Pizza táskák szalámival, bazsalikommal
1 dl langyos tej, 1 dl langyos víz, bő fél csomag élesztő, kb 45 deka liszt, csipet cukor, teáskanál só, 4 evőkanál olaj, bazsalikom, sajt, szalámi, paprika, paradicsom, vöröshagyma, fokhagyma, paradicsom püré, oregánó
A langyos tejet és vizet egy tálba öntjük.Hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, jól elkeverjük.Ezután hozzáadjuk a lesztet, olajat, sót.A tésztát jól összegyúrjuk és meleg helyen 1 óránt át letakarva kelesztjük.Ez idő közben 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát kevés olajon megpirítunk majd hozzáadunk egy konzerv paradicsom pürét.Füszerezzük sóval, borssal, cukorral, nagyon kevés oregánóval.Kevés vizet is önthetünk rá.Összefőzzük és félretesszük.
Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk.Egyenként kinyújtjuk és téglalap vagy nézeteket vágunk belőle.
Megtöltjük a pürével a tésztákat és teszünk rá szalámit, sajtot, bazsalikomot, borsot, paradicsomot és paprikát.
Úgy hajtogatjuk össze mint a barátfülét.Szemközti csücskeit összefogjuk, összenyomjuk.
Kivajazott vagy kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük és világos pirosra sütjük.
Pikk-pakk elfogyott.