HWSW Informatikai Kerekasztal: ATI vs. NVIDIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (64 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATI vs. NVIDIA

#1161 Felhasználó inaktív   megalonagyix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 17. 17:43

Idézet

Idézet

De azt hallottam hogy az ATI-s kártyákkal sok hiba van és hogy az nvidia jobb

jah tök jó hogy én szokás szerint semmit nem veszek ebből észre hiába használok AMD karit. Kezdem azt hinni hülye vagyok, bennem van a hibaKép. ( ahogy az a 25-30 ember is akikkel beszélni szoktam..)

Dareal: Az szép és jó hogy gugliban van nem is kevés találat AMD hibára de azt miért kell elfelejteni hogy az esetek 90%-ban a következő Catalyst mindent javít? Ha meg nem akkor jön egy fix 2-3 napon belül. ( és most már aztán tényleg mondhatsz bármit mert ez így van..)A Saboteur és a Shift az egyetlen kivétel ahol ez nem történt meg, de ebben a kiadó keze is erősen benne volt. Az általad felsorolt játékok topikjaiban olvasgatva ( nem, nem GK ) én nem találtam hibákra utaló hozzászólást, egyedül a resi5-nél volt globális probléma , de csak és kizárólag az X19xx-ekkel, és ezt is orvosolni lehetett már a megjelenéskor a Legacy driverrel ( hivatalosan csak fél évente kap meghajtót sorozat, az újakkal pedig nagy valószínüséggel hibázik. Csak a hivatalos Legacy-val garantált a müködése.) . A beguglizott Warheades rész teljesen értelmetlen, a játék már közel egy éves (vagy több ) ha volt is valami hiba rég ki lett javítva ( ahogy nézem csak régebbi drivereket irnak a forrásokhoz). Más: az új kártyákhoz az első normális ( hibamentes ) driver ami várhatóan az összes hibát javítja a 9.12-es. Ma kell jönnie, a bétája fellelhető, páran már használják és kb. 10-15%-al növeli az Evergreenek teljesítményét átlagosan. A cursor bug pedig még az első RC-vel javítva lett..Nagyon túlvan játszva az egész, messze nincs annyi probléma mint amit te leirsz és sok egyszerüen abból akad hogy a kedves user elévült drivert használ.

Én sem tapasztaltam hibákat még. Nagyon meg vagyok elégedve a 4890-el!

#1162 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 12. 17. 18:01

Idézet

Idézet

De azt hallottam hogy az ATI-s kártyákkal sok hiba van és hogy az nvidia jobb

jah tök jó hogy én szokás szerint semmit nem veszek ebből észre hiába használok AMD karit. Kezdem azt hinni hülye vagyok, bennem van a hibaKép. ( ahogy az a 25-30 ember is akikkel beszélni szoktam..)

Dareal: Az szép és jó hogy gugliban van nem is kevés találat AMD hibára de azt miért kell elfelejteni hogy az esetek 90%-ban a következő Catalyst mindent javít? Ha meg nem akkor jön egy fix 2-3 napon belül. ( és most már aztán tényleg mondhatsz bármit mert ez így van..)A Saboteur és a Shift az egyetlen kivétel ahol ez nem történt meg, de ebben a kiadó keze is erősen benne volt. Az általad felsorolt játékok topikjaiban olvasgatva ( nem, nem GK ) én nem találtam hibákra utaló hozzászólást, egyedül a resi5-nél volt globális probléma , de csak és kizárólag az X19xx-ekkel, és ezt is orvosolni lehetett már a megjelenéskor a Legacy driverrel ( hivatalosan csak fél évente kap meghajtót sorozat, az újakkal pedig nagy valószínüséggel hibázik. Csak a hivatalos Legacy-val garantált a müködése.) . A beguglizott Warheades rész teljesen értelmetlen, a játék már közel egy éves (vagy több ) ha volt is valami hiba rég ki lett javítva ( ahogy nézem csak régebbi drivereket irnak a forrásokhoz). Más: az új kártyákhoz az első normális ( hibamentes ) driver ami várhatóan az összes hibát javítja a 9.12-es. Ma kell jönnie, a bétája fellelhető, páran már használják és kb. 10-15%-al növeli az Evergreenek teljesítményét átlagosan. A cursor bug pedig még az első RC-vel javítva lett..Nagyon túlvan játszva az egész, messze nincs annyi probléma mint amit te leirsz és sok egyszerüen abból akad hogy a kedves user elévült drivert használ.

most gúgliztam végig az összeset, nézd meg újra!
a resi5 meg nem csak azon karikon döglődött és több mint 2 reviziót kellett várni (ami közel nem 2-3 nap)

ezek nem x19xx karik

első linkek google alapján.

arma2 személyes tapasztalat

dragon age, nem kevés crash:

nincs kedvem további, előzőleg említett játékok google linkjét beadni, nézd meg.

egyébként:
szerinted az járható és elfogadható, hogy X játék megy Y driverrel de másik játék mondjuk régi driverrel ok, újjal nem (dragon age esete pl) és így tovább? persze nem minden esetben, de most ne magadból indulj ki, hanem globálisan.
ez egyáltalán nem jó, fene cserélgetne drivereket. én még vlmikor nyár végén (arma2 launch) telepítettem az nvidia driverem, nem látom szükségesnek újabbat feltenni, mert nincs rá szükségem. minden megy, nincs crash és nuku lag (persze fsx-et nem húzom maxra, mert mai napig nincs olyan gép, amin full-full-full maxon menne, period).
kérdem én, vajh egy hozzá nem értő ember ezt mennyire értékeli? semennyire, jó esetben azt sem tudja, hogy mi az a driver. tetszik érteni? végeredmény = pc szar, nem játékra való.
hozzám havonta legalább 1 gép kerül be, amivel az a probléma, hogy nem megy x játék (crash, ilyen-olyan hiba), holott y+z+w hibátlan. ati kártya ki, nvidia be és tádám, megy mindegyik játék.
az nem megoldás, hogy úgy váltogatom a drivereket, régebbieket, újabbakat, mint a zoknijaimat. ráadásul ugye mi a lényeg? driver nyűgök, mert mint te is írtad, driver problémák okozzák a hibákat. ergo a driver egy kalap kula, de hisz innen indult az egész beszélgetésünk.
számomra az nem egy járható út, hogy drivert cserélgetek. persze ez picit sarkított, mert mint írtam is nem minden esetben igaz, de nagyon nagyon sok esetben variálni kell, hogy úgy működjön, ahogy annak működnie kellene.

mondhatunk bármit, szépíthetjük a dolgot, de a fórumok hemzsegnek az ati kártyás hibáktól, ahol vagy az van, hogy cserélj drivert, várj fixet. írtam is, hogy már azért jóval jobb a helyzet, mint régen, de közel sem az elfogadható szinten tartanak.

slussz poén, hogy pl dragon age esetében a flickering hibát javították 9.9-el, ellenben az új bugot hozott be, miszerint a cutscene részek feketére váltanak és nem látsz semmit. ez sem egyedi, jön egy fix, ami elront valami mást. Atinál nincs QA? javítok egy hibát, de nem nézem meg, hogy mi történik utána?

www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#1163 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 17. 18:09

viszont én se tapasztalok körülbelül semmi hibát, nememlékszem olyanra, hogy valami is bugolt volna, vagy hogy játszhatatlanná váljon, pedig én is mindent maxon viszek. mondjuk ha a gép rendben van tartva, és nincs mindenféle szeméttel telepakolva, ami esetleg összeakadhat a driverrel, vagy bármi egyébbel, ami gondot okozgat, akkor nem is lesz gond. csakhát igen, ez az egyszerű felhasználónak nem fog menni. de nekem teljesen megfelel a 4870, eddig 1mp-nyi fejfájást se okozott. és ha nincs semmi baj, teljesítmény pedig ilyen áron tökéletes, akkor nemfogok többet költeni egy nvidiára. úgyhogy nekem tökéletes, és cootermain is ezért védheti ennyire, ilyen alapon jogosan, szvsz.

#1164 Felhasználó inaktív   rolodinye 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 18:16

Nkem volt egy NVIDIA 7500LE-m és egyszerűen szörnyű volt :lefagyott a WoW, a SimCity minden(igaz a RAM miatt de a kártya is besegített+az új RAM után még mindig szagatott volt a game)

Lecseréltem egy MSI által összerakott verzióra(9600GT) és egyszerűen imádom.A régi kártya miatt nem is az NVIDIA-t okolom mivel ők csak alkatrészgyártók, inkább a ****** Packard Bell-t, hogy ilyen ****-t sozott rám, hogy olcsón eladják a gépet.

#1165 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 12. 17. 18:16

Idézet

viszont én se tapasztalok körülbelül semmi hibát, nememlékszem olyanra, hogy valami is bugolt volna, vagy hogy játszhatatlanná váljon, pedig én is mindent maxon viszek. mondjuk ha a gép rendben van tartva, és nincs mindenféle szeméttel telepakolva, ami esetleg összeakadhat a driverrel, vagy bármi egyébbel, ami gondot okozgat, akkor nem is lesz gond. csakhát igen, ez az egyszerű felhasználónak nem fog menni. de nekem teljesen megfelel a 4870, eddig 1mp-nyi fejfájást se okozott. és ha nincs semmi baj, teljesítmény pedig ilyen áron tökéletes, akkor nemfogok többet költeni egy nvidiára. úgyhogy nekem tökéletes, és cootermain is ezért védheti ennyire, ilyen alapon jogosan, szvsz.
tömören (bár azért hangsúlyoztam is) jóval többen szívnak ati termékekkel, mint nvidiával. ráadásul a hibák súlyosabbak, a fixekre meg nem kevés időt kell várni (2-3 nap az masszív túlzás, nagyon nagyon)
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#1166 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 12. 17. 18:19

Idézet

Nkem volt egy NVIDIA 7500LE-m és egyszerűen szörnyű volt :lefagyott a WoW, a SimCity minden(igaz a RAM miatt de a kártya is besegített+az új RAM után még mindig szagatott volt a game)

Lecseréltem egy MSI által összerakott verzióra(9600GT) és egyszerűen imádom.A régi kártya miatt nem is az NVIDIA-t okolom mivel ők csak alkatrészgyártók, inkább a ****** Packard Bell-t, hogy ilyen ****-t sozott rám, hogy olcsón eladják a gépet.

7500LE-től sokat ne is várj, az nem is játékokhoz van. a fagyást meg írtad is, hogy ram hiba okozta, ram csere után a játék szaggatott, 7500LE nem játékokra van/volt.

#1167 Felhasználó inaktív   mitirjak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 18:38

Ha én is veszek egy 4890-es videókártyát.Körülbetül miyen processzort és ramot ajánlotok hozzá.

#1168 Felhasználó inaktív   megalonagyix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 12. 17. 19:19

Idézet

Ha én is veszek egy 4890-es videókártyát.Körülbetül miyen processzort és ramot ajánlotok hozzá.
Mindenképp 4 magost (core 2 quad, vagy ugyanez AMD-ből). Ramből elég 3-4 giga.

szerk: mondjuk nálam a 2 giga ram is bőven elég, max. ha majd lesz olyan gamma ami igényli a 3-at, akkor majd befizetünk rá. Fölöslegesen 4-5k forintot nem kell kidobni :Đ

#1169 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 19:28

Dareal: a két linket ugyan csak átfutottam, de ha jól láttam CF bugról volt szó. Ez előfordul SLI-nél ugyan úgy amíg nincs profil, én ennek tudatában vettem X2-t és gondolom ezekkel a lehetséges problémákkal ( esetleges hibák és skálázódás ) te is tisztában voltál a GX2-nél. ArmA 2-t még akkor próbáltam utoljára amikor teszteltem egy Phenomot, tökéletesen ment a játék hibák nem volt 9.8-al, persze elhiszem hogy máshol előfordult. Dragon Age-et még Maxxerral toltuk végig a 9.9-el hiba nélkül HD3-al és 4-el, persze ettől függetlenül si előfordulhat másnál hiba ahogy irtad, de nem jelenti egyik eset sem azt hogy ez rendszeres, kikerülhetetlen jelenség lenne. Driver cserélgetést nem értem, te vagy a második ember akitől ezt hallom, ennek ellenére még az MGS 1 is megy 9.11-el ahogy Oblivion is. Ezek elég régiek mégsem kellett semmit sem csinálnom vagy cserélnem...

Arról pedig nem tehetek hogy az emberek végtelenül buták, ez nem hiszem hogy az AMD hibája. Havonta jön a driver, ha annyira hülye hogy havi egy driver cserét ne tudjon megejteni hát sajnálom ( igya meg a levét, bár rossz belegondolni hogy ilyenekkel kell majd foglalkoznom... ), de ez miatt szidni a gyártót eléggé buta dolognak tartom. Ez van, Catalyst sokkal érzékenyebb mint az nV-s meghajtó. Ezt nem lehet szépíteni, de itt vagyok példának én és még rajtam kívül elég sokan akiknél tökéletesen megy mindig minden. És abban biztos lehetsz hogy többen vagyunk mint azok akiknél sz@r a cucc, ellenkező esetben nem lenne esélye versenyezni az AMD-nek. Tény, hogy a Catalystek mindig rohannak a játékok után, ezért kell a folyamatos update. nV esetében van hogy 3-4 meghajtót is ki lehet hagyni , nincs probléma belőle, nekem is volt szerencsém tapasztalni de ezt te is írtad ( egy szoftvercégtől elvárható, maga Huang mondta ). Ettől függetlenül tartom durvának a kijelentésedet hogy ezért nem ajánlott AMD karit venni, és szerintem ez volt a vitánk kiindulópontja is. ( nV-s chipset mizéria még mindig rosszabb, elhiheted idegesítőbb a folyamatos BSOD mint egy nem induló játék főleg ha egy 50K-s alaplap drivere okozza )

megalonagyix: nagyjából jól mondod, bár szerintem egy E8500/ Phenom II X2 550 is megteszi ( általában VGA limitesek a játékok ), de tekintve hogy egyre jobban kihasználják a játékok a több magot és egyre olcsóbbak ezek a procik megéri Quadba vagy X4-be befektetni. Ramból elég a 2GB, bár ha Warhead a cél nem árthat minél több, nekem 2-vel anno laggolt.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#1170 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 19:28

Idézet

amd phenomII X4 925 (csak mert a legolcsóbb phenomII) athlon2 X4 620 (legolcsóbb 4magos) esetleg egy phenomII X3 vagy egy intel i5 750
(ezeket csak akkor mondom ha nincs még alaplapod és azt is kell majd venned)

2vagy4 gb ram a te döntésed, ddr3 nál 1333Mh minimum

#1171 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 19:38

Idézet

Dareal: a két linket ugyan csak átfutottam, de ha jól láttam CF bugról volt szó. Ez előfordul SLI-nél ugyan úgy amíg nincs profil, én ennek tudatában vettem X2-t és gondolom ezekkel a lehetséges problémákkal ( esetleges hibák és skálázódás ) te is tisztában voltál a GX2-nél. ArmA 2-t még akkor próbáltam utoljára amikor teszteltem egy Phenomot, tökéletesen ment a játék hibák nem volt 9.8-al, persze elhiszem hogy máshol előfordult. Dragon Age-et még Maxxerral toltuk végig a 9.9-el hiba nélkül HD3-al és 4-el, persze ettől függetlenül si előfordulhat másnál hiba ahogy irtad, de nem jelenti egyik eset sem azt hogy ez rendszeres, kikerülhetetlen jelenség lenne. Driver cserélgetést nem értem, te vagy a második ember akitől ezt hallom, ennek ellenére még az MGS 1 is megy 9.11-el ahogy Oblivion is. Ezek elég régiek mégsem kellett semmit sem csinálnom vagy cserélnem...

az oblivion 6.xx es driverrel ment nálam ati 9600se n xp professional alatt

#1172 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 12. 17. 19:44

Idézet

Arról pedig nem tehetek hogy az emberek végtelenül buták, ez nem hiszem hogy az AMD hibája. Havonta jön a driver, ha annyira hülye hogy havi egy driver cserét ne tudjon megejteni hát sajnálom ( igya meg a levét, bár rossz belegondolni hogy ilyenekkel kell majd foglalkoznom... ), de ez miatt szidni a gyártót eléggé buta dolognak tartom. Ez van, Catalyst sokkal érzékenyebb mint az nV-s meghajtó. Ezt nem lehet szépíteni, de itt vagyok példának én és még rajtam kívül elég sokan akiknél tökéletesen megy mindig minden. És abban biztos lehetsz hogy többen vagyunk mint azok akiknél sz@r a cucc, ellenkező esetben nem lenne esélye versenyezni az AMD-nek. Tény, hogy a Catalystek mindig rohannak a játékok után, ezért kell a folyamatos update. nV esetében van hogy 3-4 meghajtót is ki lehet hagyni , nincs probléma belőle, nekem is volt szerencsém tapasztalni de ezt te is írtad ( egy szoftvercégtől elvárható, maga Huang mondta ). Ettől függetlenül tartom durvának a kijelentésedet hogy ezért nem ajánlott AMD karit venni, és szerintem ez volt a vitánk kiindulópontja is. ( nV-s chipset mizéria még mindig rosszabb, elhiheted idegesítőbb a folyamatos BSOD mint egy nem induló játék főleg ha egy 50K-s alaplap drivere okozza )

driver cserét te is írtad (resi5-el akart játszani legacy driver fel, játék vége, új játék, előtte új driver fel, újra resi5 igény, driver le, legacy fel). nézd meg az amd fórumokat, legtöbb esetben drivercsere (downgrade vagy upgrade, vegyesen, nem kevés esetben, sőt, nvidiához mérten hihetetlen nyűgös) a javasolt megoldás, ami ugyan az esetek zömében helyrehozza a problémát, de nem minden esetben, ill jön a köv játék és lehet, hogy kezdheted ismét a driver upgrade majd downgrade folyamatot.
az eddig linkelt topicok is zömében ezt javasolják, ahol vagy segített, vagy nem.
ismétlem, nem magatokból, magunkból induljunk ki, hanem globálisan nézd. a számok nem hazudnak.
az nem megoldás, nem elfogadható, hogy van ami nem megy (marginális), vagy bűvészkedni kell, hogy menjen.
nv chipsetes alaplapokat hagyjuk ki, az más tészta. (ez kb olyan, mintha ati kártyák rovására írnám az amd proci fixeket, dual core fix pl)
mivel a pc felhasználók zöme azt sem tudja, hogy mi az a driver, nem is elvárható, így ez elég gázos (vagy az autósok zöme cseréli és piszkálgatja a motort? ha valamit megveszel, azt használni akarod, nem bütykölni, tisztelet a kivételnek)

csak 1 kérdés:
ki számíthat nagyobb szívásokra és bütykölésekre, egy ati vagy egy nvidia felhasználó?

#1173 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 12. 17. 19:49

Idézet

az említett amd procik nagyon megérik, de vedd figyelembe, ha számításigényes stuff kell (szimulátorok), akkor inkább intel.

#1174 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 20:51

Dareal: Legacy azért kell mert a kártya már nem támogatott, ezért szükséges a downgrade. Fél évente kap újat. Ha nem magamból és az ismerőseimből akkor kiből induljak ki? Olyan emberekből akik még mindig a memória mennyisége alapján választanak videókártyát? Abban egészen biztos vagyok hogy a hozzá nem értő userek miatt van rengeteg probléma többek között. Persze most lehet mondani hogy a nyügös Catalyst miatt van , ez részben igaz is de csak részben. Elég körülnéznem PH-n a tapasztaltabb AMD használók között. Nagyon ritka hogy akárkinek problémája lenne, de havonta biztos beesik pár newbie akinek hibázik a kártya és nagyonnagyongyorsan megy vissza nV-re mert már nem bírja a stresszt...Driver downgrade érdekes, olvastam már olyant hogy az AMD szándékosan lassítja vissza a régi kártyákat és ezért kell korábbi meghajtót használniKép. Érdekes mód a régi 3870-em még az utolsó driverrel is gyorsult, legalábbis benchmarkokban láthatóan több pontot dobott. Az hogy játékok rosszak lesznek a régiektől nem tudom cáfolni, vannak akik szerint ez így van, de legalább ennyi embernél megy normálisan. Igazság szerint nem is nagyon érdekel amíg személy szerint nem jön nálam elő a probléma ( pedig elég gyakran tolom régi játékokkal, most SCDA van soron és eddig semmi ).

nV chipsetek azért messze nem említhetők egy kalapban a Dual Core Optimizerrel, arra tudtom szerint az XP gyenge többmagos támogatása miatt volt szükség SP1 és 2-nél még valamikor 2005-ben. A chipset probléma viszont nagyon is valós, amint felmegy a meghajtó számíthat az ember egy - két BSOD-ra. Volt 3-4 nForceos alaplapom ( NF3 Ultra,4,590 ) mindegyiknél fennállt a probléma.

Azt hogy az emberek ilyen alapszinten nem tudják karbantartani a gépüket pedig felháborítónak tartom. Egyáltalán nem értem az ilyen minek vesz számítógépet, de valószínüleg ez csak az én hülye felfogásom. Kérdésed a válaszom: ha ennyire buta, nyugodtan vegyen nV-t ( félreértés ne essék nem azt mondtam hogy rosszak a kártyák ), úgyis rásózzák az 1GB-os 9400GT-t mondva ezen fullon fut a krízis ( de a boltosok parasztsága már más téma )....

Szerintem ezt már felesleges folytatnunk, egyikünket sem lehet meggyőzni a másik igazáról. Én továbbra is nyugodt szívvel fogok ajánlani AMD karit, ahogy ritkábban de nV-t is. ( Persze a válaszodat mint mindig szívesen fogadom,örülök hogy egyikünk sem csapott át személyeskedésbe ) A másik kommentedben a szimulátorokkal kapcsolatban viszont igazad van, FSX és ArmA 2 látványosan simábban megy Intel proci mellett, sőt WiC is gördülékenyebb, legalábbis K8-on szánalmas a teljesítménye, K10 már egész jó de még mindig lemaradásban van.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#1175 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 12. 17. 21:27

Idézet

Dareal: Legacy azért kell mert a kártya már nem támogatott, ezért szükséges a downgrade. Fél évente kap újat. Ha nem magamból és az ismerőseimből akkor kiből induljak ki? Olyan emberekből akik még mindig a memória mennyisége alapján választanak videókártyát? Abban egészen biztos vagyok hogy a hozzá nem értő userek miatt van rengeteg probléma többek között. Persze most lehet mondani hogy a nyügös Catalyst miatt van , ez részben igaz is de csak részben. Elég körülnéznem PH-n a tapasztaltabb AMD használók között. Nagyon ritka hogy akárkinek problémája lenne, de havonta biztos beesik pár newbie akinek hibázik a kártya és nagyonnagyongyorsan megy vissza nV-re mert már nem bírja a stresszt...Driver downgrade érdekes, olvastam már olyant hogy az AMD szándékosan lassítja vissza a régi kártyákat és ezért kell korábbi meghajtót használniKép. Érdekes mód a régi 3870-em még az utolsó driverrel is gyorsult, legalábbis benchmarkokban láthatóan több pontot dobott. Az hogy játékok rosszak lesznek a régiektől nem tudom cáfolni, vannak akik szerint ez így van, de legalább ennyi embernél megy normálisan. Igazság szerint nem is nagyon érdekel amíg személy szerint nem jön nálam elő a probléma ( pedig elég gyakran tolom régi játékokkal, most SCDA van soron és eddig semmi ).

nV chipsetek azért messze nem említhetők egy kalapban a Dual Core Optimizerrel, arra tudtom szerint az XP gyenge többmagos támogatása miatt volt szükség SP1 és 2-nél még valamikor 2005-ben. A chipset probléma viszont nagyon is valós, amint felmegy a meghajtó számíthat az ember egy - két BSOD-ra. Volt 3-4 nForceos alaplapom ( NF3 Ultra,4,590 ) mindegyiknél fennállt a probléma.

Azt hogy az emberek ilyen alapszinten nem tudják karbantartani a gépüket pedig felháborítónak tartom. Egyáltalán nem értem az ilyen minek vesz számítógépet, de valószínüleg ez csak az én hülye felfogásom. Kérdésed a válaszom: ha ennyire buta, nyugodtan vegyen nV-t ( félreértés ne essék nem azt mondtam hogy rosszak a kártyák ), úgyis rásózzák az 1GB-os 9400GT-t mondva ezen fullon fut a krízis ( de a boltosok parasztsága már más téma )....

Szerintem ezt már felesleges folytatnunk, egyikünket sem lehet meggyőzni a másik igazáról. Én továbbra is nyugodt szívvel fogok ajánlani AMD karit, ahogy ritkábban de nV-t is. ( Persze a válaszodat mint mindig szívesen fogadom,örülök hogy egyikünk sem csapott át személyeskedésbe ) A másik kommentedben a szimulátorokkal kapcsolatban viszont igazad van, FSX és ArmA 2 látványosan simábban megy Intel proci mellett, sőt WiC is gördülékenyebb, legalábbis K8-on szánalmas a teljesítménye, K10 már egész jó de még mindig lemaradásban van.

nem rólad vagy rólam van szó, de én azért nem szoktam ajánlani az ati karikat, mert nem tudhatom, hogy aki kérdez, az mennyire ért hozzá, mennyire képes ezen driver nyűgöket kezelni, ill szeretek olyat ajánlani, amit nem anyázás fog követni, hogy mit ajánlottam. ennyi. mivel látványosan több, jóval több az ati hibákkal foglalkozó cikk, fórum topic, segítség kérés, így nem mondanám azt, hogy nincsenek problémák az ati háza táján.
azt tudom, hogy ha nvidia karis gépet rakok össze, nem jön vissza a gép, ha ati karis gépet rakunk össze, jó pár visszajön (bár nem gépek összerakásával és eladásával foglalkozom, szívességek gyanánt szoktunk vállani)
pl most a főnököm tuti kinyírna, ha a kölke olyan gépet kapott volna, amin nem megy a saboteur, avagy a dragon age-ben gondjai vannak (bár ez nem mindenkinél jelentkezik, szép dagadt fórum threadek szólnak róla ill a kiadott fixek által okozott bugról, a gyerek nem fórumozni, patcheket töltögetni akar, hanem játszani, totál nem értenek a gépekhez)

való igaz, hogy xp-re kell csak a fix, valamiért úgy emlékeztem, hogy vista-n sem árt (felmenni felmegy, de nagy szükség nincs rá, ha az fpu-t nem látja a windows, akkor chipset driver kell, mea culpa :Đ)

#1176 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 21:39

Idézet

való igaz, hogy xp-re kell csak a fix, valamiért úgy emlékeztem, hogy vista-n sem árt (felmenni felmegy, de nagy szükség nincs rá, ha az fpu-t nem látja a windows, akkor chipset driver kell, mea culpa :Đ)

azt hiszem itt van az eb elásva, az AMD már a Windows 7 megjelenése után bejelentette hogy az XP támogatására fordított erőforrásokat jelentősen csökkenti és átcsoportosít Win 7-re. Ilyen téren problémás a cég, mindig kicsit előre szalad, jó példa az R600 felépítése is. Persze az XP userek ez miatt sz*pni fognak keményen ( vagy mégsem ld. Saboteur ). A komment elejéhez nem tudok hozzászólni, egyet kell értenem vele. Ha tényleg egyáltalán nem ért a gépekhet, olyan szinten hogy egy új drivert nem tud felrakni mindenképpen jobban jár nV kártyával. Talán részben ezért is kerül az OEM gépek nagy részébe nV kari, nem viszik vissza a usesek egyszerü driverhiba miatt ami számukra megoldhatatlannak tünik és nagyrészt az új telepítésével minden rendbe jönne.

szerk.: most látom veszítettem 2 pontot hwboton, nagyon örülök a r*hadt ramjaimnakKép

#1177 Felhasználó inaktív   Dentis 360 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 12:57

Hali!
Remélem tud valaki valami okosat mondani.
Talán még Novemberben elszállt a 8800-as Geforce-om.Azóta visszaraktam a gépbe a régi X700-omat.
Az volt a para,hogy egyszercsak kék halált kapott a gép(Dragon Age közben hát persze!),majd amikor resi volt,a DOS-ba meg amig nem jönn be a windows,mindenhol ilyen hülye kis dollár jelecskék voltak.
Majd ezután vagy 2x újra raktam a Windowst és maga a Win jó votl,de a jelek megmaradtak.
Ha most visszaraknám a GeForce-t az vajon baj lenne?Károsodna valami?Mert a tököm tele van hogy a legjobb szezonba,ismét egy öskövület ATi dolgozik a gépben...
Előre is köszi a tippeket!

http://card.mygamercard.net/nxe/HUN%20Doki.pngSteamCard

#1178 Felhasználó inaktív   3NT3R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 15:07

Idézet

Hali!
Talán még Novemberben elszállt a 8800-as Geforce-om.Azóta visszaraktam a gépbe a régi X700-omat.
Az volt a para,hogy egyszercsak kék halált kapott a gép(Dragon Age közben hát persze!),majd amikor resi volt,a DOS-ba meg amig nem jönn be a windows,mindenhol ilyen hülye kis dollár jelecskék voltak.
Majd ezután vagy 2x újra raktam a Windowst és maga a Win jó votl,de a jelek megmaradtak.
Ha most visszaraknám a GeForce-t az vajon baj lenne?Károsodna valami?Mert a tököm tele van hogy a legjobb szezonba,ismét egy öskövület ATi dolgozik a gépben...

Hát az "elszállt" VGA-don kvül másban nem tudsz kárt tenni, meg ha már úgyis vége neki, akkor meg mindegy.

Bár ha be tudod üzemelni, akkor talán nem olyan nagy a baj. Próbálj meg rajta BIOS-t frissíteni például, vagy ellenőrizd szőrös fánkkal, hogy tényleg hibás-e...

Sokkal nagyobb baj már nem lehet...

#1179 Felhasználó inaktív   Dentis 360 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 15:37

Idézet

Idézet

Hali!

Hát az "elszállt" VGA-don kvül másban nem tudsz kárt tenni, meg ha már úgyis vége neki, akkor meg mindegy.

Bár ha be tudod üzemelni, akkor talán nem olyan nagy a baj. Próbálj meg rajta BIOS-t frissíteni például, vagy ellenőrizd szőrös fánkkal, hogy tényleg hibás-e...

Sokkal nagyobb baj már nem lehet...

Igen én is így vagyok vele,köszi szépen az ötletet.

http://card.mygamercard.net/nxe/HUN%20Doki.pngSteamCard

#1180 Felhasználó inaktív   mitirjak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 00:39

hello.Zserintetek megéri venni egy 5970-es videókártyát vagy van annál olcsóbb is ami felveszi vele a versenyt és ha valaki tud valami jó üzletet ahol jóáron meglehet venni az 5970-est akor kérem szóljon

Téma megosztása:

• (64 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.