Idézet
Nah, valaki megvette az új xbox 360 elite slim-et?

Ma reggel hoztam haza a helyi konzol-boltból. Leírom gyorsan a tapasztalataim.
A konzol kinézete közelebbről megnézve is igen elegáns, látszódik és érződik rajta, hogy minőségi anyagokból készült.
A dobozban sajnos nem mellékelnek HDMI kábelt, azt külön kell szerezni.
A sima audio-video kábel amit mellékelnek, némileg minőségibb darabb az előzőnél, kicsit vastagabb lett és gondolom ezáltal ellenálóbb a megtörés ellen. A kábel és a SCART átalakító is fekete színt öltött, a konzol oldali csatalkozó pedig kapott egy kis fület amivel letakarja a HDMI kimentet, hogy egyetlen hülyének se jusson eszébe a két kábelt egyszerre bedugni.
A táp is méretcsökkenésen esett át valamint fekete lett és eltűntek rólla a régit borító bordák. Csökkent a viszajelző fény mérete is. A táp konzol oldali csatlakozója is megváltozott, kompaktabb lett a régi bumszli csatlakozóhoz képest. A hálózat oldali kábel csak anyiban változott, hogy az is fekete lett.
A kontrolleren is csak színbeli átalakítások történtek, a joyok és a d-pad feketék, a vezérlő alsó pereme fényes fekete, valamint az Xbox guide gomb krómozott lett.
A konzol elődjéhez képest főként magasságbeli csökkenésen esett át, és talán egy picit karcsúsodott de ez lehet csak az új design miatt látszik így.
Két érintőgomb kapott helyet az előlapon az egyik a lemezkiadó, a másik a bekapcsoló gomb.
Eleinte azt hittem, hogy a bekapcsoló gombnak csak a középső power logos része érintős de később rájöttem, hogy az egész ezüstszín rész érzékeli az érintést. A bekapcsoló gombról még anyit, hogy a régi a power logót kirajzoló fényt lecseréltek egy zöld pöttyre. Nekem személy szerint a régi jobban tetszett.
Az új 250Gb-os merevlemez a konzol alján kapott helyett, egy műanyag rácslap levételével férhetünk hozzá. Annyit hozzátennék a winchester kivételéhez, hogy úgy érdemes ezt megtenni, hogy megtámasztjuk a winyót két újjal majd meghúzzuk a szövetfület és csak ezután emeljük ki. Ugyanis a szövetfül meghúzásával egy reteszelő kallantyút húzúnk vissza.
A konzol zajszennyezése megdöbbentő módon csökkent, még lemez olvasásakor sem zavaró. Engem már nagyon idegesített a régi X porszívókkal vetekedő zajkibocsátása.
A beépített wi-fi is jól működik, a konzol szoftvere úgy viselkedik mint amikor a régihez egy külső vezérlőt csatlakoztattunk (gondolom azért mert valójában is egy ilyen külső vezérlő electronikáját csatlakoztatták egy belső USB porthoz).
Már játszottam vele 1-2 órát eddig semmi gondom nem volt, teljesítménybeli változást nem érzek.
Viszont a hőkibocsátása jelentős, a konzol gyorsan átmelegszik és oldalt forró levegőt fúj ki. De szerintem ezen nincs mit csodálkozni, hisz egybe tokozták a CPU-t a GPU-val, valamint a lakásban is 31 fok van.
Egyelőre enyit tudok elmondani az új Xboxról, nekem nagyon tetszik az új design és örülök a 250 gigás merevlemeznek és a beépített wi-fi-nek.