Dr. Halál
(You Don't Know Jack)

Nos én semmit nem tudtam a filmről csak, hogy Al Pacino van a főszerepben. Mivel ő a kedvenc szinészem így alap hogy megnéztem.
Ez egy...hát elvileg életrajzi dráma, de jóval több annál, elég komoly témát boncolgat. A téma pedig az eutanázia.
Szóval van egy orvos Jack Kevorkian (Al Pacino), aki egy nagyon is új ötlettel áll elő. Tudjuk vannak nagyon rettenetes betegségek, szörnyű kínnal járnak stb...és a beteg már nem bírja a szenvedést, inkább meghalna. Dr. Kevorkian pedig épp erre fog specializálódni, segít az ilyen betegeken, azaz segítséget nyújt az öngyilkosságban.
A film az ő történetét mutatja,be mit miért vállal, a meghurcolását és egyebek. Ez nagyon elgondolkodtató film, sok emberjogi problémát is feltár. Egyébként a film nem objektív, bizony keményen állást foglal, mégpedig az eutanázia mellett, ami elég bátor, szinte meggyőzi a nézőt Kevorkian igazáról! Ez egy HBO-s tévéfilmtől szerintem nem semmi, ilyen komoly témában. Al Pacino zseniális mint mindig, ezért a szerepért Golden Globe-ot is kapott. Viszont nagyon öreg már

Al Pacino mellett más nagy nevek is feltűnnek: Susan Sarandon, john Goodman, Danny Huston. Nagyon érdekes, gondolkozós film. Igazán jól sikerült, érdemes megnézni!
a.k.a. moloj