HWSW Informatikai Kerekasztal: Ajánlj egy jó könyvet! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ajánlj egy jó könyvet!

#641 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 10. 09. 14:07

Idézet

Nah,nem sűrűn szoktam könyvet olvasni,de keresek vmi olyat ami a Görög istenekről szól stb...aki tud valamit az írjon már,köszi.
attól függ...történeteket akarsz amiben szerepelnek vagy olyan dokumentum jellegű dolgot tényekkel stb...
van egy nagy lexikon nem tudom a címét én sem de a görög istenekről szól...
itt nézelődj

#642 Guest__*

Elküldve: 2009. 10. 09. 14:09

Idézet

Idézet

Nah,nem sűrűn szoktam könyvet olvasni,de keresek vmi olyat ami a Görög istenekről szól stb...aki tud valamit az írjon már,köszi.
Húh, olvastam egy jó nagy könyvet róla. Mindjárt eszembe jut :Đ

Na bazz, nem kapom Kép Valami román író írta, még jó sok évvel ezelőtt. Európa szerte kapható, vaskos (normál méretben vagy 700-1000 oldal lenne) tele mítoszokkal, időrendi sorrendben, stb.

Tipp: könyvesboltba vagy könyvtárba kilépsz, alapból nyomnak 20at a kezedbe Kép

#643 Felhasználó inaktív   Giga0509 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 09. 14:09

Idézet

Idézet

attól függ...történeteket akarsz amiben szerepelnek vagy olyan dokumentum jellegű dolgot tényekkel stb...
itt nézelődj
Hát ilyen mítoszokat,amiben szerepelnek.Köszi.

neked is szily.

S N A I L T I N E L
        @@@@               
      @@@@@           / """""
     @@@@@@       /           
      @@@@@        /           
____@@@@____/

#644 Felhasználó inaktív   Kaos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 14:56

Idézet

Idézet

Idézet

itt nézelődj

neked is szily.
Az Olumposz legendait ajanlanam Al Mitrutol

#645 Guest__*

Elküldve: 2009. 10. 09. 15:11

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

itt nézelődj

neked is szily.
Az Olumposz legendait ajanlanam Al Mitrutol
Az istenit, szinte biztos, hogy ez volt az! Kép

#646 Guest__*

Elküldve: 2009. 10. 11. 13:08

valaki olvasta már a "Hús" című hát ilyen horrort?
csak mert Stephen King is írt róla véleményt és csupa jót hogy le a kalappal meg stb...
ezért is figyeltem fel

#647 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 11. 13:13

Idézet

csak mert Stephen King is írt róla véleményt és csupa jót hogy le a kalappal meg stb...
ezért is figyeltem fel

Én már nagyon régóta ácsingózok iránta. Ha könyvesboltban járok mindig elolvasom a tartalmát, mert szerintem nagyon nagyon jó könyv. Egyébként azt vettem észre, hogy amit King ajánl, az mindig jó.

De ha már itt tartunk, Peter Straub könyveit is olvashatjátok. Beszaratós történeteket "farag". Több könyvét is King úgy ajánlja az olvasóknak, hogy "Ezt a könyvet én szerettem volna megírni", vagy "Irigylem ezt a könyvet Petertől."

biolencse
Get your Portable ID!

Bögyös krampuszlányok hada vigyen a pokolba és örökre boldog leszek. XD

#648 Felhasználó inaktív   Aramisz93 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 13:14

giga: Görög regék, Római regék. Csupa mitológia.

#649 Guest__*

Elküldve: 2009. 10. 11. 13:25

Idézet

Én már nagyon régóta ácsingózok iránta. Ha könyvesboltban járok mindig elolvasom a tartalmát, mert szerintem nagyon nagyon jó könyv. Egyébként azt vettem észre, hogy amit King ajánl, az mindig jó.

De ha már itt tartunk, Peter Straub könyveit is olvashatjátok. Beszaratós történeteket "farag". Több könyvét is King úgy ajánlja az olvasóknak, hogy "Ezt a könyvet én szerettem volna megírni", vagy "Irigylem ezt a könyvet Petertől."

hát akkor majd lehet meglesem

#650 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 21. 09:03

Szomorú vagyok. Ez nem egy könyv címe, hanem én vagyok a szomorú, mert kb. egy hónapja nem vettem könyvet a kezembe. Éppen Asimov Robotvárosát kezdeném el, de annyi időm sincs, hogy naponta legalább 20-30 oldalt elolvassak és ilyen feltételek mellett nem kezdek bele egy regénybe sem, mert nem tudnám élvezni. Talán majd a hétvégén. Szombattól hétfőig ugyanis szabad leszek.
biolencse
Get your Portable ID!

#651 Felhasználó inaktív   Harkat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 17:53

Dean R. Koontz -ról valakinek valami véleménye van? Jó író-e, jó könyvei vannak-e (és mi az), stb. Mert olvastam pár könyvjének a tartalmát, és felkeltette az érdeklődésem. Csak nem tudom, hogy tényleg jók-e, izgalmasak-e.

#652 Felhasználó inaktív   adikas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 18:50

Ajánlom mindenkinek John Caldwell és írótársai (Worluk) Káosz világán játszódó műveit.Ebből is főleg Skandar Graun történeteit.Tőlük jobb fantasyt még sose olvastam és ami nálam nagy szó, még a Gyűrűknél is jobban szeretem SG történeteit.

#653 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 21. 19:08

Idézet

Dean R. Koontz -ról valakinek valami véleménye van? Jó író-e, jó könyvei vannak-e (és mi az), stb. Mert olvastam pár könyvjének a tartalmát, és felkeltette az érdeklődésem. Csak nem tudom, hogy tényleg jók-e, izgalmasak-e.
Dean R. Koontzban még nem csalódtam. Akármelyik könyvéhez nyúlhatsz, megéri. Én legutóbb a Kényszerjátszma címü könyvét olvastam. Csak ajánlani tudom.
biolencse
Get your Portable ID!

#654 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 01. 10:50

Nem könyvet ajánlok, hanem egy novelláról írok, de nem ajánlom!
Néhány hete Budapesten sétáltam a barátnőmmel hatalmas pakkokkal a hátunkon, a hónunk alatt, a karunkban, hiszen az ikeában voltunk vásárolgatni. Úgy is lehetne mondani, hogy Zsú vásárolt, én pedig a hordár voltam. Kedvem lehangolva, mint a basszusgitárom és már csak egy finom kávéra vágytam, meg arra, hogy végre haveromék lakására érjünk, ahol beülök a számítógép elé és játsszak egy kicsit. Erre megállít minket egy fiatal srác. Kb. velem egyidős lehetett, szóval 26-27 éves. Azt mondta, hogy ő író, de nincs kiadója és a novelláit saját maga árulja, főleg az utcán és annak, aki hajlandó fizetni egy írásáért 200 Ft-ot. Na ennek megörültem. Én is szoktam írni és kíváncsi voltam, aki veszi a bátorságot, hogy leszólítson és eladjon nekem egy novellát, vajon hogyan rakosgatja egymás után a szavakat. Rögtön jobb kedvem lett. Adtam neki egy kétszázast és egy négyoldalas szösszenettel lettem gazdagabb. Ám csalódtam, mikor elolvastam. Sci-fi volt, aminek örültem, de értelmetlen volt, ami viszont nem dobott fel. Hiába olvastam el többször is, egyszerűen képtelen voltam értelmezni. Megmutattam a legjobb barátomnak, aki rendkívül intelligens, művelt, sokat olvasott fiatalember, de ő sem tudott mit kezdeni a novellával. Könnyen elképzelhető persze, hogy a hatalmas paksamétából előrángatott novella az egyetlen rossz volt a jól sikerült írások között, de nekem valahogy nem hozta meg a kedvem a srác többi írásához. Pedig adott egy e-mail címet és azt mondta, írjak neki bátran, mert ha szeretném megismerni jobban a munkásságát, akkor ingyen küld még fantáziájának termékei közül. Egyelőre várok azzal az elektronikus levéllel. Aztán ki tudja, lehet, hogy fél év múlva rászánom magam és küldök neki egy e-mailt.
biolencse
Get your Portable ID!

#655 Felhasználó inaktív   Guppi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 01. 11:34

Lehet neked is ezt kéne tenned Bio. :Đ A te műveidért is adnának 200Ft-ot vagy még többet. Kép
I wanna waste her monthly blood
Wanna get some on my love
Wanna get some gasoline
And burn the house down

#656 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 01. 12:10

Idézet

Lehet neked is ezt kéne tenned Bio. :Đ A te műveidért is adnának 200Ft-ot vagy még többet. Kép
Elgondolkodtam rajta. Kép
biolencse
Get your Portable ID!

#657 Felhasználó inaktív   SLi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 11:13

Idézet

Idézet

ezért is figyeltem fel

Néhány napja fejeztem be a Húst és szerintem inkább érdekes mint "félelmetes", leginkább sokkolónak mondanám.
Elég durva dolgok vannak bennne az étvágyat elég könnyen elveszi :Đ A cselekmény elég lassan indul be szerintem, viszont a sokkoló részek végig fenntartják az érdeklődést (itt nem feltétlenül csak gyilkosságra kell gondolni kínzástól kezdve elég sok húzós dolog van benne de nekem az étkezések leírása volt a legdurvább , sajnos elég nehéz spoiler nélkül írni róla),Van benne egy spirituális szál is,és ami elég érdekes egy horror regénytől, komoly mondanivalót lehet benne felfedezni. Aki paráztató könyvre számít annak nem biztos hogy tetszeni fog, mégis aki szereti a horror témájú könyveket annak nagyon ajánlom. Megéri, főleg h én 390 Ft-ért vettem egy Coop boltban :-D.
Victoria Concordia Crescit
http://www.last.fm/user/faszomatazt
"Nem hallgatok Aurórát, mert bassza az aurámat"
én ráébresztelek arra, hogy mit sem ér a bagázsod
ha este haza térve látod, hogy felkúrva a lakásod
én ebbe nőttem fel, de azt hittem hogy tiszta

#658 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 02. 12:18

SLi! 390 Ft??? XD Annyiért ajándék. Ma akkor és is szétnézek a Coop könyvek között. Már régóta szemezek ezzel a regénnyel.
biolencse
Get your Portable ID!

#659 Felhasználó inaktív   SLi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 12:37

Idézet

SLi! 390 Ft??? XD Annyiért ajándék. Ma akkor és is szétnézek a Coop könyvek között. Már régóta szemezek ezzel a regénnyel.
tényleg annyi volt, szolnoki vagyok szóval ha ide jutott belőle akkor valszeg máshol is lesz.
Victoria Concordia Crescit
http://www.last.fm/user/faszomatazt
"Nem hallgatok Aurórát, mert bassza az aurámat"
én ráébresztelek arra, hogy mit sem ér a bagázsod
ha este haza térve látod, hogy felkúrva a lakásod
én ebbe nőttem fel, de azt hittem hogy tiszta

#660 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 02. 12:41

Idézet

Idézet

tényleg annyi volt, szolnoki vagyok szóval ha ide jutott belőle akkor valszeg máshol is lesz.
Bakker én is szolnoki vagyok. :Đ Melyik boltban láttad?
biolencse
Get your Portable ID!

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35