Idézet
Idézet
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 11. 02. 21:21
Idézet
Idézet
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 11. 02. 21:38
Elküldve: 2009. 11. 02. 21:49
Elküldve: 2009. 11. 02. 22:09
Idézet
98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.
Elküldve: 2009. 11. 03. 05:59
Idézet
Elküldve: 2009. 11. 03. 07:57
Idézet
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 11. 03. 08:13
Idézet
Idézet
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 11. 03. 08:15
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 11. 03. 08:17
Idézet
Elküldve: 2009. 11. 03. 09:43
Idézet
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 11. 03. 09:46
Idézet
Idézet
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 11. 03. 10:08
Idézet
Elküldve: 2009. 11. 03. 11:02
Idézet
Idézet
98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.
Elküldve: 2009. 11. 03. 11:17
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 11. 03. 11:58
Elküldve: 2009. 11. 03. 12:37
Idézet
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 11. 03. 13:03
Idézet
Idézet
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 11. 03. 14:47
Idézet
nem saját tapasztalat, hanem 2 cimbi, aki szokott szívni, én meg keresem nekika workaroundokat.
a legfrissebb példa a borderlands, ati 4xxx és 5xxx karikon jó esélyel hibázik, belassul, crashel. workaround nincs (fórumoztam egy keveset, de 100%-os megoldás még nincs), csak a szoksásos: ha driver csere nem oldja meg, várni kell az új ati driverre, vagy borderlands patchekre (ez az, ami 1-2 hónap szokott lenni). érdemes meglesni, de tényleg. az egyik srác 9.8-al, a másik 9.10-el nyomta (szűz win7, épp ezért, mert idegesítette a folytonos crash, hiába, szóval a milliárdnyi telepített program itt kizárva), a hiba ugyan az. 5770-en pl 30 fps fölé nem megy (nekem 9600-on vígan 50 fps és felette), egy idő után belassul, majd amikor már 10 fps környékén van, crash. minden fél-egy órában.
de mint írtam, nem is mindenkinél jelentkeznek, nem általánosítható, de nagyon sok esetben jelentkeznek. ha nem hiszed, google->borderlands ati problems (igen, van nvidia találat is, de ott annyi, hogy ne a 191.xx beta drivert használjuk, hanem a retail drivert, ennyi, de hát a bétától nem is kell hibátlan működést várni, ill az is csak adott esetekben hibázik)
opengl-t ne is említsük, pl nekem ati karis gépen az x-plane el sem indult, ati karis cimbi meg nem tud velünk wurmozni, mert nem indul win7+ati kombóval. pedig ott is volt már full reinstall, mind hiába.
a dx-es részt értem, persze, "amit eddig 5 lépésből oldottak meg, az most 1 lépés", ez ok, kivéve, ha az van, ami van. azaz, igazán semmilyen látványbeli difi nincs (marginális, egy cfg edit, vagy egy nhancer-es csiszolás adott esetekben jobb ereményt mutat, ilyen pl a microsoft fsx, dx10 módban nincs olyan szép, mint dx9-ben nhancerrel tuningolva), csak az, hogy lassabb, adott esetekben jóóóóval lassabb, mint dx9-ben. így ez bukta, nagy bukta.
Borderlandsal kapcsolatban nem igazán értem a problémát, ahol olvasni szoktam játékokról nem jött elő hiba egyik oldalon sem, illetve az ismerőseimnél ( 4670 -el illetve 4830-al tolják ) és nálam sem volt gond az fps értékekkel, fullon ment, nem crashelt. Elhiszem hogy vannak akiknél nem jó a játék de ez alapján ahogy írtad nem lehet általánosítani. Annó a 6600GT-m például egyszerüen nem volt hajlandó csak a gyári és a 81. valahányas driverrel menni pedig akkor alig 1 éves kártyáról van szó. Más driverrel hibázott a kártya, még Winben is ( only 8 bit stb. ). Aztán ott van a 8600GT-m ami szintén csinált érdekes dolgokat ( Tomb Raider Legends, Mass Effect ). Másnál nem volt hiba szóval gondolom egyszerü user error volt nálam is. nV-nél ugyan úgy fenn állnak a hibák , néha érdekes dolgokat tudnak írni a kártyák topikjában. Az elmúlt egy évben mióta visszaváltottam nem találkoztam semmilyen anomáliával sem a 4670-nél sem a 3870-nél pedig minden új játékot kipróbálok/lunk ( sőt annó a 9200SE-m is tökéletesen szuperált ). Amúgy érdemes lenne a Borderlandsot megpróbálni 9.9-el ha még nem tették volna ( Catalyst AI esetleg Advancedre ), a 9.10 az 5800-asokra van gyúrva, azok stabilitása volt az elsődleges szempont hiszen ez az első nem béta driver hozzájuk ( 5700-asokhoz csak béták vannak ) .
A Wurm sajnos nem tudom hogy mi. Google valami onlány játékot dobott ( elnézést a tudatlanságomért ). Ha az a játék az akkor arra nem gondolt hogy a Win 7 miatt nem megy? Nekem a Silkroad, Fiesta és az Ether Saga sem futott rendesen Win 7-el csak 32 bites Vistával ( kártyától függetlenül ). (Később mint kiderült a Fiesta például az NForce chipkészlet miatt nem indult.)
Elküldve: 2009. 11. 03. 15:11
Idézet
Idézet
Borderlandsal kapcsolatban nem igazán értem a problémát, ahol olvasni szoktam játékokról nem jött elő hiba egyik oldalon sem, illetve az ismerőseimnél ( 4670 -el illetve 4830-al tolják ) és nálam sem volt gond az fps értékekkel, fullon ment, nem crashelt. Elhiszem hogy vannak akiknél nem jó a játék de ez alapján ahogy írtad nem lehet általánosítani. Annó a 6600GT-m például egyszerüen nem volt hajlandó csak a gyári és a 81. valahányas driverrel menni pedig akkor alig 1 éves kártyáról van szó. Más driverrel hibázott a kártya, még Winben is ( only 8 bit stb. ). Aztán ott van a 8600GT-m ami szintén csinált érdekes dolgokat ( Tomb Raider Legends, Mass Effect ). Másnál nem volt hiba szóval gondolom egyszerü user error volt nálam is. nV-nél ugyan úgy fenn állnak a hibák , néha érdekes dolgokat tudnak írni a kártyák topikjában. Az elmúlt egy évben mióta visszaváltottam nem találkoztam semmilyen anomáliával sem a 4670-nél sem a 3870-nél pedig minden új játékot kipróbálok/lunk ( sőt annó a 9200SE-m is tökéletesen szuperált ). Amúgy érdemes lenne a Borderlandsot megpróbálni 9.9-el ha még nem tették volna ( Catalyst AI esetleg Advancedre ), a 9.10 az 5800-asokra van gyúrva, azok stabilitása volt az elsődleges szempont hiszen ez az első nem béta driver hozzájuk ( 5700-asokhoz csak béták vannak ) .
A Wurm sajnos nem tudom hogy mi. Google valami onlány játékot dobott ( elnézést a tudatlanságomért ). Ha az a játék az akkor arra nem gondolt hogy a Win 7 miatt nem megy? Nekem a Silkroad, Fiesta és az Ether Saga sem futott rendesen Win 7-el csak 32 bites Vistával ( kártyától függetlenül ). (Később mint kiderült a Fiesta például az NForce chipkészlet miatt nem indult.)
Elküldve: 2009. 11. 03. 16:56
Idézet
Idézet
persze elhiszem hogy vannak vele gondok, előfordult már a történelemben , azt mondom csak hogy ettől függetlenül nálam és még sokan másoknál tökéletesen müködik ( Renault kocsikkal is vannak gondok mégis sokan elégedettek és használják gond nélkül ) . Ha annyi probléma lenne a kártyákkal amennyit néhányan felvázolnak már rég csődben lenne az ATi az AMD-vel együtt. Ennek ellenére pont hogy rendeződni látszik a helyzetük.
Hehe ezt eltaláltad, Inno3D volt a kártya. Érdekes volt mert a gyári CD-s driverrel és a sima 81-essel is ment aztán hónapokig kuss és az utánna jövőkkel szintén jó lett ( attól hogy esetleg biosmoddolt nem szabadna ennek megtörténnie, bár nem tudom mennyire szokott a gyáró turkálni benne , ha csak annyira mint én akkor mennie kellett volna ). De akkor mondok egy másik példát: Splinter Cell DA megjelenés, természetesen rohanok a boltba érte és ott is hagyok 10K-t. 6600GT-vel végigtolom egyszer majd elkerül a fiók mélyére. Később update után a 8600GT-m 1,5 éves ciklusa alatt nem volt egy driver amivel játszható lett volna nálam a játék. Ez rohadtul bosszantó volt.
Wurm: nem hiszem hogy valaha is lesz Catalyst ami orvosolná a problémákat. AMD nem nagyon fog optimalizálni mivel aránylag kevesen játszák ( mármint a nagyobb mmo-khoz képest ) . Innentől fogva a fejlesztő hibája ( már az elejétől kezdve ha belegondolsz ) hogy nem optimalizált AMD karikra. Persze ha korábbi oprendszeren futott AMD kártyán akkor lehet kopogtatni a supportnál hogy csináljanak valamit ( néha tényleg bejön ) és szidni a gyártót.
Silkroad nálam nem volt hajlandó beloggolni Win 7-en míg Vistán igen. Hasonló baja lehetett mint a Fiestának. , az meg elég szívás ha az 50K-s lapod van és nem játszhatsz mert nem tudnak nomális drivert írni ( szüz wines kékhalálokat nem is említve - Maxxer tudna róla mesélni mennyit szidtam miatta szerencsétlen programozókat ).
szerk: rávettem magam és úgy döntöttem kipróbálok egy Linux+ATi párosítást Blenderrel megfejelve aztán majd eldől mi sül ki belőle...