HWSW Informatikai Kerekasztal: Usenet tapasztalatok és használati szokások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Usenet tapasztalatok és használati szokások Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 31. 13:54

Érdekes azért hogy ilyen rapidshare megosztókat elővesznek bezzeg az usenet vigan evickél pedig annak jóval nagyobb bevétele származik a lopott anyagok közzétételéből.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#22 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 05. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 05. 31. 15:54

Érdekes azért hogy ilyen rapidshare megosztókat elővesznek bezzeg az usenet vigan evickél pedig annak jóval nagyobb bevétele származik a lopott anyagok közzétételéből.

Hello djculture!

Rosszul fogalmazol. Az usenet, az egy kommunikációs rendszer (a wikipediaból: "Usenet is one of the oldest computer network communications systems still in widespread use."). Több szolgáltató üzemelteti a saját usenet szervereit, amire lehet posztolni. Az új üzeneteket pedig átveszi a többi usenet szolgáltató. Tehát ha valaki be akarná szüntetni, nem tudná, mert mindíg lennének szolgáltatók, akinél megvannak az elmúlt x nap posztjai, amit egymás között tükröznek majd a többi szolgáltatóval. A rapidshare az egy adott cég által üzemeltetett szolgáltatás, amit meg lehet támadni jogilag, be lehet záratni. De az usenetet nem lehet betiltani. Ennyi erővel tiltsuk be a teljes webet, ami ugye lehetetlen.

Amúgy a kérdéseimre eddig nem érkezett túl sok válasz, teljesen elmegy a téma a warez irányba, pedig nem ez volt az elsődleges célom. A kérdés még mindíg az, kinek, milyen tapasztalatai vannak, melyik szolgáltató miért jó, és miért nincsenek magyar nyelvű anyagok az usenet-en?

Üdv,

Stanlee

#23 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 05. 15:03

tokeletes valasz erkezett a kerdesedre.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#24 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 06. 02:36

nem utolsó sorban az usenetet sokkal kevesebben használják, szinte hírértéke sem lenne egy ilyen ügynek, az olvasók jó része csak pislogna, hogy miről van szó :)

szintén astrawebet használok, egy 25gb-s csomag hónapokig elég :D a sebességgel nincs bajom, az európai szerverről 3-4 szállal a 20-25 mbit meg szokott lenni, a mostani 60as netnél meg a router korlátoz 35 mbit körül :) (a nagyobb sebesség mindenféle kedvezményekkel eygütt nem került többe, a dupla feltöltés meg jól jön néha).

többnyire olyan dolgokat töltök le csak, amik torrentről már viszonylag lassan jönnének, de mostazonnal kellenek: pár hetes sorozatrészek :D meg néha másutt nem elérhető dolgokat is, de ez ritka.

a rarolás viszont volt már, hogy jól jött, valami másutt nem elérhető hd filmet töltöttem le, de néhány darab mér par2 fáljokkal sem állt össze, szóval néhány darab torrentről jött pár kilobitekkel, néhány meg ed2k-ról :Đ máskor meg fájlhibás torrentet pótoltam ki usenetről, de ezek azért (szerencsére) ritka esetek.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#25 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 10:00

Keresesre mit hasznalsz?
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#26 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 11:54

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 05. 30. 22:54

ellenben mindketto ugyanannyira full illegalis, ha jol ertem a beirasaidbol. ebben abszolut azonosak!

Ezért is nem értem, hogy ha már semmi legális nincs benne, miért nincs már rég a tématemetőben a topik. :think:

#27 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 12:12

mert a moderalas, mint olyan megszunt. nem erdeklunk mi itt senkit a homokozoban..
a forum ma:

#28 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 13:21

Usenet teljesen legalis, 1980 ota letezo forumszeru tarsalgasi rendszer.
Persze az mas kerdes hogy mit osztanak meg rajta egymas kozott az emberek. Peldaul most hiaba csatolnek egy cracket a hozzaszolasomhoz, attol meg nem lenne illegalis maga a forumozas.

Rapidshare meg megint mas kerdes :)
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#29 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 13:43

egyik technologia, meg a p2p sem illegalis termeszetesen. csakhogy a kerdezo nem feltetlenul a legalis hasznalati modot kerdezgeti itten, hogy finoman fogalmazzak!
a forum ma:

#30 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 16:10

Fentebb elfelejtettem még azzal érvelni hogy minden valamirevaló internetszolgáltató fenntartja a saját newsgroup szerverét. Torrent vagy rapidshare szervereket viszont nem fogtok látni :D

De természetesen igazad van, nyilván nem diskurálni jár oda a legtobb ember. Bár ennyi erovel a bittorrent meg a utorrent topicokat is azonnal zárni kellene.

#31 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 22:12

nem a topikkal van a baj, hanem a felhasznaloval, aki full illegalis dolgokrol kerne infokat. regebben az ilyenek repultek.
a forum ma:

#32 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 07. 22:41

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 07. 23:12

nem a topikkal van a baj, hanem a felhasznaloval, aki full illegalis dolgokrol kerne infokat. regebben az ilyenek repultek.

válság van, témakör mindegy, kell a hsz. Win7es topikban is valamelyik már szombat óta tolja a warezt, meg a saját oldalára linkelgetést, egyelőre leszarják.
Make love not Wor.

#33 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 01:24

Ugye trackeren azert van szeletelve mert az FTP-n is ugy van es aki szerverrol FXP-zik az lesz a nagy feltolto meg jo hogy nem bontja ki. Alapvetoen nem is a fajlok ellenorzese miatt van RAR-olva hanem a verseny miatt, eletetekben nem lattatok meg jo kis FTP site-ot, mi? Megjelenik egy release a jonep ezerrel igyekszik tolni, meg jo hogy, kell a kredit. Legalabbis igy ment amikor en meg a kornyek egyik legnagyobb warez FTP site-jaba segitettem be. Ej, de reg volt az is... megvenultem, mar csak filmet es zenet toltogetek, a szoftvert (ami keves Linuxra kell) megveszem.

#34 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 08. 01:51

Üzenet megtekintéseIdézet: bean - Dátum: 2010. 06. 08. 02:24

Ej, de reg volt az is... megvenultem, mar csak filmet es zenet toltogetek, a szoftvert (ami keves Linuxra kell) megveszem.

Én meg vén fejjel álltam neki torrentezni, olyan Deep Purple meg mindenféle bulikat lehet leszedni, ami szerintem sehol nem létezik. Egyik Led Zeppelin jött is majdnem 8 hónapig, de nem sietek sehova, ha 30+ évet kibírt, akkor ide vagy oda nem számít. De nálam már el lesz rakva az utókornak, az biztos.
Make love not Wor.

#35 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 04:21

Ez a sehol nem letezik ez valoban problemas. Van egy mexikoi banda, nagyon dogos a zenejuk, de sehol sem kapni a CD-juket. Kit karositok meg ha letoltom...? Regi dilemmam ez.

Ujabban a cdbaby-nel veszek is MP3-at ha eppen kapni ami kell, az nem a szokasos lehuzos banda.

Szerkesztette: bean 2010. 06. 08. 04:21 -kor

#36 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 10. 02:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 06. 07. 11:00

Keresesre mit hasznalsz?

newzleech.com ot, más keresőkkel sem találtam mást, megszoktam :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#37 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 10. 06:54

Mikor megszunt a newzbin, attertem az nzblclub.com oldalara. De ez a newzleech is jonak tunik, koszi.

#38 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 10. 10:35

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2010. 05. 30. 20:25

valszeg mert a legtöbb nagy oldalra a scene cuccok ftpr-ől jönnek a feltöltőknek. van ahol elég komoly háttér van erre, auto updaterekkel, van ahol meg ragaszkodnak ahhoz, h a release eredeti formája kerüljön ki.
a berarolva hagyásnak és a kitömörítésnek egyaránt megvan a maga előnye és hátránya. bár nem hiszem, h olyan kurva nagy ügy lenne kitömöríteni manapság már bármit is. szóval nálam a fene nagy hátrány ennyiben ki is merül-

Éppen elég hátrány az, hogy a kitömörítés még jópár perc, ráadásul meg kell tartani tömörítve is ha seedelni is akarod, így dupla tárhelyet foglal teljesen fölöslegesen.

#39 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 12. 18:33

Az NZBClub az utóbbi időben elég jó funkciókkal bővült, nagyban megkönnyítve a keresést a posztok között. Ezen felül a Firefox-ba integrálható kereső szolgáltatás is jó dolog. A Binsearch kereső funkcióját most már csak akkor használom, ha valami nem jön össze az NZBClub-on. Habár az utóbbi időben eléggé belassult az NZBClub, még mindig megéri vele bajlódni.

Üdv,

Stanlee

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó