A kérdés adott: Szerintetek kihal-e a kaland műfaj az elkövetkező években? Várom a véleményeket.
Kipusztulnak a kalandjátékok?
Elküldve: 2003. 08. 14. 20:31
Segíts a rendőrnek: verd össze magad!
http://doom3.hardwired.hu
http://ragames.atw.hu
Elküldve: 2003. 08. 16. 16:43
Kihalnak? Szerintem meg tulságosan elszaporodtak! Legalábbis PS2-ön!

Life is short! Play more! XBOX!
Elküldve: 2003. 08. 18. 14:02
Pontosan, Ps2-őn túl sok van, viszont Pc-n nagyon kevés!

A sims fertőző, ragályos és gyógyíthatatlan! [Antisims Szövetség]
Elküldve: 2003. 10. 05. 21:35
Szerintem sokkal valószínűbb hogy elmosódnak a műfajok közti határok már ma is sok bennük az rpg vagy fps elem, amíg a történetet nem hanyagolják el mellettük nem lesz baj.
Elküldve: 2003. 10. 06. 12:17
Sajnos Egyetértek NF-el.
Számomra a kalandjáték ott kezdődik, hogy Baldur's Gate. Sajnos ott is fejeződik be. A többi inkább csak click and slash.
Borral szoktam fozni. Néha az ételbe is teszek.
Jézus szeret. Mindenki más szerint egy lúzer vagy.
Elküldve: 2003. 11. 15. 20:23
Sokkal inkább a 2D-s rajzolt RPG-k kipusztulásának veszélye fenyeget.. Ezek tényleg hullanak mint a legyek. A Diablo 3 is (elvileg) már 3D-s lesz...
Mondjuk én a Baldurs Gatet inkább RPG-nek sorolnám....
Kalandjátékok: nálam két kalandjáték létezik, a többi nem az: Lost Eden, Atlantis... Mind a kettőt a francia Cryo csinálta (aki sajnos már befuccsolt) és eddig ezt a 2 játékot SEMMI SE TUDTA űberelni. Se kalandjáték, se más... Életem legnagyobb játékai. És a zenéjük... Beteg!! Akit érdekel, Stephane Picq... Mindenképp érdemes kipróbálni őket, aki még nem tette meg, sűrgősen pótolja... Sajnos a Lost csak Doson, és egy elég gyengus gépen fog elindulni.. (200mhz?) Az Atlantis már megy windowson is, szerintem bármilyen konfigon.
"Egyebet nem tudok."
Elküldve: 2004. 03. 04. 15:14
Rakjuk helyre a képzavart (vagy ti az enyémet), a Baldur's Gate nem kalandjáték...
Elküldve: 2004. 03. 04. 17:08
No igen, ez egy fontos kijelentés, hisz a Baldur´s Gate mint olyan, szerepjáték, RPG. Mondjuk a Broken Sword sorozat, az kalandjáték! Ahogy elnézem, tényleg kihalófélben vannak és ráadásul most még a Sam and MAx új részét is leállították!...
Elküldve: 2004. 03. 09. 09:43
Sajnos csakugyan nagyítóval kell keresni a valamire való kalandjátékokat PC-n. A Broken Sword sorozat mellett megemlíteném még a Syberia-t, (vagy az URU-t), kíváncsi leszek a 2. részre. Valamint a télen megjelent The Black Mirror is egészen jóra sikeredett, bár lesz még mit csiszolni rajta a fejlesztőknek. Sajna télleg kevés kaland játék készül mostanság, de azért nem fognak kihalni. ....remélem..........
Sims?? Nem értem!!! Én szoktam sms-ezni de minek oda az "i" betű?????????
Elküldve: 2004. 03. 09. 12:59
Syberia 2 a demo alapján nagyon kemény lesz!
No de ami rossz hír, a Sam és Max leállítása és annak magyarázata...

Elküldve: 2007. 05. 04. 23:39
hú de régi ez a topic:D hát, nem jelent meg azóta sem sok kalandjáték... A legújabb a Sacred rings, vagy vmi ilyesmi... Benôit Sokal is alkotott azóta (akinek a Syberiát is köszönhetjük), Paradise a játék neve.
Sleep my friend and you will see
Your dream is my reality
Your dream is my reality
Elküldve: 2007. 07. 22. 00:01
Egy halom kalandjáték jelent meg z utóbbi időben. Ott van például a Sam and Max Season 1, a Runaway 2, A Sherlock Holmes Awakend, A Dead Reefs, a Star Heritage és az Ankh 2. Plusz a nyár végén jön Benoil úr új alkotása is!
Talán hamarosan újra a fénykorukat élik a kalandjátékok
Talán hamarosan újra a fénykorukat élik a kalandjátékok

Elküldve: 2007. 07. 22. 00:11
Tényleg, itt lesz a Syberia 3 végre?
Újból aranykor? Háááát az semmiképpen sem, mert akkor az volt a "legegyszerűbb" fajra game, elég volt tele sciptelni a dolgokat
. Meg érdemes öszehasonlítani a régieket, sajna még ma is jobbak hangulatban némelyik mint a mostaniak. Guybrush Treepwoodot meg egyenesen lehetetlen überelni

Újból aranykor? Háááát az semmiképpen sem, mert akkor az volt a "legegyszerűbb" fajra game, elég volt tele sciptelni a dolgokat

"Az élet szép, csak mindig jön valami és elszúrja" Myko Alto
"Did you know your phone is dead? Do you ever recharge the batteries?"
"They recharge? I just keep buying new phones."
House MD
"Did you know your phone is dead? Do you ever recharge the batteries?"
"They recharge? I just keep buying new phones."
House MD
Elküldve: 2007. 07. 23. 09:41
Idézet
Tényleg, itt lesz a Syberia 3 végre?
. Meg érdemes öszehasonlítani a régieket, sajna még ma is jobbak hangulatban némelyik mint a mostaniak. Guybrush Treepwoodot meg egyenesen lehetetlen überelni

Syberia 3 sajna nem lesz, mivel Sokal bácsinak új cége van már vagy 2 éve, a jogok pedig az előzőnél maradtak. Helyette lesz Sinking Island , amely nem semmi kaland lesz

Jah, Guybrush rulz

Elküldve: 2009. 01. 08. 18:00
mióta a cyan worlds (myst) abbahagyta az aktív tevékenységét (most szórakáznak az uru online x-edik újraindításával úgyse lesz belőle semmi) olyan nagyon ütős kalandjáték ami úgy istenigazából felvehetné a versenyt, (megjelenésben sztoriban stb) az egyre egykaptafára készülő horror/cyberpunk fps-ekkel meg a tolkien világából (elfek orkok törpök stb) faragott rpg-k tömegével, nemigazán készült. (najó talán a dreamfall de az is hagy némi kívánnivalót maga után) pedig még nagyon nincsen kiaknázva ez a stílus. De az emberek inkább megmaradnak a "megyek előre oszt monstakilling" féle alkotásokkal és sikítozva menekülnek ha egy olyan problémával találják szembe magukat amin 10 percnél tovább kell gondolkodni. ezért hal ki a kalandjáték
Elküldve: 2009. 07. 13. 22:14
Idézet
Most már nem, már kezdenek feléledni a kalandjátékok.

+_+ łłłłłłłłł kokszol lłłłłłłłł :D
Elküldve: 2009. 08. 05. 23:02
Egyértelműen nem a válasz!Jön a Runaway 3,a Syberia 3 (állítólag),ezek a címek is bizonyítják,hogy még van élet a kaland műfaj háza táján.Mellesleg egyik kedvenc műfajom. (Y)(H)
"Kevesebbre viszem,mint Shrek,mert a dumáim nem olyan élesek.Nem ogre vagyok,hanem ombre,ezért a nevem sem lehet Shrek mellesleg..."