HWSW Informatikai Kerekasztal: Időjárásjelentés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Időjárásjelentés

#921 Felhasználó inaktív   Shidotoku 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 25. 20:33

Idézet

Itt Pápán pár másodperc alatt elöntötte a víz az úttestet. A jégesőtől a macskánk megijedtKép
Azt hittem már megdöglött XD
„Darwin túlságosan udvarias volt ahhoz, hogy kimondja, nem azért uralkodunk a világon, mert a legokosabbak vagyunk, vagy netán a leggonoszabbak, hanem mert mindig mi voltunk a legeszelősebb, a legrohadtabb gyilkosok az őserdőben.”

#922 Felhasználó inaktív   Don Meidl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 25. 20:35

Idézet

Idézet

Itt Pápán pár másodperc alatt elöntötte a víz az úttestet. A jégesőtől a macskánk megijedtKép
Azt hittem már megdöglött XD
ÁÁ nem ( sajnos )KépKép De összefosta magát rendesen.

#923 Felhasználó inaktív   Ragnarök 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 25. 23:10

Amúgy nem tudom, hogy felvetődött-e már bennetek ez a kérdés, de nem lehetséges, hogy a ramaty idő okozója az Izlandon aktívvá vált vulkán? Ez persze csak egy feltételezés szerény személyem által... de vulkánkitörések már máskor is okoztak 'szélsőséges' vagy annak nevezhető időjárást. És tudtommal nem csak itt magyarföldön van ilyen zord időjárás...

#924 Felhasználó inaktív   Insp1d 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 25. 23:25

Idézet

Amúgy nem tudom, hogy felvetődött-e már bennetek ez a kérdés, de nem lehetséges, hogy a ramaty idő okozója az Izlandon aktívvá vált vulkán? Ez persze csak egy feltételezés szerény személyem által... de vulkánkitörések már máskor is okoztak 'szélsőséges' vagy annak nevezhető időjárást. És tudtommal nem csak itt magyarföldön van ilyen zord időjárás...
Lehet, hogy mondassz valamit, olvasgattam régebben a témában, és tudtommal a vulkánkitörések általában lehülést szoktak eredményezni, ugyanis ún. aeroszolokkal telítik a légkört amik gátolják a napfény átjutását, gondolom ez elindíthatott volna egyfajta láncreakciót.
Ez a feltételezés az Eyjafjallajökull esetében is felvetődött, de a nagyokosok azt mondták hogy nem volt elég nagy kitörés ilyesféle légköri anomália előidézéséhez.

#925 Felhasználó inaktív   Capo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 25. 23:28

Idézet

erre csak azt tudom mondani, hogy itt 4napja verőfényes napsütés van, és egy darab felhő nincs az égen.nevezetesen írországba
ha el múltál 18,szeretsz pókerezni,és egy kis "zseton" is jól jönne,katt
Kép

#926 Felhasználó inaktív   rafik 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 26. 00:16

Azt mondtäk klimavältozäs van. Hogy ez pontosan mit is takar nekünk...hääät azt nem tudom...de ez nem lesz tul jo! Az biztos! Bekescsabän meg mindig esik, elötte pedig büdös nagy vihar volt itt. A jegesö is volt a közeli värosokba, de hozzänk mär nem jött...ennyi!Kép

#927 Felhasználó inaktív   Ragnarök 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 26. 00:41

Idézet

Azt mondtäk klimavältozäs van. Hogy ez pontosan mit is takar nekünk...hääät azt nem tudom...de ez nem lesz tul jo! Az biztos! Bekescsabän meg mindig esik, elötte pedig büdös nagy vihar volt itt. A jegesö is volt a közeli värosokba, de hozzänk mär nem jött...ennyi!Kép

Az ilyen vulkáni felhők összetett módon befolyásolják az éghajlatot. Egyrészt kondenzációs magvakként működhetnek, segítve a csapadékhullást. Még általánosabb következmény, hogy csökkentik a felszínre jutó napsugárzás mennyiségét, tehát gyengítik a felszín felmelegedését. Érdekes elgondolni, hogy mekkora változást okozhattak a földtörténet nagyobb, a mostaninál nagyságrendekkel energikusabb kitörései, amikor sokszorta több por jutott az atmoszférába. Ha a finom törmelék a heves feláramlás nyomán a felsőlégkörbe kerül, onnan viszonylag lassan ülepszik ki, ezért hosszú időn keresztül okozhat lehűlést.

forrás: origo

#928 Felhasználó inaktív   juhaszroli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 04:16

Azt bírom, hogy mondják, ilyen meg olyan ciklon van Európa felett, de jövőhétre elvonul...na? Jövőhét van? Hol a jó idő? Sehol...ez csak mese...tuti az izlandi vulkán a felelős érte...és nem hiszem, hogy így lesz igazi nyárKép
Playstation 3 60 GB

PSN ID : juhaszroli

#929 Felhasználó inaktív   Bbogesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 09:05

Szerencsére a kocsinak nem lett baja! A vihar nálunk nem csinált akkora pusztítást mivel már nem sok minden maradt amit le tudott volna verni. A múltkori vihar elintézte helyette. Ma szerencsére szép idő van csak picit visszahült a levegő de délutánra biztos jobb lesz. Remélem mostanában nem lesz több ilyen haddelhadd.

#930 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 05. 26. 09:16

Ízelítő a tegnapiból
Kép
Kép
Kép

#931 Felhasználó inaktív   Ányy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 09:22

Idézet

Szerencsére Vas megye mostanában kimarad a jégesőből. Nem is tudom mikor volt itt utoljára komolyabb jégverés (szerencsére). Legtöbbször hál' Istennek csak borsőszemnagyságú jegek szoktak itt esni, az is csak 2-3 percig....

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig. <- Én csak facebookon vagyok fent :D

Porch Monkey 4 Life!

#932 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 26. 09:23

Idézet

Idézet

Szerencsére Vas megye mostanában kimarad a jégesőből. Nem is tudom mikor volt itt utoljára komolyabb jégverés (szerencsére). Legtöbbször hál' Istennek csak borsőszemnagyságú jegek szoktak itt esni, az is csak 2-3 percig....
Tegnap itt akkorák is voltak, hogy asszonnyla kimenekültünk a tetőtérből, mert úgy verte az ablakokat, hogy meg voltam győződva, hogy be fogja verni.
Kép
Kép
Kép

#933 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 29. 18:41

Múltkor emlegetett viharfelhők mielőtt lesujtottak volna...
Kép

Kép
Kép
Kép

#934 Felhasználó inaktív   klemid 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 18:43

Idézet

Kép
Szép környéken laksz.

#935 Felhasználó inaktív   Shidotoku 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 30. 20:20

Jelentem, mocsok nagy vihar, dörög az ég meg áramkimaradások @_@
„Darwin túlságosan udvarias volt ahhoz, hogy kimondja, nem azért uralkodunk a világon, mert a legokosabbak vagyunk, vagy netán a leggonoszabbak, hanem mert mindig mi voltunk a legeszelősebb, a legrohadtabb gyilkosok az őserdőben.”

#936 Felhasználó inaktív   drakecsaj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 30. 20:46

Idézet

Jelentem, mocsok nagy vihar, dörög az ég meg áramkimaradások @_@

Tőlünk jött szerintem Kép Kb. 2 órája nálunk is durva vihar volt, villámlás dörgés eső kombóval.
Az optimista a fényt látja az alagút végén. A pesszimista a sötétséget. A realista a közeledő vonatot. A mozdonyvezető meg a három hülyét a síneken.

#937 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 31. 08:18

Biztos emlékeztek rá, hogy múlthéten elég nagy zuhé volt Pesten. A poén az benne, hogy a híradóban épp mondták, hogy 40 perc múlva elérheti Budapestet a szupervihar. Mire én: Negyven perc?! Bakker már most itt van!
Egyébként másnap benne is volt a hírekben a békási eső.

Itt pedig a saját felvételemet nézhetitek meg, de hát ugye ez igazából csak élőben izgalmas, videón nem jön át igazán:

Ha már itt tartunk megvan az előnye annak ha az ember magasan lakik. Egészen fantasztikus természeti jelenségeket lehet látni. Pl látom hogyan vonul a vihar, pl Pesten már esik, de nálunk Budán még süt a nap.

#938 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 05. 31. 09:58

Idézet

Kép
ebből láttatok valamit?
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#939 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 31. 10:08

Idézet

Nem sajnos (hálisten)
Bár nyaranta ilyen 2-3m-es forgószeleket sokat látni a szántókon :Đ

Kép
Kép
Kép

#940 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 05. 31. 11:29

Idézet

Idézet

Nem sajnos (hálisten)
Bár nyaranta ilyen 2-3m-es forgószeleket sokat látni a szántókon :Đ
na ja, sajnos, mert durva látvány lehet, szerencsére pedig azért, mert elég gázos szitu :-D
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.