HWSW Informatikai Kerekasztal: Gépfejlesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gépfejlesztés

#3181 Felhasználó inaktív   K2 The Highest 

• Őstag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 01. 24. 22:20

Idézet

Idézet

Klassz kis gépet dobtál össze, de szerintem egy 500W-os tápegység kéne: az én kézikönyvem szerint a 4890-esnek 550W kell, a 5770 10%-al fogyaszt kevesebbet, (tudomásom szerint) és így jön ki az 500W. Persze lehet hülyeséget mondok.

ez szerint felesleges ( ráadásul itt agyonfeszelt Quad volt ), és ha összeszámolod az egyes komponensek fogyasztását és a táp hatásfokát is belekalkulálod tényleg elég 400W és még marad benne tartalék is. A lényeg hogy minőségi legyen a táp, és a Hipro az élvonalból való. 5770 tudtommal 110W-ot fogyaszt PEAK míg a 4890 190W körül. Ebben a konfigban nincsenek nagy fogyasztású alkatrészek.

mmokus: jó gép bár 4850-est már nagyon nehéz találni , a HKC táp pedig ipari hulladék kategória. Akkor inkább 400-as Hipro vagy 460-as Gigabyte SuperB.

Ezek szerint ez a 350W-s táp még tán az Én gépemet is elvinné?
RiG:
Mobo: ASUS P5KPL-AM-In-Roem-Si
CPU: Core 2 Quad Q9550 Stock 2.8Ghz 12Mb cache 1333MhZ
VGA: Gigabyte GTX550Ti Oc 1GB GDDR5 + ASUS GTX 260 [Just in Case]
RAM: Kinston 4GB DDR2 800MhZ
HDD: 2TB Samsung & 250GB Maxtor

Kép

#3182 Felhasználó inaktív   Remik 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 24. 22:21

Idézet

és mennyi ideig lenne jo gép amit leirtam,vagy amit te irtál?
Ezt nem lehet megmondani bár felbontás függő, mert ha 1280*1024-ben játszol akk sokáig ha e felett akk 1,5-2 év talán..
"...én osztom az észt. Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind acceptábilisak, dialógusunk kontinuitása így megszakad. Nem jön létre az argumentumok szintézise.
"szal ez azt jelenti h kibaszottkurva okos vagyok,amiket seggbaszó szavakba adom át neked te buzi, de te a kurva anyádat sem érted te foscsicska, ugyhogy a faszom beszélgessen veled gyökér.tehát bazd meg ennek ennyi."xD

#3183 Felhasználó inaktív   Remik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 22:23

Idézet

Idézet

Idézet

Klassz kis gépet dobtál össze, de szerintem egy 500W-os tápegység kéne: az én kézikönyvem szerint a 4890-esnek 550W kell, a 5770 10%-al fogyaszt kevesebbet, (tudomásom szerint) és így jön ki az 500W. Persze lehet hülyeséget mondok.

ez szerint felesleges ( ráadásul itt agyonfeszelt Quad volt ), és ha összeszámolod az egyes komponensek fogyasztását és a táp hatásfokát is belekalkulálod tényleg elég 400W és még marad benne tartalék is. A lényeg hogy minőségi legyen a táp, és a Hipro az élvonalból való. 5770 tudtommal 110W-ot fogyaszt PEAK míg a 4890 190W körül. Ebben a konfigban nincsenek nagy fogyasztású alkatrészek.

mmokus: jó gép bár 4850-est már nagyon nehéz találni , a HKC táp pedig ipari hulladék kategória. Akkor inkább 400-as Hipro vagy 460-as Gigabyte SuperB.

Hát egy minőségi igen, elvinné.
"...én osztom az észt. Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind acceptábilisak, dialógusunk kontinuitása így megszakad. Nem jön létre az argumentumok szintézise.
"szal ez azt jelenti h kibaszottkurva okos vagyok,amiket seggbaszó szavakba adom át neked te buzi, de te a kurva anyádat sem érted te foscsicska, ugyhogy a faszom beszélgessen veled gyökér.tehát bazd meg ennek ennyi."xD

#3184 Felhasználó inaktív   megalonagyix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 24. 22:28

Idézet

és mennyi ideig lenne jo gép amit leirtam,vagy amit te irtál?
A Cootermain-féle gép 2 évig biztosan elég! De szerintem még többig is, max nem megy minden a legmagasabbon.

#3185 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 22:33

Idézet

egy minőségi 350W-os FSP, Hipro valószínüleg stabilan vinné évekig. Én biztonsági ráhagyással 400W-ot mondanék, és akkor még maradna fölösben bővítésekre.

mmokus: Remik már tökéletesen megválaszolta. Közepes felbontásban 1,5-2 évig elégnek kell lennie magas beállításokkal.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#3186 Felhasználó inaktív   megalonagyix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 01. 24. 22:36

Mi lenne ha odafirkantanánk még 1GB DDR3-as ramot a 2 mellé, -főleg ha W7-et használ az egyén -, és akkor pont beleférne az árba?

#3187 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 23:19

Idézet

100ropi dobjatok össze valamit!!!

Intel® CoreTM i3 540 3.06GHz, socket 1156

Gainward nVidia GeForce GTX 260 GS, 896MB, DDR3, 448bit, SLI, PCI-E

Intel BLKDH55TC, socket 1156

Kingmax DDR III 2GB, 1333MHz

Egy Intel/Nvidia összeálítás a vátozatosság kedvéért:) ez egy picit fölötte van a 100-nak viszont ezzel egy pár évig elleszel főleg ha késöbb veszel még bele ramot akkor max közeli beálitásokon sem lessz gond:). tápot azt elfelejtettem beszámítani de ehez a konfighoz minimum 500W kell, persze csak márkás táp jöhet szóba, úgy mint Cooler Master, Sirtec, Bfg, Corsair stb

#3188 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 23:29

Idézet

Egy Intel/Nvidia összeálítás a vátozatosság kedvéért:) ez egy picit fölötte van a 100-nak viszont ezzel egy pár évig elleszel főleg ha késöbb veszel még bele ramot akkor max közeli beálitásokon sem lessz gond:). tápot azt elfelejtettem beszámítani de ehez a konfighoz minimum 500W kell, persze csak márkás táp jöhet szóba, úgy mint Cooler Master, Sirtec, Bfg, Corsair stb
2 dolgot jegyeznék meg ezzel kapcsolatban: 1. a socket 1156 már most kihalásra van ítélve, 2. az i3-as cucc gyengébb a 620-as Athlonnál ráadásul a -2 mag miatt kevésbé időtállóbb. Az tény hogy ez is alternatíva, de szerintem nem éri meg pénzt ölni ebbe a platformba.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#3189 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 00:28

Idézet

Idézet

2 dolgot jegyeznék meg ezzel kapcsolatban: 1. a socket 1156 már most kihalásra van ítélve, 2. az i3-as cucc gyengébb a 620-as Athlonnál ráadásul a -2 mag miatt kevésbé időtállóbb. Az tény hogy ez is alternatíva, de szerintem nem éri meg pénzt ölni ebbe a platformba.
Ha pénz van mindent lehet ez itt már csak márkafüggőség dolga:) Ha kitörjük a nyakunk sem fogjuk előrelátni hogy mi lessz hasznos és mi hasztalan ami a platform és a márkaválsztást illeti. vak szerencse:D

#3190 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 15:45

Idézet

400w os corsair elég hozzá

#3191 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 17:16

Idézet

Idézet

400w os corsair elég hozzá
A gtx 260asokhoz minimum 450 500 wattos tápokat ajánlanak gyárilag.

#3192 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 17:33

Idézet

A gtx 260asokhoz minimum 450 500 wattos tápokat ajánlanak gyárilag.
írnak azok sok mindent... Itt van egy kis teszt. Ha csak nem tuningolod a rendszert úgy hogy bőségesen emelsz feszültséget ( bár itt kapott rendesen a Quad ) elég egy jó minőségü 400W-os táp is még a GTX260-ad alá is. Még az én X2-m is elfutkározik egy 450-es Coolink táppal pedig lényegesen többet eszik a tiednél... Kicsit túl van lihegve ez a tápkérdés. ( és amúgy is sokkal fontosabb a 12V-os ágakon leadott áramerősség )

#3193 Felhasználó inaktív   mmokus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 22:37

akkor ha 4-5 honap mulva veszem meg teljesen a gépet még akkor is jo lesz igaz?sajnos 1be nemtudom megvenni mert nem ugy jöttek össze a dolgok apránként akarom megvenni a dolgokat

#3194 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 22:53

Idézet

akkor ha 4-5 honap mulva veszem meg teljesen a gépet még akkor is jo lesz igaz?sajnos 1be nemtudom megvenni mert nem ugy jöttek össze a dolgok apránként akarom megvenni a dolgokat
ha csak 4-5 hónap múlva akkor inkább várj vele, addigra valószínüleg lejjebb mennek az árak és esetleg ennél is jobbat kaphatsz ennyi pénzért. Gyüjtsd össze a pénzt és vedd meg egyben szerintem. Külön-külön úgysem érsz vele semmit , max nézegeted...

#3195 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 22:10

El is felejtettem mondani, ma megjött a megrendelt drágaság! Kép

Kép

Gyári tuningolt 1, gigás.

Holnap szépen nekiállok beszerelni, ennek hálég már hátul van végbélnyílása ami egyenesen kifújja a gépházból a fingszagot. Meglátjuk hogy szuperál.

Plusz a futár rosszul adott vissza. 200Ft helyett 1100-at kaptam.:Đ

#3196 Felhasználó inaktív   The FreeMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 14. 20:14

Gépfejlesztés előtt álok és lenne pár kérdésem. Már mérlegeltem, hogy mire használom a legtöbbet a gépet, milyenre lenne szükségem és mi az, amit még megtudok fizetni (és érdemes is). Lévén a PC-t legtöbbet internetezésre, zenehallgatásra, DVd nézésre és nagyobb részt retro játékra használom hülyeség volna Core2 vagy I7 rendszerbe fektetni. Jelenleg egy 3 Ghz-es Celeronom van és azon tűnődöm ettől sokkal gyorsabb az új E3300 széria? Az elmúlt 9 évben háromszor volt cserélve a gépem és minden esetben Celeron CPU és nVidida GPU-m volt.
Alaplapot és CPU-t s kinéztem, a gyártó honlapját is átnéztem a specifikációk végett és eszerint döntöttem:
ASRock G31M-S
ASRock G31M-GS
+
Celeron Dual-core E3300
Celeron Dual-core E3400

És nem tudom, hogy az integrált Intel GMA X4500 gyorsabb, jobb, mint egy Geforce 8600 GT 256MB? Mert akkor ebbe az alaplapba fektetnék:
ASRock G41M-GS
A háború: béke
A szabadság: szolgaság
A tudatlanság: erő

#3197 Felhasználó inaktív   Remik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 14. 21:49

Idézet

Gépfejlesztés előtt álok és lenne pár kérdésem. Már mérlegeltem, hogy mire használom a legtöbbet a gépet, milyenre lenne szükségem és mi az, amit még megtudok fizetni (és érdemes is). Lévén a PC-t legtöbbet internetezésre, zenehallgatásra, DVd nézésre és nagyobb részt retro játékra használom hülyeség volna Core2 vagy I7 rendszerbe fektetni. Jelenleg egy 3 Ghz-es Celeronom van és azon tűnődöm ettől sokkal gyorsabb az új E3300 széria? Az elmúlt 9 évben háromszor volt cserélve a gépem és minden esetben Celeron CPU és nVidida GPU-m volt.
Hát nem tudom ez a celeron nem valami nagy durranás inkább ajánlok egy másik variációt, sokkal erősebb... bár kicsit drágább.
Alaplap: http://aruhaz.compud...at=100&id=18486
Proci: http://aruhaz.compud...at=102&id=19084

És az az intel int. kari egy szutyok szar a 8600Gt-hez képest, nagy visszaesés lenne, de mivel van karid ezért aut.-an lekapcsolna.Ez a HD3200 ami ebben a lapban a Full HD filmekkel is megbírkozik, az intel nem.

#3198 Felhasználó inaktív   megalonagyix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 16. 19:28

Segítsetek!

DUAL Channel Kit-es 2GB-os DDR3-as memóriát kéne ajánlonotok! Lehetőleg, a legjobbat, ne a legolcsóbbat!

Lentibb kommentekbe: A Celeront azt nem irodai gépekben használják?

#3199 Felhasználó inaktív   Remik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 21:01

Idézet

Segítsetek!

DUAL Channel Kit-es 2GB-os DDR3-as memóriát kéne ajánlonotok! Lehetőleg, a legjobbat, ne a legolcsóbbat!

Lentibb kommentekbe: A Celeront azt nem irodai gépekben használják?
Hát sztem felesleges a dual chanel nem hoz számottevően gyorsoéást, és drágább is, inkább 1db 2GB-os modul, és ha később kell akkor még 1 2GB.

Hát hogy mit nevezünk irodainak az mindenkinél változik, lehet egy olyan procit is használni otthoni gépezésre...

#3200 Felhasználó inaktív   boldi89 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 22:00

Szeretnék venni a házamba +ventiket és lenne egy olyan kérdésem hogy (ne röhögjetek) de a hátuljába akkarom rakni és ott kifelé jobb ha fújja a levegűt vagy ha szívja befelé?Az adatlapomom megtudjátok nézni a házam.

Téma megosztása:

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.