HWSW Informatikai Kerekasztal: Becker GPS-ek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Becker GPS-ek

#1 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 19. 18:43

Sziasztok!

A minap tettem szert egy Becker Z102 típusú GPS-re, amely az első ilyen kütyüm. Eddig PDA-van navigáltam és megunva a bélyegképet, elhatároztam, hogy beszerzek egy igazi célhardvert.
Na ez meg is történt, az egyik boltban találtam akciósan a címben szereplő példányt, és mivel nekem a SW legalább olyan fontos volt, mint a HW, ezért is örültem meg neki, hogy a tábláján az IGO8 navi szofver szerepelt.
Nem kell nekem video-mp3-bluetooth-miegymás, így az alap készülék mellett döntöttem.

Örömöm addig tartott, amíg fel nem fedeztem, hogy - bár az alapja a navngo igo 8 - a Becker egy saját skint húzott rá. Sőt mi több, a navngo oldalán nem is szerepel a támogatott gyártók között, a naviextras toolbox sem ismeri fel. Sebaj, a saját content manager progijával - jó pécésként - már neki is estem a frissítésnek, egy Becker IGO 8 (Becker Z102 SR3 Update - jelenlegi az SR1) és egy 45 napig élő, egy giga méret körüli frissítést (45 day free update 2009 Q3) raktam fel rá. A gond ott kezdődött, hogy a frissítések után nem talált műholdat, ott, ahol előtte simán látott 6-7 darabot. Nosza - mivel első lépésként csináltam biztonsági mentést a gyári állapotról - góbekk és egyesével kezdtem el felpakolni az update-okat. Itt derült ki, hogy az IGO SR3 után egész egyszerűen nem talál műholdat, a másik frissítéssel pedig megtalálja simán. A térkép adatbázis ugyanaz mindkettőnél (201001), az egyedüli eltérés, hogy az SR3 nem talál műholdat, meg hogy az csak 25 MB, szemben a másikkal (1107MB) - nem mindegy!!!

(Ja még annyit, hogy ezen frissítéseket a saját content manager progija ajánlotta fel, nem én gányoltam össze innen-onnan!)

Mondom mindezeket úgy, hogy "élesben", menet közben még nem próbáltam, csakis az ablakból lógattam kifele, hogy mit is mutat a kicsike. De ezek után nem merem felrakni rá az SR3-at, ha nem navigál, akkor baj van (perszepersze van papírtérkép is, tudom, de ha már fizettem érte...;))

Ami érdekelne:
- hogyan, hova kerülnek pl. a frissítések, mert az update után nem változott a Becker saját memórájának tartalma, legalábbis a módosítás dátuma ugyanaz. Érdekes, hogy a hely csökkent (548/1192)...,
- került fel három játék (sudoku, gems, classics) - feltételezem, akkor, amikor az IGO SR3 felkerült, de ez nem biztos -, azt tudom, hogy ezek szerepelnek az IGO SD kártyás verzióján is,
- általában milyenek ezek a Becker cuccok, a neten minimális info található, nagyon gáz-e, vagy használható, meg ilyenek érdekelnének...
- van rajta egy sd micro nyilás, ez mire jó? Manual nem írja, ha berakom, akkor egy Backup könyvtár kerül fel rá - talán erre menti az elmentett útvonalakat?

Elsőre ennyi jut eszembe, a többi menet közben...

Várom GPS/Becker/akármilyen szakik jelentkezését, minden infót köszönettel fogadok!!!

(((csak jelzem, hogy a smiley box oldalt tök üres, keki színű semmi (Chrome 5.0.375.70), így nem tudtam nagyon kiszínezni, lelkiállapotomat tükrözendő, nem baj, ugye)))

szerk.: természetesen első sorban Becker specifikus tényeket várok, a többit összeollózom a neten!!!

Szerkesztette: bigsee 2010. 06. 19. 18:45 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 11:14

Látom, nincs sok emberkének errefel BeckerPNA-ja, ezért magamnak mondom, hogy igen az SR3 is működik, sőt nagyon klafa. Azt azért újra megkérdezem, hogyha valaki tudja, árulja már el, hogy minek van rajta SD slot? Médiafájlt nem sikerült lejátszanom vele...
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#3 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: bigsee - Dátum: 2010. 06. 19. 19:43

Örömöm addig tartott, amíg fel nem fedeztem, hogy - bár az alapja a navngo igo 8 - a Becker egy saját skint húzott rá.

Kedvelt fogás a noname GPS-ek környékén, hogy ráírják a dobozra a húzónevet, lewarezolják a szoftvert, jó esetben megkókányolják, hogy ne nagyon akarjon frissíteni, a legtöbben meg úgyse fognak garanciával kínlódni, ha pár hónap múlva ki is derülne a turpisság, ha meg igen, azzal is a kisker szív, nem ők.

#4 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 11:38

Azt mondod, sikerült egy nonamet vennem? Igaz, hogy igo 8 van a dobozon (újsághirdetésen már igo 8 alapú;)), de a content manager tök ugyanaz, mint a naviextras-os progi, csak a skin más azon is.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó