HWSW Informatikai Kerekasztal: KINECT vs. MOVE - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KINECT vs. MOVE

#41 Felhasználó inaktív   Bbogesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 12. 21:08

Idézet

Ez micsoda valami homerobo konzolra? vagy mi?

#42 Felhasználó inaktív   Bbogesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 21:21

Idézet

Továbbgondolva akár az irodai életben is?
Innen már csak egy lépés az "én a robot" c. film/könyv vezéragya az épületben ami megkergül. Tiszta utópia Kép

#43 Felhasználó inaktív   Ányy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 21:23

Idézet

És a Skynet öntudatra ébred.... Én már azt várom, hogy mikor leszünk mi magunk a játékban, vmi virtuális valóságos cuccban. (ez meg tiszta Mátrix)Kép

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig. <- Én csak facebookon vagyok fent :D

Porch Monkey 4 Life!

#44 Felhasználó inaktív   Dagobert_bácsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 18:51

Valami olyasmit is halottam erről, hogy elég lesz ha pl. az autó versenyben csak a kezemet forgatom. De én ennek nem adok nagy sikert, mert ha ki kell nyújtani a kezemet akkor a játékos egy fél óránál tovább tuti nem fogja bírni ott ratani a kezét! ennyi lesz a hátránya, én ezt halottam!

#45 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 01. 06. 18:55

Idézet

Valami olyasmit is halottam erről, hogy elég lesz ha pl. az autó versenyben csak a kezemet forgatom. De én ennek nem adok nagy sikert, mert ha ki kell nyújtani a kezemet akkor a játékos egy fél óránál tovább tuti nem fogja bírni ott ratani a kezét! ennyi lesz a hátránya, én ezt halottam!
Igen ez igy igaz lesz ilyen ilyesmi de szerintem biztos nem kell fullra kinyujtani a kezed nagyon fejlet lesz a nátál pl ilyen van benne amin én csodálkoztam ha elsétál előted valaki akkor azt nem észleli a kamera csak téged... biztos meg lesz oldva

#46 Felhasználó inaktív   Dagobert_bácsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 19:00

Idézet

Idézet

Igen ez igy igaz lesz ilyen ilyesmi de szerintem biztos nem kell fullra kinyujtani a kezed nagyon fejlet lesz a nátál pl ilyen van benne amin én csodálkoztam ha elsétál előted valaki akkor azt nem észleli a kamera csak téged... biztos meg lesz oldva
lehet hogy ilyen arc felismerő funkció lessz benne, de én nem hiszem hogy használni fogom, mert ugye ez csak xbox-ra lessz kitalálva, az meg nekem nincs és nem is nagyon tervezem a beszerzését, de lehet hogy egyszer meggondolom magam, nem tudom még :Đ

#47 Felhasználó inaktív   Tejföl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 15. 19:13

Hello! Megtudja mondani valaki hogy abban a tcikkben amit a gamekapocs írt a Natalról miért az szerepel hogy "Már szűk egy év sincs a megjelenésig"? Én úgytudom hogy This Holiday a kiadási dátum :Đ és az meg már csak kb 4 hónap.

#48 Felhasználó inaktív   Kyuubi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 19:14

Idézet

Hello! Megtudja mondani valaki hogy abban a tcikkben amit a gamekapocs írt a Natalról miért az szerepel hogy "Már szűk egy év sincs a megjelenésig"? Én úgytudom hogy This Holiday a kiadási dátum :Đ és az meg már csak kb 4 hónap.
Ha jól tudom áttolták karácsony előttre.
"What is dead may never die, but rises again, harder and stronger."

#49 Felhasználó inaktív   Urahara 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 19:14

Idézet

A Holidays valószínűleg a karácsonyi ünnepekre vonatkozik, nem a nyári szünetre.
"I like pleasure spiked with pain / And music is my aeroplane"

#50 Felhasználó inaktív   Batri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 19:15

Idézet

elvileg a karácsonyi szezonban fog jönni, vagy késő ősz

#51 Felhasználó inaktív   Tejföl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 15. 19:17

Idézet

Idézet

elvileg a karácsonyi szezonban fog jönni, vagy késő ősz

én is így hallottam de ez megcáfolja sztem: http://www.xbox.com/...e/projectnatal/

#52 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 03. 18. 07:14

Nem akartam külön topikot nyitni a Sony MOVE-jának, inkább megváltoztattam a MS-os NATAL topikcímet.
Most hogy a Sony új "kontrollere" is megkapta tényleges nevét.
És kapásból had osszak meg veletek egy szellemes odaszólós MOVE reklámot. Besz.rás!!

Kép
Kép
Kép

#53 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 08:20

Idézet

Nem akartam külön topikot nyitni a Sony MOVE-jának, inkább megváltoztattam a MS-os NATAL topikcímet.
És kapásból had osszak meg veletek egy szellemes odaszólós MOVE reklámot. Besz.rás!!
Bakker, de egy rohadék promo :Đ Elégé beszólnak a Natalnak. Egyébként a TPS-t amit játszanak a háttérben, szerintem nem live nyomja a srác, hanem csak imitálja a játszást.
Abban igazuk van, hogy több játékfajtát lehet majd Move-al játszani, viszont a Natal lehet az amin igazi különleges játékok készülhetnek. Nagyon sok múlik a microsofton. Ha a Sony csinálná a Natalt akkor azt mondanám, hogy nagyon egyedi, profi, különleges játékokat fogunk kapni (mint amilyen a Little Big Planet). A micro is gondolom, hogy megpróbál majd ez irányba elmenni, de nem tudom, nekik mennyire fog ez menni. Mindenesetre továbbra is a Natalt tartom fejlődésnek.
A move az egy koppincs, egy továbbfejlesztett wii. Nem igazi innováció.

#54 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 18. 08:31

Idézet

Idézet

Bakker, de egy rohadék promo :Đ Elégé beszólnak a Natalnak. Egyébként a TPS-t amit játszanak a háttérben, szerintem nem live nyomja a srác, hanem csak imitálja a játszást.
Abban igazuk van, hogy több játékfajtát lehet majd Move-al játszani, viszont a Natal lehet az amin igazi különleges játékok készülhetnek. Nagyon sok múlik a microsofton. Ha a Sony csinálná a Natalt akkor azt mondanám, hogy nagyon egyedi, profi, különleges játékokat fogunk kapni (mint amilyen a Little Big Planet). A micro is gondolom, hogy megpróbál majd ez irányba elmenni, de nem tudom, nekik mennyire fog ez menni. Mindenesetre továbbra is a Natalt tartom fejlődésnek.
A move az egy koppincs, egy továbbfejlesztett wii. Nem igazi innováció.
Nagyrész egyetértek veled. De míg a MOVE-re már láthatunk komoly(nak tűnő) játékokat is, addig a NATAL-ról csak egy ladbarugdosós elmebajt, meg egy virtuális kisfiút láthattunk aki a tóparton flangál.
Egyértelműen innovatívabb elgondolás a NATAL, de félek hogy feleannyira sem tudnak élni vele, mint a Sony a MOVE-val.
Ja bocs....NATAL-al már láttunk videót, hogy a faszi Burnoutozott vele...de könyörgöm, hol jobb a levegőt tekergetni, mint egy real kormányt???? Szóval egyelőre bármennyire is egyedibb és előremutatóbb a NATAL, én úgy gondolom hogy a MOVE-nak áll a széna.
Kép
Kép
Kép

#55 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 08:48

Idézet

Idézet

Idézet

Nagyrész egyetértek veled. De míg a MOVE-re már láthatunk komoly(nak tűnő) játékokat is, addig a NATAL-ról csak egy ladbarugdosós elmebajt, meg egy virtuális kisfiút láthattunk aki a tóparton flangál.
Egyértelműen innovatívabb elgondolás a NATAL, de félek hogy feleannyira sem tudnak élni vele, mint a Sony a MOVE-val.
Ja bocs....NATAL-al már láttunk videót, hogy a faszi Burnoutozott vele...de könyörgöm, hol jobb a levegőt tekergetni, mint egy real kormányt???? Szóval egyelőre bármennyire is egyedibb és előremutatóbb a NATAL, én úgy gondolom hogy a MOVE-nak áll a széna.
Az igaz, egyelőre várnunk kell, hogy lássuk, hogy a Natal-ra milyen játékok lesznek. Viszont az autós példánál maradva ebben a fajta game-ben egyik típus sem lesz nyerő. Natal = légkormány = gagyi. Persze semmi se gátolja, hogy egy igazi kormányt tarts a kezedben, de akkor is a levegőben kell tartanod. Move = két kontorllert tartod a levegőben és azzokat mozgatod, mint egy kormányt. Gyakorlatilag ugyanaz, mint a wii megoldás, de itt is a levegőben kell tartani a kezet. nem jó. Másik wii megoldás ami már létezik ps3-is, ha keresztbe fogod a remote-ot és azt döntöd jobbra balra. kb mint a motorstormban. ez sem igazi megoldás, de már jobb. Részemről ebben a stílusban marad a kalasszikus joypad vagy igazi kormány az asztalon.
Natalnál lehet esetleg annyi előny, hogy érzékeli az asztalra tett kormányt, de ha már van ilyen kormányom akkor minek natal?

#56 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 09:49

De ha már belevágtam elgondolkozom még pár stíluson.

FPS: sok helyen írtam már. Nem akarom ismételni magam. Továbbra is az egér+bill a nyerő, utánna kontoller nagyon közel hozzá a wii/move, majd natal
TPS: itt már jobban teljesíthet a wii/move mivel kevésbé kell összevissza nézni, általában egy irányba nézünk és lövünk. Épp ezért a fénypuskás játékok királya a wii/move irányítás (nem hiába szerepel a fénypuskás játék az egyik move reklámban)
Sport: autoverseny kibeszélve. Foci, nhl, nfl stb csapatalapú játék. Ha a normális verziót nézzük akkor kétlem, hogy jobb irányítás lenne, mint kontrolleren. Itt is a wii/move a nyerő, de ha azt nézzük, hogy ha csak egy részét emeljük ki ezeknek a játékoknak (ki tud messzebb lőni,fejelni, dobni, stb) akkor a natal a nyerő. A golf kivétel. Ott mindkét fajta stílus jó lehet.
Stratégia: el lehet felejteni. az pc-n jó és kész.
Platform: wii-re sok minőségi platfomr játék van ami kihasználja a mozgásérzékelőt. Ez a stílus fekszik épp ezért a move-nak is. Natalra nehéz elképzelni, hogy csak az ujjammal irányítom a karaktert, de müködhet (pl jobbra mutatok akkor jobbra megy, ha gyorsan fel akkor ugrik, stb.
Verekedős játékok: itt szerintem a natal lesz a nyerő a teljes test mozgatása miatt.
Szerepjáték: ugyanazok a hibák, mint TPS-nél.

Most több nem jut eszembe. Ebből látszik, hogy ha van választási lehetőség akkor inkább jobb ha marad az ember a klasszikus irányításnál. Mindkét stílus (move, natal) csak is a speciális, csak rájuk írt játékokkal lehetnek igazán nyerők. Igazából ezen fog eldőlni, hogy melyiket érdemes beszerezni. A sony se elégedhet meg azzal, hogy majd az új játékok támogatni fogják a move féle stílust is, mivel ennyi nem lesz elég.

Egyelőre mindkét eszközre csak casual játékokat vizionálok exkluzív címként.

Ezért nem fogom elsietni a vásárlást. Fél évet szerintem minimum várni kell, hogy ha az ember nem akar feleslegesen kidobni pénzt.

#57 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 18. 10:07

Scoo: AGREED !
annyit fűznék csak hozzá, hogy nekem sokkal jobban megy a FPS is kontrollerrel, mint egér+bill-el. És gondolom a konzolosok 80%-a így van ezzel.... lehet nem, nemtom. De én olyan tök vagyok már egérrel, hogy csak na. Mert CSAK célozni lehet max könnyebb egérrel. Az össszes egyéb irányítás kézreállóbb mindenképp kontrollerrel. De ez tényleg csak én vagyok, erősen emberfüggő.
minden mássat teljesen egyetértek. Ezekhez az új mozgáskövető irányításokhoz egyedi játékok kellenek.

Kép
Kép
Kép

#58 Felhasználó inaktív   boldi89 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 11:33

Az elző két hszt olvasva én is megfogalmaznám a véleményem.

FPS: bill+egér a tuti xbox után nagyon furcsa de jobban megy vele.

RPG: szerintem nem kell részletezni bill és egérre vannak tervezve.

Verseny: Csak is joystik billen nyomi valam szörnyű....

Verekedős: ismét a joyra szavazok.

Szerény véleményem szerint fps és rpg játékoknál jobb a bill de minden másnál a joy az ász.Tervben van egy xbox joy a pcmhez.

#59 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 11:52

Idézet

Szerény véleményem szerint fps és rpg játékoknál jobb a bill de minden másnál a joy az ász.Tervben van egy xbox joy a pcmhe

Sok szerencsét. Én Istenként kezeltem, alig használtam, és elég hamar tönkrement. Nem mertem venni egy másikat, pedig jó fogása volt.

#60 Felhasználó inaktív   Bins 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 13:15

Idézet

Idézet

Szerény véleményem szerint fps és rpg játékoknál jobb a bill de minden másnál a joy az ász.Tervben van egy xbox joy a pcmhe

Sok szerencsét. Én Istenként kezeltem, alig használtam, és elég hamar tönkrement. Nem mertem venni egy másikat, pedig jó fogása volt.
nekem az xboxomból sztem a 2 joy ami a mai napig tökéletesen működik:D az egyiken kicsit beragadt az A gomb, de nem vészes más baja nincs:D amúgy sztem még korai volt elindítani ezt a topicot amíg kint sincsenek, de ha látatlanba kéne szavazni akkor egyértelműen NATAL.
Mindíg van két lehetőség.........Vagy nincs.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó