HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (18 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7

#21 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2008. 11. 06. 05:41

Jók ezek a tesztek, mindig elolvasom őket. Én kihagytam a Vistát, s ennek a megjelenéséig már nem is váltok Xp-ről másra. Meg is kell fontolnom, hisz nem olcsó mulatság egy op rendszer (márha nem Linux).

De a Win7.re talán úgy néz ki megéri majd beruházni! :Đ

Kép
Kép
Kép

#22 Felhasználó inaktív   Glek 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 06. 07:19

Jó az. Így olyan mint ha azt mondanád, hogy minek jön ki a játék, fél év múlva úgyis jön a kiegészítő aztán egyben megkapunk mindent. :Đ Engem már nagyon felidegesített néha az XP, váltottam is Vistára és nem bántam meg. :-D

#23 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 11. 06. 07:32

Idézet

Jó az. Így olyan mint ha azt mondanád, hogy minek jön ki a játék, fél év múlva úgyis jön a kiegészítő aztán egyben megkapunk mindent. :Đ Engem már nagyon felidegesített néha az XP, váltottam is Vistára és nem bántam meg. :-D
norb haverom is megtette már az elején. Aztán sokat panaszkodott, le is kapta. Idővel aztán jöttek a javítások, s már újra a Vistát használja. Azóta meg van vele elégedve.
Én mivel tudni lehetett hogy a Vista kárász életű lesz (már voltak hírek régen is hogy a Vista megjelenése után 2 évvel jön az új Win), és jön SP3 a XP-hez, azért joggal gondolhattam azt, hogy a Vista kihagyható. Pláne mivel nem kis beruházás egy op rendszer. Nekem két céges gépem van otthon, szóval 100 ropi felett lett volna (gondolom Win7 esetén sem lesz olcsóbb) a beruházás.
Nekem az XP-vel semmi bajom, úgyhogy simán megérdemelte, hogy még 2 évvel (már csak 1év) kitoljam a működését. Sajnos nem tehetem meg hogy évente 2-3 nagy értékű szoftver vegyek. (Win, AutoCad, WsCad, Ms office és még sorolhatnám... ezek darabja 100e - 500eFt, s ezek közül minden évben jön új. Ezt azért nem győzném anyagilag)
Éééés még annyi hogy a játékos hasonlatot értem, bár kicsit sarkos, hisz nem a Vista upgrade-jére vártam, hanem egy új op rendszerre. De most már érthető hogy miért döntöttem így. És úgy néz ki, a mostani hírekből, hogy megérte!!!

Kép
Kép
Kép

#24 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 07:58

Mi ingyen kapjuk az oprendszereket mégis lekaptam minden gépről a Vistát. Egyszerűen olyan magas a gépigénye, hogy nem éri meg. Ráadásul így lassú is, nálunk meg ugye kell, hogy gyorsan bebooljon a rendszer. Kínos ha öt perc azzal megy el az órából, hogy töltödik a rendszer. Ráadásul ugye kicsit más a felület, így újra kell tanulni a tanároknak, diákoknak a használatát (ezért sincs még fetn az új office sem). A tanáriban visták vannak, hogy szokják, de sokat szopok vele. Nem csak azért, mert amúgy is szívás, hanem mert pl a Saját gép neve Számítógép. Sokan ezzel nem tudnak mit kezdeni Kép

Az XP simán jó még két évig, aztán átállunk majd a a Win7-re. Tényleg jókat írnak róla az indexen, így látatlanba bejön. Alapból ilyennek kellett volna lennie a vistának. Ha anno megcsinálják azt rendesen mostanra már jöhetett volna hozzá egy sp, ami még jobbá tette volna a rendszert.

Tjames: már rég megjelent az Xp SP3.

#25 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 11. 06. 08:04

Idézet

Tjames: már rég megjelent az Xp SP3.
:Đ Köszi :-D Tudom. A mondandómban azt írtam, hogy mikor a VISTA megjelent, már tudni lehetett.... habokban volt még akkor! :) De mióta kijött, már rég fent van a gépen :) Lehet félreérthetően fogalmaztam.....
Kép
Kép
Kép

#26 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2008. 11. 06. 08:06

Hát igen. Most jutottam el - és a mikrószoft - arra a szintre, hogy "megbízzak" a Pistában. Hála Istennek, egyenlőre semmi bajom vele (kopp-kopp) és abszolút gyors is, játékokkal sincsen semmi bajom. Igaz még a 30 napos kipróbálható verziót nyúzom -lassan aktiválni kellene - de a lejáratig még meggondolom, hogy maradjon-e vagy menjen vissza az ikszpé. 2-3 hét múlva jön az új notebook-om, persze azt XP Prof-al rendeltük, mert az Archicad 12-t a Pista néha kivágja. Még jó, hogy beállítottam az 5 perces auto save-et a programban...Nem is használom, csak Xp-n.Kép

#27 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2008. 11. 06. 08:08

James: a WsCad progi Autocad alapú?

#28 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 11. 06. 08:18

Idézet

Nem. Vagyis úgy értem, hogy a CAD jelentése: Computer Aided Design. S mivel ez is az, valami közük csak van egymáshoz :Đ, de nem az AutoCad kiegészítője. Ez egy teljesen különálló, elosztó tervező program. szoftverkarbantartással 480e körüli áron. Most vettem épp a hónapban. De inkább ez, mint Vista :-D
Kép
Kép
Kép

#29 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 11. 06. 08:29

Idézet

Idézet

Nem. Vagyis úgy értem, hogy a CAD jelentése: Computer Aided Design. S mivel ez is az, valami közük csak van egymáshoz :Đ, de nem az AutoCad kiegészítője. Ez egy teljesen különálló, elosztó tervező program. szoftverkarbantartással 480e körüli áron. Most vettem épp a hónapban. De inkább ez, mint Vista :-D
nyílván, lévén ezzel termeled a pízt, míg a vista (vagy egyéb oprendszer) meg inkább viszi (bár termelékenység jellemezheti, de neked speciel az inkább a cad)

figy, újraindult a projekt, nemsokára esedékes egy bejárás. hívlak majd (vagy az egyik kollégám)
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#30 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 11. 06. 08:33

Idézet

Idézet

Idézet

nyílván, lévén ezzel termeled a pízt, míg a vista (vagy egyéb oprendszer) meg inkább viszi (bár termelékenység jellemezheti, de neked speciel az inkább a cad)

figy, újraindult a projekt, nemsokára esedékes egy bejárás. hívlak majd (vagy az egyik kollégám)
Ahogy mondod. Win-t ráérek 5-6-7 évente cserélni, ha stabil a rendszer (nekem XP-vel stabil, bár megjelenése után még sokáig 98SE-t futtattam.) Most a 7-es megjelenésekor hamarosan váltani fogok. CAD programokat viszont 2-3 évente kell vennem. Most a 2007-es van meg, de már árulják a 2009-est. Viszont idén WSCAD-et vettem, jövőre veszem majd az AutoCad-et.

Projekt miatt várom a hívásod. Ja, majd azért plíz áruld el azt is ki a generál (a ti megrendelőtök) és ki a beruházó! Jó lenne tudni, hogy nekem sem kelljen félnem a bentragadástól!

Kép
Kép
Kép

#31 Felhasználó inaktív   Aramisz93 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 23:02

Én is kifogom próbálni, de nem hinném hogy az XP és Ubuntu kombót lefogom váltani.KépKép Majd meglátjuk.

#32 Felhasználó inaktív   felegyi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 15:24

Dareal, véleményt kérek tőled a Windows 7 PreAlfa verziójáról! Ahogy szétnéztem már elérhetővé vált, a kommentekből ítélkezve rohadt gyors, sokkal kevesebbet fogyaszt mint a Vista (majdnem annyit mint az XP)! Vista kompatibilis Driverek... Kell ennél több? Lehetséges hogy a MS JÓ munkát végez most az ez egyszer?
"Believe the lie" - The X-files

Kérlek nézd meg ezt ---> http://petitionspot....ions/jericho2  és szavazz, hogy Barker mester mihamarabb nekilásson a Jericho 2-nek!

#33 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 12. 01. 16:07

Idézet

Dareal, véleményt kérek tőled a Windows 7 PreAlfa verziójáról! Ahogy szétnéztem már elérhetővé vált, a kommentekből ítélkezve rohadt gyors, sokkal kevesebbet fogyaszt mint a Vista (majdnem annyit mint az XP)! Vista kompatibilis Driverek... Kell ennél több? Lehetséges hogy a MS JÓ munkát végez most az ez egyszer?
minden kérésed így teljesüljön :-D

nos, tapasztalati véleményem nulla, csak az olvasott infókra tudok támaszkodni. azok eléggé tetszetősek.
viszont nem egy olyan irományt is olvastam, hogy a jelenlegi "lightweight" formája nem a végleges, kell majd azért oda erőforrás (hup.hu-n (ok, ez részrehajló) windows buherátorok írták, leginkább).
a vista kompatibilis driverek jelen pillanatban inkább duma, mintsem tény. bár való igaz, hogy úgy ahogy mennek a vista driverek ezen alpha alatt is (a kiadásra szánt változat viszont biztos, hogy jól fog muzsikálni, jelen változatok alapján butaság lenne akár pozitív, akár negatív véleményt alkotni róla), de az olvasottak alapján marginális a támogatott eszközök/driverek listája (ismétlem, jelenleg).

egy biztos, mint fő operációs rendszer egyáltalán nem érdemes használni, én még virtuális gépen kívül másra nem is tenném (de még arra sem, minek :Đ)

engem szerintem akkor fog érdekelni telepítés erejéig, amikor már elérhető egy RC változat. no akkor is leginkább csak azért, hogy a telefonon feltett "holtalálomizétmegjosétésholállítomazinyternyetet" kérdéseket gyorsan meg tudjam válaszolni, nem úgy, mint a vista kiadását követő időkben :) ezek után, majd ha a végleges változat kint lesz, talán már lesz egy service pack, na akkor majd felrakom. persze ennek alapvető követelménye, hogy a microsoft magyarország legyen oly kedves és ajándékozzon meg egy példánnyal, mint ahogy ezt tette a vista esetében is :) (akkor azt hittem, hogy nem nagyon fogom használni - max az egeret, emes egerek faintosak, no meg ajándék pacinak nem nézem a fogát - , oszt igazából boldog és elégedett vista64bit felhasználó vagyok jelenleg is (bár csak játszom rajta))
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#34 Felhasználó inaktív   Oldm4n 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 03. 12:40

Na. van egy beta 1 (v7004!!!) Windows 7-m.

Tapasztalatok: Viszonylag nem friss vas, (Soltek P4 3Ghz, giga ram, Ati Radeon 2600Pro) úgyhogy a driverekkel nem volt semmi gond, alapból felismert mindent, még a HDMI AUDIO driver is (ati) simán felficcent a telepítés során. Gyors. Nagyon nagyon gyors! Gyorsabb a kernel, mint a Vista-é. De nagyon durván. Látszik, hogy reszelik a kernelt már egy pár éve. Hétfőn nekiállok, telepítgetek, játékokat, egyebeket. Tapasztalatok később.
Nálam fontos: A hálózati környezetet hibátlanul detektálta, felajánlotta mindkét elérhető Windows AD tartományt a gépnév beállításánál, jól konfigurálta a hálókártyákat, (azaz a rendszergazdák szeretni fogják!) a teljes környezetet, hibátlanul alkalmazta a házirendeket. A gép nevén kívül gyakorlatilag semmi különös teendőm nem volt vele. (lehet valahova ide printscreeneket beszúrni???)

#35 Felhasználó inaktív   metafenomÉN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 12:43

Idézet

Tapasztalatok: Viszonylag nem friss vas, (Soltek P4 3Ghz, giga ram, Ati Radeon 2600Pro) úgyhogy a driverekkel nem volt semmi gond, alapból felismert mindent, még a HDMI AUDIO driver is (ati) simán felficcent a telepítés során. Gyors. Nagyon nagyon gyors! Gyorsabb a kernel, mint a Vista-é. De nagyon durván. Látszik, hogy reszelik a kernelt már egy pár éve. Hétfőn nekiállok, telepítgetek, játékokat, egyebeket. Tapasztalatok később.
Nálam fontos: A hálózati környezetet hibátlanul detektálta, felajánlotta mindkét elérhető Windows AD tartományt a gépnév beállításánál, jól konfigurálta a hálókártyákat, (azaz a rendszergazdák szeretni fogják!) a teljes környezetet, hibátlanul alkalmazta a házirendeket. A gép nevén kívül gyakorlatilag semmi különös teendőm nem volt vele. (lehet valahova ide printscreeneket beszúrni???)
Elösszőr ide felrakod a képet
http://www.kepfeltoltes.hu/
utánna belinkeled (a fa ikonnal)

Köszi a Win7 infót!Kép

#36 Felhasználó inaktív   Batri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 12:44

Idézet

persze lehet, de ne nagyon sokat és ne nagy méretben...valamelyik tárhelyre feltöltöd és beilleszted ide

#37 Felhasználó inaktív   ferrari123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 12:48

Idézet

Idézet

persze lehet, de ne nagyon sokat és ne nagy méretben...valamelyik tárhelyre feltöltöd és beilleszted ide
Kb. mennyibe fog kerülni?
Online ID:Ferrari012345
Logitech

#38 Felhasználó inaktív   felegyi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 13:45

Idézet

Erről nincs információ, de mivel stabil és jó op. rendszer biztos hogy elkérik az árát! Ha tényleg annyira szuper én is felrakom...Kép
"Believe the lie" - The X-files

Kérlek nézd meg ezt ---> http://petitionspot....ions/jericho2  és szavazz, hogy Barker mester mihamarabb nekilásson a Jericho 2-nek!

#39 Felhasználó inaktív   Oldm4n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 10:33

Idézet

Idézet

Idézet

MS disztrib vagyok priviben. (Magyarul tőlem veszed a bótba' a Windóz Pistát) Kari előtti héten jött ki hivatalosan a Windows 7 első bétája (7000) majd rá egy hétre, még dec 30.-án egy 7004 verziószámú. Ez azt jelenti, hogy MINT AZ ÁLLAT reszelik még karácsonykor is a kernelt Redmontban. Szerintem még az idén (augusztus-szeptember, iskolakezdés!) várható az első angol verzió. Talán karácsony előtt kijön a magyar. Valószínűleg már fordítják a kernelt. Tapasztalat, (volt MS Hun dolgozó) hogy mivel nem egyszerűen szótárazzák, hanem kompletten beillesztik a nyelvi környezetbe ez egy óriási munka, szinte nullából írják újra. Kapkodás lesz, hogy a gazdasági csúcsnál megjelenjen, azaz karácsonyra, merthogy sokkal inkább kinyílik az ember tárcája karikor, mint máskor, sok röhögés lesz a hibás fordításokon. De egyelőre nagyon gyorsnak igérkezik, úgy néz ki, hogy az MS tanult abból a hibás elképzelésből, hogy "nem baj, majd vesz még procit-ramot-vga-t a paraszt" merthogy nem vesz. CSAK az oprendszer miatt nem vesz. Ez tartja életben az XP-t! Sajnos a Vista nagyon erőforráséhes. És a Core is. Azaz hiába kopasztod le, akkor is éhes marad, hibás assy optimalizáció. (Gondolom az assembly programozók régesrégen az XBOX-progikat reszelik). Hétfőn tesztelek, hétfőn várhatók képek az új W7-ről. :Đ

#40 Felhasználó inaktív   Batri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 10:39

Idézet

MS disztrib vagyok priviben. (Magyarul tőlem veszed a bótba' a Windóz Pistát) Kari előtti héten jött ki hivatalosan a Windows 7 első bétája (7000) majd rá egy hétre, még dec 30.-án egy 7004 verziószámú. Ez azt jelenti, hogy MINT AZ ÁLLAT reszelik még karácsonykor is a kernelt Redmontban. Szerintem még az idén (augusztus-szeptember, iskolakezdés!) várható az első angol verzió. Talán karácsony előtt kijön a magyar. Valószínűleg már fordítják a kernelt. Tapasztalat, (volt MS Hun dolgozó) hogy mivel nem egyszerűen szótárazzák, hanem kompletten beillesztik a nyelvi környezetbe ez egy óriási munka, szinte nullából írják újra. Kapkodás lesz, hogy a gazdasági csúcsnál megjelenjen, azaz karácsonyra, merthogy sokkal inkább kinyílik az ember tárcája karikor, mint máskor, sok röhögés lesz a hibás fordításokon. De egyelőre nagyon gyorsnak igérkezik, úgy néz ki, hogy az MS tanult abból a hibás elképzelésből, hogy "nem baj, majd vesz még procit-ramot-vga-t a paraszt" merthogy nem vesz. CSAK az oprendszer miatt nem vesz. Ez tartja életben az XP-t! Sajnos a Vista nagyon erőforráséhes. És a Core is. Azaz hiába kopasztod le, akkor is éhes marad, hibás assy optimalizáció. (Gondolom az assembly programozók régesrégen az XBOX-progikat reszelik). Hétfőn tesztelek, hétfőn várhatók képek az új W7-ről. :Đ

és ugye ezis támogatja a directX10-et?Kép

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.