Idézet
James miért nem próbálod meg a Linuxot, ha csak munkára kell?

A Linux ingyenes, nyílt forrású, gyorsabb op. rendszer. Oltári nagy baromságot nem akarok mondani, de egy próbát megér. Ráadásul az ilyen programok, amik munkához kellenek általába nyílt (?) forráskóduak. (lol, volt hogy 2 percig is tartott belépni a windowsba, más userrel)
részben egyetértek veled (speciel a munkás notimon linux van, ezen az asztali munkagépen vista)
DE.
mivel james dolgozik, gyanítom, hogy ms office alkalmazások elengedhetetlenek, illetve van 1-2 specifikus programja. no innentől szííííívás.
hiába openoffice, engem az nem 1x megszívatott, hiába word kompatibilitis. speciel egy közbesz pályázatunkat azért nem fogadták el, mert az oo-ban készített doc fájlban lévő táblázat ms office alatt szétesett.
a notin a linux-on van egy virtualbox-om, azzal lehet futtatni más rendszereket ablakban. épp ezért van is rajta pár windows-om, ha kell a word stb akkor indítom ablakban és dolgozom benne. de ha a munka során szinte csak ms win only programokat futtatsz, akkor annyira sok értelme nincs.
bár van kivétel

pl az egyik főnököm a számtechben analfabéta. képes a legújabb vírusokat benyalni (nem nagy gond, mert a hálózatunk linuxos, a kliensek általában linuxosak). neki csináltam azt, hogy egy linux indul, majd a grafikus felületre belépve azonnal indul a windows full screenben

ha hazavágja a windowst, akkor csak az egyik esti mentést visszamásolja és kész (asztali ikonként egy script van neki kitéve).
így kb 1 perc alatt visszakapja a kívánt mentését, nem kell reboot semmi, csak 1 katt.
nem elegáns megoldás, de tökéletesen működik.
visszakanyarodva, james szerintem termelni szeretne, nem tanulni

már mikor dolgozik. ha az új, számára ismeretlen rendszerrel foglalkozik, akkor a munka nem fog menni.