HWSW Informatikai Kerekasztal: Konzol vs. PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Konzol vs. PC

#181 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 04. 30. 09:53

Idézet

Hát igen a számbol vetted ki a szótKépHa játék akkor KONZOL...sokkal de sokkal élvezetesebb mint pc-n. Valahogy jobban esik játszani egy 82 centis tv-n mint egy 17 colos monitoron. Ez az egyik, a másik meg hogy a pc-t minden vagy minden második hónapba fejleszteni kell hogy tényleg olyan jó legyen a graf ahogy azt szeretné az ember, ugyanis jönnek ki a jobbnál jobb játékok amikhez már ugye bivaly erős gép kell. És ez nem fér bele 100.000 Ft-ba mint egy Xbox360. Egyszóval Xbox360 forever.Kép
Ez már a másik véglet. De olyan ember szerintem nem sok van, aki havonta cserlégetné az alkatrészeket a gépébe. És erre szükség sincs, mert ha van valakinek egy top gépe, akkor még jó ideig nem fog benne lecserélni semmit. Aki követi a piacot az tudja. Szóval ez a vélemény enyhén túlzás. Aztán meg kíváncsi lennék, hogy ki tud élvezetesen stratégiát, vagy FPS-t játszani kontrollerrel. Amúgy ha TV-n akarok játszani, csak beállítom a TV-n, hogy azt mutassa. A hardverfejlesztésről meg annyit, hogyha mindenki konzolon játszana, akkor is csak a 4-5 évente megjelenő új konzolokba kéne új videókártyát, stb fejleszteni. És addig mit csinálnak a gyárak? Semmit. Esetleg lehúzzák a rolót. Ha már senki nem játszik PC-n, akkor mindenkinek elég lenne egy integrált VGA. És onnantól kezdve nem fejlesztenek, mert nincs kinek. Hiszen a konzolokban nem lehet csak úgy csereberélni a videókártyát, meg a processzort.

#182 Felhasználó inaktív   rafik 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 30. 10:27

Sajnos ez egy ördögi kör, ha PC-s vagy akkor neked a PC az isten.Én 360-on nyomom, a múltkor PC-s barátaimnak mutattam meg az X-et, 82 cm-es HDTV-n.Számomra a mai napig egy élmény, de amikor arról kezdtem beszélni, hogy -látjátok a grafikát, milyen szép-, Ők azt válaszolták: AHA. Mintha a szívembe martak volna. Ami számomra a MINDENT jelenti az nem biztos, hogy másnak is.Szerintem nem kell arról beszélni, hogy melyiknek milyen a teljesítménye, ki-mit tud kihozni belőllük...csak az számít, hogy mit szoktál meg.

#183 Guest__*

Elküldve: 2007. 04. 30. 13:37

Idézet

Sajnos ez egy ördögi kör, ha PC-s vagy akkor neked a PC az isten.Én 360-on nyomom, a múltkor PC-s barátaimnak mutattam meg az X-et, 82 cm-es HDTV-n.Számomra a mai napig egy élmény, de amikor arról kezdtem beszélni, hogy -látjátok a grafikát, milyen szép-, Ők azt válaszolták: AHA. Mintha a szívembe martak volna. Ami számomra a MINDENT jelenti az nem biztos, hogy másnak is.Szerintem nem kell arról beszélni, hogy melyiknek milyen a teljesítménye, ki-mit tud kihozni belőllük...csak az számít, hogy mit szoktál meg.
Lehet, hogy azért mondták, hogy "AHA", mert ők otthon ugyanazt látják minden nap. És őket már a látvány nem fogja meg annyira, mint téged.

#184 Felhasználó inaktív   Glek 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 30. 20:48

A pénz beszél... ha van pénzed akkor a PC simán megéri (én pont ezért váltottam). A PC rugalmasabb... nem hiszem
hogy ha nagyon akarná valaki akkor 10 percnél tovább tartana összekötni a tv-vel... Egyébként ha meg csak 4 évente csinálnak új konzolt akkor az érné meg... Addig fejlesztik az új káryát... sok
olyan cucc jön ki ami olyan nagy fejlesztés nem igényelt... csak hozzá tettek 1-2 dolgot.
Megaztán nem csak a fejlesztésben van pénz... ha sikerül beletenni vmelyik cégnek a cuccát, akkor az ő
problémáik meg vannak oldva egy pár évre... :Đ
Jah és szerintem tök jó FPS-ezni konzolon... Kép más élmény az biztos... ízlések és pofonok. Kép (RTS-t még nem próbáltam, de ha csinálnak konzolra stratégiát... sőőtt most jelentették be az EndWar-t ami csak nextgen konzolokra jön... szal valakinek mégiscsak tetszik KépKépKép)

#185 Felhasználó inaktív   felegyi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 21:05

Idézet

Idézet

Lehet, hogy azért mondták, hogy "AHA", mert ők otthon ugyanazt látják minden nap. És őket már a látvány nem fogja meg annyira, mint téged.
Szerintem meg azért mondták at hogy AHA mert irigykedtek!Ezzel akarták azt kifejezni hogy őket aztán nemérdekli pfff!Kép
"Believe the lie" - The X-files

Kérlek nézd meg ezt ---> http://petitionspot....ions/jericho2  és szavazz, hogy Barker mester mihamarabb nekilásson a Jericho 2-nek!

#186 Felhasználó inaktív   FIFA_07 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 21:44

Idézet

Idézet

Idézet

Szerintem meg azért mondták at hogy AHA mert irigykedtek!Ezzel akarták azt kifejezni hogy őket aztán nemérdekli pfff!Kép
Szerintem meg azért mondták hogy AHA mert köpni nyelni nem tudtakKépXbox360 forever

#187 Felhasználó inaktív   SWBF2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 22:17

Szerintem se a grafika a legfontosabb...

#188 Felhasználó inaktív   t.roli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 22:25

Idézet

Idézet

Hát igen a számbol vetted ki a szótKépHa játék akkor KONZOL...sokkal de sokkal élvezetesebb mint pc-n. Valahogy jobban esik játszani egy 82 centis tv-n mint egy 17 colos monitoron. Ez az egyik, a másik meg hogy a pc-t minden vagy minden második hónapba fejleszteni kell hogy tényleg olyan jó legyen a graf ahogy azt szeretné az ember, ugyanis jönnek ki a jobbnál jobb játékok amikhez már ugye bivaly erős gép kell. És ez nem fér bele 100.000 Ft-ba mint egy Xbox360. Egyszóval Xbox360 forever.Kép
Ez már a másik véglet. De olyan ember szerintem nem sok van, aki havonta cserlégetné az alkatrészeket a gépébe. És erre szükség sincs, mert ha van valakinek egy top gépe, akkor még jó ideig nem fog benne lecserélni semmit. Aki követi a piacot az tudja. Szóval ez a vélemény enyhén túlzás. Aztán meg kíváncsi lennék, hogy ki tud élvezetesen stratégiát, vagy FPS-t játszani kontrollerrel. Amúgy ha TV-n akarok játszani, csak beállítom a TV-n, hogy azt mutassa. A hardverfejlesztésről meg annyit, hogyha mindenki konzolon játszana, akkor is csak a 4-5 évente megjelenő új konzolokba kéne új videókártyát, stb fejleszteni. És addig mit csinálnak a gyárak? Semmit. Esetleg lehúzzák a rolót. Ha már senki nem játszik PC-n, akkor mindenkinek elég lenne egy integrált VGA. És onnantól kezdve nem fejlesztenek, mert nincs kinek. Hiszen a konzolokban nem lehet csak úgy csereberélni a videókártyát, meg a processzort.
Az lehet nehezebb stratégiát és FPS-r játszani konzolon, de hogy sokkal élvezetesebb mint gépelött görnyedni az halálbiztos. Nem kell amúgy sem procit cseélni mert eleve olyan jól rakják össze, h ne keljen. Mert ha rossz minőséget adnának el nem venné azt senki, hanem a rivális konzolt. Azt meg senki nem engedheti meg magának és ezért bírja egy jó konzol 5 évig is (lássd anno ps1 most meg a ps2 de még lesz ilyen...) De ha konmzolod van és te akkor is videókártyát akarsz cserélni az már gáz... Akkor maradj a gépnél mert az no komment lenne...

#189 Felhasználó inaktív   FIFA_07 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 23:19

Idézet

Idézet

Idézet

Az lehet nehezebb stratégiát és FPS-r játszani konzolon, de hogy sokkal élvezetesebb mint gépelött görnyedni az halálbiztos. Nem kell amúgy sem procit cseélni mert eleve olyan jól rakják össze, h ne keljen. Mert ha rossz minőséget adnának el nem venné azt senki, hanem a rivális konzolt. Azt meg senki nem engedheti meg magának és ezért bírja egy jó konzol 5 évig is (lássd anno ps1 most meg a ps2 de még lesz ilyen...) De ha konmzolod van és te akkor is videókártyát akarsz cserélni az már gáz... Akkor maradj a gépnél mert az no komment lenne...
Jaja igazad van t.roli...nekem már 4 éve megvolt a ps2-m és semmi baja nem volt. Se olvasófej csere se semmi. Még szervizt se látott.

#190 Felhasználó inaktív   FIFA_07 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 23:21

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Jaja igazad van t.roli...nekem már 4 éve megvolt a ps2-m és semmi baja nem volt. Se olvasófej csere se semmi. Még szervizt se látott.
Egyszóval ha valaki kételkedik a konzolok szavatosságában az egy barom. Elnézést a csúnya kifejezésér ha ezt csúnyának lehet nevezniKép

#191 Felhasználó inaktív   kenny22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 23:53

minen áru rehet gyári hibás, tehát ami elromolhat az el is romlik így vagy úgy. ezen kár vitatkozni. ha viszont jó a cucc akk, nem fog elromlani stimmel?? a sok konzolbuzi meg tehet egy szivességet:Kép

#192 Felhasználó inaktív   FIFA_07 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 00:21

Idézet

minen áru rehet gyári hibás, tehát ami elromolhat az el is romlik így vagy úgy. ezen kár vitatkozni. ha viszont jó a cucc akk, nem fog elromlani stimmel?? a sok konzolbuzi meg tehet egy szivességet:Kép
Szépen beszéljél jó ? Köszi... ja és én nem mondtam egy rossz szót sem a pc-sekre ugyhogy megtisztelhetsz annyival h te is befogod a szád.Kép

#193 Felhasználó inaktív   Glek 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 00:29

Idézet

Szerintem inkánb magadnak tegyél szivességet azzal, hogy nem égeted itt magad...

#194 Guest__*

Elküldve: 2007. 05. 01. 19:38

Idézet

Nem azt akartam mondani, hogy nekem az lenne a mániám, hogy cserélgetném a konzolba a hardvereket. Hanem azt, hogy mivel nem lehet benne csereberélni, ezért a gyártóknak abszolut nem érné meg fejleszteni az újabb és újabb videókártyákat, procikat, ilyesmi. Mert ki a francnak tudnák eladni, ha mindenki konzolon nyomja? Namármost ha nem fejlesztenek folyamatosan kúrvára nem lenne akkora a fejlődés a következő box és a 360 között, mint az xbox és az x360 között. Értem? Máris itt a DX10. És ki tudja mi lesz 5 év múlva, amit belerakhat Bill bácsi a konzoljába. Most mondok egy példát: Mondjuk 5 év múlva itt a Dx11, mert a sok ATI meg Nvidia-vásárló megveszi a sok videokarit, és van pénz kifejleszteni. De ha az a sok ember átáll konzolra, nem fogja venni a kártyákat, és a cég nem fogja kifejleszteni a Dx11-es szuperdeszkákat. Ezért Bill papa maradhat a Dx10-nél, és a vásárlók fanyaloghatnak, mert alig fejlődött valamicskét a grafika.

Ja és ha valamit nem tudok rendesen irányítani, akkor azt nem tudom igazán élvezni.

#195 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 19:48

Azért itt álljunk meg egy szóra. Nem olvastam végig az egész beszélgetést, csak az utolsó üzenetre reagálnék:
Azért azt most te sem gondolod komolyan, hogy a pc-s fejlesztést rakják bele a konzolokba. Jó is lenne, mert akkor már Cell processzoroknak kéne dübörögni minden háztartásban, meg hasonló új dolgoknak. A kettő fejlesztése külön-külön folyik és alkalomadtán kapcsolódik össze...
"Let's take our sanity, let's take compassion, and be responsible for every action!"

#196 Guest__*

Elküldve: 2007. 05. 01. 20:03

Nálunk mostmár másfél éve quadcore-os dekompresszióskamrával szerelt biohűtő van. Nagyon komoly. Csak berakom a rekeszbe a vásárolt terméket, és a mikrochipek tömkelege egy pillanat töredéke alatt megnézi, hogy mi az, és hogy melyik polc, melyik rekeszébe kell tárolni hány fokon. A viccet léretéve, attól, hogy nem egy dzsíforsz 7800gété van az xbox360-ban, attól még el kell ismerni, hogy elég nagy mértékben van köze a PC-s világban történt fejlesztéseknek azokhoz a cuccokhoz, amik a konzolokba bekerültek.

#197 Felhasználó inaktív   rafik 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 21:51

Srácok, nehogy összevesszetek már...mindegyik gép király.De lássuk be, hogy a pc ipar a játékok miatt fejlődik.Nem készítenék azt a sok cuccot hozzá, ha a játékok nem fejlődnének.Egyre nagyobb az igény a tökéletes, életszerű grafikához.Ehhez egy jó gép kell, legyen az PC vagy konzol.A konzolok grafikai lehetőségei adottak, ezen nem tudunk változtatni. Ez az ipar az emberi szem becsapásán múlik. Kép

#198 Felhasználó inaktív   felegyi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 22:07

Idézet

Srácok, nehogy összevesszetek már...mindegyik gép király.De lássuk be, hogy a pc ipar a játékok miatt fejlődik.Nem készítenék azt a sok cuccot hozzá, ha a játékok nem fejlődnének.Egyre nagyobb az igény a tökéletes, életszerű grafikához.Ehhez egy jó gép kell, legyen az PC vagy konzol.A konzolok grafikai lehetőségei adottak, ezen nem tudunk változtatni. Ez az ipar az emberi szem becsapásán múlik. Kép
Ja!Az Xbox 360-at és a PS3-at nemlehet fejleszteni amiután megvetted!A PC-tigen,a játékok fejlődnek,így a PC-nek is kell!A konzolokat nemlehet fejleszteni,csak ha egy teljesen új fajtát gyártanak!Tehát előbb utóbb konzolbol is kell venni újat,mint ahogy a PC-t is kell fejleszteni,hogy megfeleljen az elvárásoknak!KépKép
"Believe the lie" - The X-files

Kérlek nézd meg ezt ---> http://petitionspot....ions/jericho2  és szavazz, hogy Barker mester mihamarabb nekilásson a Jericho 2-nek!

#199 Felhasználó inaktív   Glek 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 22:13

Idézet

Nálunk mostmár másfél éve quadcore-os dekompresszióskamrával szerelt biohűtő van. Nagyon komoly. Csak berakom a rekeszbe a vásárolt terméket, és a mikrochipek tömkelege egy pillanat töredéke alatt megnézi, hogy mi az, és hogy melyik polc, melyik rekeszébe kell tárolni hány fokon. A viccet léretéve, attól, hogy nem egy dzsíforsz 7800gété van az xbox360-ban, attól még el kell ismerni, hogy elég nagy mértékben van köze a PC-s világban történt fejlesztéseknek azokhoz a cuccokhoz, amik a konzolokba bekerültek.

Nem feltétlenül lenne veszteséges az állandó fejlesztés nélkül a cégeknek... úgyis el tudnák adni a gyártott cuccukat, csak mondjuk úgy hogy ők belerakják egy konzolba és mi meg azt vesszük meg... megaztán nehogy azt hidd, hogy ha nem lenne ez az "állandó fejlesztés" akkor nem lenne új cucc, mert a kártyák nagyrészét csak egy kicsit toldják meg ezzel azzal... szal nem hiszem, hogy olyan sok fejlesztés állna egy-egy CPU vagy GPU mögött... szerintem inkánb csak a fejlesztés, meg az egész üzlet ritmusa változna meg, de biztos nem hanyatlana... szerintem.

#200 Felhasználó inaktív   Glek 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 22:17

Idézet

Idézet

Ja!Az Xbox 360-at és a PS3-at nemlehet fejleszteni amiután megvetted!A PC-tigen,a játékok fejlődnek,így a PC-nek is kell!A konzolokat nemlehet fejleszteni,csak ha egy teljesen új fajtát gyártanak!Tehát előbb utóbb konzolbol is kell venni újat,mint ahogy a PC-t is kell fejleszteni,hogy megfeleljen az elvárásoknak!KépKép
Pont it van elásva a kutya... a játékok fejlődnek... a PC tartja ezt az ütemet, szal akár tetszik akár nem időn belül vehetsz új hardvereket... a konzol viszott adott, a játékokat ahoz optimizálják. Az lehet, hogy egy idő múlva nem lesz olyan király a grafika mint PC-n, de legalább megy szaggatás nélkül és nem kell újat venni. Szal a konzol oclsóbb... ez a lényeg szerintem.

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.