HWSW Informatikai Kerekasztal: Konzol vs. PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (65 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Konzol vs. PC

#21 Felhasználó inaktív   Ded73 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 01. 00:30

Idézet

igen ám! nem áll szándékomban kötekedni de ha nemlenne pc nemhiszem hogy tudnátok konzolozni!! vagy talán konszollal írják a programokat??Kép
Aki ebbe a fórumba pc párti üzenetet ír annak a nagy része elvakult , konzolja biztos nincs.

Aki ebbe a fórumba konzol párti üzenetet ír annak a nagy része nem utasítja

el a pc-t sőt használja is 100 féle dologra csak éppen játékra nem.

PC tábor vágja a különbséget?

Ded73

#22 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 12. 01. 08:02

PONTOSAN, úgy van, ahogy írod Ded73!!!! Én is használom a PC-t, csak épp játszani nem játszok rajta. És igen kell a PC ahhoz, hogy megírják a játékokat, ez tény. DE! Amíg egy elvakult PC-s vesz egy játékra való 300 ezer Ft-os PC-t ( és akkor még keveset is írtam - SLI ugyebár Kép ), addig én 300 ezer-ből veszek egy XBox360-at kb. 120 ezer-ért és kb. 150 ezer-ért egy netezésre kiváló PC-t!!!!! ( mert ugye nem kell csúcs PC a x360 mellé Kép ) Akkor még mindig maradt 30 ezer Ft-om!!! Kép És ha csak egy 5 éves távlatot nézek, akkor az a majom PC-s a gépének a 2-szeresét is ráköltheti, ha nem a 3-szorosát!!!!!
Ez a nagy különbség a PC és a Konzol között, kell a PC is, de nem úgy, hogy 5 év alatt közel egy millát még rá kell verni, ha játszani akarok!!!!!!

#23 Guest__*

Elküldve: 2006. 12. 01. 08:13

Ja, azt el is felejtettem írni, hogy abban az esetben, ha valakinek nem kell PC, mert már van, akkor csak szimplán 120 ezer Ft a 300 ezer-hez képest és 5 évre le van a gond, míg a PC-snek.... !!!!!!!! Kép

#24 Felhasználó inaktív   fpeter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 21:58

Szerintetek melyik jobb , az x360 vagy a Wii ?

#25 Felhasználó inaktív   Halfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 22:07

Idézet

Szerintetek melyik jobb , az x360 vagy a Wii ?
Teljesen attól függ, hogy milyen játékokkal akarsz játszani rajta. X360 egy teljesen mai, nextgen konzol, míg a Wii szvsz inkább egy családi fun cucc. Én mindegyiknek örülnék, de hosszú távon az X360-t látom kedvezőnek. Wii olcsóbb, teljesen szórakoztató jellegű, de idővel felejthető lesz. Bár nagyon bírom a Nintendo-t, elismerésem ezért a forradalmi irányítás-megvalósításért is. Szóval játékok alapján válassz, hogy neked mi jön be jobban.

#26 Felhasználó inaktív   wasaby44 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 22:59

a Wii egy gyenge unaloműző olcsó kacat, a x360 mesterjátékok kedvelőinek való igazi gyilkológép-grafika szaggató! :Đ
p4 1700 proci 512 mb ram 9600 xt 256mb video Próbálok javítani rajta :D

#27 Felhasználó inaktív   Madd Dogg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 23:24

Idézet

Idézet

Mindegyik más szempontból jó. úgyhogy szerintem szűkíteni kéne a kört arra, hogy miben jobb. Ha a játékokra, akkor szerintem egyértelműen a konzol. hisz ahhoz nem kell drágán megvásárolni a grafikai cuccokat ha netán kihoznak egy új játékot és a mienk már elavult.

Akkor ezek szerint ami írtál,olcsóbb a konzol.

Hamár ott tartunk hogy melyik miben jobb:
Konzolnak jobb az ár/érték aránya.
Konzol olcsóbb
Konzol időtállób.
------------
Ez mind nem igaz a pc-re,
drága,
nem időtálló,
ár érték aránya kicsi,
viszont okosabb...

DX10 csak a ps3 ban van.
Aegia Physix .... spec eggyik konzolban sincsen.

Kár vitatkozni rajta.

megtudom mindkettőt védeni.
meg támadni is.

ekkora hülyeséget írni, hogy konzolban direct x. Úristen, gyerekes vagy. a dx10 egy grafikai vezérlőprogram csak pc-hez, pc-re kifejlesztve, hogy tudsz ekkora baromságot írni, hogy konzolban van adx10. és pont a ps3-ban....... ááááááááááá. az még csak nem is Microsoft, hanem Sony! olyan a videókártyának a dx mint a Media playernek a kodek. anélkül szinte semmit nem játszik le. ha avit akarsz nézni, kell kodek. ha játszani akarsz akkor kell dx.
PC-n tolom :)

#28 Felhasználó inaktív   Madd Dogg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 23:35

Idézet

Én akkor sokalltam be a pc-s játékoktól amikor megvettem a GTR-t

és szembesültem a MacroVision nevű másolásvédelemmel.

Asszem így hívják az orosz csodát.A gépem beadta tőle az unalmast.

Azóta csak konzol, a pc meg maradjon meg netezni , fényképeket

nézegetni stb...

Ja és ráadásul jön x360 ra a cucc.

Star Force másolásvédelemnek hívják, és egy egyszerű netes Crack-kel kiütöd. nem hinném, hogy mindenki eredetiben nyomja a Flatout 2-t pl.

Rayman: utálom araymant, idióta szar ovisjáték. te meg érvelj amellett amit mondasz, mert a levegőbe én is tudok dobálózni, pl.: a világ legjobb gépösszeállítása 3000+, 1Gb ddr 400, x700Radeon, de MIÉRT? és még igazam sincs ugye. na akkor ezek után így írj be, és akkor nem lesz ovisfeelinged
PC-n tolom :)

#29 Guest__*

Elküldve: 2006. 12. 02. 13:30

Idézet

Idézet

Én akkor sokalltam be a pc-s játékoktól amikor megvettem a GTR-t

és szembesültem a MacroVision nevű másolásvédelemmel.

Asszem így hívják az orosz csodát.A gépem beadta tőle az unalmast.

Azóta csak konzol, a pc meg maradjon meg netezni , fényképeket

nézegetni stb...

Ja és ráadásul jön x360 ra a cucc.

Star Force másolásvédelemnek hívják, és egy egyszerű netes Crack-kel kiütöd. nem hinném, hogy mindenki eredetiben nyomja a Flatout 2-t pl.

Rayman: utálom araymant, idióta szar ovisjáték. te meg érvelj amellett amit mondasz, mert a levegőbe én is tudok dobálózni, pl.: a világ legjobb gépösszeállítása 3000+, 1Gb ddr 400, x700Radeon, de MIÉRT? és még igazam sincs ugye. na akkor ezek után így írj be, és akkor nem lesz ovisfeelinged
Dugd fel magadnak a tudományod FASZFEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#30 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2006. 12. 02. 13:55

Ennek a topicnak még kb 1-2 évig nincs létjogosultásga itt sztem. 2 év múlva sem lesz mindenkinek olyan PC-s szettje ami ütné a X360 szintjét. Hiába lesz, nem sokan engedhetik meg maguknak. Addig meg X360 erősebb, akár tetszik, akár nem.
És finomabban üvöltözzetek ha kérhetem.
peaceKép

Kép
Kép
Kép

#31 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 16:36

Idézet

Idézet

Idézet

Mindegyik más szempontból jó. úgyhogy szerintem szűkíteni kéne a kört arra, hogy miben jobb. Ha a játékokra, akkor szerintem egyértelműen a konzol. hisz ahhoz nem kell drágán megvásárolni a grafikai cuccokat ha netán kihoznak egy új játékot és a mienk már elavult.

Akkor ezek szerint ami írtál,olcsóbb a konzol.

Hamár ott tartunk hogy melyik miben jobb:
Konzolnak jobb az ár/érték aránya.
Konzol olcsóbb
Konzol időtállób.
------------
Ez mind nem igaz a pc-re,
drága,
nem időtálló,
ár érték aránya kicsi,
viszont okosabb...

DX10 csak a ps3 ban van.
Aegia Physix .... spec eggyik konzolban sincsen.

Kár vitatkozni rajta.

megtudom mindkettőt védeni.
meg támadni is.

ekkora hülyeséget írni, hogy konzolban direct x. Úristen, gyerekes vagy. a dx10 egy grafikai vezérlőprogram csak pc-hez, pc-re kifejlesztve, hogy tudsz ekkora baromságot írni, hogy konzolban van adx10. és pont a ps3-ban....... ááááááááááá. az még csak nem is Microsoft, hanem Sony! olyan a videókártyának a dx mint a Media playernek a kodek. anélkül szinte semmit nem játszik le. ha avit akarsz nézni, kell kodek. ha játszani akarsz akkor kell dx.

http://en.wikipedia.org/wiki/DirectX

megkérlek hogy olvasd el, és értelmezd.

" ekkora hülyeséget írni, hogy konzolban direct x."
Ezt légyszíves WIKI fele is közvetíteni.....

Köszönöm.
Remélem sikerült válaszolni a kérdésedre.

"DirectX is a collection of APIs for handling tasks related to multimedia, especially game programming, on Microsoft platforms. It is widely used in the development of computer games for Microsoft Windows, the Xbox and Xbox 360."

Forrás: Wikipedia . Link:
http://en.wikipedia.org/wiki/DirectX

#32 Felhasználó inaktív   Codcool 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 17:05

nekem meg teszi simán a PC...ez nekem be bejött

Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!

#33 Felhasználó inaktív   Oneil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 18:26

Lényegében az a baj, hogy a PC-sek nem értik meg, hogy hogyan lehet konzolon kontrollerrel bármit is játszani, pedig meg súgom nektek hogy lehet. Csak nem kell mindjárt az első kipurcanás után feladni. Mert az egyik PC-s haverom lejött hozzánk 3 napra és kénytelen volt konzolon játszani és a végére tök jól belejött. De erről, hogy FPS-ben melyik tábor jobb majd akkor vitatkozzunk amikor kijön a Vista, arra szépen felrakjátok az Xbox Live-ot és nyomhatjátok ellenünk és akkor meglátjuk, hogy ki nevet a végén.Kép Addig is Xbox forever.
Michael O'neil

#34 Felhasználó inaktív   mcwolf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 20:44

Azt elfelejtitek a számításból,hogy az XBOX360-hoz(ami sztem egy nagyon jó masinaKép) nem árt egy HD TV,ami ugyebár 200 eFt körül kezdődik(a jobbak).Enélkül ugye egy speckó gamer-PC lenne,mivel ugye a konzol egyik nagy előnye a nagyobb képernyő (TV esetében) és a kényelem (fotelből játszhatsz,nincs vele macera).Ezt belekalkulálva a dologba máris másabb a kép.120000+200000=320000 Ft,és még akkor ugyebár nem árt,ha van egy kissebb masina netezésre,esetleg szövegszerkesztésre.
Az X grafikai fölénye pedig sztem jelentősen csökkeni fog,ha végre méltóztatnak kiadni a Vistát,és pár hónapon belül (és az új ATI eljövetelével) a 8800-as VGA karik ára is barátibb leszKép.Ugyebár a DirectX 10 előnye lesz az egységesebb API,ezáltal könnyebb lesz programozni,és olyan effekteket fogunk látni a monitoron,amiről a konzolosok csak álmodhatnakKép.Majd sztem egy fél év múlva térjünk vissza a témára,és meglátjuk,hogy akkor mi lesz a helyzet(annak ellenére,hogy a dx10-es játékokra még valszeg várni kell egy "kicsit"Kép).

ADDIG IS PEACEKép

#35 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 21:02

Nem tudom eldönteni, hogy a 8800-at mire értetted. Az ATI-nak nem készül ilyen kártyája, az Nvidia G8800-a meg kinn van egy ideje.
A HDTV nem feltétel, csak élményfokozó, ezt ne felejtsd el.
És végül inkább 1,5-2 év múlva térjünk vissza a témára, amikor lesz dx10-es játék is és talán kicsit normálisabb vid.kártya ár. Egyébként engem most a cross-platform projektek érdekelnek még igazán. (pl.: Shadowrun, ami egyelőre a nevén kívül semmi köze a SR-hez, de a játék egyébként jónak igérkezik.)
"Let's take our sanity, let's take compassion, and be responsible for every action!"

#36 Guest__*

Elküldve: 2006. 12. 04. 21:08

én is láttam nvidia 8800as kártyát. ami dx10es lesz. ha jól emlékszem...

#37 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 07:45

Láttam én is az új zászlós hajót.
Tud mindent, szó se róla.

Hd tv ről annyit, hogy tft monitor ki tudja váltani.
AMI ugye nem 200 ezer forint.
És mivel a pc hez, amit a box mellett használ az ember, ígyis úgyis kell monitor,
érdemesebb egy normális tft lcd monitort venni.

Így máris másabb a képlet....

alap gép talán 80-100 ból, netezésre...
faszályos monitor, legyen most 100. lusta vagyok számolni...
x360 premium is legyen 100 mindenestül...

Voila: 300.000 ft, és van egy viszonylag normális gép netezni meg egyébb baromságok,
van egy profi játék platform,
és hd minőségű megjelenítő.

Financiálisan a konzol mindíg nyerőbb mint a pc.
(játék esetében persze :Đ )

Idővel természetes hogy a pc nek lessz szebb a grafikája.
De az nem most lessz.
Meg nemis fél év múlva.
Senem az ár csökkenés....

#38 Guest__*

Elküldve: 2006. 12. 05. 07:50

Én szeritem is a konzol jobb játékra bár még sosem volt, nem is tudom megérten hogy konzolon hogy lehet startégia játékkal játszani ( ha egyáltalán adnak ki rá stratégiát)
De akkor is PC 4EVER!

#39 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 08:29

Ezzel én is így vagyok....
A stratégia (rts) az kizárólag a pc sajátja.
Még a körökre osztott elmegy konzolon, de elég "izé".

Attól független hogy remek platformnak tartom a next gen konzolokat,
és tudom hogy olcsóbb abból kijönni, mint pc ből,
én pc-n játszom.
Ez azért van mert én a stratégiát szeretem, meg az fps-t.
Ezt a kettőt egérrel szeretem.
aztán ennyi...

#40 Felhasználó inaktív   mcwolf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:36

Persze hogy a nVidia Geforce 8800-ra gondoltam. Jövő tavaszra ígéri az ATI( bocs AMDKép) a nextgen videókariját,és ez minden bizonnyal lejjebb nyomja a Geforce-ok árát( ha nem is a GTX-ét,de addigra biztos lesz középkategóriás GF ugyanolyan feature-ökkel csökkentett órajelen).
Úgysem tudjuk egymást meggyőzni.Kivárjuk a cross-platformos online játékokat,és akkor halál a konzolosokraKépKép.TERMÉSZETESEN CSAK VIRTUÁLISANKépKép
PC FOREVERKépKép
NA JÓ! PACSI AZ X360-nakKép Jó kis masinaKép

HA-HA........PS3?????????????????......Képhttps://forum.hwsw.h...default/022.gif

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó