22 Bullets - 22 lövés
Egy vérgőzös francia thrillerhez van szerencsénk Jean Renoval a főszerepben, mint kiöregedett, "nyugdíjas" maffiavezér.
A film nagyon jól indul, és akad elég sok akciódús rész is mégis nem tud kitörni a sablonosság keretei közül. Aki már látott egy maffiózós filmet vagy egy thrillert annak ez a film nem tud újat mutatni. Vallatások, kivégzés, kis véres csomag, piás zsaru, mindet láttuk már, persze ez nem baj, mert a film szép kerek egész, de ennyi. Eléggé erőltetett a drámai, lelkizős vonal is, pár jelenetet kivéve, ami azért tényleg jól meg lett rendezve. J. Renot szeretem, de ez a szerep nehezen illett rá, legalábbis én végig idegennek éreztem az általa megformált karaktert és a nagy "keresztapát".
Azért ezek a negatívumként felfogható irományfecnik ne tántorítsanak el senkit a mozizástól. Akinek bejön ez a téma, esetleg szereti a thrillereket (de azért még nem látott mindent

vagy pont hogy mindent látni akar

az nyugodtan nézze meg, mert nagy csalódás csak nem fog okozni eme alkotás, mivel alapjába véve nem rossz film ez.
6.6 pont