HWSW Informatikai Kerekasztal: Firefox vs. Explorer vs. Opera vs. Chrome - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Firefox vs. Explorer vs. Opera vs. Chrome

#121 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 26. 08:34

Most frisített nálam a Mozilla a 3.0.1-re. Kinézetre elég pofás bár nem Vista style, de szentem ez nem is baj mivel xpmvan Kép. A többi változásról majd késöbb írok.

#122 Felhasználó inaktív   peterpal7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 09:33

Idézet

Most frisített nálam a Mozilla a 3.0.1-re. Kinézetre elég pofás bár nem Vista style, de szentem ez nem is baj mivel xpmvan Kép. A többi változásról majd késöbb írok.
Nekem is az van! De legfőképpen a biztonsági részt meg az olyan dolgokat amihez a legtöbb felhasználó nem ért:). de nagyon hasonló a régihez. És ha fenn van az előző firefox a könyvjelzőket is átviszi. (meg minden beállítást.)

#123 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 10:18

Idézet

Idézet

Nekem is az van! De legfőképpen a biztonsági részt meg az olyan dolgokat amihez a legtöbb felhasználó nem ért:). de nagyon hasonló a régihez. És ha fenn van az előző firefox a könyvjelzőket is átviszi. (meg minden beállítást.)
Hát csúnyán néztem volna ha a frisítés miat elvesznek a könyvjelzőim!!Kép

#124 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2008. 08. 26. 20:37

a ffox3-ban nekem leginkább az intelligens url mező tetszik. nem kell, hogy emlékezzek a kívánt oldal címére, vagy adott tartalom pontos url-jét nem kell tudnom. elég beírnom pl (gamekapocsnál maradva :Đ), hogy blabla, enter, oszt már is ebben a topicban vagyok :-D
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#125 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2008. 08. 26. 20:42

nekem OPERA 9.52 magyar változata van meg eddig bejöttKép Gametrailers nél történtek apró bug-ok pl videónézésnél eltolódik a videó és megnyúlik a lap aljáig.Am semmi baj vele ,gyorsabban tölt mint egy Explorer 6Kép

#126 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 09. 02. 20:19

kijött a google chrome beta, a google böngészője. szerintem nagyon üt.

bővebben itt
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#127 Felhasználó inaktív   SonyBlack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 20:22

Idézet

a ffox3-ban nekem leginkább az intelligens url mező tetszik. nem kell, hogy emlékezzek a kívánt oldal címére, vagy adott tartalom pontos url-jét nem kell tudnom. elég beírnom pl (gamekapocsnál maradva :Đ), hogy blabla, enter, oszt már is ebben a topicban vagyok :-D
Én is azt használom és nagyon tetszik eddig, semmi gond nem volt vele eddig.Nekem úgy tünik hogy sok oldalt gyorsabban kezel mint az explorer.
Athlon 64 X2 4800+ AM2 2*512kb, Asus M2N-E SLI nForce 500SLI, 2GB DDR2 800MHz, Radeon HD2400 Pro 256MB Sapphire

#128 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 09. 02. 20:26

Idézet

Idézet

Én is azt használom és nagyon tetszik eddig, semmi gond nem volt vele eddig.Nekem úgy tünik hogy sok oldalt gyorsabban kezel mint az explorer.
nézd meg a google chrome-ot, eszméletlen :) váltottam is, ez az új alapértelmezett böngészőm :)

#129 Felhasználó inaktív   Kyuubi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 20:28

ja! szentem eddig legjobb böngésző! imádom!
"What is dead may never die, but rises again, harder and stronger."

#130 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 09. 02. 20:37

hihetetlen gyors ez a böngésző. ráadásul az új dolgok iszonyat tetszetősek!

#131 Felhasználó inaktív   SonyBlack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 20:44

Most már google chrome van! Nem rossz... nekem kicsit hiányzik a menüsor föntről. Valahogy elő lehet azokat hozni, vagy ez ilyen? Az tetszik hogy ha rámutatok valamire az egérrel, egyböl kiírja a linket alul
Athlon 64 X2 4800+ AM2 2*512kb, Asus M2N-E SLI nForce 500SLI, 2GB DDR2 800MHz, Radeon HD2400 Pro 256MB Sapphire

#132 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 09. 02. 20:49

Idézet

Most már google chrome van! Nem rossz... nekem kicsit hiányzik a menüsor föntről. Valahogy elő lehet azokat hozni, vagy ez ilyen? Az tetszik hogy ha rámutatok valamire az egérrel, egyböl kiírja a linket alul
nekem speciel az rohadt mód tetszik, hogy nincs menü és egyéb igen ritkán használt hülyeségek (ezt a firefoxom-ból és ie-ből is úgy takarítottam ki, ahogy kell :Đ)
a menü a jobb oldalon található "lapocska" és a "csavarkulcs" ikon alatt rejlik, illetve adott helyeken az adott menüelemek a jobb gombra másznak elő.

#133 Felhasználó inaktív   SonyBlack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 20:50

Aham! Ismerkedünk még Kép Nem lesz ez rossz szerintem!

#134 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 09. 02. 20:54

azt kell tudni még erről (többek között :Đ), hogy minden tab egy külön process. azaz, ha egy adott oldal elhasal, akkor nem cibálja magával az egész böngészőt, csak az az 1 process rohad le. valamint, ha az ablak tetején nyomtok egy jobb klikket, abban a menüben van egy feladatkezelő. azon látni, hogy adott oldal hány megát eszik, mennyire használja a procit, illetve hogy milyen forgalmat generál. a gamekapocs most ~20 megát eszik :-D)
hehe, webkit-re épül :) webkit a khtml-ből (konqueror, mai napig a kedvenc böngészőm, de az csak linux/unix like only), ill az apple safari-ba épített stuffjaiból épül, nagyjából (+ persze a google saját innovációi)

#135 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 09. 03. 06:42

Nálam nyert. Már ez is az alap böngésző.
Kép
Kép
Kép

#136 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 06:44

Felraktam a Chrome-ot. Nem rossz. Határozottan tetszik.Mondjuk azt egyelőre nem találtam meg hogy kezeli az RSS-t. Gyanús, hogy sehogy. Ez elég gáz. A legjobb beépített rss még mindig az IE-ben van. A Firefox-nak szerencsére van egy Newfox nevű használható rss kezelője.
Valamint nem tetszik, hogy ha új üres ablakot nyitok akkor kidobja a legutobbi könyvjelzőket, valamint a leglátogatottab lapokat. Elsőre tetszett, de meg van a hátrányá: pl ha sok sexlapot néz az ember akkor értelemszerűen azokat mutogatja. Ez ne mindig jó dolog.
Elég kevés beállítási lehetőség van. De mondjuk ez még csak béta, szóval sokminden változhat.

A gyorsasága valamint a minden ablak külön kezelése viszont nagyon jó!

#137 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 09. 03. 07:10

Nekem is van egy hiba észrevételem. Nem nagy.... csak eltér a tőlem megszokottól. A keddvencek listájában sem, és a böngésző menüsorban sem jelenít meg "miniicon"-okat, vagy hogyhívják... a link előtti kis ikonról beszélek....

Update_1: Bocs. A főoldal mellett megjeleníti, mikor új ablakot nyitok. De ha pl itt egy topikot állítok be, nem a főablakot, mint kedvenc....nos akkor nem....

Update_2: Azt nem tudjátok hogy lehet a zoom-ot állítani. most minden egy kicsit kisebb (teszem azt 12-es betűnagyság helyett 10-es) IE7 ben volt zoom is, (soxor használtam az ablak jobb alsó sarkában) és betűméret növelő/csökkentő is. No ez kéne most.
Kép
Kép
Kép

#138 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 07:31

Idézet

Nekem is van egy hiba észrevételem. Nem nagy.... csak eltér a tőlem megszokottól. A keddvencek listájában sem, és a böngésző menüsorban sem jelenít meg "miniicon"-okat, vagy hogyhívják... a link előtti kis ikonról beszélek....

Update_1: Bocs. A főoldal mellett megjeleníti, mikor új ablakot nyitok. De ha pl itt egy topikot állítok be, nem a főablakot, mint kedvenc....nos akkor nem....

Update_2: Azt nem tudjátok hogy lehet a zoom-ot állítani. most minden egy kicsit kisebb (teszem azt 12-es betűnagyság helyett 10-es) IE7 ben volt zoom is, (soxor használtam az ablak jobb alsó sarkában) és betűméret növelő/csökkentő is. No ez kéne most.
CTRL numerikus "+" a zoom be, a "-" a zoom ki.
Meg a beállításoknál lehet módosítani a betűtipust is.

#139 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 09. 03. 07:34

Idézet

Idézet

CTRL numerikus "+" a zoom be, a "-" a zoom ki.
Meg a beállításoknál lehet módosítani a betűtipust is.
Ok köszi, már magvan, cska elflejetettem Update_3-at írni :Đ Persze ez nem a zoom funkció, csak a betűnéretet növeli/csökkenti. A zoom funkciót még hiányolom, hogy pl fele méretben jelenjen meg a komplett oldal. Viszont a betűtípust nem változtatja nekem, hiába állítom át....de mér próbálkozom
Kép
Kép
Kép

#140 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 09. 03. 08:13

Újabb hiba észrevét: Nem tudom gödíteni az oldalt. Görgővel tudom manuálisan görgetni, de mivel az elég ujjfárasztó, soxor csak azt szoktam csinálni, hogy a görgőt lenyomom az egéren, és elhúzom lefele az egeret. Ekkor automatikusan maágtól szokott görögni (?) az oldal. De most ez a funkció nem működik. Mintha nem lehetne a görgővel (3. gomb az egéren) kattintani.
Kép
Kép
Kép

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9