudja a választ... (Vagy csak ők is szeretnék tudni...)
Amennyiben ismét visszajönne a probléma megírom!

-=Cruelhunter=-

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó