Vettem egy ilyen monitort: Fujitsu 3230T
Rádugtam a 4670-es ATI kártyámra, felnyomtam a felbontást 1920x1080-ra, és láss csodát: gyönyörű!
No, gondoltam, ez jó vétel volt.
Aztán elmentem a boltba, és megtoldottam a beruházást egy HDMI kábellel: egy ilyen frankó monitort kár lenne nem kihasználni...
Rádugom a 4670-es ATI kártyámra, és láss csodát: a kép moslék!
Az van, hogy a kép kisebb lesz, minden oldalon kihasználatlanul hagy egy hüvelyket a monitorból, és mivel így ugye nem egyezik a monitor natív fizikai paramétereivel, ezért nem is lesz szép a kép.

Na, gondoltam, hogy biztos a driverben kell valamit matatni. De semmit menüt nem találok ami erre utalna, erre hatással lenne.
Na, gondoltam, hogy új driver kell. De letöltöm a legújabbat, és ugyanaz.
Na, gondoltam rádugom egyszerre mind a kettő kábelle, de így sem lesz normális. VGA inputon szép, HDMI inputon katasztrófális mert kisebb.
Na, gondoltam átnézem a monitor menüjét, hátha van egy olyan menüpont, hogy "HDMI autoadjust to shit". De nincs benne ilyen.
Na, gondoltam, nem gáz kinyitni azt a manualt, ha mosógépet vennék, azt is elolvasnám. De nem ír ilyenről.
Na, gondoltam felhívom a Fujitsu honlapján megadott monitor-szervízt, hogy láttak-e már ilyent. Ők soha, biztos a driver lesz az.
Hát most ez miért nem plug & play???
Miért pont én???
Segítség!!!