Nem tudom ti,hogy vagytok vele,de szerintem egy nagyon színvonalas,fordulatokkal,meglepetésekkel,csalódásokkal,örömökkel teli szezon volt...legalábbis jobban élveztem mint a tavalyit...Volt itt minden egy visszatérő öreg "4es" aki igaz,hogy nem játszot régi fényében mégis örökifjún futott ki a pályára és jászot is.Aztáncsúnya Brady sérülés rögtön az első mecsen,s így láttunk egy olyan Matt Casselt akinek a hátára kellet venni a csapatot,s igazi vezér ként játszani.Azt hiszem a szezon vége fele ez sikerült is neki.Nem felejtehtjük el,hogy a Packers is új irányíóval kezdett (az előbb utaltam is rá) méghozzá Aaron Rodgers személyében aki fantasztikusan irányította ma csapatot,annak ellenére,hogy nem jutottak PO-ba.Ki gondolta volna,hogy a Lions ennyire csúfosan végez...én nem és még is megtörtén hisz ilyen ez a sport.Természetesen a botrányok sem kerülhették el az idei idényt sem,gondoljunk csak Burres fegyver ügyére vagy Adam"pacman" Jones kis incidensére.
De ugyanúgy látthatunk egy két újjá éledést is például a Miami személyében akik tavaly majdnem győzelem nélkül zártak,most pedig 10* annyi mecset nyertek egy új edzővel.A rookie-k is kitettek magukért hisz bomba ként csapódott be Matt Ryan vagy Joe Flacco a köztidatba.Flacco például az első újonc aki két mecset nyert a PO-ba újonv évébe.A címvédés elmaradt a Giants részéről,de mindenképp megérdemelnek egy sort itt,hisz nagyon magabiztosan igazi címvédő ként játszottak néha-néha már megállíthatatlannak tüntek.De aztán nem jutottak Sb-be hanem helyettük egy meglepetés csapat a Cardinals,akikről senki megnem mondta volna,hogy ők lesznek a nagy döntő egyik részvevői.Warner újjá éledt,és az elkapói is

Ezt követte a Pro Bowl ahol brillíroztak a játékosok és azt kaptuk amit vártunk: Visszafogodtabb védelmet,kevés szabájtalanságot,rengeteg gyönyörű passz játékot, és trükkös play-eket.Fitzgerald itt sem fogta vissza magát hisz szerzett egy szép TD-t,és MVP is lett,de akkor a nagy öreg Tony Gnzalez-ről se feledkezzünk meg aki a leg első pontokat szerezte...Peyton uraság most nemvolt egyedül hisz kis öcsije Eli is vele tartott igaz,ő kicsit alulteljesített de a tréfa mester most is majdhogy nem tökéletesen passzolt amíg pályán volt.Végül az NFC szerezte meg 20. győzelmét méghozzá 30-21-re nyertek az AFC ellen.

Nekem rohadtul fog hiányozni az NFL,bocsánat a kifejezésért,de mint mondtam minden volt ami kell...persze az off-season is fontos része a ligának szóval a topik nem áll le,s most gyorsan össze szedjük mi mikor is lesz aztán mindegyikről bővebben is beszélünk :
- Franchise tag ( febr 19ig)
- Scouting Combine (febr 18-24)
- Restricted free agency (Qualifying offers: február 26., Signing period: április 17., Opciós jog: április 24)
- Unrestricted free agency(febr 27től)
- NFL tulajok találkozója (Márc 22-25)
- DRAFT (április 26-26)

év végi összefoglaló