HWSW Informatikai Kerekasztal: Playstation 3 vs. Xbox 360 vs. Wii - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (189 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Playstation 3 vs. Xbox 360 vs. Wii

#2921 Felhasználó inaktív   HomoLudens 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 21. 16:16

Idézet

Én bele tudom élni magam a játékokba! De videójátéktoll parázni az kicsit beteges! Kép
Egy frászt ha beleléled magad egy jó játékba az a beteges ha néha nem rémülszmeg valamitől. Kép na nehogy félre érts nem téged aklak leszólni csak szerintem teljesen természetes hogy megijedünk játékban vagy egyes filmes jelenetekben egyszerűen magával visz a sztori nem gondolkozól abban a pillanatban csak reagálsz.
Szerintem engem nemisérdekelnének a játékok ha ezeket is olyan határozottan és tárgyilagosan kezelném és élném meg mint mindennapjaimat.
gfdgsb432flodensjgfds
PSN ID : Ludens665

#2922 Felhasználó inaktív   ZERO88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 21. 17:48

Jól van vágom! Biztos igazad lehet! Kép

#2923 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 02. 21. 18:24

Idézet

Szerintem engem nemisérdekelnének a játékok ha ezeket is olyan határozottan és tárgyilagosan kezelném és élném meg mint mindennapjaimat.
Teljesen jól fogalmaztad meg! Kép
Kép
Kép
Kép

#2924 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 03. 01. 21:52

találtam egy érdekes cikket...nem akarok vitát de érdemes elolvasni...
és jó lenne értelmes kommenteket olvasni majd itt..

"Blu-ray vs DVD9 - mennyi az elég?
Felesleges lenne arról internetes vitát indítani, belefér-e egy játékosnak 2009-ben felállni a kényelmes fotelből, odakúszni kedvenc konzoljához, és lemezt cserélni játék közben: nyilvánvaló, hogy aki rá van szorulva erre, annak természetesen belefér; ha történetesen kis szíve mélyén eseteg gyűlöli is a 2-3 DVD-n elterpeszkedő (ilyen-olyan speckó tokokban, rosszabb esetben vérgagyi, kotvány papírtartóba pakolt plusz lemezekkel forgalomba hozott) programokat, akkor is be kell nyelnie, hisz ez van, ezt a megoldást kell szeretni... kizárásos alapon.
A Playstation 3 tulajdonosok egyelőre megnyugodhatnak: a Blu-ray tárolókapacitása jelenleg még elegendő arra, hogy a legméretesebb kódokat is befogadja.

Mit hozhat azonban a jövő?

Hideo Kojima már a Metal Gear Solid 4 fejlesztésekor kimondta: ők bizony könnyedén fullra pakolták a Blu-ray lemezt a kóddal, sőt arról is volt szó, hogy hiába a néhány havonta felbukkanó pletyka az MGS4 X360-ra költözéséről, ez a monumentális játék ebben a formában csak Playstation 3-on elképzelhető - legfőképpen a két nextgen masina adathordozójának különbsége miatt. Így lenne? Csak Kojima tudja...
John Carmack nemrégiben szintúgy kifejezte aggodalmát a DVD9 limitáltságával kapcsolatban, amikor új multiplatform játékáról, a RAGE-ről beszélt. Carmack tovább is ment, mint Kojima: szerinte a Blu-ray előnye esetükben könnyen meg is mutatkozhat, mégpedig egy jobb minőségű, tartalmasabb Playstation 3 verzió képében.

A formátumháború pedig egyre tovább gyűrűzik, érthető okokból: amíg Kojima kvázi pionír volt a Blu-ray 50 gigájának megtöltésével, addig a jövőben megjelenő, következő generációs játékok már más híres fejlesztőktől is egyre erősebb látványvilágot kínálnak, a felhasznált adatmennyiség összessége egyre több helyet igényel, így valós problémaként jelenhet meg a jövőben a méretkérdés.

A legújabb pletyka a Grand Theft Auto 5 kapcsán indult be. Michael Shorrock, az SCEA külső céges fejlesztéseit managelő munkatársa a hivatalos PlayStation blogon jelentette be még tavaly, hogy a Rockstar egy PS3 exkluzív játékon dolgozik, és minden híreszteléssel ellentétben ez a game nem az LA Noire lesz, hanem valami újdonság.

Páran máris farkast kiáltottak: talán az ötödik GTA-ról van szó? Az ok: a Rockstar már a GTA4 fejlesztésekor panaszkodott, hogy nagyon nem tetszik nekik az a limit, amivel az X360 változat DVD9 lemeze kötötte meg őket (a GTA4-et mindenképpen egylemezes formában akarták kiadni), sőt, arról is beszéltek, hogy e korlátok miatt áldozatot kellett hozniuk a multiplatform kód kialakításakor. Bár az eredeti interjút nem állt módomban elolvasni, de állítólag arról is szólnak a források, hogy a Rockstar feketén-fehéren kimondta: a következő nagygépes GTA-nál már nem akarják ezt újból eljátszani.

Mi áll a másik oldalon? A pénz, minden formában. Egyrészről a Rockstar nem üdvhadsereg: egy multiplatform cím kétszer annyi bevételt jelent, másrészről egy ilyen mértékű exkluzivitásért annyi pénzt kéne tejelnie a Sony-nak, amennyit nem biztos, hogy a mostani gazdasági helyzetben szívesen kifizetnének.

Kojima, Carmack és a Rockstar már jelezte - kevés nekik a DVD9. Csak idő kérdése, hogy a többi fejlesztő is bejelentsen olyan játékmonstrumokat, melyek Blu-ray lemezt igényelnek majd ahhoz, hogy teljes pompájukban ragyoghassanak.
Mi lesz a következmény: exkluzív PS3 címek, butított multiplatform verziók, vagy valami teljesen más irány? "

#2925 Guest__*

Elküldve: 2009. 03. 01. 21:59

Idézet

találtam egy érdekes cikket...nem akarok vitát de érdemes elolvasni...
és jó lenne értelmes kommenteket olvasni majd itt..

Szerintem a boxon telepíthetők lesznek a játékok, mint a sz.g-ken. De ha így lesz akkor nagyon megszívják azok akiknek nincsen hdd-jük! Nekem van...

#2926 Guest__*

Elküldve: 2009. 03. 01. 22:03

Idézet

Idézet

Szerintem a boxon telepíthetők lesznek a játékok, mint a sz.g-ken. De ha így lesz akkor nagyon megszívják azok akiknek nincsen hdd-jük! Nekem van...
hát ez mondjuk nem változtat semmit mert pl a ps-re is van amit telepíteni kell pl az MGS4 ami csurigtöltötte a lemezt...szal szerintem a Blu-ray jelenti a jövőt....a gond csak az hogy ez a Sony formátuma....szóval BR lejátszós box kizárva így nemtom mi lesz

#2927 Guest__*

Elküldve: 2009. 03. 06. 23:33

LOL ezt a hírt találtam egy másik oldalon....

"Gondok vannak... az X360 változattal.
Egy évszázados népi bölcsesség szerint a haraszt csak akkor zörög, ha fújja a szél.

A videojátékok világában komoly mérföldköveket jegyző John Carmack mérgelődése a multiplatform RAGE X360 programjának egy lemezre való préselése, és az ebből adódó problémák (minőségi és tartalmi kurtítás lehetősége) kapcsán akár szellőként is aposztrofálható. A már érzékelhető légmozgás aztán széllé erősődik: több multiplatformos fejlesztőnél is előtérbe kerül a DVD9 probléma, azaz egyértelműen látszik, hogy a korai "de könnyű 360-ra fejleszteni, PS3-ra meg nehéz" témakör kezd átfordulni valami teljesen másba...

Ki a következő? Katsuhiro Harada, a Tekken 6 vezető producere egy Xbox magazinnak adott interjúban a következőket mondja:

A Tekken 6 multiplatformosításakor úgy tűnik, elértük az Xbox 360 lehetőségeinek és erejének végső határát. Jelenleg óriási kihívás számunkra, hogy a játékot egy DVD méretűvé tegyük, és emellé még a megfelelő működést, például az adatmozgás gyorsaságát is biztosítsuk. Úgy érzem, azok a tapasztalatok, amiket szereztünk, kulcsfontosságúak lesznek a következő Xbox hardver kialakításakor.

A Tekken 6 fejlesztése a játéktermi gép hardverének felhasználásával folyt, amely a Playstation 3 felépítésével egyezik meg. A 60fps-es képfrissítést X360-on megoldani nehéz feladat. A grafikus motor eredetileg úgy lett megalkotva, hogy dinamikus, tökéletesen folytonos, a különböző karakterek mozgásához igazodó működést generáljon magas, 60fps-érték mellett.

A SoulCalibur csapat is ezzel próbálkozott a negyedik résznél, de nem sikerült nekik, feladták. Mi kifejezetten sokáig optimalizáltuk a PS3 kódot, hogy tökéletesen kihasználjuk a gép SPU-ját. Óriási előrelépés lenne, ha meg tudnánk ugyanezt tenni az X360 verziónál is.

Arról, hogy ezek a problémák érintik-e, és ha igen, mennyiben a PS3 változat megjelenését illetve működését, egyelőre nincs információnk.

#2928 Guest__*

Elküldve: 2009. 03. 06. 23:35

Idézet

LOL ezt a hírt találtam egy másik oldalon....

"Gondok vannak... az X360 változattal.
Egy évszázados népi bölcsesség szerint a haraszt csak akkor zörög, ha fújja a szél.

A videojátékok világában komoly mérföldköveket jegyző John Carmack mérgelődése a multiplatform RAGE X360 programjának egy lemezre való préselése, és az ebből adódó problémák (minőségi és tartalmi kurtítás lehetősége) kapcsán akár szellőként is aposztrofálható. A már érzékelhető légmozgás aztán széllé erősődik: több multiplatformos fejlesztőnél is előtérbe kerül a DVD9 probléma, azaz egyértelműen látszik, hogy a korai "de könnyű 360-ra fejleszteni, PS3-ra meg nehéz" témakör kezd átfordulni valami teljesen másba...

Ki a következő? Katsuhiro Harada, a Tekken 6 vezető producere egy Xbox magazinnak adott interjúban a következőket mondja:

A Tekken 6 multiplatformosításakor úgy tűnik, elértük az Xbox 360 lehetőségeinek és erejének végső határát. Jelenleg óriási kihívás számunkra, hogy a játékot egy DVD méretűvé tegyük, és emellé még a megfelelő működést, például az adatmozgás gyorsaságát is biztosítsuk. Úgy érzem, azok a tapasztalatok, amiket szereztünk, kulcsfontosságúak lesznek a következő Xbox hardver kialakításakor.

A Tekken 6 fejlesztése a játéktermi gép hardverének felhasználásával folyt, amely a Playstation 3 felépítésével egyezik meg. A 60fps-es képfrissítést X360-on megoldani nehéz feladat. A grafikus motor eredetileg úgy lett megalkotva, hogy dinamikus, tökéletesen folytonos, a különböző karakterek mozgásához igazodó működést generáljon magas, 60fps-érték mellett.

A SoulCalibur csapat is ezzel próbálkozott a negyedik résznél, de nem sikerült nekik, feladták. Mi kifejezetten sokáig optimalizáltuk a PS3 kódot, hogy tökéletesen kihasználjuk a gép SPU-ját. Óriási előrelépés lenne, ha meg tudnánk ugyanezt tenni az X360 verziónál is.

Arról, hogy ezek a problémák érintik-e, és ha igen, mennyiben a PS3 változat megjelenését illetve működését, egyelőre nincs információnk.

Moloj lese tagadhatod,h minden este a péesre vered...

#2929 Guest__*

Elküldve: 2009. 03. 06. 23:37

Idézet

most miért ???

ez egy érdekes hír senki se fikázta a boxot mint előző híremben se....gondolkodjál már el kisfiam mielőtt ilyen értelmeseket írsz....okosgyerek....Kép

mind1 a lényeg az hogy nem olyan vészes ps-re fejleszteni mint azt sokan állítják...

#2930 Guest__*

Elküldve: 2009. 03. 06. 23:38

Idézet

Idézet

most miért ???

ez egy érdekes hír senki se fikázta a boxot mint előző híremben se....gondolkodjál már el kisfiam mielőtt ilyen értelmeseket írsz....okosgyerek....Kép

mind1 a lényeg az hogy nem olyan vészes ps-re fejleszteni mint azt sokan állítják...

Aha valószínűleg azért írtad nah persze...

Nembaj hidd el most erre nemfognak idejönni és szarráalázni a boxt ahogy te azt szeretted volna:)Kép

#2931 Guest__*

Elküldve: 2009. 03. 06. 23:41

Idézet

Idézet

Nembaj hidd el most erre nemfognak idejönni és szarráalázni a boxt ahogy te azt szeretted volna:)Kép

LOL hát nemtom hogy gondoltad....nyugadtan utánanézhetsz a neten ez nem kamu!!!!!!!
arról már nem tehetek hogy a box egyre inkább kevés a fejlesztőknek.... na arról meg aztán pláne hogy neked is ez van most miért kell ezért vitázni meg köcsögösködni ??????

#2932 Guest__*

Elküldve: 2009. 03. 06. 23:44

Idézet

Idézet

Idézet

LOL hát nemtom hogy gondoltad....nyugadtan utánanézhetsz a neten ez nem kamu!!!!!!!
arról már nem tehetek hogy a box egyre inkább kevés a fejlesztőknek.... na arról meg aztán pláne hogy neked is ez van most miért kell ezért vitázni meg köcsögösködni ??????

Hát lehet,h a péeshárom(GOD) sokkal erősebb mint a box de valahogy még mindig szebbnek tűnnek a gyengébben,szaron,mikrofoson, a játékok..
És minőségibbek is jelennek rá meg mint a "legerősebb konzolra"

#2933 Guest__*

Elküldve: 2009. 03. 06. 23:48

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Hát lehet,h a péeshárom(GOD) sokkal erősebb mint a box de valahogy még mindig szebbnek tűnnek a gyengébben,szaron,mikrofoson, a játékok..

hát erre sajnos nem tudok válaszolni mert amiről beszélsz nem volt itt téma nem mondott senki ilyeneket nemtom honnan szedted.....

#2934 Felhasználó inaktív   gerappa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 06:42

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Ezt te láttad a két saját szemeddel? Mert én a haver 360-án nem vettem észre hogy ugyanaz a platformjáték jobban nézne ki, mint nálam a PS3-on.

#2935 Felhasználó inaktív   ferrari123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 09:24

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Ezt te láttad a két saját szemeddel? Mert én a haver 360-án nem vettem észre hogy ugyanaz a platformjáték jobban nézne ki, mint nálam a PS3-on.
Sokmindentol fugg am.A TV beallitas , a konzolon a beallitas stb. am ez mar a 2. jatek aminel aztmondjak h elertek a vegso hatart.Ezek szerint 3 evbe telt es meg 3-4 ev az uj box.
Online ID:Ferrari012345
Logitech

#2936 Felhasználó inaktív   HomoLudens 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 10:03

Idézet

Idézet

Idézet

Hát én nem tudom mirőlbeszélsz, ha nem tudod mi van a TV-re kötve totál megkülönböztethetetlen a kettő. Ezért nem is értettem mi ez a nagy háború még minddig a kettő között.

"És minőségibbek is jelennek rá meg mint a "legerősebb konzolra""
Ezzel meg totál nem értek egyet. Szerintem úgy kell konzlt veni hogy megnéred az exkluzív címeket amiben PS lemaradásban volt, de már rendesen hozza be a dolgot. Szerintem ezek egytöl egyig minőségi játékok: MGS4-ben / Gods of war 3 / kuillzon 2 / White Knight Chronicles / uncharted / MAG /Yakuza 3 és még sok másban?
és egyretőbb ehez hasonló cikk van magyarúl és angolul is. 1 / 2 / 3 / 4 / A fejlesztők pedig az nyilatkozták hogy most hogy egyszer fejlesztettek a PS-3 ra sokkal jobb játékot tudnak csinálni következőre amin már rajta is vannak.
Egyszóval én az árán kívül nem látom a PS3 hátrányát (megjegyzem a Boxétsem )
gfdgsb432flodensjgfds

#2937 Felhasználó inaktív   ferrari123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 11:04

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Hát én nem tudom mirőlbeszélsz, ha nem tudod mi van a TV-re kötve totál megkülönböztethetetlen a kettő. Ezért nem is értettem mi ez a nagy háború még minddig a kettő között.

Ezzel meg totál nem értek egyet. Szerintem úgy kell konzlt veni hogy megnéred az exkluzív címeket amiben PS lemaradásban volt, de már rendesen hozza be a dolgot. Szerintem ezek egytöl egyig minőségi játékok: MGS4-ben / Gods of war 3 / kuillzon 2 / White Knight Chronicles / uncharted / MAG /Yakuza 3 és még sok másban?
és egyretőbb ehez hasonló cikk van magyarúl és angolul is. 1 / 2 / 3 4   /  A fejlesztők pedig az nyilatkozták hogy most hogy egyszer fejlesztettek a PS-3 ra sokkal jobb játékot tudnak csinálni következőre amin már rajta is vannak.
PS3 ara miert hatrany?Gondolom arra ertetted h kevesebbet adtak el eddig belole.ES? Eza "draga a ps3" tema meg olyan hogy a minoseget megkell fizetni.Ez van.
Online ID:Ferrari012345
Logitech

#2938 Felhasználó inaktív   HomoLudens 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 11:12

Idézet

Idézet

Idézet

és egyretőbb ehez hasonló cikk van magyarúl és angolul is. 1 / 2 / 3 / 4 / A fejlesztők pedig az nyilatkozták hogy most hogy egyszer fejlesztettek a PS-3 ra sokkal jobb játékot tudnak csinálni következőre amin már rajta is vannak.
PS3 ara miert hatrany?Gondolom arra ertetted h kevesebbet adtak el eddig belole.ES? Eza "draga a ps3" tema meg olyan hogy a minoseget megkell fizetni.Ez van.
Azért hátrány mert nekemkell kifizetnem Kép és természetesen nem azt írtam hogy idokolatlan az árkülönbbség csak hogyha veszel egy konzolt és fontolgatod melyik legyen akkor PS mellett nagy minusz az ára, főleg hogy MO-n úgysem fogsz nagyon HD filmeket nézegetni.
gfdgsb432flodensjgfds

#2939 Felhasználó inaktív   duran3 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 03. 13. 20:15

Miskolcon hol lehet PS3 ojo arban venni ......

#2940 Guest__*

Elküldve: 2009. 03. 13. 21:20

Idézet

Xbox360 flashelés, hűtésmod garanciával, ha érdekel írj: xboxmod85@gmail.com
már bocs de ez az oldal nem "vatera".
Fáradj a www.vatera.hu ra Kép

Téma megosztása:

• (189 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145