HWSW Informatikai Kerekasztal: Mac - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mac

#1 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 15. 16:08

Azért készítettem ezt a topicot hogy beszélgesünk a Macröl! Pro és kontra is. Én valószínüleg karácsonykor beszerzek egy imac-et és addigra szeretnék minnél többet megtudni róla. Szóval kezdjük.

Először is itt ki használ mac-et?Kép

#2 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2008. 09. 15. 16:26

céges keretek között szoktam, mind ibook-ot, mind imac-et.
ennyi. ha véleményre vagy kíváncsi, szerintem túl nagy a hype. túlságosan is.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#3 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 16:42

Idézet

Kicsit kifejtenéd?Kép

#4 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 09. 15. 16:47

Idézet

Idézet

Kicsit kifejtenéd?Kép
nem nyújtja azt, amit a reklámok miatt elvárnék tőle, az ár-érték aránya rossz, design ok, biztonság állítólag kula (hacktivity-n mac gépeket törik elsőre). anno, kb 3 éve nem igen volt szabványos wpa2/tkip kezelés, ergo rohadtúl nem ment fel egy ilyen hálózatra. estébé. abból az árból, amennyiből vennék egy mac gépet, jóval erősebb gépet veszek. íg itthonra nem is jött egy darab sem.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#5 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 18:08

Idézet

Idézet

Idézet

Kicsit kifejtenéd?Kép
nem nyújtja azt, amit a reklámok miatt elvárnék tőle, az ár-érték aránya rossz, design ok, biztonság állítólag kula (hacktivity-n mac gépeket törik elsőre). anno, kb 3 éve nem igen volt szabványos wpa2/tkip kezelés, ergo rohadtúl nem ment fel egy ilyen hálózatra. estébé. abból az árból, amennyiből vennék egy mac gépet, jóval erősebb gépet veszek. íg itthonra nem is jött egy darab sem.
Érdekes! Én idáig fordítva hallotam a dolgokat..... Szentem az egyedüli gond az ára!Kép

#6 Felhasználó inaktív   ptogamer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 18:42

szerintem nem jo.

#7 Felhasználó inaktív   ptogamer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 18:42

Es keves jatek jelenik meg ra.

#8 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 19:38

Gond nélkül lehet emulálni egy windowst és akkor minden megy!Kép

#9 Felhasználó inaktív   ptogamer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 19:40

Idézet

Gond nélkül lehet emulálni egy windowst és akkor minden megy!Kép
En ezt nem tudtam de igy mar mas a velemenyem rola.

#10 Felhasználó inaktív   Glek 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 15:01

Nos hát az a helyzet, hogy elérkezett a már régóta megjövendölt pillanat... A Windows olyan szinten felb*szta az agyam, hogy elhatároztam ideje kipróbálni ezt a híres-neves Mac OS-t. :Đ Csak hát az a gond, hogy azt sem tudom eszik vagy isszák. Kép Egy kis segítség jól jönne, ha akad még itt Apple-fan. :-D

#11 Felhasználó inaktív   HomoLudens 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 15:09

Idézet

Nos hát az a helyzet, hogy elérkezett a már régóta megjövendölt pillanat... A Windows olyan szinten felb*szta az agyam, hogy elhatároztam ideje kipróbálni ezt a híres-neves Mac OS-t. :Đ Csak hát az a gond, hogy azt sem tudom eszik vagy isszák. Kép Egy kis segítség jól jönne, ha akad még itt Apple-fan. :-D
Eddig abban hitben éltem, hogy a Mac OS nem műkszik PC-n... Kép
gfdgsb432flodensjgfds
PSN ID : Ludens665

#12 Felhasználó inaktív   aBen 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 14. 15:59

Idézet

Idézet

Eddig abban hitben éltem, hogy a Mac OS nem műkszik PC-n... Kép
Pedig működik, pl. a Kalyway ami PC-re van. Elég jó stabilak, budget PC-ken is tudnak repeszteni... csak drivert keresni hozzájukKép
De talán még játékok is mennek rajtuk, legalábbis láttam rá GH-t...

#13 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 04. 14. 16:17

Idézet

leginkább fontos kérdés, hogy mire használod a gépet.
ha a játék, mint egy elsőrendű szolgáltatás van jelen a pc-s életedben, akkor felejtsd el az osx-et (kevés rá a natív játék). mondjuk dualboot maradhat, szal kb mint nálam (játék=reboot windows-ba | minden egyéb = linux, esetedben osx, bár wine-nek hála már egyre kevesebbet lépek át windows-ba).

hackintos-t (hackintos = pc-re telepített osx) azért sem ajánlanám, mert egy ilyen pc-re buherált rendszer nagyon régi, esetünkben ez a kalway nyenyenyunya leopard 10.5.2-re (ez 2008 februárban jelent meg) épül, nem tartalmazza az idő közben kiadott javításokat (fixme!!!) (most a 10.5.6 a friss, azt januárban adták ki).
illetve hiába patchelték rommá, 100% biztos, hogy telepítési nyűgökbe, nem működő eszközökbe, crashelő aqua felületbe (és egyéb program) fogsz csak belefutni. szerintem ez csak önszivatás (mondjuk én szeretek ilyenekkel szórakozni, de nem mindenkinek vannak ilyen szokásai :))

ha érdekel, akkor ITT érdemes kutakodni.

#14 Felhasználó inaktív   HomoLudens 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 16:30

Idézet

leginkább fontos kérdés, hogy mire használod a gépet.
ha a játék, mint egy elsőrendű szolgáltatás van jelen a pc-s életedben, akkor felejtsd el az osx-et (kevés rá a natív játék). mondjuk dualboot maradhat, szal kb mint nálam (játék=reboot windows-ba | minden egyéb = linux, esetedben osx, bár wine-nek hála már egyre kevesebbet lépek át windows-ba).

hackintos-t (hackintos = pc-re telepített osx) azért sem ajánlanám, mert egy ilyen pc-re buherált rendszer nagyon régi, esetünkben ez a kalway nyenyenyunya leopard 10.5.2-re (ez 2008 februárban jelent meg) épül, nem tartalmazza az idő közben kiadott javításokat (fixme!!!) (most a 10.5.6 a friss, azt januárban adták ki).
illetve hiába patchelték rommá, 100% biztos, hogy telepítési nyűgökbe, nem működő eszközökbe, crashelő aqua felületbe (és egyéb program) fogsz csak belefutni. szerintem ez csak önszivatás (mondjuk én szeretek ilyenekkel szórakozni, de nem mindenkinek vannak ilyen szokásai :Đ)

ha érdekel, akkor ITT érdemes kutakodni.
Akkor lehhet megérné neki várnia awindows 7 re arról jókat hallotam eddig.
gfdgsb432flodensjgfds
PSN ID : Ludens665

#15 Felhasználó inaktív   Glek 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 17:20

Szóval akkor ezt a Kalyway-t kell elfelejteni, vagy úgy az egész Mac OS PC-re dolgot? Kép Az a baj a Win7 még soká jön, a Windows meg felidegesít. Most tettem újra a Vistát, és dúrván lassú. Előző telepítésben még annak ellenére is, hogy nem repült annyira mint újkorában, sokkal gyorsabb volt mint a mostani. Egy DVD kicsomagolása, kiírása kb 3x annyi időbe telik mint eddig. Pedig nem fut semmi, csak az üresjárat megy vagy 70-80%-on. KépKép

#16 Felhasználó inaktív   Giga0509 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 17:22

Idézet

Szóval akkor ezt a Kalyway-t kell elfelejteni, vagy úgy az egész Mac OS PC-re dolgot? Kép Az a baj a Win7 még soká jön, a Windows meg felidegesít. Most tettem újra a Vistát, és dúrván lassú. Előző telepítésben még annak ellenére is, hogy nem repült annyira mint újkorában, sokkal gyorsabb volt mint a mostani. Egy DVD kicsomagolása, kiírása kb 3x annyi időbe telik mint eddig. Pedig nem fut semmi, csak az üresjárat megy vagy 70-80%-on. KépKép
Rakd föl az xp-t.

S N A I L T I N E L
        @@@@               
      @@@@@           / """""
     @@@@@@       /           
      @@@@@        /           
____@@@@____/

#17 Felhasználó inaktív   Glek 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 17:25

Idézet

Rakd föl az xp-t.
Előbb kötöm föl magam! Kép Pont azért váltottam Vistára (pedig meg akartam várni a hárdver frissítést, mert tényleg nagyon lelassítja a gépet :Đ)

#18 Felhasználó inaktív   Giga0509 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 17:59

Idézet

Idézet

Rakd föl az xp-t.
Előbb kötöm föl magam! Kép Pont azért váltottam Vistára (pedig meg akartam várni a hárdver frissítést, mert tényleg nagyon lelassítja a gépet :Đ)
Pedig azt mondják h a vista rossz. :-D

S N A I L T I N E L
        @@@@               
      @@@@@           / """""
     @@@@@@       /           
      @@@@@        /           
____@@@@____/

#19 Felhasználó inaktív   Glek 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 18:24

Idézet

Pedig azt mondják h a vista rossz. :Đ
Igen, ezt én is elég sokszor hallottam már, de nem igazán kaptam épkézláb magyarázatot mellé. Viszont évekig használtam XP-t, és már vagy egy éve Vistát és szerintem mérföldekkel jobb. Tény, hogy akad benne kiforratlan dolog, de egyik sem olyan vészes. Vistával eddig nagyon meg voltam elégedve. Ettől az egyetlen apró (?) malőrtől eltekintve korrekt. :-D

#20 Felhasználó inaktív   Giga0509 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 18:27

Idézet

Idézet

Pedig azt mondják h a vista rossz. :Đ
Igen, ezt én is elég sokszor hallottam már, de nem igazán kaptam épkézláb magyarázatot mellé. Viszont évekig használtam XP-t, és már vagy egy éve Vistát és szerintem mérföldekkel jobb. Tény, hogy akad benne kiforratlan dolog, de egyik sem olyan vészes. Vistával eddig nagyon meg voltam elégedve. Ettől az egyetlen apró (?) malőrtől eltekintve korrekt. :-D
Mi volt az az "apró" malőr? Kép

S N A I L T I N E L
        @@@@               
      @@@@@           / """""
     @@@@@@       /           
      @@@@@        /           
____@@@@____/

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2