HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Tanks - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (500 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Tanks MMORPG Harckocsi szimulátor

#381 Felhasználó inaktív   wildláma 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 19. 20:34

Én nem rég szereztem meg a VK3001(H) gépemhez a 88-ast, ami valljuk be nagyot lendít a 76-os után, de rondább is lett :D de az nem számít. Időközben elkezdtem az amerikai "fát" amit az M3 Lee-nél abba is hagytam. Német fronton van még egy PanzerJager IV-em, meg egy Grillem, ami egy ócskavas, mivel bárhogy célzok, minden 4-5. lövésem talál csak vele, de nem akarok visszacserélni az ágyúját, mert a 2 közötti különbség mégis csak ég és föld. Ezen felbuzdulva inkább nekiláttam a ruszki SPGknek ahol jelenleg az SU-28nál (asszem ez a neve) tartok, ami fantasztikus hogy forgó tornya van, remélem az SU-5 is így viselkedik majd :). és még van egy T-34-esem, amit ritkán használok csak. Célom msot a Hummel, amihez már csak 20k xp kell, a Tigris, amihez kb 40k, meg persze a JgPanther amihez még előtte egy új ágyút is ki kell váltanom, + az a 60k+ os ára, szóval most patthelyzet alakult ki :s
Kép

#382 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 21. 00:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 11. 19. 09:28

Igor Apraszkíj Gomolov valamikor az 1915-ben született egy Tetránka nevű középorosz faluban. Szülei egyszerű, ám meglehetősen korlátolt munkás emberek voltak.

• Szerintem a középorosz Tetránka faluban nem sok gyár lehetett, ahol Igor szülei "munkáskodhattak", hacsak nem ingáztak valamely környező nagyobb városba, de ez akkoriban nem volt divat, meg az infrastruktúra sem volt meg hozzá.
  • Gyanítom, hogy a vidéki középorosz területen az oktatás sem lehetett túl erős, ha volt egyáltalán. Így a kiváló tanulmányok rész egy kicsit sántít.
  • A sztrapacska az nem szlovák eledel?

Szerkesztette: Warton 2010. 11. 21. 00:06 -kor

#383 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 21. 00:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 11. 21. 02:05

• Szerintem a középorosz Tetránka faluban nem sok gyár lehetett, ahol Igor szülei "munkáskodhattak", hacsak nem ingáztak valamely környező nagyobb városba, de ez akkoriban nem volt divat, meg az infrastruktúra sem volt meg hozzá.
  • Gyanítom, hogy a vidéki középorosz területen az oktatás sem lehetett túl erős, ha volt egyáltalán. Így a kiváló tanulmányok rész egy kicsit sántít.
  • A sztrapacska az nem szlovák eledel?

1. Tetránka nevű falu valójában nem létezik. A történetben szereplő település egy hasonló nevű sebhintőporról kapta a nevét :)
2. Nem mondtam, hogy erős volt az oktatás. Sőt valószínű nem volt az. Hibbant főhősünk pont ezért tudott kiváló eredményt produkálni.
3. Jól tudod. A sztrapacska szlovák eredetű étel. De attól még szerepelhet a történetben. Én pl. rendszeresen fogyasztok croasant, holott még nem jártam Franciaországban.
4. Igaz ezt nem kérdezted, de a Helmut Panzerschlecht is kitalált szereplő. Sőt a Panzerschlecht magyarul azt jelenti, hogy páncélvacak.
5. Bocs mindenkitől az :offtopic: -ért. :D

Csak hogy ne legyen teljesen off a téma:
Megszereztem első 88mm-es L/56-os lövegemet. Az előbb csináltam vele 5 killt.
Sajnos amióta az új lövegem van gyakrabban rak be IS7-esek közé. Annyira azért nem erős járgány ez a VK3001(p). Szóval nem vagyok sokkal előrébb, mint a 75mm-es L/70-es löveggel. Igaz a 88-as lassabban tölt, de nagyobbat is üt. A light tankokhoz 1 a kisebb közepesekhez max 2 lövés kell.
Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#384 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 07:41

Üzenet megtekintéseIdézet: wildláma - Dátum: 2010. 11. 19. 21:34

Én nem rég szereztem meg a VK3001(H) gépemhez a 88-ast, ami valljuk be nagyot lendít a 76-os után, de rondább is lett :D de az nem számít. Időközben elkezdtem az amerikai "fát" amit az M3 Lee-nél abba is hagytam. Német fronton van még egy PanzerJager IV-em, meg egy Grillem, ami egy ócskavas, mivel bárhogy célzok, minden 4-5. lövésem talál csak vele, de nem akarok visszacserélni az ágyúját, mert a 2 közötti különbség mégis csak ég és föld. Ezen felbuzdulva inkább nekiláttam a ruszki SPGknek ahol jelenleg az SU-28nál (asszem ez a neve) tartok, ami fantasztikus hogy forgó tornya van, remélem az SU-5 is így viselkedik majd :). és még van egy T-34-esem, amit ritkán használok csak. Célom msot a Hummel, amihez már csak 20k xp kell, a Tigris, amihez kb 40k, meg persze a JgPanther amihez még előtte egy új ágyút is ki kell váltanom, + az a 60k+ os ára, szóval most patthelyzet alakult ki :s

a porsche verziónál én visszatértem az L/70re

gyorsabban tölt, jobb a páncélátótés (és ugye vastagbőrű az ellen, hogy pusztulna meg) meg egyébként is autentikusabb (mert ugye eredetileg az lett volna a lövege, de nem lett kész időre, meg adolf mindenképpen 88-ast akart - így született a tigris tank)

#385 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 07:49

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 11. 22. 07:41

a porsche verziónál én visszatértem az L/70re

gyorsabban tölt, jobb a páncélátótés (és ugye vastagbőrű az ellen, hogy pusztulna meg) meg egyébként is autentikusabb (mert ugye eredetileg az lett volna a lövege, de nem lett kész időre, meg adolf mindenképpen 88-ast akart - így született a tigris tank)

Csak az a szomorú, hogy a 88-as ebben a játékban használhatatlan. Sajnos, jóval nagyobb kaliberű löveg kell..:shoot:
Ez kicsit bosszantó...
Mostanában az orosz szerveren nyugtatom magam, ott egész jó eredményeket érek el arty vonalon.
A másik szerveren valahogy úgy érzem, hogy mindenkinek jobb a tankja, több xp-je van, több arannyal rendelkezik, több tankkal, jobb löveggel és messzebbre látnak mint én. Ez kicsit nyomaszt...

#386 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 08:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Yep - Dátum: 2010. 11. 22. 08:49

Csak az a szomorú, hogy a 88-as ebben a játékban használhatatlan. Sajnos, jóval nagyobb kaliberű löveg kell..:shoot:
Ez kicsit bosszantó...
Mostanában az orosz szerveren nyugtatom magam, ott egész jó eredményeket érek el arty vonalon.
A másik szerveren valahogy úgy érzem, hogy mindenkinek jobb a tankja, több xp-je van, több arannyal rendelkezik, több tankkal, jobb löveggel és messzebbre látnak mint én. Ez kicsit nyomaszt...

én ezt csak és kizárólag a balance-összesorsolás számlájára írom

88/L56-as löveggel csuklás nélkül bepakol IS és afölötti tankok közé, amikoris annak a "természetes" és előforduló ellenfele a KV-T34 illetve maximum a Churchill (az angolszász oldalról) volt

tényleg, remélem, lesz majd a véglegesben historycal battle (vagy valami hasonló)

(pl: szedd ki a szmolenszki úton ellentámadó KV-1-et Pz38t-kkel meg iylenek :) )

#387 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 22. 08:40

tegnap a Hetzer nevezetű förmedvény végérvényesen belémtáplálta azt a tényt, hogy ez nem nekem való. ilyen egy izééé...khmmm...akarommondani páncélost...szar és kész. :) eladtam a francba. :)
megnéztem az összes járművem statisztikáját és -habár tudtam- számok alapján is bizonyítottam magamnak, hogy nekem a T-44-es vonalon kell gépészkednem. így el is indultam és jelenleg a A-20-nál tartok, de közel van a T-34, amit -mint ellenfél- mindenki gyűlöl, köztük én is, mikor KV-3-al indulok harcba. az A-20-as elötti tank (BT-7) végsebessége stabilan, szinte bárhol 66 km/h. brutál. :) nagyon ritkán halok és a KV-kat is sebzem, okozok nekik fejtörést. persze ők is nekem. :)

#388 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 09:16

Most a hétvégén volt időm kimaxolni a VK3001(P)-t.
Ez azt jelenti, hogy megvettem hozzá a legerősebb motortis. Igaz, ez csak 70LE-vel erősebb, mint a közepes, de sokkal agilisabb lett tőle a járgány. Jobban gyorsul, gyorsabban fordul. Így már lehet egy kicsit jobban bohóckodni vele.
Fent hagytam 88/L56-os löveget, de megvettem hozzá 200 000-ért a -10% loading timet-t. Így már nem tölt annyival lassabban mint a 75/L70.
Így be lehet vele vállalni a nagyok körül keringős, hátba döfős módszert.

Tegnap pl. egy 60%-os Tigris II-est sikerült egyedül leküzdenem a keringős módszerrel. Szerencsém volt, mert a tornyomat találta el, nem a lánctalpat. A VK3001(P)-n pedig a torony a legvaskosabb (100/80/80).
Utána egyből rámrontott egy 100%-os KV2-es. Ettől már több találatot kaptam, de mivel a láncom ép maradt és ezek is jórészt a tornyomon csattantak ezt is túléltem, pedig a tigris után eleve ramatyul álltam (tornyom is beragadt egy rövid időre). De végül a gyorsabb mozgásnak és a gyorsabb töltésnek hála a KV2-est is le tudtam gyűrni egyedül.
Eddigre azonban már csak 1-2%-ra koptam.
Ekkor befutott egy M3 Lee, de nem talált el, mert automata célzáson volt és a homokdomba lőtt előttem. Én manuál célzással egyből képenlőttem, de mivel szemből kaptam el túlélte (kb 14%-ra kopott a 100-ból)...ekkor egy tüzérségi találat szétkapott.
Mivel én voltam csapatomból az utolsó túlélő, a csatát elvesztettük.

Csak azért írtam le élményeimet, mert ez volt az első eset, hogy közepes tankként 2db nehéz tankot gyűrtem le.

Azt kell, hogy mondjam, hogy a végére, így kimaxolva megszerettem a VK3001(P)-t. Szép, arányos járgány, viszonylag jól bírja a strapát, most már jól is mozog és a 88/L56-al a tűzereje is már elégséges.
Igaz mostanában csupa nehéztank (IS7, Maus) közé dob be, ahol én vagyok a desszert.

Most majd gyűjthetem az XP-t (40ezer)a VK3002(DB)-re.
Kíváncsi vagyok, hogy ez a német T34 utánzat hogy fog majd szerepelni....(az már feltűnt, hogy a VK3002(DB)-t harcértékben egy csomó nehéztank fölé sorolja a játék)...na majd meglátjuk mire lesz jó...
Kép

#389 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 09:17

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 22. 10:40

tegnap a Hetzer nevezetű förmedvény végérvényesen belémtáplálta azt a tényt, hogy ez nem nekem való. ilyen egy izééé...khmmm...akarommondani páncélost...szar és kész. :) eladtam a francba. :)
megnéztem az összes járművem statisztikáját és -habár tudtam- számok alapján is bizonyítottam magamnak, hogy nekem a T-44-es vonalon kell gépészkednem. így el is indultam és jelenleg a A-20-nál tartok, de közel van a T-34, amit -mint ellenfél- mindenki gyűlöl, köztük én is, mikor KV-3-al indulok harcba. az A-20-as elötti tank (BT-7) végsebessége stabilan, szinte bárhol 66 km/h. brutál. :) nagyon ritkán halok és a KV-kat is sebzem, okozok nekik fejtörést. persze ők is nekem. :)

Ha meglesz a Panther én is elindulok a ruszki közepes vonalon. A T44-es nagyon szimpi járgánynak tűnik. Igaz most még utálom mint a sz.rt. :)

A Hetzerhez meg birkatürelem kell. Én is csak azért nyomtam végig, hogy meglegyen a StugIII-as.

Szerkesztette: Sendrov 2010. 11. 22. 09:23 -kor

Kép

#390 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 09:45

a T44 az gyakorlatilag a T54 illetve a T55 közvetlen elődje

ennek megfelelően egy szemét szar :)

hetzerrel megint csak az a baj, hogy így, shooterben nagyon nem jönnek ki az előnyei (mert vannak/lennének)

a t34-merci meg elég állat szerintem - kicsi a célfelület, nagy a löveg, jó a mozgékonyság, jó a páncélzat

tényleg: a scmallturmban (és egyéb tankokban) elhelyezett optikai távolságmérőt leszimulálja a játék?

#391 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 11. 22. 11:45

a T44 az gyakorlatilag a T54 illetve a T55 közvetlen elődje

ennek megfelelően egy szemét szar :)

hetzerrel megint csak az a baj, hogy így, shooterben nagyon nem jönnek ki az előnyei (mert vannak/lennének)

a t34-merci meg elég állat szerintem - kicsi a célfelület, nagy a löveg, jó a mozgékonyság, jó a páncélzat

tényleg: a scmallturmban (és egyéb tankokban) elhelyezett optikai távolságmérőt leszimulálja a játék?

Ja, T44 alváza már erősen hasonlít a T54 - T55 alvázához.
Pl. első futógörgők után kicsit nagyobb távolság mint a többi közt.
Volt szerencsém utazni a T54-es alvázára épített műszaki mentő járművön. Süppedős, felázott mezőn elég nagy tempóval tolta neki a soffőr..mondta kapaszkodjak és nagyokat rántott a botkormányokon..lendületből szinte helyben elfordultunk...közben köbméternyi füves sarat dobált égnek a lánctalp. A hangja is elég durva volt, dübörgött-hörgött-csörgött az egész.
Kérdeztem a srácot mennyit fogyaszt ez a rettenet. Vigyorogva mondta, hogy 1 liter/gázfröccs...

T34-Merci :D ez tetszik...mostantól én is így fogom hívni a VK3002(DB)-t.
Kép

#392 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 22. 12:43

#393 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 11. 22. 12:05

Ja, T44 alváza már erősen hasonlít a T54 - T55 alvázához.
Pl. első futógörgők után kicsit nagyobb távolság mint a többi közt.
Volt szerencsém utazni a T54-es alvázára épített műszaki mentő járművön. Süppedős, felázott mezőn elég nagy tempóval tolta neki a soffőr..mondta kapaszkodjak és nagyokat rántott a botkormányokon..lendületből szinte helyben elfordultunk...közben köbméternyi füves sarat dobált égnek a lánctalp. A hangja is elég durva volt, dübörgött-hörgött-csörgött az egész.
Kérdeztem a srácot mennyit fogyaszt ez a rettenet. Vigyorogva mondta, hogy 1 liter/gázfröccs...

T34-Merci :D ez tetszik...mostantól én is így fogom hívni a VK3002(DB)-t.

most kicsit fejből, szóval nagyon nem készpénz, de legjobb tudomásom szerint már majdnem minden egyezik (kivéve a torony, a motor, az áttétel, az optika, a rádió a ... :) )

de a lényeg az, hogy az elgondolás és a páncéltest az már a jövőbe tekint

azért hívom hülye neveken a német kísérleti páncélosokat, mert nem bírom megjegyezni a hülye neveiket... gyártó alapján könyebb :)

#394 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 11. 22. 15:09

most kicsit fejből, szóval nagyon nem készpénz, de legjobb tudomásom szerint már majdnem minden egyezik (kivéve a torony, a motor, az áttétel, az optika, a rádió a ... :) )
de a lényeg az, hogy az elgondolás és a páncéltest az már a jövőbe tekint
azért hívom hülye neveken a német kísérleti páncélosokat, mert nem bírom megjegyezni a hülye neveiket... gyártó alapján könyebb :)

Hidegháborús harckocsikat nem igazán ismerem.
Inkább az I. Vh-s hadihajók, meg a néhai Osztrák-Magyar haditengerészet az erősségem.

A T34-es videó nagyon jó!
Nem lennék azoknak a helyében, akik az ugrató T-34-ben ültek. Tuti szétverték magukat. Túl szűk és túl kemény a T34-es utastere ehhez.
Viszont ha úgy nézzük, még mindig jobb száguldó tankban összeverni magad, mint álló kilőtt harckocsiban szénné égni.
Kép

#395 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 13:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 11. 22. 14:39

Hidegháborús harckocsikat nem igazán ismerem.
Inkább az I. Vh-s hadihajók, meg a néhai Osztrák-Magyar haditengerészet az erősségem.

A T34-es videó nagyon jó!
Nem lennék azoknak a helyében, akik az ugrató T-34-ben ültek. Tuti szétverték magukat. Túl szűk és túl kemény a T34-es utastere ehhez.
Viszont ha úgy nézzük, még mindig jobb száguldó tankban összeverni magad, mint álló kilőtt harckocsiban szénné égni.

van valami anyagod a pre-dereadnoughtok előtti OM flottafejlesztésekről? vagy akár egy kis összefoglaló szösszenet is jó ide

(baromira elkezdett érdekelni a XIX század újabban)

#396 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 11. 22. 15:56

van valami anyagod a pre-dereadnoughtok előtti OM flottafejlesztésekről? vagy akár egy kis összefoglaló szösszenet is jó ide

Naná, hogy van.
Elsősorban magyar vonatkozásában érdekel a dolog, így az 1867-es kiegyezéstől az 1918-as fegyverletételig van anyagom (persze a hajók további sorsát is ismerem). Engem főleg a technikai része érdekel, de ezekhez gyakran elengedhetetlen a politikai, gazdasági háttér ismerete is. :sailor:
De inkább priviben írd meg, hogy mi is érdekelne konkrétan, mert elég nagy témakör és már így is totál szétoffoljuk a topikot.
Kép

#397 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 15:00

Egyébként tudtátok, hogy a játék honlapján végre működik a tankopedia ikon? Ott most már minden jármű adata szerepel, beleértve a fejleszthető alkatrészeket és ezek XP költségét is.
Kép

#398 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 11. 22. 15:51

Naná, hogy van.
Elsősorban magyar vonatkozásában érdekel a dolog, így az 1867-es kiegyezéstől az 1918-as fegyverletételig van anyagom (persze a hajók további sorsát is ismerem). Engem főleg a technikai része érdekel, de ezekhez gyakran elengedhetetlen a politikai, gazdasági háttér ismerete is. :sailor:
De inkább priviben írd meg, hogy mi is érdekelne konkrétan, mert elég nagy témakör és már így is totál szétoffoljuk a topikot.

az a baj, hogy konkrétan semmi :)

úgy általában minden....

esetleg ha priviben ellőnél egy érdekesebb hajóosztályt, vagy egy érdekesebb fejlesztési tervet, olvasnivalónak, azt megköszönném :)

(link is jó)

#399 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 07:36

PÜ linkekkel ment.

Tegnap csupa olyan ütközetbe dobott be, ahol a VK3001(P)-vel mindig 3 leggyengébb jármű között voltam. :angry:

IS7, IS4, Maus, VK4000valamennyi, T32, T29 ezeket eddig is kerültem.

De tegnap megtanultam tisztelni a Jagdtigert is. Sand River (sivatagos) mapon egyedül védte a zászlót. Én a VK3001(P) vel, 2db Tiger II, 1db Tiger I, és 1 DB M6-os amcsi, egyszerre értünk oda zászlót foglalni. A védő Jagdtiger betolatott egy U alakú sziklához (így nem tudtuk hátbakerülni). Előszőr kilőtte a 2db TIGER II-t, majd engem, mert nekem picit sikerült az oldalába kerülnöm, végül a Tiger I-et és az M6-ost. Kicsiny sziklafedezékéből lemészárolt mindannyiunkat. Az én gyenge próbálkozásomat kivéve csak szemből tudtuk támadni. Szemből pedig szinte sérthetetlen volt. A két tiger II-es lehúzott róla kb 60%-ot, de mi többiek meg se tudtuk karcolni szemből.
Később hullakamerából láttam, hogy egy T44-es is nekirontott nyílt terepen, körbe száguldozva. A T44-es lehúzta 3%-ra a Jagdtigert, de az ismét betolatott a sziklafedezékbe és a T44-nek annyi volt.
Maradt egy ép stugIII-asunk és egy 24%-os Tiger II-őnk az egy darab 3%-os Jagdtiger ellen. Mivel ezek jóval később értek csak oda nem mertek előbújni, mert nem tudták hová bújt a Jagdiger. Aztán a halott csapattársak unszolására a stug III önfeláldozólag kirohant nyílt terepre, hogy felderítse a Jagdtigert. Meg is találta, de meg sem tudta karcolni, ellenben stugIII-nak egy lövéstől vége volt. De megérte, mert közben 24%-os Tiger II-esünk is előbújt és 1 lövéssel szétkapta a haldokló 3%-os Jagdtigert, és így nyertük a játékot.
Csak ez az egy Jagdtiger 8-unkat lőtte ki egyedül.
Tanulság: szemből ne rontsatok Jagtigernek semmivel, még akkor sem, ha többen vagytok.

Szerkesztette: Sendrov 2010. 11. 23. 07:37 -kor

Kép

#400 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 08:53

a jagdtiger az jagdtiger...

nem vicces állatfajta

a linkeket meg köszi, olvasgatok

Téma megosztása:

• (500 Oldal)
  • +
  • « Első