Egy nem simulátoron felnőtt ember véleménye:
Végre én is kezeim közé foghattam a már oly régóta várt F1 2010et. Azt hiszem az összes fejlesztői videót láttam de még a youtubeon megjelent apró szösszenetek nagyrészét is többszőr végignéztem. Igazi forma1 rajonghónak tartom magam mióta az eszemet tudom és az igazság az h már nagyon kivoltam éhezve egy ütős játékra a témával kapcsolatosan! Évről évre természetesen én is letöltöttem az aktuális rfactor modot de mivel sosme volt PCre kormányom és hasonló szettem, nem tudtam élvezni igazán azt! Nameg nem vagyok az a futamok előtt órákig a beállításokkal bíbelődő egyén, egyszerűen nem az én műfajm! Mondhatnám úgy is h soha nem a szerelő akartam lenni, hanem inkább a pilóta!
Node most...kormány bekapcs, box felmordul, DVD beolvas, és kezdődhet a játék. A menürendszer teljesen korrekt, volt aki azt kifogásolta az elején h miért kérdezi mega riporter a nevünket és egyéb marhaságokat...de kérem...ugyan hogy oldanátok meg ezt jobban! olvasva itt egyéb véleményeket akik panaszkodtak a játék full arcad mivoltára rögtön expertre állítottam a nehézséget, gondoltam legyen valami kihívás a dologban. szerződést is kaptam a lotustol, majd jöhetett az első szabadedzés!
A boxútca hangulata számomra teljesen magával ragadó, szerelgetnek a mérnökök, folyamatos kapcsolattartás a rádión, statisztika a monitoron, mllettem balra a csapattársam, nyuzsgés, sürgés forgás. mondhatni csilli villi köntösbe bújt semmittevés. Említettem h nem vagyok egy engineer, úgy éreztem nekem bőven elég a Dry időjárásnak megfelelő alap beállítás! a kocsi kicsit lentebb fekszik az úton és kb ennyi. Mint írtam experten kezdtem tehát se kipörgésgátló, se stabilizálló, se autómata válltó, és még ráadássúl az ellenfél is többet tud mint a valóságban. go the race, és máris kigurultam a boxutcából az első körömre:
Lehet hogy én vayok teljesen amatőr, és kb egy 8 éves szintjén vezetek autót (hozzátok szim fanokhoz képest) de én úgy pörögtem az első kanyarban mint a ringlispíl! ezzel még nem is lett volna semmi baj, de aztán jött a második kanyar hol ugyan ez megismétlődött, majd a harmadig, a negyedik és így tovább! Elég sokáíg köröztem így és eröltettem h "már pedig ha másnak megy, akkor nekem is megy!" De az lett a vége h kipörgésgátló on, majd stabilizáló midium. a dolog egyre jobban kezdett működni. Időmérő 18. hely és rajt! Nem voltam olyan bátor h bevállaljam a 100%ot, de egy 75%höz elég keménynek tartottam magam (37kör az 37kör!!) Rendkívül izgalmas futam volt számomra ez a bahraini, az eredetinél 1000szer izgalmasabb! A beállításomnak megfelelően a középső (lassú) szektórban tudtam hozni vetélytársaimon, de a hosszú egyenesekben nem egyszer megléptek...számomra igazi küzdelem volt. A fuam közben többször Norb szavai jutottak eszembe miszerint HTRel 10 kör alatt 2 kört vert a mezőnyre! Ennyire Ratyi lennék? nemtom! Valószínű!Legalábbis egyolyan emberhez képest aki már a dühöngőben is az rfactort rágta biztosan.
Amit viszont tudok, az az h ez a játék több tetsztelőnél is meghaladta a 80-85%-ot nem ritka a 90-95% sem! És első versenyem után én is így vélekedem! A játék számomra DAVE NSZFE OUT tehát DAVE NEM SZIMULTORON FELNŐTT EMBER OUT aki vagyok számára maximálisan hozta az elvárásokat! Izgalom, kihívás, vrseny, fantasztikus hangulat, gyönyörű látvány, az időjáráról és annak válltozásairól nem is beszélve mindenben úgymond ODAB*SZ!
Na hát ez az én első élményem (véleményem) a játékról!
Szerkesztette: Daveout 2010. 09. 26. 00:15 -kor