Idézet
Idézet
De azt hallottam hogy az ATI-s kártyákkal sok hiba van és hogy az nvidia jobb
jah tök jó hogy én szokás szerint semmit nem veszek ebből észre hiába használok AMD karit. Kezdem azt hinni hülye vagyok, bennem van a hiba
. ( ahogy az a 25-30 ember is akikkel beszélni szoktam..)
Dareal: Az szép és jó hogy gugliban van nem is kevés találat AMD hibára de azt miért kell elfelejteni hogy az esetek 90%-ban a következő Catalyst mindent javít? Ha meg nem akkor jön egy fix 2-3 napon belül. ( és most már aztán tényleg mondhatsz bármit mert ez így van..)A Saboteur és a Shift az egyetlen kivétel ahol ez nem történt meg, de ebben a kiadó keze is erősen benne volt. Az általad felsorolt játékok topikjaiban olvasgatva ( nem, nem GK ) én nem találtam hibákra utaló hozzászólást, egyedül a resi5-nél volt globális probléma , de csak és kizárólag az X19xx-ekkel, és ezt is orvosolni lehetett már a megjelenéskor a Legacy driverrel ( hivatalosan csak fél évente kap meghajtót sorozat, az újakkal pedig nagy valószínüséggel hibázik. Csak a hivatalos Legacy-val garantált a müködése.) . A beguglizott Warheades rész teljesen értelmetlen, a játék már közel egy éves (vagy több ) ha volt is valami hiba rég ki lett javítva ( ahogy nézem csak régebbi drivereket irnak a forrásokhoz). Más: az új kártyákhoz az első normális ( hibamentes ) driver ami várhatóan az összes hibát javítja a 9.12-es. Ma kell jönnie, a bétája fellelhető, páran már használják és kb. 10-15%-al növeli az Evergreenek teljesítményét átlagosan. A cursor bug pedig még az első RC-vel javítva lett..Nagyon túlvan játszva az egész, messze nincs annyi probléma mint amit te leirsz és sok egyszerüen abból akad hogy a kedves user elévült drivert használ.
most gúgliztam végig az összeset, nézd meg újra!
a resi5 meg nem csak azon karikon döglődött és több mint 2 reviziót kellett várni (ami közel nem 2-3 nap)
ezek nem x19xx karik
első linkek google alapján.
arma2 személyes tapasztalat
dragon age, nem kevés crash:
nincs kedvem további, előzőleg említett játékok google linkjét beadni, nézd meg.
egyébként:
szerinted az járható és elfogadható, hogy X játék megy Y driverrel de másik játék mondjuk régi driverrel ok, újjal nem (dragon age esete pl) és így tovább? persze nem minden esetben, de most ne magadból indulj ki, hanem globálisan.
ez egyáltalán nem jó, fene cserélgetne drivereket. én még vlmikor nyár végén (arma2 launch) telepítettem az nvidia driverem, nem látom szükségesnek újabbat feltenni, mert nincs rá szükségem. minden megy, nincs crash és nuku lag (persze fsx-et nem húzom maxra, mert mai napig nincs olyan gép, amin full-full-full maxon menne, period).
kérdem én, vajh egy hozzá nem értő ember ezt mennyire értékeli? semennyire, jó esetben azt sem tudja, hogy mi az a driver. tetszik érteni? végeredmény = pc szar, nem játékra való.
hozzám havonta legalább 1 gép kerül be, amivel az a probléma, hogy nem megy x játék (crash, ilyen-olyan hiba), holott y+z+w hibátlan. ati kártya ki, nvidia be és tádám, megy mindegyik játék.
az nem megoldás, hogy úgy váltogatom a drivereket, régebbieket, újabbakat, mint a zoknijaimat. ráadásul ugye mi a lényeg? driver nyűgök, mert mint te is írtad, driver problémák okozzák a hibákat. ergo a driver egy kalap kula, de hisz innen indult az egész beszélgetésünk.
számomra az nem egy járható út, hogy drivert cserélgetek. persze ez picit sarkított, mert mint írtam is nem minden esetben igaz, de nagyon nagyon sok esetben variálni kell, hogy úgy működjön, ahogy annak működnie kellene.
mondhatunk bármit, szépíthetjük a dolgot, de a fórumok hemzsegnek az ati kártyás hibáktól, ahol vagy az van, hogy cserélj drivert, várj fixet. írtam is, hogy már azért jóval jobb a helyzet, mint régen, de közel sem az elfogadható szinten tartanak.
slussz poén, hogy pl dragon age esetében a flickering hibát javították 9.9-el, ellenben az új bugot hozott be, miszerint a cutscene részek feketére váltanak és nem látsz semmit. ez sem egyedi, jön egy fix, ami elront valami mást. Atinál nincs QA? javítok egy hibát, de nem nézem meg, hogy mi történik utána?