Idézet
Viszonlyag új PS3 (slim) tulaj volnék. Marketingben elég erõs a sony, én legalábbis úgy éreztem, ez az, amit meg kell vennem, és nem a boxot. Kezdtem a GT 5 prologe-gal, ez hozta is látványban azt a szintet, amit az ember elvár egy nextgen konzoltól. Közben letöltöttem pár demót a PSN-rõl, ezek felbontása ugye mind 720p, majd a kipróbált játékok közül be is vásároltam párat a ps3 exkuzív játékok közül. Azt gondoltam, ha valami, hát az exkluzív játékok fejlesztõi kitesznek magukért mindenféle szempontból. Az elsõ döbbenet akkor ért, amikor a Killzone 2 elindult, a TV-m pedig átváltott 720p-re. Micsoda?!?!? Na akkor megnéztem a borítót is, és valóban 720p volt megadva felbontás gyanánt... És sorban így tovább, a polcon sorakozó, kipróbálásra váró játékok (Motorstorm, a LittleBigPlanet, stb.) közül mindegyik natív felbontása 720p… Ekkor ért a második döbbenet. A harmadik pedig akkor, amikor gondoltam egyet, futottam egy kört és megnéztem jópár NEM ps3 exkluzív címet is (nyilván nem néztem végig több száz játékot, csak ami tervbe volt/van véve) mindkét platformon. Amíg bokszos borítókon szinte mindenhol 720p/1080i/1080p látható, addig a ps3-as borítókon 720p, egy-két kivételtõl eltekintve.
Nem azt akarom mondani, hogy az említett játékok nem lennének elég jók, elég szépek és igényesek grafikailag, de nyilván sokkal jobban mutatnának, ha a másik konzol szintjén muzsikálnának, már ami a felbontást illeti. Nem vagyok felbontás fetisizta, tudom, hogy a képminõséget még mi minden javítja, de ez akkor is gáz.
Ennek oka nyilván a Cell programozhatóságának és a fejlesztõk hozzáállásának aktuális konfúziója, na meg ezek szerint a 256 MB VRAM sem éppen ideális… Remélem, legalább az újabb játékok esetében nyújtja azt a ps3, amit az ember elvár…
Errõl jut eszembe, mi értelme 3D-rõl beszélni, ha a fullHD is problémát okoz? A 3D vajon VGA felbontásban fog "tündökölni”?
Kedves Tabu3X!
Nos, PS3-mon a legtöbb játék csak natív 720p. Ez miért van? Ez két ok miatt lehet:
1. nem elég erős a hardver a 1080p-hez
2. nem tudják a fejlesztők elég jól leprogramozni a PS3 hardverét
(vagy talán a kettő egyszerre)
Szerintem a mindkettőbe van némi igazság. A PS3-ból nehéz jó teljesítményt kihozni a bonyorult felépítése miatt, ezért a fejlesztők nem tudnak eleget foglalkozni a programozzással. A PS3ból is ki lehet hozni nagy teljesítményt, csak ahhoz rengeteg idő kell és sok sok pénz, ezt pedig nem mindegyik kiadó engedheti meg magának!
Az 1080pről!
Valószínű nem tudod, hogy a ps3-ra írt játokok kb feléből elő lehet hozni a 1080pt, még akkor is, ha a dobozra csak 720p van ráírva! Kérlek csináld utánam, azt amit most leírok! Lépj be a 'Settings' menűpont alatt a 'Display Settings' menűpontba, majd válaszd a 'Video Output Settings'-et! Ha ez megvan, akkor válaszd a 'HDMI' opciót; majd a 'Custom' opciót! Aztán megjelennek a válaszható felbontások mind!!!
Az 576p-vel ne törödj! Pipáld ki a '720p' és az '1080i' opciókat, és csak az '1080p' opciót hagyd bepipálva! Nyomj egy X-et; majd menj a 'Finish'-re!
Most próbáld ki a Killzone 2-t!!!! Meg fogsz lepődni, mert a TVd az 1080p-t fogja kiírni, és sokkal szebb lesz a játék! Miért? Mert ezzel az eljárással, amit leírtam, gyakorlatilag kikényszerítettük a ps3tól a 1080p-t! Arra figyelmezetlek, ez a TRÜKK, csak a gamek kb 50%-ánál működik! Ahol ez a trükk nem müködik, ott 576p-ben fog elindulni a game! Ekkor vissza mész a beállítoások mennűbe, és vissza pipálod az összes felbontást (720p és 1080i)!!!
A gamek, amelyeket fel lehet skálázni 1080p-be:
1. Killzone 2
2. Unreal Tournament 3
3. Resistance 2 (itt nem érdemes)
4. God of War 3
5. Batman Arkham Asylum
6. Mirror's Edge
7. Uncharted 2 Among Thives
8. Legendary
9. SOCOM: Confrontation
Nyílván még több is van, nekem ezek vannak meg! A Far Cry2-t is fel lehet tolni 1080p-be! De ez nem biztos! Mert ezt csak láttam Youtubeon, de nem próbáltam, mert nincs meg!
Remélem segíthettem!
Azt légyszi írd meg milyen TV-d van, és mekkora! Illete írd meg, hogy sikerült e kicsalnod a 1080p-t!