az irányítással kapcsolatosan: az arcade-nek az a baja, hogy kicsit mozdítod a kormányt, nagyon fordul a játékban, így teljesen kezelhetetlen az autó. szimulátorokra jellemzően, annyit fordul a kormány a játékban amennyit valójában elfordítod. a pedál utakról ne is beszéljünk. hozzáérek valamelyikhez, padlógáz vagy satu fék. (szimben tudsz tartani egy tempót és egyfajta lassulást, néha a KETTŐT EGYSZERRE használva. üröm az örömben, hogy ez egy rallys játék, ahol gyakorlatilag egyszerre min 2 pedált kell használni, mert úgy fogsz menni, mint a videókban a srácok...szana-széjje:)).így akár egy hosszú nyújtott kanyarban is egy íven tudod tartani az autót. arcade-nak az a hátránya, hogy nem tudsz ott menni, ahol kellene. letérsz az ideális ívről, össze-vissza kell rángatni a kormányt. nem értem mi a gond ezzel, s miért nem csinálják meg egy játékban normálisan...lassan azért lesz játék a játék, mert a kormánnyal kell bíbelődni, s elveszik a játék való értelme. dirt-nek nagyon pocsék volt az irányítása, ennél még az NFS szériákban is százszorta jobb volt. legfőképpen azt nem értem, hogy egy ilyen teljesen alap dolgot miért nem tudnak egyszer normálisan megcsinálni, függetlenül attól, hogy arcade, szim, rally, gt vagy egyéb más autós game. ezzel teszik tönkre az egészet....jelenleg a szimek képesek hozni egyedül ezt az alap színvonalat, innen a berögződés, hogy valami szimulátoros-e vagy sem. lóaszt! minimum, hogy az irányítást megcsinálják! (valójában azért ilyen szar szerintem, mert über retek az arcade játékok fizikája, gyakorlatilag nincs is, és egy rosszul megvalósított irányítással ez nem szembetűnő)
(a dirt 2-őt nem próbáltam, így csak általánoságban beszéltem a játékok pocsék irányításáról, amik mindig felbosszantanak
)