HWSW Informatikai Kerekasztal: ATI vs. NVIDIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (64 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATI vs. NVIDIA

#41 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 09. 15:34

Hát megnéztem a taszteket, nem veszek 9200 Képast az butább mint a 9000-esem.Kép Inkább gyűjtök még 1 kicsit és veszek 1 9600Pro-tKép. Nvidiát nem akarokKép, szebb a képe a radeonnak.

Mennyi az óccsó? A bótba mos 14 mekkapod 1 10esér.Kép

A másik, felraktam az új Catalystot, a Tv o nál bajok vannak. Ha az egyik display elsődleges, pla a monitor akkor a tv-n csak a desktop háttérképeKép láccik se ikon se semmi Kép, a réginél nem így volt, ott csak a filmet Kép nem láttam a másodlagoson, ez így kaka, be lehet valahogy állítani. KösziKép

No igen, a 9200 nem más, mint a 9000 és 8x-os AGP. Ráadásul elkezdték forgalmazni a 9200SE-ket, amik 64 bites memóriabuszt használnak. Ez pedig a kártya sebességét nézve nem egészséges. A 9600 Pro nagyon jó választásnak tűnik. A hírek szerint olyan jól húzható, hogy húzással megközelíti a 9700 Pro sebességét (a félreértések elkerülése végett: nem éri el soha, de 10%-os közelségbe jut), a 9500 Pro-t (szintén húzottat) pedig feltétlenül messze meghaladja. Ez az előnye a .13 mikronos gyártástechnológiának.
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#42 Felhasználó inaktív   Stoki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 09. 19:09

Jaja én is így gondolom ,az elején gondoltam nekem elég egy gyengébb kártya is ezért gondoltam a 9200 ra, de amint olvastam róla rájöttem hogy ugyanazt tudja mint ami van akkor meg nem dobok ki rá 20000et han em gyűjtök 1 rendesre. Még esetleg a 9700 kéne csak az már nagyon nincs raktáron, használt cikkben pedig nem igazán bízok, meg mondjuk azért drágább is sokkal mint a 600pro Szóval így hirtelen ez tűnik a legjobbnak árban és teljesítményben. A catalystos problémámról nincs ötlet?
Abit Nf7S, Amd athlon XP 2500+ Barton 1833@2100Mhz(10,5*200) ,2x256 ddr 400mhz, PowerColor 9800pro,Maxtor 80Gb 7200,Maxtor 40Gb 7200.

#43 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 10. 18:58

Jaja én is így gondolom ,az elején gondoltam nekem elég egy gyengébb kártya is ezért gondoltam a 9200 ra, de amint olvastam róla rájöttem hogy ugyanazt tudja mint ami van akkor meg nem dobok ki rá 20000et han em gyűjtök 1 rendesre. Még esetleg a 9700 kéne csak az már nagyon nincs raktáron, használt cikkben pedig nem igazán bízok, meg mondjuk azért drágább is sokkal mint a 600pro Szóval így hirtelen ez tűnik a legjobbnak árban és teljesítményben. A catalystos problémámról nincs ötlet?
Sajnos nincs, mert én mindig csak az elsődleges monitorkimenetet használtam. Egyébként ilyen problémákkal érdemes a hwsw.hu fórumán kérdezősködni. Ott elég sok hozzáértő emberrel találkozhatsz. Sok sikert!
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#44 Felhasználó inaktív   Daks 

• Törzsvendég
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2003. 09. 14. 18:42

Hát megnéztem a taszteket, nem veszek 9200 Képast az butább mint a 9000-esem.Kép Inkább gyűjtök még 1 kicsit és veszek 1 9600Pro-tKép. Nvidiát nem akarokKép, szebb a képe a radeonnak.

Mennyi az óccsó? A bótba mos 14 mekkapod 1 10esér.Kép

A másik, felraktam az új Catalystot, a Tv o nál bajok vannak. Ha az egyik display elsődleges, pla a monitor akkor a tv-n csak a desktop háttérképeKép láccik se ikon se semmi Kép, a réginél nem így volt, ott csak a filmet Kép nem láttam a másodlagoson, ez így kaka, be lehet valahogy állítani. KösziKép

Ismeros a problema: A másik, felraktam az új Catalystot, a Tv o nál bajok vannak. Ha az egyik display elsődleges, pla a monitor akkor a tv-n csak a desktop háttérképe láccik se ikon se semmi , a réginél nem így volt, ott csak a filmet nem láttam a másodlagoson, ez így kaka, be lehet valahogy állítani. Kösz --------->> megoldas: jobb gomb asztalon/tulajdonsagok. utolso lapon kijelolod 2. monitort (TV-t) es klikk ide: extend my windows tesktop onto this momitor! igy van most neked beallitva. ugy veszi, mintha 2 monitor lenne egymas mellett, azert nem latszodnak ikonok. ha ide athuzod media playert (classicot ami ace mega codecsben van), tudsz filmet nezni. Ha nincs kipipalva akkor az 1. monitort tukrozi a TV-re, vagyis lesznek ikonok, es pl a jatekot is latod tv.n.
Kép
Kép

#45 Felhasználó inaktív   Stoki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 15. 13:52

Nem jó, mert így viszont, nem ismeri fel a TV-t olyan mintha nem lenne bedugva, csak ha ez ki van pipálva, akkor iszont nincsenek ikonok a másikon, azt szertném ha a TV-re ugyanazt rakná ki mint ami a monitoron van, és fordítva.
Abit Nf7S, Amd athlon XP 2500+ Barton 1833@2100Mhz(10,5*200) ,2x256 ddr 400mhz, PowerColor 9800pro,Maxtor 80Gb 7200,Maxtor 40Gb 7200.

#46 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 10. 26. 11:32

Tessék elolvasni a linkajánlót, és kommentálni:)

#47 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 11:30

en most akarok uj kartyat venni.
van ra 28e hufom es az ati 9600osra esett a valasztasom.
eleg jokat hallottam rola a hwswn.

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#48 Felhasználó inaktív   Ivoke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 11:35

A 9600 Pro nagyon jó választásnak tűnik. A hírek szerint olyan jól húzható, hogy húzással megközelíti a 9700 Pro sebességét (a félreértések elkerülése végett: nem éri el soha, de 10%-os közelségbe jut

Sajna azok a 9600-ak már vagy 2-3 hónapja nem kaphatók, max 1-1 eldugott példány van belőlük. Az újakban meg valami tiltást raktak Kép

P5N32-E SLI-E8400; 4x1GB; 2x GF9600 GT SLI; HD103UJ, HD642JJ 2x HD403LJ; X-Fi Xtreme; LG W2253TQ-PF; XP SP3; W7 64-bit

#49 Felhasználó inaktív   Horny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 19:10

Én most szeretnék videókártyát cserélni, és ugye árban 2 kártya jöhet szóba, ugye a Radeon 9600, illetve a Geforce FX5600... Na most ugye néztem egy pár tesztet, (persze nem a 3dMark 2001-eseket...Kép) ahol Ut2003, illetve Quake3-at teszteltek. Na most az úgy addig oké, hogy az fx 5600 20fps-el nagyobb pontot ér el, mint az ATI, de amikor bekapcsolják az Antidetect scriptet, AA, vagy az AFS-et akkor bizony a Geforce 72-ről 54-re,54-ről 27-re csökken... Emellett az Ati szilárdan tartja az 58fps, akármit is kapcsolsz be... Nos ez a fő ok, amiért idelátogattam... szal szerintetek fontos az élsimítás, vagy az antidetect, vagy a hasonlók?
A sims fertőző, ragályos és gyógyíthatatlan! [Antisims Szövetség]

#50 Felhasználó inaktív   Ivoke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 19:55

Véleményem szerint FPS gammák alatt nem igazán számít van-e élsímítás, mert az első 2 percben nézed azt, hogy hú de f***sza a kinézet így élsimítva, utána már csak úgy is az ellen levadászására figyelsz és arra, hogy megfelelő legyen az FPS/felbontás aránya (ezt még a legdrágább kártyák is atomerőművel a seggük alatt tudják igazán biztosítani).

Stratégia, RPG, szimulátoroknál már jobban számítanak ezek a dolgok mert folyamatosan de sokkal kevésbé intenzíven változik a kép és ott van időd (akaratlanul is) megnézni a tájat. Nekem pl. a Warcraft3-nál sem volt jelentősége a AA-nak.

Én most ugyan nVidia-s cuccot használok, de a Radeonnal sem volt semmi bajom. Talán nVidiáék driverfrissítése gyorsabb, illetve a kártya gyártók Leadtek, Asus, MSI, Abit (Abit-ot ne vegyél, mindkét kártyám gyenguskodott, csak csere másik gyártóéra hozott megoldást) folyamatosan hoznak ki új BIOS frissítéseket. Én ennyit tudok hozzátenni.

P5N32-E SLI-E8400; 4x1GB; 2x GF9600 GT SLI; HD103UJ, HD642JJ 2x HD403LJ; X-Fi Xtreme; LG W2253TQ-PF; XP SP3; W7 64-bit

#51 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 20:32

szerintem meg lehet a sima 9600osokat kapni javaban.

Horny: csak atit vegyel, mert az osszes fx egy nagy hulladek. (igaz Daks? Kép)
szerintem jol jarsz a 9600tal, de ha van egy kis loved meg, akkor 9600prot vegyel.
nagyon jol lehet tuningolni oket.
ha bovegg info kell, nezd meg a www.hwsw.hu forumat.

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#52 Felhasználó inaktív   Ivoke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 20:53

szerintem meg lehet a sima 9600osokat kapni javaban.

Horny: csak atit vegyel, mert az osszes fx egy nagy hulladek. (igaz Daks? Kép)
szerintem jol jarsz a 9600tal, de ha van egy kis loved meg, akkor 9600prot vegyel.
nagyon jol lehet tuningolni oket.
ha bovegg info kell, nezd meg a www.hwsw.hu forumat.

Nem tudom én 3 nagykerben kérdeztem körbe (elég jók a srácok ott) és azt mondták ne röhögtessem ki őket. Max kiskerben lehet. Akkor lehet, hogy átvágtak ezek a jógyerek??? Vagy lehet a nagykerekben már tényleg nincsenek, mert a kiskerek felvásárolták az összeset?

#53 Guest__*

Elküldve: 2003. 10. 27. 21:42

Én nem láttam még egyiket sem élőben, de Atit vennék, a tesztek alapján. Szerény véleményem szerint a tesztekből az jön le, hogy az NVIDIA csak ott fut igazán nagyot, ahol "egyszerű" a feladat, de ott meg amúgy is mindegy, hogy 80 vagy 100 frammel fut, viszont a komplex grafika jobban megfogja. DX 9 alatt sokkal lassabb (szerintem ez baj, NVIDIA-ának feket pont). Az élsimítást én feleslegesnek érzem, de az anisotropikus szűrés igenis látványosan szebbé teszi a játékokat. Látom cikkeim nem vertek fel nagy port:)

#54 Felhasználó inaktív   Ivoke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 21:58

Megmondom őszintén nem tudtam, hogy te is írsz a gk-ra a hw részlegre cikket. A cikk tetszik, viszont a tesztek címeire majd tetessél fel linket is ne kelljen kikopizni azokat. Én nem nagyon olvastam még itt hw cikket, mert azokat máshonnan nézem (bocsád meg bűnömet), de most már azokat is nézni fogom, mert elég frissek az anyagok.

#55 Guest__*

Elküldve: 2003. 10. 28. 07:25

Volt egy ilyen érzésem, hogy nem olvassák őket rongyá:Đ Köszönöm, hogy megnézted, és örömmel fogadok minden konstruktív kritikát is. Nem nagy dolgok persze, főleg fordítások meg a saját baromságaim, de hátha van, aki nem érti az eredetit:) A radeonos sajnos még képek nélkül leledzik, ha lesz lelkierőm, megpróbálom megtömni, bár a jövőben inkább amolyan linkajánló féle kötetlen dolgot akarok csinálni. Azt könyebb frissen legyártani, mint egy 15 oldalas szószerinti fordítást...

#56 Felhasználó inaktív   Ivoke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 12:12

Az lehet, hogy linkajánlót könnyebb írni, de arra azért nagyságrendekkel, kevesebb az érdeklődő, mint egy jó átfogó cikkreKép

#57 Felhasználó inaktív   Horny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 15:57

Én két nagy helyen néztem a 9600-at, de mindkettőnél lehetet kapni... Kössz az ötletet srácok, akkor majd még döntök, már eddig is a Radeon mellett voltam, talán mostmár biztos is...Kép

#58 Guest__*

Elküldve: 2003. 10. 28. 18:33

Szóval értékesebb a teljes fordítás? Azért az utolsó linkajánlóban elég alaposan körüljártam a dolgot, gyakorlatilag mnden infó benne van, a konkrét teszteredmények pedig szerintem ismeretlen nyelven is tökéletesen leolvashatók a grafikonokról... Persze szívesebben megerőltetem magam, ha tudom el is olvassa valaki:) Kár hogy egyáltalán nem jön le nekem, hogy mennyi embert érdekel a munkám, mert itt nem szoktunk beszélni róla. Most egy TFT cikket fordítok, szerintem nagyon érdekes, sok minden alapvető kérdést tisztáz, nem teszt, hanem átfogó ismertető.

#59 Felhasználó inaktív   Myko Alto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 19:09

Remélem ezúttal nem marad ki a cikkedből napjaink egyik legfontosabb és legmérvadóbb összehasonlítási alapja, a málnaszörpbefogadóképesség mértéke a számítástecnikai cuccokban! Kép

Egyébként szerintem sokan elolvassák a HW cikkeket, csak nem igazán tudnak már mit hozzászólni...

#60 Felhasználó inaktív   Horny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 19:54

Én rendszeres olvasója vagyok a hardwer részlegnek, és legutóbb nagyon sokat segített az a táblázat, ahol összehasonlítják a kártyákat: magórajel, memórajel, stb.Kép Nem tudok dönteni... Mellesleg nem azt írják, hogy a "pro" meg az "ultra" elég unstabil, és kicsi az élettartama? Mert azt olvastam, hogy az FX5600 sima elég jól bírja a tuningot, és megközelíti az ultrát, igaz addig már nem érdemes húzni.Kép Most utána néztem az ATI-nak megint, és hát igen, több teszt is bizonyítja a 0%-os eltérést élsimítás és hasonlóknál, csak nagyon keveset láttam, hogy tulajdonképpen milyen is az amikor be van kapcsolva a 8x-os AA...Kép Nem tudtok vmi összehasonlítást mutatni, vagy vmi linket hozzámvágni ezzel kapcsolatban? Gondolok arra, hogy például két kép egymás mellett van egyik 8x-os AA-val a másik a nélkül...

Téma megosztása:

• (64 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.