HWSW Informatikai Kerekasztal: Gépfejlesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gépfejlesztés

#1521 Felhasználó inaktív   kenny22 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 11. 17:19

Idézet

Igen majd 1-2 év múlva kb...addig még úgyis megy le az ára meg hallom jönnek az új közép-kategóriás Intel procik ugyhogy majd meglátom.Hátha letudok egyet olyan olcsón vadászni mint a kártyámatKépMajd ha olyan 23 felé lemegy az ára,azt hiszem veszek egy ilyet ha nem lesz jobb.Kép
1-2 év alatt minden megváltozik 5-ször!Kép (legalábbis az informatikában)
Erre majd térjünk vissza 1-2 év mulvam, ha emlékezni fogsz ráKép

#1522 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2008. 08. 11. 17:20

Idézet

Idézet

Majd ha lesz elég pénzem én is szeretnék majd egy kicsit fejleszteni.Mivel szerintem elég 6GHz mindenhova megspórolnám magamnak azt a luxust hogy Quad procit vegyek.Kinéztem ezt a Core 2 Duo E8400-at és azt szeretném kérdezni hogy megvegyem ezt,mert olcsóbb,vagy felsőbbrendű-e valamivel a quad proci?THX
A MAI játékok nem támogatják a 4 magot csak a 2-őt kivéve, ha csak ut 3-al játszol, mert az az egyetlen kivétel. Ha meg annyira a jövőben gondolkozol (1, 2 év ha nem keveseb), akkor ott van a Q6600 ami már 33 ezer körül kapható és ha rádobsz egy jó hűtőt (8 ezer), akkor simán járathatod 3,6 ghz-en, és akkor télen nem kell fűtened abban aszobában ahol a gép van.Kép
vigyázz, mert ez így nem igaz. egy szoftver vagy támogatja a több magot, vagy nem. azaz, ha egy szoft támogatja a több magos procikat, akkor az biza használja az összes magot. kivéve persze, ha ezt manuálisan nem szabod meg.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#1523 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 11. 17:21

Idézet

1-2 év alatt minden megváltozik 5-ször!Kép (legalábbis az informatikában)
Erre majd térjünk vissza 1-2 év mulvam, ha emlékezni fogsz ráKép
Emlékezni??Mire??:)Viccet félretéve,igaz,minden változik.De szerintem ennél csak erősebb a 8600 ebben a témában,és ha változik is a helyzet azt fogom megvenni a 8400 helyett.Nincs mit válogatni.

#1524 Felhasználó inaktív   kenny22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 17:32

Idézet

vigyázz, mert ez így nem igaz. egy szoftver vagy támogatja a több magot, vagy nem. azaz, ha egy szoft támogatja a több magos procikat, akkor az biza használja az összes magot. kivéve persze, ha ezt manuálisan nem szabod meg.
Én ezt úgy tudom, hogy ez csak a videókártyákra igaz jelen pillanatban... De ha úgy is lenne ahogy te írtad, akkor miért írnék olyan sok helyen, hogy játékokra teljesen fölösleges a 4 mag elég a 2, de ha úgy lenne, ahogy írtad akkor igazából az 1 is elég lenne...Kép

#1525 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2008. 08. 11. 17:45

Idézet

Idézet

Én ezt úgy tudom, hogy ez csak a videókártyákra igaz jelen pillanatban... De ha úgy is lenne ahogy te írtad, akkor miért írnék olyan sok helyen, hogy játékokra teljen fölösleges a 4 mag elég a 2, de ha úgy lenne, ahogy írtad akkor igazából az 1 is elég lenne...Kép
hát, már egyre kevesebb helyen írják, sőt, van aki már komolyabb stuffhoz ajánlja (komolyabb szimulátorok, pl fsx és xplane is imádja, ha 4 mag van alatta :Đ) anno leginkább azért nem volt ajánlott, mert jóval drágább volt mint egy 2 magos, ill kevés stuff használta a több magot. ha valami használta is, az ár/érték aránya nem volt jó, lévén a mai stuffoknál a proci a legkevesebb (persze számít, de jóval kevésbbé mint a vidkari). szal jóval drágább áron minimális volt a difi, ha volt egyáltalán.
hidd el, hogy ha vlmi használ több magot, az használni fogja a 4 vagy 8 magot is, csak kérdéses, hogy az adott alkalmazásnak mi a gép szűk keresztmetszete, proci vagy vidkari.

http://prohardver.hu...us_vga_3_5.html

itt is arról van szó, hogy támogatja vagy sem a több magot, nem az, hogy a 2 vagy 4 magot támogatja.
meg eleve, ha adott szoft (és a rendszer persze) támogatja a több magot, akkor a rendszer osztja szét az erőforrásokat, nincs a szoftba hardcode-olva, hogy én most 2 magot használok max.

egyébként az még mindig igaz, hogy nagy különbség nem lesz, sőt, akár maradhat változatlan is.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#1526 Felhasználó inaktív   Axwell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 18:58

Sziasztok!
Milyen videokártyát vegyek ami nagyon yó a játékokhoz és max 40e ft ba kerül?
Köszi.:Đ

#1527 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 19:10

Idézet

Sziasztok!
Milyen videokártyát vegyek ami nagyon yó a játékokhoz és max 40e ft ba kerül?
Köszi.:Đ
Én most ezt ajánlanám nekem.A További adatok itt .

#1528 Felhasználó inaktív   Axwell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 19:26

Neken ezt mondják, hogy nagyon yó HD 4850, ebben az árban.
Akkor az Nvidia-s vga jobb?

#1529 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 19:37

Ati Radeon HD 4850 Geforce 9600Gt KO
Core Clock:625Mhz Core Clock:700Mhz
Shader Clock:625Mhz Shader Clock:1675Mhz
Memory Clock:993Mhz Memory Clock:950Mhz
Ezek az adatok.Körül-belül ugyanannyiba kerülnek.Az Nvidia sokkal jobb kártyákat gyártott,de azt mondják az új ATI-k nagyon jók lettek.Döntsd el,páran még biztos ajánlanak.Mindenesetre én ezt ajánlanám.

#1530 Felhasználó inaktív   kenny22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 20:42

Idézet

Per pillanat az ati 4850 a legjobb ár/teljesítmény mutatójú kártya. Teljesítményben egy szinten van egy tuningolt 9800 gtx-el vagy az "új" 9800 gtx+ al, de árban és időtállóságban magasan fölöttük van, talán egy negatív tulajdonsága van ami a hűtés. Ventillátor szabályozással meg lehet oldani csak rá kell szánni egy kis időt...

Végül mindenképpen 4850 csak nézz utána a hűtés felcsavarásnak, persze csak akkor ha nem zavar a néhol 100 fok... de elvileg erre tervezték csak azért ki tudja...

#1531 Felhasználó inaktív   kenny22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 20:51

Idézet

hát, már egyre kevesebb helyen írják, sőt, van aki már komolyabb stuffhoz ajánlja (komolyabb szimulátorok, pl fsx és xplane is imádja, ha 4 mag van alatta :Đ) anno leginkább azért nem volt ajánlott, mert jóval drágább volt mint egy 2 magos, ill kevés stuff használta a több magot. ha valami használta is, az ár/érték aránya nem volt jó, lévén a mai stuffoknál a proci a legkevesebb (persze számít, de jóval kevésbbé mint a vidkari). szal jóval drágább áron minimális volt a difi, ha volt egyáltalán.
hidd el, hogy ha vlmi használ több magot, az használni fogja a 4 vagy 8 magot is, csak kérdéses, hogy az adott alkalmazásnak mi a gép szűk keresztmetszete, proci vagy vidkari.

http://prohardver.hu...us_vga_3_5.html

itt is arról van szó, hogy támogatja vagy sem a több magot, nem az, hogy a 2 vagy 4 magot támogatja.
meg eleve, ha adott szoft (és a rendszer persze) támogatja a több magot, akkor a rendszer osztja szét az erőforrásokat, nincs a szoftba hardcode-olva, hogy én most 2 magot használok max.

egyébként az még mindig igaz, hogy nagy különbség nem lesz, sőt, akár maradhat változatlan is.
Ezt már én is olvastam és ha jól megnézed néhol a több magot néhol viszont a magok számát említik... de amugy a programozóktól függ, hogy mennyi magot használ nem attól, hogy több magosra írták meg. Pl megírják a programot, de csak 2 szálra (ez is több) attól még ha 4 magod van a maradék 2 üresen fog futni... és ez a tesztből is kiderül amit linkeltél, mert van ahol egyáltalán van ahol viszont csak minimálisan gyorsultak a játékok és én ebből azt veszem le, hogy ha valami több magra van megírva, de abból csak 2-őt használ teljesen a maradék pedig csak néha-néha belép (a táblázatból ez 1-2 fps) az még nem fog sokat dobni...
De ha neked így jó akkor nem akarok kötni csak szeretek vitázni (nem veszekedni), és akkor természetesen igazad van!Kép

#1532 Felhasználó inaktív   Batri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 20:54

Idézet

Idézet

Per pillanat az ati 4850 a legjobb ár/teljesítmény mutatójú kártya. Teljesítményben egy szinten van egy tuningolt 9800 gtx-el vagy az "új" 9800 gtx+ al, de árban és időtállóságban magasan fölöttük van, talán egy negatív tulajdonsága van ami a hűtés. Ventillátor szabályozással meg lehet oldani csak rá kell szánni egy kis időt...

Végül mindenképpen 4850 csak nézz utána a hűtés felcsavarásnak, persze csak akkor ha nem zavar a néhol 100 fok... de elvileg erre tervezték csak azért ki tudja...
azért azt vegyük hozzá, hogy az nvidia sokkal támogatottabb játékok terén!!!!!!!!!!!!!!!Kép

#1533 Felhasználó inaktív   kenny22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 21:13

Idézet

azért azt vegyük hozzá, hogy az nvidia sokkal támogatottabb játékok terén!!!!!!!!!!!!!!!Kép
Akkor elmondok neked egy újdonságot... Szerinted mit ér a támogatottság, ha teljesen ugyan úgy fut a játék tök mind 1, hogy mit raksz bele? (amd/nvidia) (kivételt élvez persze a crysis, mert ott tényleg komolyan vették a támogatottságot... de az nem azt jelenti, hogy a másikkal szar lenne...) Ezt értem a grafikára stb... később meg jobb lesz az ati, mert előrébb jár a fejlettségben. (végszóként még annyit, hogy nekem senki se jöjjön azzal, hogy fan meg elvakult stb. Én nyitott szemmel járok és a szemellenző pár éve lehullt... ami tény az tény amíg nem volt ati/amd hd 4000-es széria addig nem is ajánlottam volna, de most fordult a kocka!)

#1534 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 21:33

Kenny,ha még ittvagy,megkérdezhetem hogy a shader clock mennyiben befolyásolja egy kártya teljesitményét?

#1535 Felhasználó inaktív   Batri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 21:35

Idézet

Idézet

Akkor elmondok neked egy újdonságot... Szerinted mit ér a támogatottság, ha teljesen ugyan úgy fut a játék tök mind 1, hogy mit raksz bele? (amd/nvidia) (kivételt élvez persze a crysis, mert ott tényleg komolyan vették a támogatottságot... de az nem azt jelenti, hogy a másikkal szar lenne...) Ezt értem a grafikára stb... később meg jobb lesz az ati, mert előrébb jár a fejlettségben. (végszóként még annyit, hogy nekem senki se jöjjön azzal, hogy fan meg elvakult stb. Én nyitott szemmel járok és a szemellenző pár éve lehullt... ami tény az tény amíg nem volt ati/amd hd 4000-es széria addig nem is ajánlottam volna, de most fordult a kocka!)
áhh csotto matte no...én nem mondtam egy szóval se hogy az ati szar...csak megjegyeztem hogy nemvéletlenül van a játékok elején az nvidia logoKép és énis tudom hogy jelenleg az ati élvezi az elsőségetKép
mind1...engem már nemnagyon érdekel..

#1536 Felhasználó inaktív   kenny22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 21:38

Idézet

Kenny,ha még ittvagy,megkérdezhetem hogy a shader clock mennyiben befolyásolja egy kártya teljesitményét?
Passz... (ezt kérdezd mástól) , de egyenként senki se tuningol egyenként, ha arra célzol... ha már tuning akkor mindent fel (sharder/gpu/ram)

#1537 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 21:43

Idézet

Idézet

Passz... (ezt kérdezd mástól) , de egyenként senki se tuningol, ha arra célzol... ha már tuning akkor mindent fel (sharder/gpu/ram)
Tudom,csak kiváncsi vagyok hogy úgy mégis hány százalékban befolyásolhatja a kártyát.Én eddig úgy tudom hogy a játékok legleterhelőbb része a shader model,ami az árnyékok stb generálja.Na most nekem ez a shader clock úgy esik le hogy biztos az a felelős a kártya SM teljesitményéért.De mondom ezt csak én kombináltam igy össze.Röviden arra vagyok kiváncsi mit befolyásol ez a shader clockszám..vááh de nehéz volt leiirni ezt..

#1538 Felhasználó inaktív   kenny22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 21:44

Idézet

áhh csotto matte no...én nem mondtam egy szóval se hogy az ati szar...csak megjegyeztem hogy nemvéletlenül van a játékok elején az nvidia logoKép és énis tudom hogy jelenleg az ati élvezi az elsőségetKép
mind1...engem már nemnagyon érdekel..
Jó jó értek én a japán szóbólKép tudom hogy nem írtad, h az ati szar (bocs), de amugy némelyik esetben csak azért van ott a logo, mert az nvidia pénzt fizetett érte, semmi több...

#1539 Felhasználó inaktív   kenny22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 21:54

Idézet

Tudom,csak kiváncsi vagyok hogy úgy mégis hány százalékban befolyásolhatja a kártyát.Én eddig úgy tudom hogy a játékok legleterhelőbb része a shader model,ami az árnyékok stb generálja.Na most nekem ez a shader clock úgy esik le hogy biztos az a felelős a kártya SM teljesitményéért.De mondom ezt csak én kombináltam igy össze.Röviden arra vagyok kiváncsi mit befolyásol ez a shader clockszám..vááh de nehéz volt leiirni ezt..
Azt én is le tudom írni, hogy az a job ha minél több van belőle minél nagyobb órajellel, és tényleg az a videókártyák "lelke", de nem csak sharderekből áll a vga... ha arra célzol, hogyha elkezdenéd külön feljebb tekerni az órajeleket akkor tényleg a sharder órajel emelésével tudsz a legtöbb pluszot kihozni, de azért a többi is kell, hogy feljebb menjen...

#1540 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 21:59

Idézet

Idézet

Azt én is le tudom írni, hogy az a job ha minél több van belőle minél nagyobb órajellel, és tényleg az a videókártyák "lelke", de nem csak sharderekből áll a vga... ha arra célzol, hogyha elkezdenéd külön feljebb tekerni az órajeleket akkor tényleg a sharder órajel emelésével tudsz a legtöbb pluszot kihozni, de azért a többi is kell, hogy feljebb menjen...
Nem,eszem ágában sincs itt piszkálgatni,csak nem tudtam hogy pontosan mi a szerepe a kártyáknál.Sejtettem,de nem voltam benne 100%-ig biztos.Csak megfigyeltem hogy még a gyárilag húzott kártyáknál is azt vagy nem növelik,vagy csak minimálisan.Talán félnek hogy taccsra tenné a kártyát ha sokat húznak rajta?

Téma megosztása:

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.