HWSW Informatikai Kerekasztal: F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // ( Codemasters )

#81 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 22. 21:08

Nekem eddig semmi bajom a játékkal, irányítás is megfelelő, pedig billentyűzettel játszom.
Semmivel se rosszabb pl az rfactoros f1rft 2010-től, vagy régebbről az f1gp3-at tudom még mondani, azzal anno nagyon sokat játszottam, szintén billről.

Viszont erre mondjatok valamit:
1440*900, noaa
ulow:
Frames: 4456 - Time: 93422ms - Avg: 47.698 - Min: 42 - Max: 54
low:
Frames: 3959 - Time: 93755ms - Avg: 42.227 - Min: 37 - Max: 47
medium:
Frames: 3283 - Time: 93880ms - Avg: 34.970 - Min: 30 - Max: 39
high:
Frames: 3242 - Time: 94992ms - Avg: 34.129 - Min: 30 - Max: 38
ultra:
Frames: 3162 - Time: 94582ms - Avg: 33.431 - Min: 29 - Max: 37

Ez egy kör Melbourneben, time trial.
Mi ez a skálázódás? :D
E1400@2,8GHz, 4GB ram, 8800GT 512MB@alapon

Szerkesztette: Pietrosz 2010. 09. 22. 21:12 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#82 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2010. 09. 22. 10:06

Gridnél is van "pár" autó a pályán mégis jobban fut mint a dirt2. Ráadásul ha azt nézed, kidolgozottságot és részletességet tekintve "cseppet" vszebb mindkét játék. (bár az F1-nél gondolom a cpu power ami igazán dominál)
Persze mindent meg lehet magyarázni.

te hallod rakd már fel a grid-et. én elhiszem h az emlékeidben szépként él, de azért mai szemmel elég ronda már. én pár napja játszottam vele kicsit. dirt 2 közelébe nem ér.

#83 Felhasználó inaktív   Daveout 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 22:12

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 09. 22. 20:42

hogyhogy "függetlenül a billentyűs irányítástól"???? Hogy lehet független egy ilyen félszimulátor autós játék????
Gombbal játszani ezt kb olyan lehet, mint kormánnyal CoD-ozni.

ezen jót nevettem! De igaz!!!
Még 2 nap és beszámolok!

#84 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 09. 23. 04:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Daveout - Dátum: 2010. 09. 22. 23:12

ezen jót nevettem! De igaz!!!
Még 2 nap és beszámolok!

Türelmetlenül várom!
Kép
Kép
Kép

#85 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 05:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2010. 09. 22. 22:08

Mi ez a skálázódás? :D

Úgy hívják hogy cpu limit :-D

#86 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 06:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Maxxer - Dátum: 2010. 09. 22. 21:51

hát kb ,komolyan nemértem mértkell igénytelenkedni ,aztán ha billentyűről szar ,irányitani akkor a játék a gagyi.

Most nyomtam le a 2.-ik versenyt , Toro Rosso.- csapattal vagyok ,de egy kínszenvedés :D eddig kb 4órát biztos beleöltem ,és egyszer lettem 14edik + 10másodperces büntető úgyhogy 19.-edik. És most az Albert Park.-ban , 6.-odik. Esős edzséseket végigcsinálni is aig bírom ,nemhogy majd a futamot:D

Eddig jobban tetszik mint vártam, Sokfajta beállitás van ,amit lehet %.-alékolni. Azok nemtudom hogy befolyásolják a kocsit ,valaki kisegíthetne hogy meyik változtatás mire jó.

+ Melyik a lágy + kemény gumi? Option szerintem a lágy,prime pedig a kemény ,de nembiztos.

Van színvonal látom... :omg:
Van kormányom, csak egy 5 perces próba miatt nem tettem még fel... majd ma.
És azt írtam le, hogy a billes fos irányítástól függetlenül úgy éreztem szarul mozog a kocsi. Mit nem lehet ezen érteni?
Azt jelenti, hogy sztem nem csak a billes irányítás miatt volt szar.
Pl medium TC mellett billről irányítva (tehát elég éles kormányfordulatokkal és full gázzal) olyan stabil volt a kocsi, amilyennek közel sem kellett volna lennie... (más segítség nem volt, tehát nem arra fogni!)

Szerkesztette: vipi 2010. 09. 23. 06:25 -kor

#87 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 23. 06:36

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 09. 23. 07:23

Van színvonal látom... :omg:
Van kormányom, csak egy 5 perces próba miatt nem tettem még fel... majd ma.
És azt írtam le, hogy a billes fos irányítástól függetlenül úgy éreztem szarul mozog a kocsi. Mit nem lehet ezen érteni?
Azt jelenti, hogy sztem nem csak a billes irányítás miatt volt szar.
Pl medium TC mellett billről irányítva (tehát elég éles kormányfordulatokkal és full gázzal) olyan stabil volt a kocsi, amilyennek közel sem kellett volna lennie... (más segítség nem volt, tehát nem arra fogni!)

Nehezen érthető a magyarázatod....
billentyűzettel "tesztelni" ezt szerintem,,, nos az a színvonal.
Kép
Kép
Kép

#88 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 23. 07:50

tegnap lezúztam a legelső versenyt a Hispania-val Bahreinben. expert fokozat és vertem az élmenőket. Kérdés ezzel kapcsolatban: van az autók között különbség vagy egyenfizikát használ? szezon közben hol lehet a fejlesztéseket nyomon követni?

irányíthatóság: elsőre felfogta a G25-öt és szerencsére nem olyan idegbeteg rángatózás az irányítása, mint a Dirtnek vagy a Gridnek. experten is kicsit vonat fílingje van, de fényévekkel jobb/precízebb, mint az előző neveké. talán ezzel kapcsolatban egy hibát tudok felsorolni. (1 verseny után, ez még változni fog természetesen:)) ha izmosan veszem a kanyart és a temetősbe fordulás határán autózom, aminek hatására felúszik az autó segge, majd virítok egy 120 fokos piruettet, valami láthatalan erő visszafordít abnormális módon a helyes irányba. azért én szeretnék kicsit piruettezni néha, ki lehet ezt kapcsolni valahol?

grafika: mindenki látta már, különösebb magyarázat nélkül, tetszetős.

teljesítmény: C2D E8400, 4GB, 9800 GT 1024MB...high-on kb. elfut. érdekes, hogy esős versenyen stabilabbnak érzem az FPS-t, mint borús időben. remélhetőleg a legelső patch ezen sokat fog segíteni.

szavatosság: 1-2 hét múlva megmondom, tucatjáték szintjén...:) na.

AI: 10 körön csak a diffúzoromat látják, nem tudok ez ügyben érdemben nyilatkozni, egyedül szeretek autózni. :) ma kipróbálom a teljes versenytávot -100%- és remélem ott már találkozom velük. a lekörözésnél. :)

élmény: eddig teljesen rendben van. váratlan műszaki hibákkal eddig nem találkoztam. a setup rendszerét nem bonyolították túl, de egy arcade játékban nem is kell. állíthatod a szárnyakat, fékeket, a felfüggesztést, a hasmagasságot, a váltóáttételt, üa. mennyiséget, a kerékdőlést-és összetartást, csomagolókat/damper...kb. ennyi. nem sok, de legalább hatással vannak az autóra. nem egetverő, de észrevenni. ami nekem nagyon tetszik, az a 3 etapos időmérő renszer, illetve, hogy itt is -mint a valóságban- 8 garnitúrha motorral kell gazdálkodni. Bahreinben gyakorlatilag széjjehajtottam a motort és a verseny végére 98%-os állapotú volt. :) azért kíváncsi leszek ez 60 körön mit mutat majd.
verseny közben állítható az első szárnymagasság, a motor teljesítmény "fokozat?" illetve megadhatod, hogy kerékcserénél melyik szettet tegyék fel. ismét kíváncsi vagyok egy olyan versenyre, ahol pl. szárazon rajtolunk és leszakad az ég alja. (ha ilyen egyáltalán létezik)
észrevettem, hogy minden autóban ugyan olyan kormány van. illetve azt, hogy az rFactoros pályák kisértetiesen ugyan ilyenek. kb. mintha onnan lopták volna. bahreinben, melbournben és a hungaroringen (ezeken mentem tegnap) a hepe-hupák ugyan ott vannak, ahol a féktávok, a rázókövek felülete, mérete teljesen megegyezik, de a legdurvább hasonlóság az monte carloban van. :) furcsán hangzik és műhold alapján lehet ugyan olyat készíteni, de sztem ezt egy az egyben átemelték. :)
60 körön azért kíváncsi vagyok el lehet-e koptatni a gumikat, úgy, hogy deffektet kapjak. tegnap -direkt- a falhoz csaptam a HRT-t és a mérnök azonnal szólt, hogy nincs nyomás a jobb elsőben. mondom, látom vazze. ezen felbuzdulva kinyomtam a lelkét a HRT-nek, de az istenért sem esett le a gumi a felniről. ez egyébként lehetséges?
ami viszont egyáltalán nem tetszett: verseny közben rádszól a mérnök, hogy be kéne fáradni a boxba kerékcserére. közeledve a boxba létezik egy felfestett vonal a bejáratnál/kijáratnál, ahol nem mehetsz gyorsabban, mint az előírt sebesség. segítségünkre van egy pitlimiter gomb, amit ha megnyomunk, nem engedi gyorsabban hajtani. a gond ezzel az, hogy kijövetnél áthaladva -bőven- a vonalon, kieresztem a limitert és abban a pillanatban nyöszörög a mérnők, hogy áthajtásos büntit kaptam. na. :)
a multiplayerre leszek naggggyon kíváncsi. az offline autózás nem az én világom. :)

összeségében nem egy rossz játék, a maga műfajában. a dirt/grid paranormális hibáihoz képest ez 8 pontos, az rFactorhoz képest 2 pontos, az iRacinghez képest -1 pontos. a 2006-os F1-hez képest mindenképpen előrelépés, de a realizmus határainak határát is éppen csak súrolgatja.

#89 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 09. 23. 07:36

Nehezen érthető a magyarázatod....
billentyűzettel "tesztelni" ezt szerintem,,, nos az a színvonal.

Több év F1 szimulátorozás után hadd tudjam már megállapítani a kocsi mozgásából, hogy jó vagy fos. A billtől elvonatkoztatva is.
Halvány fogalmam ugyanis van arról is, hogy hogyan kéne mozognia, ha ugyanezeket - a kissé abnormális mozdulatokat - kormányról csinálnám.
Ja és még valami... első körben nem is azt írtam, hogy szemét az egész, hanem, hogy szerintem rosszul mozog, de kíváncsi vagyok egy (hozzáértő) kormányos első tapasztalatira is.
Azért van különbség a tartalomban... de nyugodtan ugorj a torkomnak alaptalanul.

#90 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 08:59

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 22. 20:12

Alt+Enter a te barátod. ;)

Ofc azt is volt.

Lehet VGA drivert kéne frissítenem... :D

Ja másik mulatságos dolog: ha a hangkártyám hardveres gyorsítása a control panelen be van kapcsolva, valami iszonyat visszhangosak a hangeffektek, ha kikapcsolom, minden oké.

És a saját faszságom: sikerült leégetnem a FFB kormányom motorját, rossz tápot dugtam bele (fiókban van vagy 5 innen-onnan), faszán működött, aztán elkezdett füstölni :D , kihúztam de már későn.

#91 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 09:11

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 09. 23. 09:39

Több év F1 szimulátorozás után hadd tudjam már megállapítani a kocsi mozgásából, hogy jó vagy fos. A billtől elvonatkoztatva is.
Halvány fogalmam ugyanis van arról is, hogy hogyan kéne mozognia, ha ugyanezeket - a kissé abnormális mozdulatokat - kormányról csinálnám.
Ja és még valami... első körben nem is azt írtam, hogy szemét az egész, hanem, hogy szerintem rosszul mozog, de kíváncsi vagyok egy (hozzáértő) kormányos első tapasztalatira is.
Azért van különbség a tartalomban... de nyugodtan ugorj a torkomnak alaptalanul.

jaj menjetek már ezzel. vezettél már f1 autót? nem. az h más szimulátorokban h viselkedik az autó nem jelent semmit. szerintem kb két kanyar után összeokádnád az autót vagy elájulnál, de minimum széjjel lennél szédülve. ha igazi szimulátor lenne akkor senki nem tudna egy kanyart se bevenni a játékban. nevetséges ez az elitista hozzáállás, mintha bármi fogalmatok lenne az egészről. *ásít*

#92 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Raven_ - Dátum: 2010. 09. 23. 10:11

jaj menjetek már ezzel. vezettél már f1 autót? nem. az h más szimulátorokban h viselkedik az autó nem jelent semmit. szerintem kb két kanyar után összeokádnád az autót vagy elájulnál, de minimum széjjel lennél szédülve. ha igazi szimulátor lenne akkor senki nem tudna egy kanyart se bevenni a játékban. nevetséges ez az elitista hozzáállás, mintha bármi fogalmatok lenne az egészről. *ásít*

Ez meg milyen faszság? Igen, valószínűleg összehánynám magam.
És? Ennek mi a f*sz köze van az autó viselkedéséhez és a szín tiszta fizikához?

Ezért nem egy F1-esben ülünk, hanem egy elb*szott szimulátor előtt. De ettől még lehet fogalmunk arról, hogy minek kéne történnie, nem? Vagy, hgoy minek nem! Vagy szted az F1-es autóban mások a fizika alapszabályai?
Biztos nem vagyunk 100%-ig képben, de annyit talán mindenki tudhat, hogy 250-nel berántva a kormányt nem sínautóként kell tovább mennie.... még akkor is, ha életében nem látott F1-es autót képen sem, nehogy benne ült volna...
Ennyi baromságot!

Hagyjuk...

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2010. 09. 23. 09:59

És a saját faszságom: sikerült leégetnem a FFB kormányom motorját, rossz tápot dugtam bele (fiókban van vagy 5 innen-onnan), faszán működött, aztán elkezdett füstölni :D , kihúztam de már későn.

A mechanical failure akkor élethűre sikerült a játékban! :D

Szerkesztette: vipi 2010. 09. 23. 09:33 -kor

#93 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 23. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Raven_ - Dátum: 2010. 09. 23. 09:11

persze. ez a lényege a szimulátoroknak, hogy beülhessünk egy F1-es autóba. :)

ez a valós életben használt MoTec telemetria elemző software. gyakorlatilag az összes technikai sportban ezt használják, ezzel nyerik ki az autó adatait. te is letöltheted, ingyenes. a pályán keletkező legkisebb rezgést is hertzben kijelzi neked, így tudod, mi történik az autóddal a pályán.
ennek a lényege: tegyük fel, hogy túraautó fizikát készít a SimBin. a legelső teendőjük, hogy kapásból szép összeget fizetnek a valós versenyautó/adott pálya telemetriai adataiért. majd ezt, ez alapjánkészítik el a virtuális autó fizikáját, szépen belegyúrják az adott szimulátorba (WTCC, rFactor, iRacing). mondhatjuk, négyzetcentiméterre azonos adatokat közöl a virtuális autó a valóshoz képest. magyarul, ugyan olyan, mintha egy valós versenyautót vezetnél. iRacingnél, pl. 1!!! azaz egy versenyautó modell 15 EUR!!! van mögötte mérnöki munka és nem kevés verseny tapasztalat, hidd el nekem.
tipp: próbáld ki a fent említett szimulátorokat, garantálom, hogy egy kanyart sem tudnál bevenni, sőt, a boxból kijövet a legelső gázfröccsnél lefulladnál. :)

+ van fogalmam róla, mert én már ültem 2002-es McLaren Mercedes-be, igaz motor nem volt benne, de ÉN LEGALÁBB ÜLTEM F1-es AUTÓBAN!!! :p

Szerkesztette: norb 2010. 09. 23. 09:49 -kor

#94 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 10:08

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 09. 23. 10:30

Hagyjuk...

Látszik nem rfactoron szocializálódtak itt nagyrészt a tesztelők, hanem inkább enefes forró üldözésen :Đ Ettől a gamétól nem várom el, hogy szim legyen, max csicsás arcade F1-es mutatvány (szerintem a 8 éves billentyűzetes pistike is célpontja CM-nek). Hiába van benne minden jutúbos előzetesben davidson. Max pozitívan csalódok :D Este tesztelem kormánnyal, aztán meglátjuk. rFactor 2-t jobban várom.

Szerkesztette: Rudi 2010. 09. 23. 10:11 -kor

#95 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 23. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2010. 09. 23. 10:08

Látszik nem rfactoron szocializálódtak itt nagyrészt a tesztelők, hanem inkább enefes forró üldözésen :Đ Ettől a gamétól nem várom el, hogy szim legyen, max csicsás arcade F1-es mutatvány (szerintem a 8 éves billentyűzetes pistike is célpontja CM-nek). Hiába van benne minden jutúbos előzetesben davidson. Max pozitívan csalódok :D Este tesztelem kormánnyal, aztán meglátjuk. rFactor 2-t jobban várom.

rFactor2-n a pont. :)

#96 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2010. 09. 23. 11:08

Úgy is van!

#97 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 23. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 09. 23. 09:39

:) Ülj le: 1-es :)
Akárhány éve szimulátorozol, marha komoly lehetsz, ha billentyűzettel nyomod.
Én inkább csendben maradtam volna a helyedben, mert észre kéne venned, hogy hülyét csinálsz magadból....

Szerkesztette: tjames 2010. 09. 23. 13:22 -kor

Kép
Kép
Kép

#98 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 23. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 09. 23. 08:50

tegnap lezúztam a legelső versenyt a Hispania-val Bahreinben......

Ez igen! Legalább ilyen mélyreható elemzést vártam tőled, GRAT!
A végén az az abnormális pontozást is elnézem, hisz tudom hogy faktoros szemellenzőben nyomod :)
Kép
Kép
Kép

#99 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 13:33

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 09. 23. 14:19

:) Ülj le: 1-es :)
Akárhány éve szimulátorozol, marha komoly lehetsz, ha billentyűzettel nyomod.
Én inkább csendben maradtam volna a helyedben, mert észre kéne venned, hogy hülyét csinálsz magadból....

:Đ Du magyar? Vagy csak olvasni, értelmezni nem tudsz?

Azt írta, hogy azzal gyorsan CSAK kipróbálta az új gamét, nem azt, hogy billel kente éveken át a szimeket. Kiváló öngólt lőttél :Đ :lollypop: Nem is tudom ki csinál magából itt hülyét :Đ

#100 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 23. 13:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2010. 09. 23. 13:33

:Đ Du magyar? Vagy csak olvasni, értelmezni nem tudsz?

Azt írta, hogy azzal gyorsan CSAK kipróbálta az új gamét, nem azt, hogy billel kente éveken át a szimeket. Kiváló öngólt lőttél :Đ :lollypop: Nem is tudom ki csinál magából itt hülyét :Đ

itt mindenki hülye, kivéve én. :D :laugh: :cool2:

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.