HWSW Informatikai Kerekasztal: F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // ( Codemasters )

#341 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 01. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 10. 01. 11:52

Nem, nagyon is tetszik neki a játék. A videó az "elit szimesek" köpködését figurázza ki... ;)

áj-áj-áj. jáááááááááj jáááááááááááj jáj. :) ilyet? :)

akkor módosítsunk a nézőponton és kezeljük másképp a kérdést. nektek mi tetszik az F1 2010-ben?

#342 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 01. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 10. 01. 12:05

Én értettem benne az iróniát :)

:omg:

#343 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 13:17

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 10. 01. 11:49

akkor módosítsunk a nézőponton és kezeljük másképp a kérdést. nektek mi tetszik az F1 2010-ben?

Ott a link az aláírásomban, kérdezd az ottani fórumon is. ;)

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 10. 01. 13:17 -kor

#344 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2010. 10. 01. 13:12

Mondja meg valaki légyszi, hogy pontosan hol találom a menüben azt az opciót,
hogy miképp törhet a kocsi. Sehol nem találom ugyanis.

amikor nehézséget választasz (difficulty) akkor enter-ezz rá (A gomb xbox-on) és ott testre tudsz szabni mindent, a törést is.

#345 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 13:50

Ott az ellenvélemény is.
Csöndben azért megkérdezném: ha ennyire nem tetszik a játék, miért trollkodsz még mindig? No offense, de a véleményedet leírtad, ismerjük, az is világos, hogy nem lehet ezen nézőpontodon váloztatni, így viszont felmerül a kérdés: minek csapkodod még mindig a szart, ha egyszer szar? Miért kell lenézni másokat azért, ami neked nem tetszik?
Az izlandiak például megőrülnek a főtt birkafejért. Szerintem meg gusztustalan, ennek ellenkezőjéről pedig nem fognak tudni meggyőzni. Mégsem üvöltözöm szerteszét Reykjavíkban, hogy "hülyék vagytok b+, hogy ilyen moslékot esztek". Aki kérdezi, annak megmondom, de ezt kultúráltan is meg lehet tenni.

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 10. 01. 13:55 -kor

#346 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 01. 13:54

Megjelent az F1 2010! Mi a véleményed a játékról?

Nagyon tetszik, de azért vannak hiányosságok. 8/10 POZITÍV
250 40.5%
Csúcs! A legjobb autós játék, amivel valaha játszottam! 10/10! POZITÍV
113 18.3%
Pontosan azt hozza, amit vártam, nekem ennél nem kell több. 9/10 POZITÍV
87 14.1%
Hát nem vagyok tőle elájulva, kissé felületesnek hat. De egynek azért jó. 7/10 SEMLEGES
61 9.9%
Árkádfos. Ennél egy Lego F1 2010 is élvezetesebb lenne. 1/10 NEGÍTÍV
45 7.3%
Ez szimulátor? :DDD Pro vagyok és ez NEM SZIMULÁTOR, csak egy szépen megrajzolt szar! 2/10 NEGÍTÍV
26 4.2%
Nem igazán sikerült, tipikus Codemasters játék, semmi extra. 4/10 NEGATÍV
23 3.7%
Nem értem, mit vannak ezért annyira oda. Áltag játék sok hírveréssel. 5-6/10 NEGATÍV
12 1.9%

Összegzés:
Semleges: 1
Pozitív: 3
Negatív: 4

Tanulság:
617 szavazatból kijelenthető -ezen adatok alapján- hogy:

77,125 embernek semleges a véleménye
231, 375 embernek tetszik
308, 5 ember szerint ez árkád fos

%-os eloszlásban, miszerint:

12,50 % -a szavazottaknak, semleges érdeklődésű a játék iránt
37,50 %-a szavazottaknak, pozitív érdeklődésű a játék iránt
49,99* %- a szavazottaknak, negatív érdeklődésű a játék iránt

én is szavaztam, szerinted mire? ;)
a számításban van egy trükk ami elviszi az egészet, na mi az?

Szerkesztette: norb 2010. 10. 01. 13:57 -kor

#347 Felhasználó inaktív   herlius 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 01. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2010. 09. 30. 09:25

Pont az a gyökere a problémának a bugos AI időkkel, a bugos AI pit stopokkal, hogy valójában ők nem szimulált ellenfelek, nem mennek rendes kört, hanem csak úttorlaszok, amiket akkor látsz, ha elég közel vagy hozzájuk vagy ők hozzád. Különben ott sincsenek a pályán, csak a pöttyöt látod a mapon... Ez eleve ilyennek lett fejlesztve, mert egyszerűbb, meg jó lesz ez a népnek, nem kell túlbonyolítani ügye. Csakhogy az AI-t egy patch-csel nem fogják tudni "megjavítani", és innéttől kezdve kamu az egész. A verseny is csak egy time trial valós ellenfelek nélkül.

CM is elismerte, hogy a kvalin futott időnek és annak amit látsz az AI-ból (mondjuk mögötte mész) semmi köze egymáshoz. Pl. végig tolod le az AI-t a kör elejétől a végéig, aztán mégis pár másodperccel jobb köridővel kvalifikál elötted. És aztán ez nem csak kvalin fordul elő, hanem versenyen is.

Pont ezért nem tudsz "átülni" AI autójába, hogy hogy is vezet, mit hoyg csinál, mert valójában nem is látezik. Ezért nincsenek split idők a AI-hoz képest, mert nem léteznek. Ezért bugos az AI-re vonatkozóan a zászlórendszer, a boxkiállás, időmérés, szóval kb minden, ami az AI-t érinti. És emiatt van az is, hogy téged büntetnek, ha az AI hátulról neked megy. Emiatt van a rengeteg furcsa rádióüzenet a mérnöködtől is: "Car' is 5secs ahead", miközben ott vagy a seggében, vagy szabadedzésen/kvalin bemondja, hogy gyere be a boxba, valami nem ok, nézzük meg a csapattárs beállítását, miközben te mondjuk a 3. vagy a csapattárs meg a 21.

Ez ilyennek lett tervezve, erősen kétlem, hogy ezt az egészet, ami AI címszó alatt fut ebben a gamében egy szimpla patch-csel orvosolni tudnák. Hogy klasszikust idézzek: "ez nem bug, ez feature".

Nagyon jól összefoglaltad a lényeget. Így már az a bug is érthető számomra, amit 2 napja vettem észre. Egy egyszerű time trial-t futottam és az egyik kanyarban hátulról belém jött a Ghost Car! A játék valószínűleg nem mindig tudja eldönteni, hogy mikor kell valós versenyhelyzetet megjelenítenie "szilárd" ellenfelekkel és mikor kell time trial módban működjön. Ezért adódnak a szellemautó effektusok verseny közben is, hiszen valószínűleg ugyanaz a bug fut le, mint ami nálam fordult elő, csak ott pont fordított előjellel. És ha ez mind igaz, akkor egy sima patch ezt valóban nem fogja megoldani, hiszen ezek a bugok a játék felépítéséből adódnak. A teljes koncepció elhibázott, ami ennyi fejlesztési idő és a hatalmas ígérgetések után elég nagy szégyen. A pórnép persze bedőlt a mézesmadzagnak, most meg mindenki anyázik.

#348 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 01. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: herlius - Dátum: 2010. 10. 01. 14:08

Nagyon jól összefoglaltad a lényeget. Így már az a bug is érthető számomra, amit 2 napja vettem észre. Egy egyszerű time trial-t futottam és az egyik kanyarban hátulról belém jött a Ghost Car! A játék valószínűleg nem mindig tudja eldönteni, hogy mikor kell valós versenyhelyzetet megjelenítenie "szilárd" ellenfelekkel és mikor kell time trial módban működjön. Ezért adódnak a szellemautó effektusok verseny közben is, hiszen valószínűleg ugyanaz a bug fut le, mint ami nálam fordult elő, csak ott pont fordított előjellel. És ha ez mind igaz, akkor egy sima patch ezt valóban nem fogja megoldani, hiszen ezek a bugok a játék felépítéséből adódnak. A teljes koncepció elhibázott, ami ennyi fejlesztési idő és a hatalmas ígérgetések után elég nagy szégyen. A pórnép persze bedőlt a mézesmadzagnak, most meg mindenki anyázik.

nem is értem komolyan. a boxban nem látod a többi versenyző helyzetét a pályán, így nem tudsz taktikázni sem, hogy ne a forgalomba gyere ki gyors kört futni. a legidegesítőbb, hogy a boxba ki-be menet, az AI átveszi az irányítást. mégis mit feltételeznek rólam? nem tudok megállni a helyemen vagy mi? ez a játék annyiban hasonlít a valósághoz, hogy van benne 24 nagyjából lemodellezett autó 2010-es versenynaptárral, de az összes többi funkciója shit.
gyakorlatilag adott a sport. a szabályrendszere nem bonyolult. nem kell kitalálni csak megvalósítani. lemásolni. háááát...így sikerült. részvétem azoknak akik megvették, mentek volna el inkább az asszonnyal valahova. márha egyáltalán akad ilyen.

#349 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 14:58

Hát jó. Baszki, én is leírom 500000000×, hogy vagyunk itt egy jópáran, akiknek az jön le a megnyilatkozásaitokból (vipi kivétel, mert ő normálisan adja elő), hogy minden árkádfos, ami nem rFactor, SimBin, LFS vagy netKar. Ti azt mondjátok, hogy én a fehérre akarom azt mondani, hogy fekete, holott annyit mondtam mindössze (olvass vissza), hogy ez se nem ez, se nem az, hanem szürke - azaz az F1 2010 túlmutat a Split/Second féle árkádokon, noha az a komplexitás, ami az Factort jellemzi az autó szimulációja terén, nincs benne. Ellenben vannak benne szimulátoros elemek (gumiválasztás, relatíve egyszerű autóbeállítási lehetőségek, időjárás hatása a menettulajdonságokra, stb.). (Meg sajna akadnak benne bugok is, emiatt nekem is van egy olyan érzésem, hogy ez a játék valahol félúton rekedt a béta és az RTM között, de mivel ez egy aranytojást tojó tyúk a Codemastersnek, hacsak nem akarnak nagyon lebőgni, muszáj lesz ezeket kijavítaniuk, különben az F1 20100-et már nem veszik meg ennyien.) Ez a játék egy átmenet a két véglet között, és jó előszoba lehet az igazi szimulátorok világába. Bármily furcsának tűnik is, én megértem, a szimeseknek mi nem tetszik rajta, de a céltalan szardobálást nem értem. A lenézés érzése meg abból fakad, hogy konzekvensen "8 éves árkádpistikéknek való" jelzőkkel illeted a játékot - fordítva te nem így éreznél? Mindegy, részemről a téma lezárva - ha egyszer Magyarországon járok, egy sör mellett megdumálhatjuk. ;)

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 10. 01. 15:02 -kor

#350 Felhasználó inaktív   X360_FaNbOy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 15:19

Na...:D Suliból hazaértem, táska repült, DVD be, xbox felbőg! :D Fasza...Torro rosso beízzíít!! És GOOO! P1 másfél óra , P2 skip. Q1 (első hely :)) Most majd Q2..:D Nagyon jó játék, nekem nagyon tetszik...normálon van minden...erre vágytam..nem akarom a controllert csapdosni egyelőre...majd ha megunom fennéb viszem a nehézségi szintet...most ki vagyok éhezve játékra..:D Super Marioval is ellenék.. :laugh:
Kép

#351 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 15:22

Az a gond, hogy közben egy rakás hülyeségre fény derült.
Az elején még azon volt nézeteltérés, hogy szim vagy árkád... de mostanra olyan hibák gyűltek fel, hogy ez egy árkád játékban is arcpirító.

Ez a gyakorlatilag nulla AI elég kiábrándító. Lassan az én véleményem is változik és azt mondom, hogy inkább autózzon az is mással, aki árkád játékot akar.
Attól függetlenül hogy a többi része jó félszimnek.... sajnos van 1-2 pont ami ha nem teljesül akkor kuka az egész. Ez az AI is olyan pl. Marad egy timetrial F1-es játék, ami kb. 10 körig élvezetes egy árkád játékosnak. (Egy szimes elköröz magában 150 kört is, de ő meg szimulátor elé ül le.)Ez így ebben a formában már tényleg az árkádpistike színvonal lesz, ha nem jön a patch amivel gyk. írnak egy rendes AI-t nulláról... elég esélytelennek néz ki...

Szerkesztette: vipi 2010. 10. 01. 15:25 -kor

#352 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 16:19

Tényleg nincs safety car? Ez olyan mintha a Fifában nem lenne 11-es... :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#353 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 10. 01. 15:58

Hát jó....
Hagyd rájuk, felőlem fröcsöghetnek amennyit akarnak, attól még ugyanúgy élvezem ezt a "szarkupac" játékot tovább. Tegnapi versenyen Istambulban pl. olyan oda-vissza előzéseket nyomott előttem a fake Alonso és fake Massa, hogy ha ez élőben történik akkor Gyulám már bontotta volna a pezsgőt örömében. Aztán sajnos megelőztem őket és nem tudtam tovább követni mit csinálnak, mert az egyik kanyarban mindketten elfékezték magukat a nagy csatában.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#354 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 10. 01. 14:54

én is szavaztam, szerinted mire? ;)
a számításban van egy trükk ami elviszi az egészet, na mi az?

szerintem a "túl sok a szabadidőm" opcióra adtad le a szavazatod :D
JóSebesség

#355 Felhasználó inaktív   Daveout 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 17:28

Nem érzitek kicsit gáznak ezt??? Elkurvult ez a topic! Én nagyon jól elvagyok ezzel a játékkal (bár lehet azé mert csak 10éves vagyok)

Ja és a videón szarrrrá nevettem magam! Köszönöm!

#356 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Daveout - Dátum: 2010. 10. 01. 18:28

Nem érzitek kicsit gáznak ezt??? Elkurvult ez a topic! Én nagyon jól elvagyok ezzel a játékkal (bár lehet azé mert csak 10éves vagyok)

Ja és a videón szarrrrá nevettem magam! Köszönöm!

Nem akarják észrevenni magukat......

#357 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 18:49

Háj! Én Xbox360-on kezdtem vele ma játszani... rohadt sok szívás kínlódás után kvalifikáltam magam egy STR Ferrarival a 21. helyre az első futamon :) 10 körös verzió. Feljövök a 19. helyre majd 3. körben kerékcsere kemény keverékre. Mivel sokan kiálltak a 2. körben, így 13. helyről álltam ki. Kerékcsere sima ügy, aztán a marhája a nyalókával vááár... vááár nem enged ki, csak mikor már mindenki elment a boxutcában és visszajövök csontutolsónak! Dühkitörés, restart race, aztán eljátszotta velem ugyanezt. Shutdown console.
Ez mi a f*szom?
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#358 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 19:01

Üzenet megtekintéseIdézet: -Turbo- - Dátum: 2010. 10. 01. 17:57

szerintem a "túl sok a szabadidőm" opcióra adtad le a szavazatod :D

mondjuk megértem h ennyi ideje van itt tépni a száját. én se járnék ki vele :D

#359 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 19:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Cpt. Balu - Dátum: 2010. 10. 01. 17:49

Háj! Én Xbox360-on kezdtem vele ma játszani... rohadt sok szívás kínlódás után kvalifikáltam magam egy STR Ferrarival a 21. helyre az első futamon :) 10 körös verzió. Feljövök a 19. helyre majd 3. körben kerékcsere kemény keverékre. Mivel sokan kiálltak a 2. körben, így 13. helyről álltam ki. Kerékcsere sima ügy, aztán a marhája a nyalókával vááár... vááár nem enged ki, csak mikor már mindenki elment a boxutcában és visszajövök csontutolsónak! Dühkitörés, restart race, aztán eljátszotta velem ugyanezt. Shutdown console.
Ez mi a f*szom?

A híres-hírhedt pit-stop bug. Vagy változtasd meg a versenystratégiádat (balra nézel a garázsban a verseny előtt), vagy gyere ki egy körrel később kereket cserélni.

#360 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 01. 20:24

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 10. 01. 20:05

A híres-hírhedt pit-stop bug. Vagy változtasd meg a versenystratégiádat (balra nézel a garázsban a verseny előtt), vagy gyere ki egy körrel később kereket cserélni.

Ahh.... Kösz a tippet! Számíthatok még hasonló meglepetésekre?
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.