HWSW Informatikai Kerekasztal: F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // ( Codemasters )

#561 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 11. 07. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 07. 20:05

miért kellene magunkat észrevenni?

semmisemmi...csináld csak :)
Kép
Kép
Kép

#562 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 08. 01:41

[quote name='_DooM_' date='2010. 11. 07. 10:15' timestamp='1289121359' post='6833005']
Azért ez így elég combos marhaság, ezt te is tudod....

"Egyébként jópár órányi körözgetés után sajnos azt kell mondanom, hogy az F1 2010, mint hivatalos F1-es játék egy hatalmas kupac SZAR."

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tudok jókat körözgetni a pályán, de jónéhány hatalmas bug és a hivatalosság hiánya jócskány lerontják az értékelést."

Ezek szerint te szarral gurigázol(körözgetsz). Ez azért megkérdőjelezi a két mondat között elhangzottakat. Kb. ennyi a hitelességedről. A hivalosság hiányát meg nem is értem.

És ha már a témában illetékesnek érzed magad, akkor nem ártott volna előtte egy kis háttér információ. A Codemasters már a gyártás közben elmondta, hogy mi várható és nem is nagyon jött ki más.
A hibáktól eltekintve.
De ez meg annál bonyolultabb program, mint mondjuk egy LFS ahol van három autó modell, egy pálya és nincs AI. Aztán évente-két évente kiadnak hozzá valamit. Kb. a közönsége is ennyi.

Egyébként a szimulátorosok kezdték el minden fórumon azt bizonygatni, hogy ez nem szimulátor. Nem is mondta senki, hogy az. Szerintem nem tudták elviselni, hogy ilyen látványba soha se lesz részük a kedvenceikben.
És az F1 2010 nem olyan unalmas, mint az LFS, iRacing vagy a NetKar.
Ha az ember leül a gép elé játszani, akkor valami ilyesmire vágyik és nem arra, hogy kőrözgetek egy pályán egy baromi lassú géppel és közben örülök magamnak, hogy micsoda valódi vezetési élményben van részem.

Ja, még valami a fent említett programok nem tartalmaznak F1 mezőnyt és a F1 helyszíneket se F1 licenszet. És ide sorolhatjuka az rFactort is.
Ha már itt tartunk pontosan az rFactorra írt modok azok amik egy öt évvel ezelőtti BMW-re építik a teljes F1 mezőnyt.

És talán ki kellene próbálnod az F1 2010-et úgy is, hogy kikapcsolsz minden segítséget, bekapcsolod a gumi illetve az üzemanyagszimulációt,
fullos törésmodellt, az AI-t Legend fokozatra állítod és mész egy egy 100%-os versenyhétvégét, modjuk karrier módban.
Ha akkor is NFS vagy Split/Second akkor te vagy Fittipaldi. Ha csak nam hiszed máris azt, hogy te vagy.
Amúgy meg még ez a "buta" AI a legjobb amit eddig verseny programra írtak. Vagy szerinted a sínautós rFactoros AI jobb?

Még valami. Már a Rally autók viselkedése se nagyon hasonlít a hétköznapi autózáshoz.
Ha kiváncsi vagy valamennyire az F1 autó viselkedésére akkor próbálj ki egy verseny gokartot, valamennyire érzékeltetheti veled, hogy milyen lehet az F1 tízszer akkora sebességen.

Egyébként meg az általad leírt negatívumok ellenére még lehetne szimulátor is az F1 2010. Nem ezek miatt nem szimulátor.
Azért nem szimulátor, mert nem is akarták, hogy az legyen. Nagyon korlátolt vagy, ha azt hiszed, hogy hozzá nem értés miatt nem tudott a Codemasters szimulátort készíteni.
Nem hiszem, hogy abból el lehetne tartani egy ekkora céget ha csak a HC szimeseknek készítették volna el. Mellesleg pont ez az a réteg aki letölteni igen, de fizetni nem szeret. De fikázni nagyon.
És ha eredeti példánnyal rendelkezel kipróbálhatod magad online is. Az is jó móka.
Szóval abból itélve amiket leírtál teljes mértékben kivehető, hogy csak néhányat körözgettél és azután úgy gondoltad, hogy most megmondod a tutit. :laugh:

Szerkesztette: Prometheus62 2010. 11. 08. 01:42 -kor

#563 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 08. 07:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Prometheus62 - Dátum: 2010. 11. 08. 01:41

[quote name='_DooM_' date='2010. 11. 07. 10:15' timestamp='1289121359' post='6833005']
Azért ez így elég combos marhaság, ezt te is tudod....

"Egyébként jópár órányi körözgetés után sajnos azt kell mondanom, hogy az F1 2010, mint hivatalos F1-es játék egy hatalmas kupac SZAR."

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tudok jókat körözgetni a pályán, de jónéhány hatalmas bug és a hivatalosság hiánya jócskány lerontják az értékelést."

Ezek szerint te szarral gurigázol(körözgetsz). Ez azért megkérdőjelezi a két mondat között elhangzottakat. Kb. ennyi a hitelességedről. A hivalosság hiányát meg nem is értem.

És ha már a témában illetékesnek érzed magad, akkor nem ártott volna előtte egy kis háttér információ. A Codemasters már a gyártás közben elmondta, hogy mi várható és nem is nagyon jött ki más.
A hibáktól eltekintve.
De ez meg annál bonyolultabb program, mint mondjuk egy LFS ahol van három autó modell, egy pálya és nincs AI. Aztán évente-két évente kiadnak hozzá valamit. Kb. a közönsége is ennyi.

Egyébként a szimulátorosok kezdték el minden fórumon azt bizonygatni, hogy ez nem szimulátor. Nem is mondta senki, hogy az. Szerintem nem tudták elviselni, hogy ilyen látványba soha se lesz részük a kedvenceikben.
És az F1 2010 nem olyan unalmas, mint az LFS, iRacing vagy a NetKar.
Ha az ember leül a gép elé játszani, akkor valami ilyesmire vágyik és nem arra, hogy kőrözgetek egy pályán egy baromi lassú géppel és közben örülök magamnak, hogy micsoda valódi vezetési élményben van részem.

Ja, még valami a fent említett programok nem tartalmaznak F1 mezőnyt és a F1 helyszíneket se F1 licenszet. És ide sorolhatjuka az rFactort is.
Ha már itt tartunk pontosan az rFactorra írt modok azok amik egy öt évvel ezelőtti BMW-re építik a teljes F1 mezőnyt.

És talán ki kellene próbálnod az F1 2010-et úgy is, hogy kikapcsolsz minden segítséget, bekapcsolod a gumi illetve az üzemanyagszimulációt,
fullos törésmodellt, az AI-t Legend fokozatra állítod és mész egy egy 100%-os versenyhétvégét, modjuk karrier módban.
Ha akkor is NFS vagy Split/Second akkor te vagy Fittipaldi. Ha csak nam hiszed máris azt, hogy te vagy.
Amúgy meg még ez a "buta" AI a legjobb amit eddig verseny programra írtak. Vagy szerinted a sínautós rFactoros AI jobb?

Még valami. Már a Rally autók viselkedése se nagyon hasonlít a hétköznapi autózáshoz.
Ha kiváncsi vagy valamennyire az F1 autó viselkedésére akkor próbálj ki egy verseny gokartot, valamennyire érzékeltetheti veled, hogy milyen lehet az F1 tízszer akkora sebességen.

Egyébként meg az általad leírt negatívumok ellenére még lehetne szimulátor is az F1 2010. Nem ezek miatt nem szimulátor.
Azért nem szimulátor, mert nem is akarták, hogy az legyen. Nagyon korlátolt vagy, ha azt hiszed, hogy hozzá nem értés miatt nem tudott a Codemasters szimulátort készíteni.
Nem hiszem, hogy abból el lehetne tartani egy ekkora céget ha csak a HC szimeseknek készítették volna el. Mellesleg pont ez az a réteg aki letölteni igen, de fizetni nem szeret. De fikázni nagyon.
És ha eredeti példánnyal rendelkezel kipróbálhatod magad online is. Az is jó móka.
Szóval abból itélve amiket leírtál teljes mértékben kivehető, hogy csak néhányat körözgettél és azután úgy gondoltad, hogy most megmondod a tutit. :laugh:

Szövegértés? Úgy látom az nulla.

Ha csak azt nézem, hogy egész jól modellezett F1-es autókkal lehet körözgetni, akkor viszonylag oké a játék. Amíg nincs semmi ütközés (ami miatt a gép indokolatlanul elmeszel, vagy az elvárhatóval ellentétben semmit sem sérül az autó), addig jól el lehet lenni, és alig vevődik észre a dolog.

Nekem határozottan rémlik olyan szöveg, hogy ez biza szimulátor lesz. De lehet, hogy csak képzelem. Mindegy is. Ugyanis ha el is olvastad, amit írtam, akkor láthatnád, hogy direkt nem szimulátoros megközelítésből "fikáztam" a cuccot. Az irányításra és a fizikára, mint a szimesek két fő céltáblájára pl. semmi megjegyzést nem is tettem. Ez nem szimulátor, kész.
Az más kérdés, hogy szerintem annak kellett volna lennie. Ez a sport nem arról szól, hogy könnyedén körbemegyek (és sajnos mára a látványos csaták is kivesztek), hanem vért izzadva, folyamatosan a határon autózva keresik a századokat, ezredeket a pilóták és a csapatok, hogy minél gyorsabbak legyenek.

Hiszed vagy sem, minden segítség ki van kapcsolva. Egyszerűen csak baromi könnyű a játék. Az AI-nak meg nem a vezetéstechnikája érdekes, hanem amit a boxban vagy a büntetések kiszabásánál produkál. Ehez jön még hozzá, hogy a versenyek igen érdekes eredmények születnek szép számmal. Petrov dobogó, HRT, Lotus és Virgin pontszerző helyek...

A "hivatalosság hiányán" azt értem, hogy a modellek nem 100%-osak. Az autóknak gyakorlatilag csak a festése változik, de ami még szembetűnőbb, a kormány! Nézd meg! Szerinted egy hivatalos F1-es játéktól nem várható el, hogy legalább nagy vonalakban hasonlítson az eredetire, ne csak a logó térjen el a közepén? A hivatalos főcím helyett is tök más zene van az elején, a HUD - ami kétségtelenül szép - köszönő viszonyban sincs a TV-közvetítések alatt láthatóval. Írtam, hogy a menet közben állítható dolgok fele egyáltalán nincs kivitelezve, ami meg igen (szárny- és motorerő állítás) meg igencsak gagyin van kivitelezve. (Hangsúlyozom, már rég nem azt várom, hogy ezek a beállítások drasztikusan és a valóságnak megfelelően befolyásolják a kocsi viselkedését, de legalább legyen, és valamicskét számítsanak - mondjuk ez utóbbi teljesül.)

Abból, amiket leírtál, teljes mértékben kivehető, hogy vagy nem olvastad el, amit írtam, vagy szimplán nem tudsz olvasni. ;-)
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#564 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 12:45

Nekem az általam linkelt fix nem jött be, nagyon leesett az fps tőle. Ez viszont nálam működik. Pityubusa, az a kamera mod, amit te keresel, ha jól emlékszem Ferrari Virtual Academy cam mod-nak hívják, és a racedepartment.com-on fellelhető némi keresgéléssel.
A többihez meg hadd ne szóljak hozzá... ;)

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 11. 08. 12:47 -kor

#565 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 11. 08. 13:32

Írjatok csak, én meg törlök, előbb-utóbb csak belátjátok, hogy ami felesleges, azzal kár időt tölteni..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#566 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 08. 13:32

Írjatok csak, én meg törlök, előbb-utóbb csak belátjátok, hogy ami felesleges, azzal kár időt tölteni..

Mi is ezt mondjuk, F1 2010-zel kb felesleges időt tölteni. :up:

Csak kérdem, hogy melyik fórumszabályba ütközött az, ami itt ment a játék mivoltáról, hibáiról?

#567 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 08. 13:45

semelyikbe. az F1 2010 topikjában mégis miről kellene diskurzust folytatni? Ken félrekefél és Barbie sírógörcsöt kapott? mi ez? jóllakot prolik gyűjtőhelye vagy mifsz? ha nem érdekel a téma, nem kell idejönni, én sem megyek abba a topikba, ami nem érdekel. nem értelek benneteket. egészséges beszélgetést, vitázást tiltja a szabályzat?
konkrétan mi a gond?

Szerkesztette: norb 2010. 11. 08. 13:45 -kor

#568 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 13:55

Most meg mi a felesleges? Ez úgyis csak arcade vita mert a fizikája nem is összehasonlítható a valódi férfias vitákhoz.

#569 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 08. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Prometheus62 - Dátum: 2010. 11. 08. 13:55

Most meg mi a felesleges? Ez úgyis csak arcade vita mert a fizikája nem is összehasonlítható a valódi férfias vitákhoz.

Definiáld a férfias vitát :)
Kép
Kép
Kép

#570 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 11. 08. 12:45

Nekem az általam linkelt fix nem jött be, nagyon leesett az fps tőle. Ez viszont nálam működik. Pityubusa, az a kamera mod, amit te keresel, ha jól emlékszem Ferrari Virtual Academy cam mod-nak hívják, és a racedepartment.com-on fellelhető némi keresgéléssel.
A többihez meg hadd ne szóljak hozzá... ;)

Sityi: Nálam is leesett az fps tőle, de ez egy cseppet se látszik meg, viszont a cpu terhelése is egy kicsit vissza esett tőle, gondolom azért mert a gpu átvette a pálya grafikai leképezését.

#571 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 14:01

Megint csak a szöveg. Nekem nem kell semmit se bizonyítanom, tudod én vagyok az a looser aki az F1 2010-el játszik.

#572 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 14:04

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 11. 08. 13:57

Definiáld a férfias vitát :)

Ami fizikai kontaktussal záródik. :rolleyes:

#573 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 14:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Prometheus62 - Dátum: 2010. 11. 08. 12:59

Sityi: Nálam is leesett az fps tőle, de ez egy cseppet se látszik meg, viszont a cpu terhelése is egy kicsit vissza esett tőle, gondolom azért mert a gpu átvette a pálya grafikai leképezését.

Naja, csak nálam 30-ról esett 17-re (igaz, én felcsavartam tökig az eyecandyt ;) ). Ezzel a trükkel viszont visszakaptam a pocsolyáimat, és az fps is maradt 30.
És még egy érdekesség: a beépített benchmark szerkeszthető. Szerintem nem a száraz Silverstone a legjobb a méricskélésre, hanem az esős Monaco. A következő a teendő: a játék mappájában van egy example_benchmark.xml, ebben kell átírni a "silverstone"-t "monaco"-ra, a weather értékét pedig 4-re. Na itt lett nekem a hack után 30 fps, míg a másik fix esetében a száraz Silverstone-on 17...

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 11. 08. 14:08 -kor

#574 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 08. 14:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Prometheus62 - Dátum: 2010. 11. 08. 14:04

vagy egy jó sörözéssel :reszeg: ;)
Kép
Kép
Kép

#575 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 11. 08. 14:07

vagy egy jó sörözéssel :reszeg: ;)

Ez az első alkalom, hogy egyetértünk. :laugh:

#576 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 11. 08. 14:07

Naja, csak nálam 30-ról esett 17-re (igaz, én felcsavartam tökig az eyecandyt ;) ). Ezzel a trükkel viszont visszakaptam a pocsolyáimat, és az fps is maradt 30.
És még egy érdekesség: a beépített benchmark szerkeszthető. Szerintem nem a száraz Silverstone a legjobb a méricskélésre, hanem az esős Monaco. A következő a teendő: a játék mappájában van egy example_benchmark.xml, ebben kell átírni a "silverstone"-t "monaco"-ra, a weather értékét pedig 4-re. Na itt lett nekem a hack után 30 fps, míg a másik fix esetében a száraz Silverstone-on 17...

Megpróbálom ezt is. Köszi. :)

#577 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 08. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Prometheus62 - Dátum: 2010. 11. 08. 14:10

Ez az első alkalom, hogy egyetértünk. :laugh:

Nem emlékszem hogy bármikor is összekülönböztünk volna amúgy.... :glare:
Kép
Kép
Kép

#578 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 14:33

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 11. 08. 14:19

Nem emlékszem hogy bármikor is összekülönböztünk volna amúgy.... :glare:

Igazad van. Csak a vita ellenességedre gondoltam.:)

Szerintem tényleg nem kellene önhatalmulag kitörölgetni a HSZ-eket. Bár tudom, hogy nem te voltál de hozzájárult a te reakciód is ehhez. :angry:

#579 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 08. 14:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Prometheus62 - Dátum: 2010. 11. 08. 14:01

Megint csak a szöveg. Nekem nem kell semmit se bizonyítanom, tudod én vagyok az a looser aki az F1 2010-el játszik.

a szimulátor precizitásra, fegyelemre, türelemre, kitartásra NEVEL, (mint a makettezés vagy a sportágak bármelyike, rádférne) és magadtól rákényszerülsz arra, hogy az ismereteidet bővítsd, olvass, TANULJ. ezért tömörülnek ligákba, csoportokba, ahol nem a grafikai ficsőrökről beszélgetnek és nem verik a nyálukat, hogy mutasd magad a hungaroringen. ezek az emberek nagyon is jól ismerik egymást, figyelnek, tanulnak -egymástól, azért, hogy a versenyhétvégék alkalmával a lehető legjobban szórakozzanak, kikapcsolódjanak. NEM GÖRCSÖLNEK. ezek az emberek, festők, orvosok, közgazdászok, zsidó rabbik, ügyvezetők, műszaki szaki egyetemisták, építészek, hentesek, autószerelők, hivatásos versenyzők, katonák ésatöbbi. (akikkel csak én kapcsolatban állok) ha ügyes vagy, a kapcsolatépítés sem éppen hátrány. maradjunk annyiban, hogy nem hülyegyerekek, márcsak azért sem mert átlagéletkor bőven 30 felett van. akinek ez görcs, az nem simezik mert vagy gyerek még, vagy műszaki antitalentum, vagy egyszerűen nem érdekli. azért mert a kedvenc hádéeres formula EGYES! játékodat bukott egyetemisták programozták, nem kell ide jönni és eljátszani a "ki a fasza gyerek"-et. járd végig azt az utat, amit mi és belátod, hogy egy mezei, vasárnapi vezető, játékos vagy. minden egyes reakció ellenreakciót vált ki, pláne amikor te akarod megmagyarázni, hogy a simulátor nem szimulátor, mert nincsen olajnyomás a gépemen. ekkora ostobaságot azóta sem hallottam. (megy a napiszarra ez is :))
én most azt érzem, hogy megsértődtél. következtetésképpen te sem mentél még sim-el csak a szád jár. kitartás, precizitás, türelem az, ami belőled hiányzik. játsz a kedvenc autós JÁTÉKODDAL, és semmi többet ne akarj tőle, okosabb nem leszel :)

#580 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 08. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Prometheus62 - Dátum: 2010. 11. 08. 14:04

meg akarod dugni Jamest? :)

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +