Idézet
A Hold (Moon) Sam Bell asztronauta egyedül dolgozik a Holdon, számítógépe GERTY segítségével küldi az itt kitermelt erőforrást a Földre, ezáltal megmentve bolygónk összeomlott energiagazdálkodását. A Holdon eltöltött hároméves megbízásának végéhez közeledvén saját magával kerül összeütközésbe.
1 vagy 2 hónapja néztem meg a filmet. Nekem nagyon tetszett. A zene és a képi világ rendkívül érdekes atmoszférát teremtett ami aztán belengte az egészet végig ( a zenéjét azóta is hallgatom, egyszerüen isteni ). Drámai, érdekes története van, fura volt látni Sam "változását". Végig feszült ( sokaknak unalmasnak hathat ) tudott maradni a légkör, mindig újabb fény derült a bázis titkairól. BTW nekem nagyon bejött az egész, 9/10.
Alice in Wonderland
Ma este sikerült végre végignéznem a filmet...és hatalmasat csalódtam. Johnny Deppet és Helena Bonham Cartert láttam már együtt játszani a Sweeney Todd-ban ( szintén Tim Burton rendezte ) ami egy remek film, a játékuk lenyügözött ott, itt viszont rossz volt nézni őket ( lehet a magyar szinkron tett be, nem tudom ). A film átlagon aluli volt. A szövegek, párbeszédek rendkívül klisésre sikerültek, nem volt egyetlen meglepő vagy emlékezetes mozzanat sem a filmben. A főszereplő Alice szintén nem nyújtott semmi kiemelkedőt. Az egész olyan erőltetettnek hatott. Sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a kicsit sötét Csodaországból. 4/10
Amúgy a film szerint Alice keltette fel az angolok figyelmét a kínai felvevőpiacra? Végülis miatta tört ki a háború ezek szerint. Tényleg nem élt haszontalan életet...