HWSW Informatikai Kerekasztal: Sürgős segítségre szorulók segélykérése - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (578 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 543
  • 544
  • 545
  • 546
  • 547
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sürgős segítségre szorulók segélykérése

#10881 Felhasználó inaktív   megalonagyix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 15. 14:15

Idézet

Idézet

James miért nem próbálod meg a Linuxot, ha csak munkára kell? :Đ A Linux ingyenes, nyílt forrású, gyorsabb op. rendszer. Oltári nagy baromságot nem akarok mondani, de egy próbát megér. Ráadásul az ilyen programok, amik munkához kellenek általába nyílt (?) forráskóduak. (lol, volt hogy 2 percig is tartott belépni a windowsba, más userrel)
részben egyetértek veled (speciel a munkás notimon linux van, ezen az asztali munkagépen vista)
DE.
mivel james dolgozik, gyanítom, hogy ms office alkalmazások elengedhetetlenek, illetve van 1-2 specifikus programja. no innentől szííííívás.
hiába openoffice, engem az nem 1x megszívatott, hiába word kompatibilitis. speciel egy közbesz pályázatunkat azért nem fogadták el, mert az oo-ban készített doc fájlban lévő táblázat ms office alatt szétesett.

a notin a linux-on van egy virtualbox-om, azzal lehet futtatni más rendszereket ablakban. épp ezért van is rajta pár windows-om, ha kell a word stb akkor indítom ablakban és dolgozom benne. de ha a munka során szinte csak ms win only programokat futtatsz, akkor annyira sok értelme nincs.
bár van kivétel :-D pl az egyik főnököm a számtechben analfabéta. képes a legújabb vírusokat benyalni (nem nagy gond, mert a hálózatunk linuxos, a kliensek általában linuxosak). neki csináltam azt, hogy egy linux indul, majd a grafikus felületre belépve azonnal indul a windows full screenben :) ha hazavágja a windowst, akkor csak az egyik esti mentést visszamásolja és kész (asztali ikonként egy script van neki kitéve).
így kb 1 perc alatt visszakapja a kívánt mentését, nem kell reboot semmi, csak 1 katt.
nem elegáns megoldás, de tökéletesen működik.

visszakanyarodva, james szerintem termelni szeretne, nem tanulni :) már mikor dolgozik. ha az új, számára ismeretlen rendszerrel foglalkozik, akkor a munka nem fog menni.
hát igen, ezekre a specifikus alkalmazásokra nem is gondoltam. Kép
más: nemrég került a házhoz egy EEE Pc (inkább netbooknak hívnám) amire szintén Linuxot telepítettünk. (Ubuntu) (nem is értem hogy lehetett arra alapból xp-t rakni, alig lehet látni a menüpontokat, de ha ez nem elég, fájdalmasan lassú volt), viszont az előbbivel olyan jó kis kezelőfelületet lehet összeeszkábálni, mintha pont beleillene. Kis 10 colos képernyőjén oldalrasorakoztatott menük halálegyszerűen jelennek meg, még egy első osztályos is kiigadozna rajt.

#10882 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 04. 15. 14:41

Idézet

Idézet

James miért nem próbálod meg a Linuxot, ha csak munkára kell? :Đ A Linux ingyenes, nyílt forrású, gyorsabb op. rendszer. Oltári nagy baromságot nem akarok mondani, de egy próbát megér. Ráadásul az ilyen programok, amik munkához kellenek általába nyílt (?) forráskóduak. (lol, volt hogy 2 percig is tartott belépni a windowsba, más userrel)
részben egyetértek veled (speciel a munkás notimon linux van, ezen az asztali munkagépen vista)
DE.
mivel james dolgozik, gyanítom, hogy ms office alkalmazások elengedhetetlenek, illetve van 1-2 specifikus programja. no innentől szííííívás.
hiába openoffice, engem az nem 1x megszívatott, hiába word kompatibilitis. speciel egy közbesz pályázatunkat azért nem fogadták el, mert az oo-ban készített doc fájlban lévő táblázat ms office alatt szétesett.

a notin a linux-on van egy virtualbox-om, azzal lehet futtatni más rendszereket ablakban. épp ezért van is rajta pár windows-om, ha kell a word stb akkor indítom ablakban és dolgozom benne. de ha a munka során szinte csak ms win only programokat futtatsz, akkor annyira sok értelme nincs.
bár van kivétel :-D pl az egyik főnököm a számtechben analfabéta. képes a legújabb vírusokat benyalni (nem nagy gond, mert a hálózatunk linuxos, a kliensek általában linuxosak). neki csináltam azt, hogy egy linux indul, majd a grafikus felületre belépve azonnal indul a windows full screenben :) ha hazavágja a windowst, akkor csak az egyik esti mentést visszamásolja és kész (asztali ikonként egy script van neki kitéve).
így kb 1 perc alatt visszakapja a kívánt mentését, nem kell reboot semmi, csak 1 katt.

visszakanyarodva, james szerintem termelni szeretne, nem tanulni :) már mikor dolgozik. ha az új, számára ismeretlen rendszerrel foglalkozik, akkor a munka nem fog menni.
Ennyi. Dareal megválaszolt mindent. :)
Most az adatmentési problémámat úgy oldom meg, hogy fizikailag külön vinyón lesznek az adatok, másikon a programok. Ha a programok összegubancolódnak, szívbaj nélkül uninstall az egész "rendszervinyót".
Win7-et meg dobozosat vettem. Cégem fizette, és így minden gond nélkül fel tudom rakni több gépre is :)

Kép
Kép
Kép

#10883 Felhasználó inaktív   megalonagyix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 04. 15. 14:49

Idézet

Idézet

Idézet

DE.

Ennyi. Dareal megválaszolt mindent. :)
Most az adatmentési problémámat úgy oldom meg, hogy fizikailag külön vinyón lesznek az adatok, másikon a programok. Ha a programok összegubancolódnak, szívbaj nélkül uninstall az egész "rendszervinyót".
Win7-et meg dobozosat vettem. Cégem fizette, és így minden gond nélkül fel tudom rakni több gépre is :)
Jah, hogyha a cég fizeti... :) A Linuxot csak azért vetettem fel mert ingyenes, (meg talán gyorsabb) de így jó választás volt.

#10884 Felhasználó inaktív   Norberto07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 14:54

akinek megvan a F.E.A.R 2 P.O az kérem irjon egy Privát üzit, a telepitésben kéne segiteni KépKép
A Fociban a "ha" nem játszik...
Facebook: norberto7

#10885 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 04. 15. 14:57

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Ennyi. Dareal megválaszolt mindent. :Đ
Win7-et meg dobozosat vettem. Cégem fizette, és így minden gond nélkül fel tudom rakni több gépre is :-D
Jah, hogyha a cég fizeti... :) A Linuxot csak azért vetettem fel mert ingyenes, (meg talán gyorsabb) de így jó választás volt.
A céget úgy értsd hogy az én egyszemélyes cégem. Azaz én.....
Kép
Kép
Kép

#10886 Felhasználó inaktív   asdwarr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 15:00

segítsetek légyszi, hogy most el akarom adni a cod mw2-t, és ugye regelve van steamen, és meglehet változtatni az emailcímet steamen? mert jogos a feltételezés, hogy vissza tudom akármikor kérni stb...Kép előre is köszi a segítségetKép
Free userbars

#10887 Felhasználó inaktív   juhaszroli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 15:11

Én szombaton tudnék venni routert. Hallottam olyat, ami "madzagos" is meg wifis is. Az lehetséges, hogy összekötöm a gépet kábellel, a ps3-at meg wifivel? Ha igen, hogyan?
Playstation 3 60 GB

PSN ID : juhaszroli

#10888 Felhasználó inaktív   MetalLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:23

Az miért lehet, h amikor Operát használok és felmegyek youtubera minden videonál azt irja, h "old flash? go upgrade". de ha megnézem a flash verziómat, ott a legujjabb van fenn. azért lefrissitettem de semmi változás... ez mitől lehet?
Az a különbség a hülye és az okos ember között, hogy a hülyék sosem tudják magukról hogy azok...

(\_/)
(O.o)<--Ez egy gonosz nyúl!
(>< )o
Segíts a nyúlnak elfoglalni a világot úgy, hogy bemásolod az aláírásodba!

#10889 Felhasználó inaktív   Gt17 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:34

Idézet

Az miért lehet, h amikor Operát használok és felmegyek youtubera minden videonál azt irja, h "old flash? go upgrade". de ha megnézem a flash verziómat, ott a legujjabb van fenn. azért lefrissitettem de semmi változás... ez mitől lehet?
Olyat nemír hogy restart?Kép

#10890 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:35

Idézet

itt a megoldás hozzá. Nem tudom ki volt az a b*rom aki ezt kitalálta....

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#10891 Felhasználó inaktív   Giga0509 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:37

Idézet

Idézet

És olyat hogy válts böngészőt? :Đ

S N A I L T I N E L
        @@@@               
      @@@@@           / """""
     @@@@@@       /           
      @@@@@        /           
____@@@@____/

#10892 Felhasználó inaktív   MetalLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:41

Idézet

Idézet

Idézet

És olyat hogy válts böngészőt? :-D
:Đ:P váltanék, de engem annyira szeret a gépem, h a firefox is szarakodik... konkrétan minden kilépés után bennmarad háttérben futó folyamatként, és maxra lezabálja a procit. ebben csak az a szép, h nem csak nekem csinálja, mert már jósok embertől hallottam ezt...de lehet végső elkeseredésemben chrome lesz vagy nemtom..
Az a különbség a hülye és az okos ember között, hogy a hülyék sosem tudják magukról hogy azok...

(\_/)
(>< )o

#10893 Felhasználó inaktív   Giga0509 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:42

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

:Đ:P váltanék, de engem annyira szeret a gépem, h a firefox is szarakodik... konkrétan minden kilépés után bennmarad háttérben futó folyamatként, és maxra lezabálja a procit. ebben csak az a szép, h nem csak nekem csinálja, mert már jósok embertől hallottam ezt...de lehet végső elkeseredésemben chrome lesz vagy nemtom..
A Chrome nagyon jó,meg fogsz lepődni.K2 és tjames ajánlásával Kép

S N A I L T I N E L
        @@@@               
      @@@@@           / """""
     @@@@@@       /           
      @@@@@        /           
____@@@@____/

#10894 Felhasználó inaktív   Gt17 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:42

Kis fizika:Azon gondolkozunk már negyed órája hogy kell kiszámolni az Re(eredő ellenállást)Kép.Aki tudja megoszthatná velünkKép.

#10895 Felhasználó inaktív   MetalLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:45

Idézet

Idézet

itt a megoldás hozzá. Nem tudom ki volt az a b*rom aki ezt kitalálta....
Köszi :Đ amugy ez télleg mekkora egy idiótaság....

(\_/)
(>< )o

#10896 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:53

Idézet

Kis fizika:Azon gondolkozunk már negyed órája hogy kell kiszámolni az Re(eredő ellenállást)Kép.Aki tudja megoszthatná velünkKép.

soros kapcsolásnál: Re = R1+R2+...

Párhuzamos kapcsolásnál: Re = ( R1*R2 ) / ( R2+R1 ) vagy 1/Re = 1/R1 + 1/R2 - az első módszer kicsit könnyebb

Remélem ez volt az amire gondoltál.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#10897 Felhasználó inaktív   megalonagyix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 04. 15. 19:13

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

A Chrome nagyon jó,meg fogsz lepődni.K2 és tjames ajánlásával Kép
A Google Chrome valóban jó, de nincsenek hozzá olyan pluginok amik a Mozillához vannak. Így értelemszerűen gyorsabb az előbbi, viszont nekem kellenek az olyan pluginok mint: AdBlock (kiszűri a reklámokat), Flashget, stb...

#10898 Felhasználó inaktív   Giga0509 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 19:20

Idézet

A Google Chrome valóban jó, de nincsenek hozzá olyan pluginok amik a Mozillához vannak. Így értelemszerűen gyorsabb az előbbi, viszont nekem kellenek az olyan pluginok mint: AdBlock (kiszűri a reklámokat), Flashget, stb...
De vannak,már régóta.

flashgetet nem találtam,de csomó hasonló van...

S N A I L T I N E L
        @@@@               
      @@@@@           / """""
     @@@@@@       /           
      @@@@@        /           
____@@@@____/

#10899 Felhasználó inaktív   Gt17 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 19:21

Idézet

soros kapcsolásnál: Re = R1+R2+...

Párhuzamos kapcsolásnál: Re = ( R1*R2 ) / ( R2+R1 ) vagy 1/Re = 1/R1 + 1/R2 - az első módszer kicsit könnyebb

Remélem ez volt az amire gondoltál.

áááh nagyon kösziKépKép,ár 2 órája tanuljuk az ellenállást a feszültséget meg hasonló cuccokat Kép,de ha normális tanárunk lenne aki nem az ecserin venné meg a papírokat akk lehet könyebben menne..Kép.

#10900 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 04. 15. 20:49

Nem nagyon vagyok warez párti, de nem tudja vlki h tudnék windows xp-t aktiválni (még 5 nap van)?

Téma megosztása:

• (578 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 543
  • 544
  • 545
  • 546
  • 547
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.