ftp site2site fxp problem
Elküldve: 2003. 01. 03. 14:59
adott 2 villámgyors szerver én "A" szerverről szeretnék "B" szerverre adatokat másolni de "C" gép elött ülök,ismerősök javasolták a flash fxp nevű ftp progit.
Na ehhez kéne egy kis segítség mert nekem nem sikerült "A"-ról "B"-re fxp-znem holott tudom , hogy mások is fxp-znek adatokat "A" vagy "B" szerverre szinte bárhonnan.
A szerverek ip tartományt is figyelnek.
Általában valamilyen hibaüzenetet kapok pl. "távoli átviteli hibát" vagy "lehet , hogy nem tűri a szerver" meg "transfer failed"
mit kéne tennem ?
mit kéne másképp beállítanom?
ha valaki tud segíteni kérem tegye meg
Elküldve: 2003. 01. 03. 15:26

Elküldve: 2003. 01. 03. 15:29
Elküldve: 2003. 01. 03. 15:37
ezért nem értem e dolgot mert nem szoktam ennyire hülye lenni (általában addig görcsölök valamivel míg nem sikerül a dolog de most paff vagyok )
lehet , hogy valami triviális hibát vétek na de hogy újra és újra?
de egy biztos a szerverek támogatják az fxp-t
Elküldve: 2003. 01. 03. 17:33
Elküldve: 2003. 01. 03. 18:19
egyszerűen fogalmam sincs mi a fenét csináljak
a leggyakoribb hibaüzenet a "távoli átviteli hiba" volt
Elküldve: 2003. 01. 03. 18:33
1. tényleg nem támogatják a siteok a FXP-t
2. Az FXP más portot használ, esetleg a tűzfalad nem enged ezen forgalmazni.
Elküldve: 2003. 01. 04. 12:24
idézet:
Ezt írta art_money:
köszi de a total commander tünt előszőr nekem is a jó választásnak de éppugy nem sikerült fxp-znem vele
egyszerűen fogalmam sincs mi a fenét csináljak
a leggyakoribb hibaüzenet a "távoli átviteli hiba" volt[/quote]
passive módot beállítottad?!
Elküldve: 2004. 02. 25. 06:20
Hisz elvileg az lenne a lényeg, hogy amikor mondja a kliens a servernek, hogy hová konnekteljen, illetve a másikoldalnál meg mondja kliens a servernek min figyeljen, csak szépen végrehajtják, és egymáshoz kapcsolódnak, nem a klienshez.
Amugy FXP engedélyezés csak az egyik serveren kell? Vagy mindkettőn? Passzív móddal kapcsolódjak a két szerverhez? Esetleg csak az egyikhez?
Érdekes, hogy a gépemen futó war-ftpd és más server között tudtam FXP-zni, de más serverek között még sose.
Valaki segítsen plz.
Elküldve: 2004. 02. 25. 10:05
Az egyik server connect-el(a másikhoz), a másik meg fogadja a connect-et. Tehát! Akkor elvileg ugyebár az egyiknek tudnia kell a rendes aktív módot(PORT parancs), a másiknak meg tudnia kell a passzív módot(PASV parancs), nemigaz??
_
_
_
Namost én próbáltam két szerverrel, amiből az egyik megy passzív módban, a másik meg aktívban, és ennek megfelelően próbáltam FXP-zni, de nem ment!!!

Eddig nekem csakis a localhost-on lévő FTPmre fellépve sikerült FXP-t megvalósítani bármely szerverrel, távoli szerverekkel egymás között nem!
Mi a jó francért nem megy??? Mi kell még hozzá, hogy menjen??

/Ideg off
[ 2004. február 25.: Fenyő szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 25. 18:40

Ha nincs engedélyezve, akkor te hiába játszol active/passive trükkökkel

Szerk.: azt meg, hogy a szerver engedi-e az FXP-t, talán a szerver gazdájától kellene megkérdezned

Szerk. #2.: a te localhost-odról meg valószínűleg azért megy, mert az IP ugyanaz a saját szerverednek és a kliensednek is (ez mondjuk csak tipp, de attól még lehet igaz

[ 2004. február 25.: NeoPampalini szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 26. 06:03
idézet:
Ezt írta NeoPampalini:
[/quote]
Ezt a képet melyik programból vetted?
És vajon ezt hogy alkalmazza? Hogy van e bejövő kapcsolat a megadott másik IPről, vagy direktbe az adott kapcsolat IP-it ellenőrzi? Csak PASV-nál ellenőrzi, vagy PORT-nál is?
Elküldve: 2004. 02. 26. 09:17
idézet:
Ezt írta Fenyő:
Ezt a képet melyik programból vetted?
És vajon ezt hogy alkalmazza? Hogy van e bejövő kapcsolat a megadott másik IPről, vagy direktbe az adott kapcsolat IP-it ellenőrzi? Csak PASV-nál ellenőrzi, vagy PORT-nál is?[/quote]
A képet a G6ftp server-ből loptam, azóta már asszem Bulletproof FTP név alatt fut... Az ellenőrzés mikéntjét nem tudom, nem volt még szükségem FXP-re![]()