HWSW Informatikai Kerekasztal: HDMI kábellel a kép kisebb a monitoron, egy hüvelykkel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HDMI kábellel a kép kisebb a monitoron, egy hüvelykkel De a VGA kábellel összekötve teljesen kitölti a monitort Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 18. 17:25

Sziasztok!

Vettem egy ilyen monitort: Fujitsu 3230T
Rádugtam a 4670-es ATI kártyámra, felnyomtam a felbontást 1920x1080-ra, és láss csodát: gyönyörű!
No, gondoltam, ez jó vétel volt.
Aztán elmentem a boltba, és megtoldottam a beruházást egy HDMI kábellel: egy ilyen frankó monitort kár lenne nem kihasználni...
Rádugom a 4670-es ATI kártyámra, és láss csodát: a kép moslék!
Az van, hogy a kép kisebb lesz, minden oldalon kihasználatlanul hagy egy hüvelyket a monitorból, és mivel így ugye nem egyezik a monitor natív fizikai paramétereivel, ezért nem is lesz szép a kép.
:OOO
Na, gondoltam, hogy biztos a driverben kell valamit matatni. De semmit menüt nem találok ami erre utalna, erre hatással lenne.
Na, gondoltam, hogy új driver kell. De letöltöm a legújabbat, és ugyanaz.
Na, gondoltam rádugom egyszerre mind a kettő kábelle, de így sem lesz normális. VGA inputon szép, HDMI inputon katasztrófális mert kisebb.
Na, gondoltam átnézem a monitor menüjét, hátha van egy olyan menüpont, hogy "HDMI autoadjust to shit". De nincs benne ilyen.
Na, gondoltam, nem gáz kinyitni azt a manualt, ha mosógépet vennék, azt is elolvasnám. De nem ír ilyenről.
Na, gondoltam felhívom a Fujitsu honlapján megadott monitor-szervízt, hogy láttak-e már ilyent. Ők soha, biztos a driver lesz az.
Hát most ez miért nem plug & play???
Miért pont én???
Segítség!!!
:-o

#2 Felhasználó inaktív   Mókus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 18. 22:22

A driverben keress egy overscan nevű beállítást. Az is lehet, hogy scale néven fut.
Monitorral nem használtam még HDMI-t, de TV esetében van, hogy a képarányt kell megváltoztatni, ha monitoron is van ilyen, azt is érdemes végigsakkozni.
"Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!"

#3 Felhasználó inaktív   Mókus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 18. 22:22

(Dupla)

Szerkesztette: Mókus 2010. 08. 18. 22:23 -kor

"Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!"

#4 Felhasználó inaktív   Conroe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 19. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Mókus - Dátum: 2010. 08. 18. 22:22

A driverben keress egy overscan nevű beállítást. Az is lehet, hogy scale néven fut.
Monitorral nem használtam még HDMI-t, de TV esetében van, hogy a képarányt kell megváltoztatni, ha monitoron is van ilyen, azt is érdemes végigsakkozni.

Ha esetleg valakit még érint ez a probléma a Catalystban van egy beállitás az Asztalok és kijelzők menüben. Az alsó sávban lévő kijelzőre jobb klikk, majd konfigurálás és méretezési beállitás. Itt lehet állitani. Eléggé el van dugva,de ezzel sikerült a problémát megoldani.

#5 Felhasználó inaktív   GrandMasTer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Conroe - Dátum: 2010. 12. 19. 08:58

Ha esetleg valakit még érint ez a probléma a Catalystban van egy beállitás az Asztalok és kijelzők menüben. Az alsó sávban lévő kijelzőre jobb klikk, majd konfigurálás és méretezési beállitás. Itt lehet állitani. Eléggé el van dugva,de ezzel sikerült a problémát megoldani.

Nekem megoldotta a problémát ez a beállítás, kivéve a Crysis esetében. A Crysis nem hajlandó a teljes monitoron megjelenni, körben ott a csík. Mit kellene tennem (ne játsz a Crysissel nem ér :) )?
Ha ablakban játszom, akkor kiér a kép a képernyő széléig, csak akkor meg van ablakkeret...
master of puppets I'm pulling your strings

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó