Idézet
InGen: En is abszolut hasonlokepp velekedek a zenerol (lasd az idezojelet lejjebb), bar szelesebb az izlesspektrumom, szinte mindenevo vagyok, meg a dance es pop kategoriakban is van amit meghallgatok (meg magyart is, bar ez igazan ritka nalam: Egyszercsak), de en is csak azt tekintem egyaltalan hallgatasra erdemesnek, amit eloben is elo tudnak adni (kivetel ez alol a minimalista elektronikus demoscene zene: SID, MOD, XM satobbi, amit szinten csipek), es ami szemelyesebb, tehat a banda vagy a sztar is szerez zenet es dalokat, vagy ami megjobb, kizarolag sajat szamokat tol.
Persze, én is szeretek sok mindent, de sztem mindenkinek vagy egyfajta zene, amit a legszívesebben hallgat, én ezt csak erre értettem ...
Idézet
Eleg szanalmas a popipar azon muanyag playbackes (es sajnos legnepszerubb, legismertebb es leggazdagabb) topszegmense, amirol te is irsz, termeszetesen Britney helyett feldobhattam volna Xtinat, Pinket, Gwent, Shakirat, Madonnat, Kylie-t, Avrilt es masokat is (az utobbi evekben feltunteket nem nagyon jegyeztem meg), egy reszuk mar megtanult eloben enekelni, de azert mind csinalt megasztarok, mindenesetre Britney a legnepszerubb es a legutaltabb is jelenleg. Az mondjuk jo kerdes, hogy hogyan tudnak tartosan a topon maradni, mivel rendszerint a menedzsmentjuk is valtozik az image-ukkel es a zeneszerzoikkel/dalszerzoikkel egyetemben (ugye ezeknek szinte minden szamot mas-mas csucsszerzo keszit es mixel), nagy divat, hogy a sztarok szinte evente kirugjak a menedzseruket, a Beatles kezdte a sort nagyobb nyilvanossag elott, utoljara pedig Toth Verarol olvastam ezt.
Na igen. De ez egyébként egy nagyon nagy szinten birkaság is, mert pl. ha megnézel egy Britney koncertvideót -az HBO adta 1x, és éppen a TV előtt kajáltam, szal láttam belőle vagy 20 percet- naszóval ha megnézed, ugye Britney baba erősen aerobikozik vagy mit csinál közbe, a lényeg hogy nagyon aktívan mozog, táncol, hajladozik, viteti magát erre arra pár on stage táncos sráccal, és ha mindemellé veszed a a szám énekstílusát, egyszeruen totál valószínűtlen, hogy azt eközben a mozgás közben el tudná énekelni, vagy ha igen, akkor sem ilyen simán, mintha csak a stúdióban állna. Semmi élő szaga nincs, totál egyértelmű, és mégis a sok birkának egyszerűen nem tűnik fel. Na persze nem mintha olyan nagy éneklés lenne amit csinál/csinálnia kellene, hiszen egyhangnemes totál érzelemmentes nyávogás a dolog...